ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!
adovet написа:Колега за 1800лв. Си купил колата преди две години ли?
Да, защо?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
toper78 написа:adovet написа:Колега за 1800лв. Си купил колата преди две години ли?
Да, защо?
Ми тая кола сега би трябвало и 1000лв. Да не струва освен ако не си вкарвал сума ти пари в нея за рвмонти
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ще се вкараш с този адвокат в едно приключение, винаги има много ако ама не ти ги казват тея неща,защото се гони хонорар. Пак ти казвам карай я и после за скрап.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Сваляш от регисрация в КАТ , като ти писне и продаваш на части! 

И аз минах по този път преди години.Търсих го тоя убавец търсих го,карах я 2 години и накрая минах с 150 покрай една камера при ограничение 90 и я дадох на един ром за 500лв. 

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
toper78 написа:Нова серия:
Ходих на адвокат. Предложи ми три варианта:
1. Давам я на някого без документи - само талон и ключове (имам двама такива кандидати). Според адвоката не нося никаква юридическа отговорност за колата. Остава проблема, че съм декларирал пред КАТ, че аз я карам. Достраша ме. Ако някой я вземе и напраи беля няма начин да не ме занимават и мен. Може и да не ме осъдят, но ще се влача по съдилища. Иди доказвай, че нямаш сестра, прав ли съм?
2. Опитваме с добро. Обясняваме на собственика, че това с декларацията е най-безболезнено за него, иначе по договор според адвоката мога да си го осъдя без проблеми. Адвокатът му звънна от своя телефон, оня му вдигна. Обясни му бавно и спокойно, че е адвокат и че това е единствения безболезнен начин, иначе ще бъдем принудени да заведем дело, което ще спечелим, това неминуемо ще стигне и до данъчните, административни наказания, разноски по делото и т.н. Оня просто каза да адвоката да си гледа работата и му затвори.
3. Завеждам дело за възпрепятстване изпълнението на предварителния договор. Имам право дадено с пълномощно да продам колата на себе си, но дефакто това право никога не съм можел да го упражня, поради недекларирането на колата в данъчното от сегашния собственик. Това според адвоката е недобросъвестно поведение и ще мине лесно в съда. Освен това в предварителния договор има клауза, че ако продавача възпрепятства изпълнението на договора ми дължи сумата платена за колата (1800 лв.) , само че в ДВОЕН размер. Разноските по делото също се очаква да се присъдят на оня, макар че сега ще ги платя аз. После съм си вадел изпълнителен лист и си прибирам парите + разноските. Дълга и широка става, ама май нема друг читав начин.
Днес си извадих платежните от банката за преведените пари. Давам си срок до понеделник, ако оня не му увре главата го пускам на адвоката.
При така изложените обстоятелства няма много неизвестни и всичко е в твоя полза...
Единственото неизвестно, което ми излиза на ума е дали настоящия собственик има някакви имуществени права. Щото ако няма нищо на негово име казано инак, няма какво да му вземете и верно ще си гледате работата...

Това, ако има как да го провериш, действайте смело

Ако не - отиди в КАТ да декларираш, че не я караш вече и я давай на когото поискаш без договор дори (след като ти предлагат адекватно плащане на цена) .

Аз мисля, че казуса ти е окончателно решен и не би трябвало повече да има какво да се дискутира, освен разтягане на локуми

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега, инициирай дело и обяви договора за окончателен. Нищо няма да загубиш, освен адвокатския хонорар, който при спечело дело ще ти бъде възстановен. Освен това, при така поднесената фактическа обстановка, с голяма степен на вероятност си мисля, че продавачът въобще няма да се яви в съда и тогава ще може да бъде постановено неприсъствено решение по иска ти- това ще те улесни неимоверно. Това, което ще трябва да представиш пред съда са само платежни нареждания, че си заплатил цената на автомобила. Това последното си го провери, ако ще завеждаш дело, за да не си вкараш автогол. Ако нямаш платежни нареждания, няма да си в състояние да установиш, че си изпълнил задълженията си по предварителния договор и с решението ще бъде постановено да заплатиш сумата в двуседмичен срок. В противен случай, то ще бъде обезсилено.
- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
M-coupe написа:Denischo написа:Колега, според мен най - добре ще направиш ако я продадеш в морга или за скрап. Като сметнеш ще вземеш :
-400-500 лева от нея
- Ще си спестиш към още толкова събрали се данъци и глоби. Ето ти ги 1000 лева, колата щом е 1500 на пазара майната им на 500 лева, но няма да имаш ядове, за които да те е грижа, а и не е сигурно, че като я пуснеш за продажба няма да се влачи 3/4 месеца из Мобилето
Данъците на това рено едва ли са толкова много колкото се пише тук в темата... Все пак колегата да каже колко к.с е колата
Колега, средно по 100 лева на година за 2/3 години са ти 200-300 лева. Глобите, както е нормално за България да са винаги по - високи от дължимата сума, но да ги сложим и тях 200 лева ( платих 80 лева само защото бях закъснял с 1 месец да регистрирам мойта в данъчното ). Та смятай ти дали си заслужава всичките тези главоболия

Denischo написа:M-coupe написа:Denischo написа:Колега, според мен най - добре ще направиш ако я продадеш в морга или за скрап. Като сметнеш ще вземеш :
-400-500 лева от нея
- Ще си спестиш към още толкова събрали се данъци и глоби. Ето ти ги 1000 лева, колата щом е 1500 на пазара майната им на 500 лева, но няма да имаш ядове, за които да те е грижа, а и не е сигурно, че като я пуснеш за продажба няма да се влачи 3/4 месеца из Мобилето
Данъците на това рено едва ли са толкова много колкото се пише тук в темата... Все пак колегата да каже колко к.с е колата
Колега, средно по 100 лева на година за 2/3 години са ти 200-300 лева. Глобите, както е нормално за България да са винаги по - високи от дължимата сума, но да ги сложим и тях 200 лева ( платих 80 лева само защото бях закъснял с 1 месец да регистрирам мойта в данъчното ). Та смятай ти дали си заслужава всичките тези главоболия
Не ви разбирам и двамата. Аз глоби за закъснения за тази кола не дължа. Длъжен съм да я регистрирам, след като я прехвърля. Така, че тези 400-500 лв., за които говорите не са мой проблем или плюс.
- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
toper78 написа:Denischo написа:M-coupe написа:Denischo написа:Колега, според мен най - добре ще направиш ако я продадеш в морга или за скрап. Като сметнеш ще вземеш :
-400-500 лева от нея
Не ви разбирам и двамата. Аз глоби за закъснения за тази кола не дължа. Длъжен съм да я регистрирам, след като я прехвърля. Така, че тези 400-500 лв., за които говорите не са мой проблем или плюс.
Извини ме ако греша, но не беше ли казал, че си съгласен да платиш, колкото има там само и само да я узакониш ?

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Това е от първия пост на автора.
Много моля за съвет! Има ли начин да платя данъци, глоби, но да мога да я регистрирам. В крайна сметка не мога да закарам продавача с пистолет в данъчното.
Много моля за съвет! Има ли начин да платя данъци, глоби, но да мога да я регистрирам. В крайна сметка не мога да закарам продавача с пистолет в данъчното.
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5