Интересна измама с PayPal.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Интересна измама с PayPal.

Мнение от E34 » 09 Апр 2020, 8:11

Borymeckata написа:Яд ме е, че не мога и да ги нахраня както трябва - всички псувни се връщат на моя адрес... :mhihi: :mhihi:

Ся щи кажа един пиниз. Нищо му няма на абв-то, освен че наште бопаджии могат да ти проследят кореспонденцията безпроблемно ама предполагам, че не си топ терорист и другите дрисни нали? Та пиниза е следния: когато получиш нещо такова, особено с подател твоя адрес кликни където пише "Още". Намира се до Отговори|Отговори на всички|Препрати|. После цъкаш на детайли и излизат всички подробности за изпращача. Там можеш да види реалния емайл от който ти пращат говната.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Апр 2020, 19:12

Абе я накратко да ви споделя аз на какво се натъкнах. Пише ми един по обявата за М6-цата за продан. Тоест не е от ония шаблонните мейли. Кара ме да се свържа с него на мейла и ми казва, че е вонен офицер от Американската армия. Пита ме крайна цена, свалям му едни 1500 евро и той ми отправя друго предложение като казва, че иска да ми има доверие. Имал фирма за охрана в Великобритания и през 2014-та оня президнета на Афганистан му е платил тлъста сума да осигури безпроблемното минаване на честните избори, Хамази ли беше, какъв там. Та тоя имал сумата от 4,560,000 в евро. Да, четири милиона. И искал да има доверен човек в България защото 5 години тук щял да стои, а не можел да извади на бял свят тия пари, понеже имал отношения с Пентагона и нямало как към момента. Ако съм се съгласял да съм му бенефициент, щял да ми даде 20%-та. :mhihi: Което разбирате са някакви ненормални пари. Та къде беше разминаването и освен абсурността на цялата работа, той написа знака за евро пред сумата 4,560,000 и добави после united states euro. Което реално е долари ако е юнайтед стейтс.
Та някой срещал ли се е с подобен вид измама и какво мислите изобщо? Аз му казах, че според мен ме блъфира поради някаква причина и защо е объркал евро на два пъти, първо пред сумата и воторо след нея. Отговор от снощи нямам.
Отиде ми бъдещият суперкар на БМВ. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Апр 2020, 19:15

А нашите имейл схеми пасти да ядат
Подозирам, че когато се съгласиш ще иска някаква сума за нещо, която после ще си удържиш от тези "милиони".

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 11 Апр 2020, 20:21

като цяло .... има такива схеми за пари от биткойни, крадени карти и т.нат. Има разни, които пишат на аирбнб-та да платили някакви дати, които нямало да ползват и да им върнат 80% от сумата по някаква рандом сметка. Дали наистина са 4 милиона .... и дали някой няма да дойде да ти почука на вратата и после да те пишат, че Българи са заловени за международна група за крадени карти и ще бъдат екстрадирани в Щатите ... и т.нат.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Апр 2020, 14:22

Top Gun Maverick написа:Абе я накратко да ви споделя аз на какво се натъкнах. Пише ми един по обявата за М6-цата за продан. Тоест не е от ония шаблонните мейли. Кара ме да се свържа с него на мейла и ми казва, че е вонен офицер от Американската армия. Пита ме крайна цена, свалям му едни 1500 евро и той ми отправя друго предложение като казва, че иска да ми има доверие. Имал фирма за охрана в Великобритания и през 2014-та оня президнета на Афганистан му е платил тлъста сума да осигури безпроблемното минаване на честните избори, Хамази ли беше, какъв там. Та тоя имал сумата от 4,560,000 в евро. Да, четири милиона. И искал да има доверен човек в България защото 5 години тук щял да стои, а не можел да извади на бял свят тия пари, понеже имал отношения с Пентагона и нямало как към момента. Ако съм се съгласял да съм му бенефициент, щял да ми даде 20%-та. :mhihi: Което разбирате са някакви ненормални пари. Та къде беше разминаването и освен абсурността на цялата работа, той написа знака за евро пред сумата 4,560,000 и добави после united states euro. Което реално е долари ако е юнайтед стейтс.
Та някой срещал ли се е с подобен вид измама и какво мислите изобщо? Аз му казах, че според мен ме блъфира поради някаква причина и защо е объркал евро на два пъти, първо пред сумата и воторо след нея. Отговор от снощи нямам.
Отиде ми бъдещият суперкар на БМВ. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

на това му се вика "схема със предварително спечелено доверие". един вид спечлва ти доверието чрез някаква фиктивна сделка (в твоя случай за м6-цата) и вече като сте "приятели" ти предлага стандартната глупост - пари за попечителство (щото не може да си отвори една сметка на кайманите или в тринидад и тобаго или дори в швейцария), да връщаш някаква разлика от сделката за която сте се договорили и тн.

в твоя случай е боза защото независимо, че си военен можеш да имаш фирма за охрана или дори пара-милитъри до колкото дейноста й не е в разрез на американската политика. така, че това дето ти го е наговорил, че не може да излезе наяве с тия пари са глупости... а и дори да беше истина по някаква схема- точно на тебе ще ти каже нещо от което може да се си изпати жестоко примерно. нали? :bchug:

най интересното е, че тези схеми вървят от едно 20 години и все още им се връзват хора...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2020, 17:11

То ми е ясно, че е измама някаква, затова и я споделих тука, но като му го казах на него и спря да пише значи. :mhihi: Въпросът беше какво точно щеше да поиска от мен, дали да му преведа някаква дребна сума за "еди какво си" или наистина да превежда пари, които са от нещо си и да му се връща чрез някакъв договор.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Сеп 2020, 15:02

Аве, тия пау пал може ли да са такива цървули, викнах си подробен доклад за 13 евро за МПС и той не дойде, отварям казус в системата им, но трябвало да изчакам до 26ти, преди да ескалирам.. За какъв чеп ми е, аз мисля до вторник да я вземам колата.. :dunno: CS не работят в момента, не трябва ли да са 24/7, глобална мрежа за разплащания, имат работно време :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Сеп 2020, 20:20

Пейпал си станаха едни измамници.
Преди време, видях , че от сметката ми в пейпал са изтеглени и заложени на някакъв мач 25 евро.
Естествено, веднага сигнализирах, че е станал пробив и да ми върнат парите.
Залога направен във Франция, пиша им, казвам им, че не сам правил залог, да видят ип адреса от който влизам и тн доказателства, че такъв залог не е правен.
Ония след 2-3 дена ми обясняват, че всичко е точно и няма да върнат парите.
Преди около няколко месеца си поръчвам от ибей едни неща. Плащам с пейпал и чакам доставка.
Доставка обаче няма, вдигам диспут за парите, като посочвам как няма доставка.
Онези обясняват, че са превели парите на доставчика и за тях въпроса е приключен.
Попитах ги, как така са превели парите на продавача, като времето за доставка и потвърждение за получена доставка не са потвърдени. От там само написаха, че случаят е приключен.
Така че, задрасках пейпал от завещанието си :)

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 19 Сеп 2020, 20:37

Е'вах ги мизерниците... Ясно...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от anthony_j01 » 20 Сеп 2020, 21:47

Няма по-голяма глупост от тази да отговоряте на спам мейли и да влизате в диалог. Или пък да пращате искане за отписване от мейлинг листа на спамера (unsubscribe). Така само потвърждавате мейл адреса си и че е реален, а после го продават на други спамери по-скъпо, а вие ще получавате повече лайна в добавка. А да кликате линковете вътре пък си е направо безумие, особено като знаете, че е спам, скам или фишинг.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Окт 2020, 19:00

Нова схема. Купувам машина от цун-кай-хой, който уж ще я прати от Унгария. Плащам и пристига от УК. Машината е пълно лайно и казвам, че искам да я върна, щото няма нищо общо с описанието като функционалност. Оня се мотае 1 месец да ми се обяснява.

Завеждам кейс в Пейпал. На тия им трябва един месец да го разгледат. Решават, че ако я върна ще ми върнат парите. Жълтия дава адрес в Китай, 40 кила до там са майка си и баща си, 50% от цената на машината. Освен това адреса е изписан на китайски и да искам не мога да я върна, щото никой куриер не го приема. Начин да отговоря, освен с тракинг номер няма. Пиша фиктивен такъв и обяснявам случая. Пейпал казват, че номера е фалшив и щом не съм я пратил да духам супата. Кейс клоуз, едни пари назад. А като замисля, че с годините съм им снесал хиляди левове в такси. :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 01 Окт 2020, 21:53

bum_bum написа:Нова схема. Купувам машина от цун-кай-хой, който уж ще я прати от Унгария. Плащам и пристига от УК. Машината е пълно лайно и казвам, че искам да я върна, щото няма нищо общо с описанието като функционалност. Оня се мотае 1 месец да ми се обяснява.

Завеждам кейс в Пейпал. На тия им трябва един месец да го разгледат. Решават, че ако я върна ще ми върнат парите. Жълтия дава адрес в Китай, 40 кила до там са майка си и баща си, 50% от цената на машината. Освен това адреса е изписан на китайски и да искам не мога да я върна, щото никой куриер не го приема. Начин да отговоря, освен с тракинг номер няма. Пиша фиктивен такъв и обяснявам случая. Пейпал казват, че номера е фалшив и щом не съм я пратил да духам супата. Кейс клоуз, едни пари назад. А като замисля, че с годините съм им снесал хиляди левове в такси. :dummy:

Е баси, това звучи много нагло от тяхна страна :ranting:
Няма ли как да се бориш с тях, адвокат ли де да знам :dunno: ..... всичко зависи какво пише в общите условия които знаем че никой не чете от до.....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 01 Окт 2020, 21:53

Screenshot_2020-10-01 (2 непрочетени) - АБВ поща.png
Мен па ме отпечатаха, сигурно четат извън темата и са се сдухали :paranoid:

Следващият мейл е от измамника холандец, пращат ми все пак доклад :help: :lol: :kuku: :dunno:
А аз колата я гледах днес, минах 200+ км в посока, ужасТна е!
Мислех, че е на реални 334 000, на километража беше 400 000 км ( 2001ва е46 бензин!) :shock:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Предишна

Назад към Извън Темата