Хора, бачкането убива! Пазете си семействата!
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Хора, бачкането убива! Пазете си семействата!
Bogat-Beden написа:Vra4anin ,от месеци наред се опитвам да ти прочета цял пост,но все не намирам време(не ми се сърди,шегувам се)
![]()
Venko и jorsenbmw -много хубави постове,много съгласен,тъкмо вчера си мислех на автора да му кажа,че най-вероятно има близка "приятелка" замесена в схемата, те освен да си наливат кофти акъл от завист и простотия друго няма да направят.
Оу да и аз го ядох заради близката приятелка.....особено ако е некоя от тия "доносник" стил.
Иначе правилно споменаха мъдри колеги - орането трябва да е редовно качествено и старателно независимо от продължителността на взаимоотношенията - но и това не е 100% гаранция дейбиш...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Радвай се,отървал си се.И преди да си помислиш,че си лафя разни празни приказки,мене миналата година по това време ме остави мойта кака с която бяхме 4 години заедно и живеем блок до блок,па то беха мъки,па беха сълзи и сенки под очите ...питай ме сега дали ми дреме
ЖИВЕЙ СИ ЖИВОТА,и само да вметна още едно нещо над което да си поразмишляват дамите :

Ако те не е такава,она ми треа

Ако те не е такава,она ми треа

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
doomy525 написа:Колега Vra4anin шапка ти свалям и аз за написаното, но говориш за една отминала епоха при жените.
Реалността в днешно време е съвсем друга. Говорил съм доста пъти с мои приятелки /просто приятелки/, които живеят с приятелите си и те им плащат квартири, дават им джобни, разхождат ги напред назад, дискотечки, барчета, моренца, екскурзии и т.н. и т.н. и те са видимо доволни и щастливи. Стоят си у тях по цял ден - готвят, перат, чистят и ходят на фитнес след като момчето се прибере от работа.
При зададен от мен въпрос - Щастлива ли си с него? и тя казва "да, нищо не ми липсва".
Обаче този мой въпрос беше породен от факта, че за 80% от тях /за около 10 момичета става въпрос, с които се познаваме от години/, че чувам, че кръшкат. Те разбира се не знаят, че аз знам, но по стечение на обстоятелствата доста такива работи стигат до моите уши, а и хората най-вече говорят кой коя оправил нищо, че имала приятел.
Другото което е, че те самите /момичетата - казвам момичета, защото една жена никога не би изневерила на мъжа си/ вече живеят с нагласата ' ако всичко е наред вкъщи - няма лошо да кръшкаш'. Докато мъжо е на работа те си излизат и си уговарят срещи, не пишат по фейсбук, а по вайбър, защото за фб си имат паролите взаимно и естествено там трябва всичко да е чисто. Та така..
И аз не мислех да пиша, но...
Колега, много си прав, покрай мен всичко омъжено или женено кръшка, питам се какъв е смисъла тогава, може аз да съм старомоден, но щом вече си сложил халка, тези неща трябва да спрат, дотогава мушкато и бегония, но явно нещата са мноооооого по-сложни... А иначе омъжените жени пишат по вайбър, защото са кръстили тъпкача "Цвети" или "Роси"

Имам познат, който е женен с дете (не коментирам жената, в миналото страшна бръмчалка, но любов, какво да се прави). Той се скъсва от работа, за да може тя да не работи, да гледа детето, да ходи по молчета, да й купи чисто нова кола, апартамент, екскурзии и т.н. Пред мен той сподели "Обичам ги до толкова (жената и детето разбира се), че бих убил заради тях, ама буквално, просто не мога да го показвам." Тя на свой ред се оплаква, че той нищо не правел, че нямало "романтика" разбираш ли, че искала страст, но той много бачкал... А сега де, жени...

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
То колко от пишещите тук имат семейства и са верни на половинките си? Май сметката ще излезе доста крива. Всичко може да ти убие семейството, не само работата. Друг е въпроса, кой какво разбира под семейство и как то функционира. Двама души, които просто са решили да живеят заедно, живеят в блудство и не са никакво семейство, докато не изповядат пред свидетели сключването на брачен завет, според който те ще са заедно, докато смъртта ги раздели. И не говоря за граждански брак непременно, макар че така е прието. Като гледам тук, доста слаби мъже виждам. Единия 6 г. изкарал с една жена, другия 4 и жените ви бягат. А какво остава да сте цял живот заедно, направо немислимо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Elesar74 написа:Като гледам тук, доста слаби мъже виждам. Единия 6 г. изкарал с една жена, другия 4 и жените ви бягат. А какво остава да сте цял живот заедно, направо немислимо.
Ще си отглеждаме зеленчуци заедно и вероятно ще си печем собствен хляб

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Нека не виним само женската страна. Да попитам с какви отговорности бе натоварено момичето в името на общото Ви добро ? Защо очаквате тя скучаейки да е по-отговорна към свят който не е градила съвместно с Вас ? Защо се очаква, че варианта на пълна задоволеност е по-добър за екипа от това да се чопли съвместно малко по малко ? ... Не знам, може би съм от друго време, никога не сме имали пари в излишък но след 30 год. съвместен живот пак ни е готино да се гушнем заедно.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ogata написа:Elesar74 написа:Като гледам тук, доста слаби мъже виждам. Единия 6 г. изкарал с една жена, другия 4 и жените ви бягат. А какво остава да сте цял живот заедно, направо немислимо.
Ще си отглеждаме зеленчуци заедно и вероятно ще си печем собствен хляб
да не забравиш и да почнеш да си произвеждаш биодизел за "печката"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Здравейте хора,
Малко на дневник го обърнах тук
Ден 3 започна, малко спорт, фул график пак и празна вечер - това не е толкова важно, друго е което искам да споделя.
Започнах да осъзнавам някой неща и да виждам, че ние сме се разделили не този понеделник, а доста преди това.
Доста преди този понеделник съм пуснал конските капаци и съм забил в коловоза. Коловозът, който лично съм преценил за най-добър и съм поел отговорност да се грижа за евентуално семейство на 100%. Хубаво де, но това не е това, което и двамата искаме, а аз не го виждах това. Тя ми намекваше от време на време, но аз бях твърде устремен, за да обърна внимание и натисках яко газ. Безумната грешка е, че не седнахме като хора да го преговорим това, а аз дори не се опитах да поискам от нея да опитаме това което е в главата ми - ако не става, добре, шифтваме плана и дърпаме напред.
Доста преди това аз съм започнал да задушавам тази жена и да я натискам да влезе в моя коловоз, не в нашия, а в моя - това е безумна грешка, която никой мъж не трябва да допуска. Баланса м/у носенето на отговорност и воденето на хора е много труден, защото хем си отговорен, хем е добре да последваш другия, а като го последваш и нещата се оплескат - пак ти си отговорен.
Обръщам се назад и разбирам, че и тя е живо същество с чисти намерения, и ако аз бях малко по дипломатичен и бутах отношенията ни към по-чести разговори щях да проумея навреме проблема и да работим по оправянето му. Сгреших, че избрах коловоза вместо човешките отношения.
Изневяра изключвам 100%, тя не е способна на това.
Е, незнам дали е добро или лошо, но започвам да виждам грешките си и смятам, че има какво да подобрявам в себе си по отношение на връзки. Кофтито е, че това са уроци научени по най-тежкия начин, е за това пък са ценни
.
Не смятам да се дистанцирам и да се правя на ранения рицар, дори смятам, че би трябвало да й помогна да си стъпи на краката и да продължи напред, ..... но ме е яд, много ме е яд, че с добра идея в главата съсипах най-ценното, което съм имал някога изобщо.
От друга страна - абсолютно всичко, което ми се е случило до сега е било за добро.
Да видим....
Малко на дневник го обърнах тук

Ден 3 започна, малко спорт, фул график пак и празна вечер - това не е толкова важно, друго е което искам да споделя.
Започнах да осъзнавам някой неща и да виждам, че ние сме се разделили не този понеделник, а доста преди това.
Доста преди този понеделник съм пуснал конските капаци и съм забил в коловоза. Коловозът, който лично съм преценил за най-добър и съм поел отговорност да се грижа за евентуално семейство на 100%. Хубаво де, но това не е това, което и двамата искаме, а аз не го виждах това. Тя ми намекваше от време на време, но аз бях твърде устремен, за да обърна внимание и натисках яко газ. Безумната грешка е, че не седнахме като хора да го преговорим това, а аз дори не се опитах да поискам от нея да опитаме това което е в главата ми - ако не става, добре, шифтваме плана и дърпаме напред.
Доста преди това аз съм започнал да задушавам тази жена и да я натискам да влезе в моя коловоз, не в нашия, а в моя - това е безумна грешка, която никой мъж не трябва да допуска. Баланса м/у носенето на отговорност и воденето на хора е много труден, защото хем си отговорен, хем е добре да последваш другия, а като го последваш и нещата се оплескат - пак ти си отговорен.
Обръщам се назад и разбирам, че и тя е живо същество с чисти намерения, и ако аз бях малко по дипломатичен и бутах отношенията ни към по-чести разговори щях да проумея навреме проблема и да работим по оправянето му. Сгреших, че избрах коловоза вместо човешките отношения.
Изневяра изключвам 100%, тя не е способна на това.
Е, незнам дали е добро или лошо, но започвам да виждам грешките си и смятам, че има какво да подобрявам в себе си по отношение на връзки. Кофтито е, че това са уроци научени по най-тежкия начин, е за това пък са ценни

Не смятам да се дистанцирам и да се правя на ранения рицар, дори смятам, че би трябвало да й помогна да си стъпи на краката и да продължи напред, ..... но ме е яд, много ме е яд, че с добра идея в главата съсипах най-ценното, което съм имал някога изобщо.
От друга страна - абсолютно всичко, което ми се е случило до сега е било за добро.

Да видим....
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Друг е въпроса, кой какво разбира под семейство и как то функционира. Двама души, които просто са решили да живеят заедно, живеят в блудство и не са никакво семейство, докато не изповядат пред свидетели сключването на брачен завет, според който те ще са заедно, докато смъртта ги раздели. И не говоря за граждански брак непременно, макар че така е прието. Като гледам тук, доста слаби мъже виждам. Единия 6 г. изкарал с една жена, другия 4 и жените ви бягат. А какво остава да сте цял живот заедно, направо немислимо.
А възможно ли е живота в блудство да се окаже много "по-праведен" като краен резултат от "изповядания"?
Щото аз знам за такива изповядани семейства дето и морал четат като тебе баш, а се пердашат кой с когото и където свари ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Elesar74 написа:То колко от пишещите тук имат семейства и са верни на половинките си? Май сметката ще излезе доста крива.
Една анкетка пусни да ти видим сметката накрая

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
jorsenbmw написа:За пореден път се убеждавам колко е вярна приказката ''Жените не знаят какво точно искат,но знаят че го искат веднага''.
Много добре казано, подкрепям напълно това мнение.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мъжът седи в кухнята и тихо си похапва кисело мляко, току-що купено от магазина. Влиза жена му, вижда това безобразие и пита:
- Ти какво ядеш, мляко ли? Защо не го остави за детето?
Мъжът, без да помръдне, отговаря:
- Има и за него!
И продължава да си хапва.
- Ами ако и аз искам?!
- Отвори хладилника, там има и за теб!
- А майка ми - тя не е ли човек, на нея няма ли да ѝ се прииска млечице?!
Мъжът се обръща, поглежда съпругата си и натъртено произнася:
- Купил съм за всички!
И се заема отново с млякото. Секунда пауза и жената изкрещява:
- Защо си похарчил толкова пари само за кисело мляко?
колега Venko,категорично НЕ си виновен (или поне не само ти )за липсата на комуникация,в подобна ситуация съм бил и жените почти винаги (поне от скромния ми опит винаги) те поставят пред свършен факт,колкото и да си търсил начин да се разберете с интелигентен разговор и в прав текст,при тях е "моят начин -или няма начин"
Така като те слушам/чета-в тебе проблем и грешка не виждам,ако тя е с акъла си,ще се върне рано или късно(дано е по-рано),ако ли не-млад си и явно успешен мъж,избор ще имаш голям
oga, много смях с твойте постове в тая тем
- Ти какво ядеш, мляко ли? Защо не го остави за детето?
Мъжът, без да помръдне, отговаря:
- Има и за него!
И продължава да си хапва.
- Ами ако и аз искам?!
- Отвори хладилника, там има и за теб!
- А майка ми - тя не е ли човек, на нея няма ли да ѝ се прииска млечице?!
Мъжът се обръща, поглежда съпругата си и натъртено произнася:
- Купил съм за всички!
И се заема отново с млякото. Секунда пауза и жената изкрещява:
- Защо си похарчил толкова пари само за кисело мляко?
колега Venko,категорично НЕ си виновен (или поне не само ти )за липсата на комуникация,в подобна ситуация съм бил и жените почти винаги (поне от скромния ми опит винаги) те поставят пред свършен факт,колкото и да си търсил начин да се разберете с интелигентен разговор и в прав текст,при тях е "моят начин -или няма начин"
Така като те слушам/чета-в тебе проблем и грешка не виждам,ако тя е с акъла си,ще се върне рано или късно(дано е по-рано),ако ли не-млад си и явно успешен мъж,избор ще имаш голям

oga, много смях с твойте постове в тая тем

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
моето мнение, първо към автора - колега, няма как да не е за добро. най-малкото, защото имаш всички средства, за да продължиш по-нататък с живота си. има вариант да не е с тази девойка, има и вариант да е.
аз имам над 7-годишна връзка, като от близо 3 години живеем заедно. два пъти сме се разделяли за кратко, по изцяло моя вина - залитания, които имах късмета да се превъзмогнат до степен да не пречат, иначе не се забравя това - но тези моменти ни заздравиха отношенията.
има няколко грешки, които се допускат основно:
- слушане и приемане на акъл от други хора (дори най-близките ви хора не са в главите ви, за да дадат адекватно мнение - понякога е правилно, но понякога не е);
- опит за мъжество - в твоя случай - поддръжка на семейството - огромна грешка, така хем жената има време за глупости и глупави приятелки, хем като те няма, е задоволена, скучаеща и недоволна, че те няма - омагьосан кръг, в който го ядеш ти винаги, а тя е права, ама за себе си и винаги, като повечето жени, гледа субективно на нещата
- липса на разговор и обсъждане на ситуацията и близкото бъдеще
- липса на споделена отговорност - като се почне от редуване на миене на чиниите, през други къде-къде по-важни неща
- както вече писаха - липсва на редовен и хубав секс без задръжки - сексът не е само кеф, той подобрява общият език на хората във връзката, доверието и близостта
относно самостоятелността - така е - ако една жена е навирила нос с новите дрешки и положение, които обаче осигурява мъжо и, заеби - такова не ща. аз може и да плащам разходите вкъщи, ама жена ми сама си изкара пари за кола с работа и си купи, както и много други неща. и с пари ми е помагала много, парите ни седят на едно място. последно време изкарва повече пари и от мен.
безпаричието убива отношенията винаги, щото забряваш да си щастлив, ако в главата ти е само това как да платиш наема, заема или тока. но има един левъл на парите, които са достатъчни за живот, ако е отгоре - тогава е бонус, но тоя левъл ако е достигнат, тогава животът и удоволствието от съвместния живот трябва да са водещи.
та това е. в случая сте виновни и двамата, казвам го от опит, губил съм и аз жена, която обичах. но намерих сегашната. и за мен е истинската, да не казвам голяма дума. затова извлечи правилните изводи от тая ситуация, но без да ги пречупваш през чувството за вина. анализирай - отбележи важните моменти.
на твое място след малко време бих опипал почвата с тази девойка, в смисъл, като поразмислиш хубаво, пийте едно кафе, кажи и - размисшлявах и видях къде, какво, що е грешно - ще прецениш тогава дали си струва да се правят постъпки за връщане. тук съвет недей търси генерален, щото никой от нас не ти е бил в къщата последните 6 години. а ако те са си стрували - може и за нея да е важно и да и дойде на ума нещо.
раздялата винаги е ново начало, но не е задължително да е с нов човек, знам и за такива случаи. ако мацката си струва и си убеден, че може да е майка на децата ти, нищо не губиш пробваш, но не с оркестри и букети по 100 рози, а с по едно кафе и нормален разговор, в който тя да усети, че си имал време да помислиш над нещата.
никога не е късно за нищо - нито да си я върнеш, нито да намериш друга, с която да си пак толкова щастлив.
успех ти желая, щом минаха 3 дни и си окей, така ще минат още 3 и още 3... и ще си взел правилното решение за себе си, убеден съм.
аз имам над 7-годишна връзка, като от близо 3 години живеем заедно. два пъти сме се разделяли за кратко, по изцяло моя вина - залитания, които имах късмета да се превъзмогнат до степен да не пречат, иначе не се забравя това - но тези моменти ни заздравиха отношенията.
има няколко грешки, които се допускат основно:
- слушане и приемане на акъл от други хора (дори най-близките ви хора не са в главите ви, за да дадат адекватно мнение - понякога е правилно, но понякога не е);
- опит за мъжество - в твоя случай - поддръжка на семейството - огромна грешка, така хем жената има време за глупости и глупави приятелки, хем като те няма, е задоволена, скучаеща и недоволна, че те няма - омагьосан кръг, в който го ядеш ти винаги, а тя е права, ама за себе си и винаги, като повечето жени, гледа субективно на нещата
- липса на разговор и обсъждане на ситуацията и близкото бъдеще
- липса на споделена отговорност - като се почне от редуване на миене на чиниите, през други къде-къде по-важни неща
- както вече писаха - липсва на редовен и хубав секс без задръжки - сексът не е само кеф, той подобрява общият език на хората във връзката, доверието и близостта
относно самостоятелността - така е - ако една жена е навирила нос с новите дрешки и положение, които обаче осигурява мъжо и, заеби - такова не ща. аз може и да плащам разходите вкъщи, ама жена ми сама си изкара пари за кола с работа и си купи, както и много други неща. и с пари ми е помагала много, парите ни седят на едно място. последно време изкарва повече пари и от мен.
безпаричието убива отношенията винаги, щото забряваш да си щастлив, ако в главата ти е само това как да платиш наема, заема или тока. но има един левъл на парите, които са достатъчни за живот, ако е отгоре - тогава е бонус, но тоя левъл ако е достигнат, тогава животът и удоволствието от съвместния живот трябва да са водещи.
та това е. в случая сте виновни и двамата, казвам го от опит, губил съм и аз жена, която обичах. но намерих сегашната. и за мен е истинската, да не казвам голяма дума. затова извлечи правилните изводи от тая ситуация, но без да ги пречупваш през чувството за вина. анализирай - отбележи важните моменти.
на твое място след малко време бих опипал почвата с тази девойка, в смисъл, като поразмислиш хубаво, пийте едно кафе, кажи и - размисшлявах и видях къде, какво, що е грешно - ще прецениш тогава дали си струва да се правят постъпки за връщане. тук съвет недей търси генерален, щото никой от нас не ти е бил в къщата последните 6 години. а ако те са си стрували - може и за нея да е важно и да и дойде на ума нещо.
раздялата винаги е ново начало, но не е задължително да е с нов човек, знам и за такива случаи. ако мацката си струва и си убеден, че може да е майка на децата ти, нищо не губиш пробваш, но не с оркестри и букети по 100 рози, а с по едно кафе и нормален разговор, в който тя да усети, че си имал време да помислиш над нещата.
никога не е късно за нищо - нито да си я върнеш, нито да намериш друга, с която да си пак толкова щастлив.
успех ти желая, щом минаха 3 дни и си окей, така ще минат още 3 и още 3... и ще си взел правилното решение за себе си, убеден съм.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
K_Ilkov написа:Elesar74 написа:Друг е въпроса, кой какво разбира под семейство и как то функционира. Двама души, които просто са решили да живеят заедно, живеят в блудство и не са никакво семейство, докато не изповядат пред свидетели сключването на брачен завет, според който те ще са заедно, докато смъртта ги раздели. И не говоря за граждански брак непременно, макар че така е прието. Като гледам тук, доста слаби мъже виждам. Единия 6 г. изкарал с една жена, другия 4 и жените ви бягат. А какво остава да сте цял живот заедно, направо немислимо.
А възможно ли е живота в блудство да се окаже много "по-праведен" като краен резултат от "изповядания"?
Щото аз знам за такива изповядани семейства дето и морал четат като тебе баш, а се пердашат кой с когото и където свари ...
Тук не става въпрос за лични впечатления, а за определен стандарт. Схващаш ли разликата? Твоите лични наблюдения само потвърждават реалността. Съжалявам, но на света лицемерите са повече от искрените. Другото е, че една лъжа няма да стане истина, само защото е повторена n на брой пъти.
Автора на темата явно започва да разбира някои неща, напук на всички, които му дават съвети да обвини бившата си половинка и да продължал напред, каквото и да значи това. За да продължиш напред, за да станеш, когато си паднал, се иска там напред да има някаква цел, която да следваш. Иначе, къде отиваш или се моташ безцелно, колкото да минава времето? Някой може ли да дефинира целта на това продължаване напред? Следващата? Може би този път 7 г.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Тук не става въпрос за лични впечатления, а за определен стандарт. Схващаш ли разликата?
Ми не ... За кви стандарти иде реч?
Както и да го въртиш и със свидетели и завет и без важното е кво се случва в главите на хората!
Или там квото наделее Бог или рогатия, ако по ти харесва

За целта няма ли стандарти? Не са ли разписани някак по процедура и тия работи?
Мотаеш, безцелно ... ти ли я определяш целта, Той ли?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...