Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
E34 написа:Само не разбрах за кво трябва да се натискам да го плащам този данък, след като държавата е създала вратички да не се плаща. Казах, който е балък да се натиска, негова си работа може и медал да получи. Ама е лесно когато буташ 15 годишната кочинка с 30лв данък да се правиш на патриот! И тва че съм с Е60-ка не значи, че съм некоя фондация да метам кинти налево и надесно
Ааа не е така

Според мен коли над 10 години трябва да са освободени от данък
Очевидно щом си караш стара кола нямаш възможност да плащаш излишни разходи
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
///sasho написа:Ааа не е така15 годишна кола със 192 к.с. под капака дължи 350 лв. Данък в София

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Данъкът за собственост на автомобил е един от най-нелогичните и ограбващи налози.
Харесал съм си автомобил под 5 години с малко по-висока мощност, стандарт за емисии евро 5, карам малко (15 000 км макс годишно) и не цапам и според калкулатора трябва да платя в моята община: 1100 лв, само докато изляза от кварталните улички избягвам десетина ями, има улици неоправяни от 40-години, в града ми има 2 горе-долу по-главни сокака и сумарно 3-4км приличен асфалт, останалият е от плачевен до доста под средното ниво и незадоволителен.
Защо да плащам 1000+ лв? За да си доставям удоволствието да карам горе-долу новичка и чиста, по-динамична кола и да и правя редовно окачването и прелитам над ужасни дупки?
Служебният ван е с 20 лв данък... ЛОГИКА!!!!????
Харесал съм си автомобил под 5 години с малко по-висока мощност, стандарт за емисии евро 5, карам малко (15 000 км макс годишно) и не цапам и според калкулатора трябва да платя в моята община: 1100 лв, само докато изляза от кварталните улички избягвам десетина ями, има улици неоправяни от 40-години, в града ми има 2 горе-долу по-главни сокака и сумарно 3-4км приличен асфалт, останалият е от плачевен до доста под средното ниво и незадоволителен.
Защо да плащам 1000+ лв? За да си доставям удоволствието да карам горе-долу новичка и чиста, по-динамична кола и да и правя редовно окачването и прелитам над ужасни дупки?
Последна промяна Babuna на 29 Дек 2014, 1:19, променена общо 1 път
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
0889 22 66 88
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re:
Babuna написа:Служебният ван е с 20 лв данък... ЛОГИКА!!!!????
Ами Иво "логиката" е там на жълтите павета.......... АМА НЕ С ПЛАКАТИ А С НЕЩО ПО ТВЪРДИЧКО !!!!!
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re:
Babuna написа:Данъкът за собственост на автомобил е един от най-нелогичните и ограбващи налози.
Харесал съм си автомобил под 5 години с малко по-висока мощност, стандарт за емисии евро 5, карам малко (15 000 км макс годишно) и не цапам и според калкулатора трябва да платя в моята община: 1100 лв, само докато изляза от кварталните улички избягвам десетина ями, има улици неоправяни от 40-години, в града ми има 2 горе-долу по-главни улици и сумарно 3-4км приличен асфалт, останалият е от плачевен до доста под средното ниво и незадоволителен.
Кое не ти е ясно по-точно?
Данък собственост няма връзка нито с дупките по улиците, нито с вредни емисии

Не е трудно да се сетиш от самото му наименование

Явно се цели да се съберат пари от тези дето имат - ЛОГИКА? Има май?
Караме е60, но пари за данъци нема щото не сме балъци - ЛОГИКА? Българска ...
Който не му изнасят данъците си взима 6+годишен кенеф под 100 кс и си свирка със смешен данък,
който иска ХХХ кс вади и си цака според правилата на държавата, в която живее ...
Понеже се зачекват кви ли не проблеми в подобни теми - проблема не е в данъците, а в тяхното разходване от т.нар ни управници

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- AGT
- старши ентусиаст
-
А на тебе ясно ли ти е ,че карам 7 годишна 140к.с кола в Лондон и плащам на година 450лв БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ ????? Кое не проумя от ЛОГИКАТА ??????
Съвет от КАТ !
- Babuna
- старши ентусиаст
-
К_Ilkov, не си прав, отговорът ти е незадоволителен и логика в начина на формирането на данъци няма.
Данък собственост на МПС няма социална функция, т.е не приемаме по презумпция, че старите автомобили са притежание на по-несъстоятелни граждани и таксувайки ги по-малко, ги облекчаваме.
Формирайки данъците по този начин, винаги ще има недоволни. Доста по-смислено е данъкът да се формира на база на функция вредни емисии (приемаме, че ГТП не са фиктивни) и примерно тегло на автомобила (примерно, че тежките МПС повече рушат пътната мрежа). Възможност е и част от данъка да се начислява с горивото, т.е. реално ще плащат тези, които карат.
Данък собственост на МПС няма социална функция, т.е не приемаме по презумпция, че старите автомобили са притежание на по-несъстоятелни граждани и таксувайки ги по-малко, ги облекчаваме.
Формирайки данъците по този начин, винаги ще има недоволни. Доста по-смислено е данъкът да се формира на база на функция вредни емисии (приемаме, че ГТП не са фиктивни) и примерно тегло на автомобила (примерно, че тежките МПС повече рушат пътната мрежа). Възможност е и част от данъка да се начислява с горивото, т.е. реално ще плащат тези, които карат.
Последна промяна Babuna на 29 Дек 2014, 1:32, променена общо 1 път
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
0889 22 66 88
0889 22 66 88
Convertible написа:///sasho написа:Ааа не е така15 годишна кола със 192 к.с. под капака дължи 350 лв. Данък в София
Що се смееш колега. Събрал си некой лев да си купиш 15 годишна кола, за да не мръзнеш по спирките, плащаш им гражданска, касо, винетка , ГТП и за капак ти искат и данък собственост, че си решил да си улесниш положението. Старите коли над 10 години според мен трябва да са освободени от данък, защото очевидно собствениците им не са толкова богати , че да спонсорират и държавата
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
значи не са богати да плащат данъци, но пък имат за 200 коня газчица.
и това е данък собсвеност, не каране..
и това е данък собсвеност, не каране..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
AGT написа:А на тебе ясно ли ти е ,че карам 7 годишна 140к.с кола в Лондон и плащам на година 450лв БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ ????? Кое не проумя от ЛОГИКАТА ??????
Питаш ли ме нещо, че не ти разбирам баш?
Babuna написа:К_Ilkov, не си прав, отговорът ти е незадоволителен и логика в начина на формирането на данъци няма.
Данъка е метод за преразпределение на обществените блага ... това е определението за данък.
Винаги и на всякъде се взима от тези дето имат и се дава на по-нямащите под една или друга форма ...
Имаш чудесната възможност да избегнеш голямо данъчно бреме като караш 6+г кола под 100 кс, защо не го правиш?
///sasho написа:Convertible написа:///sasho написа:Ааа не е така15 годишна кола със 192 к.с. под капака дължи 350 лв. Данък в София
Що се смееш колега. Събрал си некой лев да си купиш 15 годишна кола, за да не мръзнеш по спирките, плащаш им гражданска, касо, винетка , ГТП и за капак ти искат и данък собственост, че си решил да со улесниш положението. Старите коли над 10 години според мен трябва да са освободени от данък, защото очевидно собствениците им не са толкова богати , че да спонсорират и държавата
Като си толко закъсал що е 2.8?
И кво значи да спонсорират държавата?
Кой да я спонсорира тая държава и кво е държавата според теб? Неква химера дето се храни със заеми от ЕС?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Нали било данък собственост, демек доколко си гъзар ли там, к'вото било... Та да питам...
Ако имам 50-годишно Ферари GTO какъв трябва да ми е данъка?
5 лева щото просто е дърто, 5хил. лева щото струва майка си и баща си и съм голЕм гъзар, или нула, щото е ретро, нищо че едвам съм с'брал 40 милиона да си го купя и все пак съм гъзар
Интересен казус 
Ако имам 50-годишно Ферари GTO какъв трябва да ми е данъка?

5 лева щото просто е дърто, 5хил. лева щото струва майка си и баща си и съм голЕм гъзар, или нула, щото е ретро, нищо че едвам съм с'брал 40 милиона да си го купя и все пак съм гъзар

Последна промяна Nickelback на 29 Дек 2014, 1:53, променена общо 4 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- AGT
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:AGT написа:А на тебе ясно ли ти е ,че карам 7 годишна 140к.с кола в Лондон и плащам на година 450лв БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ ????? Кое не проумя от ЛОГИКАТА ??????
Питаш ли ме нещо, че не ти разбирам баш?
Да питам те : КОЛКО Е ДАНЪКА НА КОЛА 140к.с. на 7 годишна В България ? Там в оная България дето заплатата е 600-700лв ...... ?????
Това те питам !
Съвет от КАТ !
Абе пич те ти казват , че с тази промяна ще съберат 3-4 милиона повече за столична община, мислиш ли че при бюджет милиард и триста милиона /1 300 000/ това има значение за тях, освен да усложнят живота на хората.
- Babuna
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov, много не ти е ясно, а се изказваш като крайна инстанция. 
Противоречиш си. Кажи ми що тогава данъкът за ванче на 6 години (цена втора употреба около 10 000 лв) е 8 пъти по-малко от е36 320i? Нали трябва да преразпределя от богати към бедни ?
Нима си съгласен с начина на формиране на данък МПС? Отговори с да или не, моля... и си карай 6+ годишни коли по 30 к.с.
Nickelback, колега, много интересен казус описа...

Противоречиш си. Кажи ми що тогава данъкът за ванче на 6 години (цена втора употреба около 10 000 лв) е 8 пъти по-малко от е36 320i? Нали трябва да преразпределя от богати към бедни ?

Нима си съгласен с начина на формиране на данък МПС? Отговори с да или не, моля... и си карай 6+ годишни коли по 30 к.с.
Nickelback, колега, много интересен казус описа...

0889 22 66 88
0889 22 66 88
K_Ilkov написа:..
Данъка е метод за преразпределение на обществените блага ... това е определението за данък.
Винаги и на всякъде се взима от тези дето имат и се дава на по-нямащите под една или друга форма ...
...
Това е на теория, на практика нещата съвсем не са така.
Ама нищо де, ти иди си плати данъка та да покриеш социалните помощи за едно циганско семейство, дето не плаща нищо никъде.
В знак на благодарност същото това семейство ще мине да обере пенсията и бурканите от мазата на баба ти и дядо ти