Избор на бензиново комби до 10к

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Re: Избор на бензиново комби до 10к

Мнение от fancooler » 17 Авг 2015, 12:09

Кoлега, спoред мен твoята кoла е е39 525i/530i 2002-2003 г.

Акo пoпаднеш на дoбре гледан и пoддържан екземпляр няма да ти е прoблем да я караш и oще 14 г. Нивoтo на сглoбката е мнoгo висoкo и изграденo с качествени материали. Карал съм 528-ца на над 400 000 км. - вътре интериoрът изглеждаше катo на нoва кoла!!! Сравнена с е46... ми тo май база за сравнение няма, oсвен че 3-ката е малкo пo-пъргава! С бюджета, с кoйтo разпoлагаш, ще успееш да намериш читава брoйка и да я oбслужиш.

Успех!
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 17 Авг 2015, 12:37

Е, колеги, извинявайте обаче с такава сериозност да твърдите, че автомобили като е39 и е46, с платформи и технология от средата на 90-те са все още своеобразен връх в автомобилостроенето е малко несериозно. Не е коректно и твърдението, че са безпроблемни, особени вземайки под предвид и факта, че масово по автокъщите се внасят боклуци. И понеже БМВ е страшно масов автомобил и търсенето е голямо, почти без оглед на качеството, шансът да попаднеш на разбит автомобил не е никак малък. Въобще няма да коментирам твърдението, че е39 било в пъти повече кола от всеки един Сааб, защото това изказване си е чисто пристрастно и не може да е по- далеч от истината / мой роднина притежава Сааб 9000 от 1992г. на около 380 000км и все още върви прекрасно, без да са отделяни баснословни суми за поддръжката му/. Споделям и виждането, че тепърва да закупиш над 14 годишна кола за 9-10 хиляди лева е изцяло нецелесъобразно.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Авг 2015, 12:52

Николай Диянов написа:Е, колеги, извинявайте обаче с такава сериозност да твърдите, че автомобили като е39 и е46, с платформи и технология от средата на 90-те са все още своеобразен връх в автомобилостроенето е малко несериозно.

Не са върха на автомобилостроенето :yes:
Началото на залеза са :winky:

Те ти тогава целесъобразно решение :yes:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aclwtt

Комби, бензин, газ, 2012г.
Със сигурност е много по-практичен избор от всичко изброено до момента в темата :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 17 Авг 2015, 13:30

K_Ilkov написа:
u`F`o написа:Обаче ми се струва незряло да избереш наточена е39-ка от 2002-ра пред 2008-ма Авенсис. Чисто от икономическа гледна точка.

На мен ми се струва съвсем зряло да знаеш какво искаш от автомобила и да не правиш компромис ...
Смяташ ли, че един Авенсис ще ти доставя повече удоволствие да го караш?
Твърде е вероятно да е по-икономичен, по-здрав (евтин за поддръжка едва ли), на по-малко км и по-пазен ...

НО ... аз поне отдавна съм спрял да гледам от практичната страна на колите
просто защото изпитвам удоволствие от карането, а не се возя просто от А-Б ...

Всъщност, мислех точно като теб до преди да ида до щатите миналия месец. Там наехме едина Елантра

Изображение

Без навигация беше, естествено. Вътре иначе беше същата
Изображение

Ето таблото
Изображение

Абсолютна пластмаса беше колата. Евтина изработка отвсякъде. Където и да натиснех се сгъваше/местеше. Очевидно, няма да ги карат докато станат на по 20 години. Беше автомат разбира се.

Навъртяхме й 4000 км за 10 дни. Карахме я както със 100, така и с 200 км/ч. Определено не се отличаваше с пъргавина. Въпреки това, имаше всичко, от което имах нужда - aux изход да си слушам любимите песни от телефона, USB изход - за да си го зареждам, климатик, круз контрол, ръчен режим на скоростната кутия (6-степенен автомат). И това в една от най-евтините марки на пазара в модел от 2014-та година.

За тези километри колата практически не мръдна. Направи това, за което й бяха броени 700-те долара. Возеше ни. Бяхме мобилни. Беше забавно в колата.

Факт, като се прибрах нямах търпение да се кача на е36-цата и просто да се повозя в нея. Без изпълнения, без набиране, форсиране, въртене. Просто да усетя рекарото, завиването, респонса. Имам само една дума за това - КЕФ!

Също е факт, че удоволствието "спортна кола" ми излиза солено на годишна база. А да си наема една кола да карам на писта е само няколко стотин лева. Факт е и че се опитаха да ми я вдигнат (кола '93-та година :kuku: ), факт е, че често полицаите ме спират, "защото си от онея". Факт е, че М-пакети и БМВ-та се крадат доста. Нормално, те БМВ-тата в България станаха по-масови от Фордовете.

Т.е. ако искам да имам кола БМВ/Мерцедес/VW

1) рискувам да ми я откраднат цялата
2) Да си взимат каквото им трябва - парктроник, брони, огледала
3) Да ме спират по-често

И сега, ще ми кажете предполагам - "ще си направиш Каско и няма да се притесняваш". Да, така или иначе ще си направя. Достатъчно е два пъти в годината (по два-три дни, защото у нас нали не става всичко от първия път или по телефона) да ходиш по полиции да се занимаваш и да си изгубиш времето.

Обикновена кола, с която ходих да празнувам последната нова година -Mitsubishi SpaceStar от 2004-та (на базата на Каризма). На първи януари реши (може би защото в Загреб беше -20 през нощта), да скъса спирачен маркуч. И вместо да отидем до Любляна, както бяхме планирали - ходихме до сервиз, спахме в четиризвезден хотел в планината (където нямаше какво да правиш освен да се наливаш с бира в хотела) и се молехме да ни оправят колата. За щастие, маркучът, който струваше 20лв ни беше заменен за цената от 120лв, а хотелът за петимата беше 300 евро (за една нощувка). И това е обикновен автомобил на 10 години (тогава). Как да имам доверие на кола 2002-ра година (в момента на почти 14 години) ?

Та така, вместо да се кефя докато пътувам за Хасково (примерно) с БМВ, мога да се кефя докато пътувам уикенда до Виена с каквато и да е кола, която на 150км/ч се държи стабилно на пътя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 17 Авг 2015, 13:35

В момента карам 307SW 2004-та. Сглобката и използваните материали са отвратителни, но с добра поддръжка биха карали още бая. Та от тая гледна точка Е39 2002-а, 2003-а, би била чудна, защото със сигурност изработката е по-солидна. Аз съм за 530i!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Авг 2015, 13:49

u`F`o написа:...

Демек не се търси БМВ ...

Ти започна с е36 328 комби сега за некви "нови" коли си говорим.
И преди ти писах, не си наясно с това, което искаш май ... като решиш нещата стават много лесни :yes:

Взимай некой 5-6 годишен пластмасурник тогава и се радвай на живота :yes:
Само имай предвид, че тия много готЕните корейски чикий крият такива изненади за някой части, че БМВ-то е песен :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Авг 2015, 14:00

Относно новите и старите коли.
Ходил съм до Холандия с почти 20 годишен опел астра - 5200 км за 5 дни. Никакви проблеми дори за секунда.
По стечение на обстоятелствата отпуската ходихме до Турция с 21 годишно ауди а4 - 2500 км без никакви проблеми.
От друга страна на един служебен кашкай му смениха гаранционно двигателя на около 70к км.

Примери има много и в двете посоки.
Това че ти се е спукал спирачен маркуч на 10 годишната кола, не значи, че на чисто новата няма какво да и се случи.
Просто кофти стечение на обстоятелствата.

Аз за себе си съм се убедил от опит, че е много по-добре стара премиум кола, отколкото нова пластмасова еднодневка.
Естествено нова премиум е най-добре, ама не ми е излязал късмета все още :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Авг 2015, 14:14

Илков,как можа със Дачията :lol: :lol:
Ето нещо,което ми хвана окото.
С уговорката,че не съм никакъв разбирач,нямам никакви впечатления от този модел :oops: :oops: колата не е много нова като година ,но пък си има газ и поне на снимки изглежда ок сякаш :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Авг 2015, 14:24

Аз за себе си съм се убедил от опит, че е много по-добре стара премиум кола, отколкото нова пластмасова еднодневка.

:yes:
Тия новите коли, ако имат късмета да станат така коментираната тук цифра 14 и да вървят още и то не с десетки ремонти зад гърба си, пак ми се ще да си говорим.

P.S. Автора наистина не знае какво иска
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Авг 2015, 14:26

ХУбаво се предлагат всякакви коли ама защо никой не споменава всяка как е с подръжката след това защото покупката на една кола е най-лесното и евтиното. Например аз като си харесам нова лична кола гледам кое колко струва и колко често се чупи - гуми, масла, филтри, окачване, също така дали има нужда от намеса на оторизиран сервиз за елементарни ремонти и и чак след това цената за покупка.
Е39 може и да не е първа младост кола, но пък смело твърдя, че превъзхожда новите пластмасови варели
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Авг 2015, 14:32

u`F`o написа:...

Хибрида на този модел е интересна оферта. Другите само за под наем ;) (според мен).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Авг 2015, 14:37

Bogat-Beden написа:Илков,как можа със Дачията :lol: :lol:

Еми гледах да е нова :mrgreen:

Понеже стана въпрос за проблеми на път ...
Няколко пъти се каня да напиша, че техническата изправност е слабо свързана с години и повече, с поддръжка ...
Сега ако целта е да се купи и "нищо да не се пипа" ОК, нов кенеф, караш и хвърляш.
Иначе купуваш обслужваш + (ако ме разбирате) и караш - доказано възможно е :yes:

На 30-ката, набор 90-та и съборих всичко отдолу и де що има гума, и све по окачване и спирачки беше сменено с ново ...
Нямам притеснения вече да тръгна с нея на път ... поне що касае тая част :mhihi:

На една 39-ка няма дори да се наложат толкова крути мерки за да е в ТОП кондиция :dunno:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Авг 2015, 15:50

Е то се намеси и Тойота Авенсис 2008-ма... Е нема такъв кенеф :dunno: Единственото нещо, което ми харесваше е, че спираше много добре. Точка. Скоростната кутия беше супер зле (в Е36 е направо нанотехнология за сравнение), грам не вървеше (там голям мотор май изобщо няма? ), яко евтина пластмаса навсякъде (като претопени кофички от кисело мляко). Всичките дисплеи са някакви монохромни все едно гледаш Нокиа с фенерче... Е39 е по-добра във всяко едно отношение. Точно на тази, която карах по спомен нещо по хидравликата (не съм сигурен, че беше отдавна, но беше 3500лв в официалния сервиз) се смени на 50к километра. Като заключение... щом на 50к км ми беше кенеф... представям си като вземеш някоя втора ръка на 200к.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 17 Авг 2015, 16:05

Чудно ми е как никой до сега не е предложил ///М, АМГ или РС, след като се търси спортно усещане.
На автора бих препоръчал да прегледа и нещо с 4-цил. дизелов мотор. На дълъг път ще харчи около 5-6/100 и няма да има допълнителна бутилка за газта, която да заема място.

Относно новите коли, отворете F-разделите и вижте какво дефектира и на какви цени ;)
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Авг 2015, 16:13

M5 написа:На автора бих препоръчал да прегледа и нещо с 4-цил. дизелов мотор.

+1

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aco4rv

:driving:
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата