Национализация на парите за пенсии!
Модератор: Общи модератори
Re: Национализация на парите за пенсии!
Не ми звучи много логично това за КТБ при положение че имаше открит конфликт между Ц. В.и Д.П . Освен това една банка получи помощ от 1млрд., друга не. Финансовият мистър по това време вече е депутат от ДПС..
Последна промяна © на 20 Дек 2014, 15:08, променена общо 1 път
jorsenbmw написа:какво ли можеше да се постигне
Щяхме да сме малката Швейцарийка на балканския полуостров

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Jordana написа: дори и да не го пробутат през парламента .
Удължиха си работното време и го набутаха.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
© написа:Не ми звучи много логично това за КТБ при положение че имаше открит конфликт между Ц. В.и Д.П (ДПС). Освен това една банка получи помощ от 1млрд., друга не. Финансовият мистър по това време вече е депутат от ДПС..
Да кажем, че по-младият от горните двама и един, който се прегръщаше с Меркел по телевизията са в много близки финансови и бизнес отношения.
Never mistake motion for action...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Мдаааам.
Много хора май се подведоха по инерция че щом Ц.В. вървеше все ръка за ръка по медиите с Д.П. са близки дружки и имат общ враг Б.Б.
Само че май се оказа че Д.П. е свръзката между Доган и Б.Б. но много добре завоалирана.
Едно признавам на А.Д.- продължава дори и в сянка да е най-лукавия и умен политик.
А орташките отношения които лъснаха между ДПС и ГЕРБ са най-малкото срам за ''европейското развитие на България''.........
Много хора май се подведоха по инерция че щом Ц.В. вървеше все ръка за ръка по медиите с Д.П. са близки дружки и имат общ враг Б.Б.
Само че май се оказа че Д.П. е свръзката между Доган и Б.Б. но много добре завоалирана.
Едно признавам на А.Д.- продължава дори и в сянка да е най-лукавия и умен политик.
А орташките отношения които лъснаха между ДПС и ГЕРБ са най-малкото срам за ''европейското развитие на България''.........
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Национализация на парите за пенсии!
"Не съм взел решение за себе си. Най-вероятно няма да си преместя вноските", каза Горанов.
На въпрос дали при веднъж взето решение нечии вноски да отидат в НОИ например ще се даде възможност човекът след време да реши да ги премести отново в универсален пенсионен фонд, той каза, че е възможно и да се даде право на повторен избор. "Няма никъде в света подобен модел, но е възможно", каза министърът.
финансов пионер

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
jorsenbmw написа:Едно признавам на А.Д.- продължава дори и в сянка да е най-лукавия и умен политик.
Това е нелепо. За дДоган има едни други хора, нека не забравяме, че е изкаран от затвора с поръчение и конкретни задачи.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
_galio_ написа:jorsenbmw написа:Едно признавам на А.Д.- продължава дори и в сянка да е най-лукавия и умен политик.
Това е нелепо. За дДоган има едни други хора, нека не забравяме, че е изкаран от затвора с поръчение и конкретни задачи.
като каза А, кажи и Б.
Доган определено е доста интересен на хората, така че няма да е лошо да прочетем нещо допълнително.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Зад Доган , образно казано стоят експерти .Но не на ДПС а на чужди служби .С нищо друго не може да се обясни този 25 годишен възход - нито един гаф ,нито един грешен ход , бавно и методично обсебване на власта и то с приоритет силовите министерства и земеделието плюс медии и съдебната система особено висшите магистрати са с особен интерес за ДПС .Самият той няма нито капацитета нито образованието да подържа структурата на ДПС в такова топ състояние вече 25 години .Без силови методи няма как да стане .
Дефакто са постигнали 200% от 100 възможни .Не могат на тоя етап да управляват по законен начин защото нямат мнозинство отделно че правителство излъчено от ДПС значи гражданска война .Затова действат по другия начин като винаги без значение дали са в опозиция или с управляващите вкарват техни хора на ключови позиции .Парламентарната им подкрепа се осребрява без пропуск с лихвите даже ако някой пропусне .Тенденцията след 15-20 години е ясна - демографския срив в България ще изкара ДПС с помоща на циганите като втора политическа сила .Тогава бог да е на помощ на българския народ .
Дефакто са постигнали 200% от 100 възможни .Не могат на тоя етап да управляват по законен начин защото нямат мнозинство отделно че правителство излъчено от ДПС значи гражданска война .Затова действат по другия начин като винаги без значение дали са в опозиция или с управляващите вкарват техни хора на ключови позиции .Парламентарната им подкрепа се осребрява без пропуск с лихвите даже ако някой пропусне .Тенденцията след 15-20 години е ясна - демографския срив в България ще изкара ДПС с помоща на циганите като втора политическа сила .Тогава бог да е на помощ на българския народ .
Последна промяна Jordana на 22 Дек 2014, 12:57, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Doberman_vas написа:_galio_ написа:jorsenbmw написа:Едно признавам на А.Д.- продължава дори и в сянка да е най-лукавия и умен политик.
като каза А, кажи и Б.
Доган определено е доста интересен на хората, така че няма да е лошо да прочетем нещо допълнително.
Има ужасно много материали из нета, не мога да кажа нещо, което да не е писано по медии, големи или малки.
Но да се говори колко голяма политик е този, е просто абсурдно. На преден план са винаги куклите, а не кукловодите.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Предлагам ви да направите така и да организирате живота си така, че да не зависите от т.нар. пенсионна система. Аз това мисля да направя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това е така, само че 35 години ти прибират пари от заплатата именно с тази цел... аз съм съгласен да не получавам пенсия, но и да не ми взимат пари сега... ама няма такъв филм... факт е, че пенсията в България дефакто си е легално обиране на пари от работещите хора с идеята ако може да пукнат преди да са навършили годините за пенсия и държавата просто да не дължи нищо в последствие.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Това е така, само че 35 години ти прибират пари от заплатата именно с тази цел... аз съм съгласен да не получавам пенсия, но и да не ми взимат пари сега... ама няма такъв филм... факт е, че пенсията в България дефакто си е легално обиране на пари от работещите хора с идеята ако може да пукнат преди да са навършили годините за пенсия и държавата просто да не дължи нищо в последствие.
Ами няма да работиш за заплата, а за себе си. Обаче и за това ти искат осигуровки. Това легално обиране на пари не е само в България, то е преписано от чуждия челен опит. Няма изход, ако си в тази система. Трябва да излезеш от системата, за да си независим от нея. Вътре нямаш избор. И аз мисля, че ние днес, тук и сега, се мислим за свободни, понеже имало свобода на това и онова. Което означава, че пък в други отношения нямаме свобода. Така че, свободата е една химера днес. Истината е по-различна, а именно, че ние сме оплетени в едни мрежи, от които ни зависи живота. Плащаш за ел. енергия, за вода, за горива, за хляба(то ако е хляб това...), за храна, пълна ГМО и какви ли не гнусотии, за какво ли не, отделно си закачен и с някой кредит за банковата система и аз на това му викам с една дума, робство. Не знам как някой вижда в това свобода. Всъщност, истинската свобода не е на една разстояние, а е дълъг път, за който трябва истинска мотивация, смелост, решителност и в крайна сметка, цел. И, ако човек иска да бъде наистина свободен, първо трябва да си даде истинска сметка в какво положение е. Някои са съгласни да живеят по този начин и да са в такива зависимости и да си мислят, че са свободни. В този дух е и тази тема. Откачете се от системата и няма да ви интересуват пенсии, които по същество са едни подаяния и няма да мислите, че на 60- 70 г. ще сте грохнали старци и няма да ставате за нищо. В Библията пише за един човек, който на 80 г., е бил способен да води хората си в битка. Е, за вас не знам, но аз искам да съм като тоя на 80. И не да легна на легло и да мъча хората около мен, да се поставя в зависимост от фармакологията, а да умра както вървя, като свободен човек. Не искам моите деца да зависят от това, от което е зависел баща им.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Правим следната сметка
3 години х 12 месеца х 100 лв = 3600 ле
1х12х110 = 1320
1х12х120 = 1440
И кво стана че ако последните 5 години си се осигурявал на макса , по тази сметка трябва да имаш 6360 лв или дяла
А сега смятай трудов стаж и ще излезе поне 60-80000 лв ако си на макс през цялото време. И що трябва да ги харизвам и тези пари на държавата?
1х12х110 = 1320
1х12х120 = 1440
И кво стана че ако последните 5 години си се осигурявал на макса , по тази сметка трябва да имаш 6360 лв или дяла
А сега смятай трудов стаж и ще излезе поне 60-80000 лв ако си на макс през цялото време. И що трябва да ги харизвам и тези пари на държавата?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Doberman_vas написа:Правим следната сметка
1х12х110 = 1320
1х12х120 = 1440
Колега, търсиш по вола, теле. Ще го кажа по друг начин. Не може несправедлива система, да произведе справедливи резултати.