Какво си купихте на Black Friday 28.11.2015 ?
Модератор: Общи модератори
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Re: Какво си купихте на Black Friday 28.11.2015 ?
Поръчах си и аз 2 - 3 ненужни неща, ма то цял ден по телевизия и радо само е маг е маг, съжалих ги един вид, толкова пари за реклама са дали, то 50 -60 лева повече или по малко, къде не сме ги дали. Харесва ми пооне, че е безплатна доставка, че от 2 - 3 други онлайн магазина си поръчвам, уж безплатна доставка, пък ми звънят след 1 час - ми то 2 % такса, доставката се плаща, много ме дразнят такива номерца, в е- мага поне каквото пише - това плащаш.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
acho.rs написа:Когато беше първия черен петък БГ преди няколко години работех в компания за стокови кредити . Понеже нямах рядкото щастие да съм точно в техномаркет на боя за "промоции" , да ви кажа инфо от кажи-речи първа ръка - оборот на Техномаркетите в деня - между 300 000 и 600 000 лв .
Предлагани промоции - най-често мостри на черна техника - телевизори и лаптопи на по 3-4 години, работили по 12 часа на ден 365 дни в годината . Реалната цена на тези стоки е поне 50% надолу от това което се предлага. Разбира се хората нищо не разбират и взимат където пише -100000000% . Само че не всеки има кеш и поне 30% от стоките минават през 3те компании за стокови кредити - тъй като при тях опашката е ненормална се пържи на най-дебелата тарифа със по 3 застраховки - това ест. няма значение , защото сме взели мостра на 5000 моточаса дето са я сменили с поне 1-2 наследника до текущия момент![]()
Реалните отстъпки на конкурентна техника , актуален модел бяха между 10 и 20% , което пак си е добре . Оферта беше да се купува бяла техника, защото там хем мострата не работи, хем кажи-речи нищо ново не се измисля с годините .
Не знам как са минали следващите черни петъци - аз отстъпка от 10-20% мога да си намеря и без да се блъскам като крава ...
Това в момента не е съвсем вярно за двата големи битака .Преди 5 години може

Има стоки които са на изплащане с 0% оскъпяване .Проверих днес точно колко е базовата цена на една такава стока произволно , 10 % под обявената .Тоест кредита е напълно безлихвен и реален - уловката е че тия кредити са за 5 месеца и първоначална вноска веднага на каса , и ги слагат на скъпи стоки по принцип .Тоест ако си със скъсан джоб и вноска по 300лв месечно става малко ташкън

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
С кредитните карти на една банка всичко ти е целогодишно на 12 месеца безлихвено изплащане и без допл. застраховки за +5% от цената на продуката , ама нали всички сме разбирачи 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ти или не разбираш какво ти пиша или си от разбирачите
Цената на стоката в промоция с лизинг и 0% оскъпяване е 10% по висока от цената с която е заведена в склад на магазина .Тоест ако искаш с лизинг ако искаш без лизинг цената е една и съща .
Магазина какви взаимоотношения има с банки и други институции какво те вълнува ?Или предпочиташ да се нахендриш доволно с някоя кредитна карта дето няма отърване после .Така с кредита на място е чиста работа . Плащаш една вноска и си отмъкваш стоката в къщи.Да не говорим че в черния ден всичко беше 10% надолу , с малки изключения при климатиците
Изобщо като става въпрос за аудио видео техника вземаш това което ти е изгодно и толкова - цените се сриват за месеци не наполовина а със 100 -150% така че няма какво да те учудва .Има неща заминават на доставни цени но това са редки случай разбира се .

Цената на стоката в промоция с лизинг и 0% оскъпяване е 10% по висока от цената с която е заведена в склад на магазина .Тоест ако искаш с лизинг ако искаш без лизинг цената е една и съща .
Магазина какви взаимоотношения има с банки и други институции какво те вълнува ?Или предпочиташ да се нахендриш доволно с някоя кредитна карта дето няма отърване после .Така с кредита на място е чиста работа . Плащаш една вноска и си отмъкваш стоката в къщи.Да не говорим че в черния ден всичко беше 10% надолу , с малки изключения при климатиците

Изобщо като става въпрос за аудио видео техника вземаш това което ти е изгодно и толкова - цените се сриват за месеци не наполовина а със 100 -150% така че няма какво да те учудва .Има неща заминават на доставни цени но това са редки случай разбира се .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Jordana написа:цените се сриват за месеци не наполовина а със 100 -150% така че няма какво да те учудва
Срив на цената със 150% какво означава ?
Ако нещо е струвало преди месец X лева, то сега ти дават 50% от тия X лева за да ти го подарят ли ?

ПП. Тва като скандала от преди няколко години с изборните 140% в Русия

http://knowyourmeme.com/memes/events/20 ... n-protests

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Ти или не разбираш какво ти пиша или си от разбирачите![]()
Магазина какви взаимоотношения има с банки и други институции какво те вълнува ?Или предпочиташ да се нахендриш доволно с някоя кредитна карта дето няма отърване после .Така с кредита на място е чиста работа . Плащаш една вноска и си отмъкваш стоката в къщи.Да не говорим че в черния ден всичко беше 10% надолу , с малки изключения при климатиците![]()
викаш захапва те като пиявица и няма пускане - много страшни тия карти ей

Друго не разбрах от поста - някак си объркано , 150% отстъпки , хем си разбрал че на ауди-видео му пада цената с дни, хем даваш зор да се набиеш на мостра от черния петък

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Аз купих на жената MacBook Pro с Retina дисплей, читава машинка
А простотиите дето сте ги писали из тая тема, нямам нерви да ги чета
Не съм взимал кредити и MacBook-а е чисто нов, не е работил 382734 дни по 82 часа
P.S. Излезе ми почти на цената в USA

А простотиите дето сте ги писали из тая тема, нямам нерви да ги чета

Не съм взимал кредити и MacBook-а е чисто нов, не е работил 382734 дни по 82 часа

P.S. Излезе ми почти на цената в USA

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
ogata написа:Jordana написа:цените се сриват за месеци не наполовина а със 100 -150% така че няма какво да те учудва
Ако нещо е струвало преди месец X лева, то сега ти дават 50% от тия X лева за да ти го подарят ли ?
ПП. Тва като скандала от преди няколко години с изборните 140% в Русия![]()
Означава че един ТВ който февруари месец с цена на дребно е 3000 лв сега ноември 2014г е примерно 1600.
Ти да не мислиш че един път в годината зареждат на дебелата поста и после си гризат ноктите до коледа .То и затова по тия намаления се купува главно електроника .Естествено че никой няма да ти продаде под доставна цена но колко е тя в момента на продажбата няма как да знаеш .
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Jordana написа:ogata написа:Jordana написа:цените се сриват за месеци не наполовина а със 100 -150% така че няма какво да те учудва
ПП. Тва като скандала от преди няколко години с изборните 140% в Русия![]()
Означава че един ТВ който февруари месец с цена на дребно е 3000 лв сега ноември 2014г е примерно 1600.
Ти да не мислиш че един път в годината зареждат на дебелата поста и после си гризат ноктите до коледа .То и затова по тия намаления се купува главно електроника .Естествено че никой няма да ти продаде под доставна цена но колко е тя в момента на продажбата няма как да знаеш .
Пак не казваш какви са тия 150%. Това, което си обяснил е ~50% спад в цената.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
В редки случай се продава и на доставна цена . Цените се договарят със доставчика и от там и промоциите се договарят със доставчика - ако технополис пуснат Сони на 1000лв и в другите вериги може да си го поискаш на 1000лв . Но когато се чисти стока се продава и на и под доставна цена, което ест. пак е договорено с доставчика . Проблема е че тогава са останали много малко бройки и е леко на късмет да не купиш мостра .
Не знам какво сте захапали колегата acho.rs. Нещата, които пише са истина. Това, че българинът е прогнил до дъното на душата си от злоба, ненавист, постоянно търсене на далавери и минаване на тънко и в резултат на което е забугил способността си да мисли, не е негова вина. Не отричам, че има и реални намаления, но нещата, които наистина си заслужават са толкова малко, че сигурно не надвишават 2% от общия процент на намаленията.
П.С. Може ли да ми кажеш коя е тази банка с тази кредитна карта?
П.С. Може ли да ми кажеш коя е тази банка с тази кредитна карта?
За големите проценти ще обесня с пример от един мой приятел, който е управител на хипермаркет от една верига. Та примера е от преди години и може цените да са малко различни, но идеята е ясна.
В началото на сезона пуска ягоди с цена 9лв за кило. И ми казва че вечер половин час преди да затвори цената на ягодите на щанда е 1.20лв. А това е няколко пъти под цената, на която му ги доставяти му викам, че луд. А той ми обясни, че така му излиза по-ефтино отколкото да плати на хората му да ги приберат и подготвят за изхвърляне и съответно да си плати за изхвърлянето ( транспорт + сметище).
Та така и с техниката.
В началото на сезона пуска ягоди с цена 9лв за кило. И ми казва че вечер половин час преди да затвори цената на ягодите на щанда е 1.20лв. А това е няколко пъти под цената, на която му ги доставяти му викам, че луд. А той ми обясни, че така му излиза по-ефтино отколкото да плати на хората му да ги приберат и подготвят за изхвърляне и съответно да си плати за изхвърлянето ( транспорт + сметище).
Та така и с техниката.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
acho.rs написа:......... Но когато се чисти стока се продава и на и под доставна цена, което ест. пак е договорено с доставчика . Проблема е че тогава са останали много малко бройки и е леко на късмет да не купиш мостра .
+1

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Преди 2-3 години от великденския черен петък в ДП Маркет (техномаркет) исках да си купя ПС3. Видях го опакован на рафтовете. Викам има бройки, няма никой на щанда, ще се поразходя малко и тогава ще го взема. Връщам се след 15-ина минути и ПС3-ките ги няма. Веднага отварям сайта и поръчвам за доставка. В деня на доставката си получавам пратката и веднага сядам да пускам конзолата. Когато отварям кашона, гледам, че вече е отварян. Вадя техниката...само джойстика нов, всичко друго е опаковано повторно и запечатано. Самата конзола беше с дата на производство преди 2 години и с ъпдейтнат фърмуер. Когато работеше се чуваше вентилатора, че е на 1000000 работни часа. Като прегледах товарителниците установих, че са ми го пратили от Смолян и че това им е бил демо модела в магазина. Веднага им се обадих да си го прибират и да ми връщат парите. Върнаха ги без проблем, но разочарованието си е огромно. Не е нормално да се продават демонстрационни модели, без това да е изрично опоменато и цената да е като за употребяван продукт, а не като за нов на промоция!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507