Къде ще набутате парите от КТБ?
Модератор: Общи модератори
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Re: Къде ще набутате парите от КТБ?
Ама нали уж демокрацията ни учеше че по време на комунизма сме били само назад.как така се оказва че после има неща в България оценени за 30 милиарда долара /само за сравнение 2000 година барел петрол е струвал 30.45 долара,в края на '98 е дори около 10 долара,литър дизел 2000г. в България е 97 стотинки а безоловен бензин 1,21 лева,тва просто да си направите сметка колко са били 30 милиарда долара ,не като сегашните/.Та значи едно нещо се представя хем така,хем онака.Уж комунизма ни е създавал фалшиви икономически резултати,а после по време на демокрасито западни ,честни и неопетнени компании ни дават 30 милиарда за всичко това комунистическо некадърно създадено.Нещо не се връзва.Нещо май ни лъжат от 25 години и май,юни и юли им минава номера всеки път.
И мен не ме е яд за пари,яд ме е че ме правят на будала,че накараха цели семейства да им писне от цялата мръсотия и да си търсят със същото занимание по-добро бъдеще в чужди страни,яд ме е че и в Евросъюза е същата мазна,гадна и мръсна административно-политическа каша и че няма бял европеец ,който да не проклина деня в който няколко големи са се разбрали как да мачкат стотици милиони малки хора.Яд ме е и че след Х години същия този тачен и милеен евросъюз изведнъж според същите му тези създатели ще се окаже неефективен и неуспешен,ще закрият цирка и парите пак ще си останат в тях,а на нас ще се падне пак да изметем фекалиите от манежа.
И мен не ме е яд за пари,яд ме е че ме правят на будала,че накараха цели семейства да им писне от цялата мръсотия и да си търсят със същото занимание по-добро бъдеще в чужди страни,яд ме е че и в Евросъюза е същата мазна,гадна и мръсна административно-политическа каша и че няма бял европеец ,който да не проклина деня в който няколко големи са се разбрали как да мачкат стотици милиони малки хора.Яд ме е и че след Х години същия този тачен и милеен евросъюз изведнъж според същите му тези създатели ще се окаже неефективен и неуспешен,ще закрият цирка и парите пак ще си останат в тях,а на нас ще се падне пак да изметем фекалиите от манежа.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Дребното злорадство е лоша работа, но май си е национална черта
. Аз поне не се радвам на нещастието на хората загубили честно спечелените си пари, колкото и хиляди или милиони да са - имали са знания и възможности, изкарали са ги, евала само.
Но това не променя мнението ми, че няма как всички депозити да са гарантирани в пълен размер...Малко философски да подходим - кое в живота ти е гарантирано в пълен размер /освен смъртта
/, та банките ли да са изключение. Винаги има риск, който трябва да е осмислен и приет.

Но това не променя мнението ми, че няма как всички депозити да са гарантирани в пълен размер...Малко философски да подходим - кое в живота ти е гарантирано в пълен размер /освен смъртта

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
jorsenbmw написа:Ама нали уж демокрацията ни учеше че по време на комунизма сме били само назад.как така се оказва че после има неща в България оценени за 30 милиарда долара
Ти да не си колега на Костов от катедрата по политикономия?
30 милиарда активи?
Срещу които има ХХ милиарда външен дълг 90-та година ...
Дали да зачеквам темата за ресурсите от Русия и напрактика безплатия труд в БГ ...
Така и аз мога да създавам активи като някой ми налива суровина и ми се работи без пари ...
Аз лично не отричам положителните неща от онова време и това, че поне сме имали производство,
но да се пънеш, че е имало някаква работеща и смислена икономика, която не е била "назад" си се объркал ми се чини ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:...
Е няма връзка това, защо е фалирала. Измама си е напълно "нормална" причина за фалит на компания. Ся може да има хора, които се радват или нещо такова, ама тях кармата им ще ги настигне рано или късно. Аз просто твърдя следното, всеки сам трябва да поеме отговорност за действията си (вложителите за решението си, бнб и ръководството на банката за това което са правили). Това, което са направили в Португалия е добре в краткосрочен план... в дългсрочен ще си го платят с лихвите. Иначе става "privatize the profits, socialize the losses". Аз ще отида на протест Искров и ръководството на банката да бъдат съдени, да... но за друго, не.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- steeN
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Дали да зачеквам темата за ресурсите от Русия и напрактика безплатия труд в БГ ...
Така и аз мога да създавам активи като някой ми налива суровина и ми се работи без пари ...
...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
Да но държавата ще ти вземе еднакво данък лихва и за депозит до гарантирания размер,и за милионните депозити,нали?
Няма да ти кажат-абе ние над 100К евро не ги гарантираме,за горницата над тях няма да ти взимаме данък.
Или да не мисля аз за логиката на държавата.
п.п. Външния ни дълг 2000г е бил 18 милиарда лева и в следващото десетилетие пада до 7 и малко милиарда.В бюджет 2015 е предвиден ЗАСЕГА външен дълг около 26 милиарда лева.И естествено в наши дни имаме много по голям БВП от тогава.И нека не ми се изопачават думите-аз не милея за комунизма,казах че колко удобно едни и същи цифри се използват от различни хора за различни дивиденти по различни политическо-ориентирани формации.Хайде ще помоля никой повече да не ми се дъвчи с думи от контекста.Има си ЛС за целта.
Факт е че сме управлявани от шайка изкусни крадци от десетилетия.И е факт че все още има хора които с пяна на уста биха защитили тази или онази политическа фигура,което ако не е жалко щеше да бъде забавно.
И още нещо-този и миналия понеделник имаше стачки тук.Както ще има и на 8ми,15ти и 22ри декември.120 000 души смазаха полицията в Брюксел по-миналия понеделник.И знаете ли-тук като има стачка стачкуват боклукчиите,транспорта,пристанищния експорт и импорт,медицинския персонал,железопътните превози и т.н.... Хората не мрънкат и не псуват ,че им е затруднен един ден живота.Всички ми казват едно-ако не сме солидарни с тях,правителството ще ни смаже.И откъде тръгна всичко ли-67 годишна възраст за жените се очертава тук и по-ниски пенсии.
Или точно както потребителя бум-бум например мисли.Ама колко са такива в България.
Няма да ти кажат-абе ние над 100К евро не ги гарантираме,за горницата над тях няма да ти взимаме данък.
Или да не мисля аз за логиката на държавата.
п.п. Външния ни дълг 2000г е бил 18 милиарда лева и в следващото десетилетие пада до 7 и малко милиарда.В бюджет 2015 е предвиден ЗАСЕГА външен дълг около 26 милиарда лева.И естествено в наши дни имаме много по голям БВП от тогава.И нека не ми се изопачават думите-аз не милея за комунизма,казах че колко удобно едни и същи цифри се използват от различни хора за различни дивиденти по различни политическо-ориентирани формации.Хайде ще помоля никой повече да не ми се дъвчи с думи от контекста.Има си ЛС за целта.
Факт е че сме управлявани от шайка изкусни крадци от десетилетия.И е факт че все още има хора които с пяна на уста биха защитили тази или онази политическа фигура,което ако не е жалко щеше да бъде забавно.
И още нещо-този и миналия понеделник имаше стачки тук.Както ще има и на 8ми,15ти и 22ри декември.120 000 души смазаха полицията в Брюксел по-миналия понеделник.И знаете ли-тук като има стачка стачкуват боклукчиите,транспорта,пристанищния експорт и импорт,медицинския персонал,железопътните превози и т.н.... Хората не мрънкат и не псуват ,че им е затруднен един ден живота.Всички ми казват едно-ако не сме солидарни с тях,правителството ще ни смаже.И откъде тръгна всичко ли-67 годишна възраст за жените се очертава тук и по-ниски пенсии.
Или точно както потребителя бум-бум например мисли.Ама колко са такива в България.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
jorsenbmw написа:Хайде ще помоля никой повече да не ми се дъвчи с думи от контекста.Има си ЛС за целта.
Като започваш със защита на икономиката преди 90-та не разбирам за какъв контекст ми говориш ...
Това, че си написал и дописал и други неща за мен не е важно.
Аз на ЛС, с който имам нужда си пиша

jorsenbmw написа:Факт е че сме управлявани от шайка изкусни крадци от десетилетия.И е факт че все още има хора които с пяна на уста биха защитили тази или онази политическа фигура,което ако не е жалко щеше да бъде забавно.
Е тук съм наистина съгласен ...

Докато се делим на наще и ваше и си гласуваме така и по "убеждения" все ще сме си зле.
Ако някой е боклук вън! , ако върши работа ако ще не комунист, седераст или гербераст
ами марсианец да е нека работи и да си върши работата ...
Проблема е, че всички управленски нива в държавата са пропити от политически и икономически зависими хора.
Тва как ще се оправи аз лично не мога да си представя ...
Последна промяна K_Ilkov на 02 Дек 2014, 16:11, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- steeN
- старши ентусиаст
-
jorsenbmw написа:Всички ми казват едно-ако не сме солидарни с тях,правителството ще ни смаже.
Това може ли да го разясниш какво значи?
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
Ами ако дойдеш в Европа да живееш може би ще ме разбереш.Хамериканския тертип на управление е по-различен и признавам в пъти по-полезен за данъкоплатеца.Просто на цели нации им писна от рефрена последните години на ЕУ-икономии,рестрикции,повече работете,по-малко получавайте /вече при 2160 евро брутна заплата на хората даваме чисто около 1400+ което е неизбежно като данък/ и не мрънкайте за данъците.Бля бля бля.А тази година бюджета който си гласуваха в Европарламента е меко казано нахален и безскрупулно надут.
- steeN
- старши ентусиаст
-
То в щатите върви натам както я е подкарал този дето сега има втори мандат. 2005 се опитаха да преминат към пенсионна система където сегашните не плащат за предишните и демократите го блокираха... въпреки, че при нея всички щяха да имат повече.
Това, което казваш, че правителството ще ги смачка е така, защото благодарение на тия данъци държавата толкова се е разрастнала, че вече практически контролира всичко, което може да звучи много добре, но реално няма много голяма разлика с това върху, което са се упражнявали върху нас преди 89та.
Това, което казваш, че правителството ще ги смачка е така, защото благодарение на тия данъци държавата толкова се е разрастнала, че вече практически контролира всичко, което може да звучи много добре, но реално няма много голяма разлика с това върху, което са се упражнявали върху нас преди 89та.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
jorsenbmw написа:Да но държавата ще ти вземе еднакво данък лихва и за депозит до гарантирания размер,и за милионните депозити,нали?
Росенчо, Росенчо... Разсъжденията са ти като на третокласник...
По твоята логика, държавата като не ми гарантира по никакъв начин бизнеса, да взема да не плащам данък печалба...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Срещу данъка, който фирмата ти плаща държавата гарантира (само на книга), че утре няма да дойде никой да те рекетира, че ако някой пренебрегне сключения договор ще бъде осъден и т.н. Естествено, че няма да ти гарантира инвестициите и печалбата. Но ти гарантира, че няма да ги изгубиш ако някой извърши непревомерни действия спрямо теб. (Пак на книга). Същото и за банките- ти плащаш, а БНБ гарантира че щом пише "банка" то тя отговаря на много строги изисквания и е едно сигурно място на което можеш да си спокоен за вложенията си.
Това всичкото естествено в един идеален свят.
Това всичкото естествено в един идеален свят.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:Същото и за банките- ти плащаш, а БНБ гарантира че щом пише "банка" то тя отговаря на много строги изисквания и е едно сигурно място на което можеш да си спокоен за вложенията си.
Така е, и все пак никой не твърди, че банките не могат да фалират при никакви обстоятелства.
Самия факт, че закона предвижда гарантиран депозит означава, че се предвижда сценарий съдържащ фалит.
По същия начин има строителен и какъв ли не надзор и има множество фалове във всяка една сфера.
Щото всичко ни е на хартия ...
Тук вече идва въпроса взети ли са нужните мерки да не се стигне до фалит? и отговора е ясен ...
Подведени ли бяха всички с изказванията на БНБ?
Как изобщо банка в топ 5 се оказва изведнъж куха? и тн.
Това, което може да се направи е да се търси отговорност от виновните ама да видим ...

...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
K_Ilkov написа:bum_bum написа:Същото и за банките- ти плащаш, а БНБ гарантира че щом пише "банка" то тя отговаря на много строги изисквания и е едно сигурно място на което можеш да си спокоен за вложенията си.
Това, което може да се направи е да се търси отговорност от виновните ама да видим ...
Да видим... И дори и да се потърси какво ше стане? В затвора никой няма да лежи това е ясно! Ше върне 3 бимбаеца ли, да бе да! Ше плати няква глоба и тва ше е! Ако адвоката му е по-качествен ще е не повече и от 10-20к!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
bum-bum, по принцип си прав за всичко, но все пак знаеш в коя държава живеем
Ясно е, че при големи суми разликата в лихвите не е за пренебрегване, но не живеем в нормална страна.
За мен повечето "изгорели" са като bum-bum. И индивидите живеещи от лихви. Тези, които са в "схемата" и са си изкарали парите по незаконен начин... са си изкарали вероятно предварително парите от там. На тези списъци коя известна личност с колко милиона е изгоряла... също не вярвам. Как Първанов ще е назад с 80 милиона? Никакъв шанс. Основните пари, които изгарят, са държавни, на общини и т.н. (мое мнение). Тези, които ще се връщат "от всички". За мен е абсурдно някой в политиката да е вътре с няколко милиона, защото не е знаел какво ще стане

За мен повечето "изгорели" са като bum-bum. И индивидите живеещи от лихви. Тези, които са в "схемата" и са си изкарали парите по незаконен начин... са си изкарали вероятно предварително парите от там. На тези списъци коя известна личност с колко милиона е изгоряла... също не вярвам. Как Първанов ще е назад с 80 милиона? Никакъв шанс. Основните пари, които изгарят, са държавни, на общини и т.н. (мое мнение). Тези, които ще се връщат "от всички". За мен е абсурдно някой в политиката да е вътре с няколко милиона, защото не е знаел какво ще стане