Данък вредни храни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

данък

за
34
38%
против
49
54%
не ме интересува
7
8%

Общо гласове : 90
ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Данък вредни храни

Мнение от JTD » 22 Окт 2015, 15:47

bum_bum написа:
JTD написа:А бе пийте и яжте колкото и каквото си искате и се радвайте на живота.

Любимото ми изказване, особено като видя че идва от човек който не може да си види пацата от тумбак или не може да кажи 5-6 етажа без да си изплюе вътрешностите.

Въпрос на гледна точка.
Всичко е в мярката а не точно дали имало Е или нямало Е. Дали прасето било домашно или не.
Всеки започнал да се храни "правилно" дефакто в крайна сметка започва да приема по-малко калории несъзнателно. И накрая здравословната храна била помогнала.
Плацебо ефекта е голямо нещо.

Формулата е много проста -> Приемаш повече калории от колкото изразходваш = дебелееш.
Не са ви виновни Е-тата.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от Subazu » 22 Окт 2015, 15:51

Моето предложение би било следното: Да се обложат всички вредни съставки (например повечето Е-та) с много висок данък и така да принудят самите производители да спрат да ги използуват. Това обаче, ще обрече на глад най-бедните хора, защото няма да имат избор да купуват евтина храна. Истинския проблем в България е ниските доходи. Докато не се реши, всички други мерки биха били безполезни.
Родили сме се без да искаме,
ще умрем без да сикаме,
затова ще живеем както си искаме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Окт 2015, 17:32

JTD написа:Формулата е много проста -> Приемаш повече калории от колкото изразходваш = дебелееш.
Не са ви виновни Е-тата.

Абе не е точно така... Има огромно значение от какво са набавени калориите - захарта се усвоява по-бързо, отколкото можеш да изразходиш енергията и остатъка отива директно в задника, тумбака и т.н.
Е-тата не са виновни за сланината по паласките, а за рака примерно...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Окт 2015, 18:11

Наистина много диетолози :mhihi: Аз пък започнах да приемам повече калории и съм свалил %-та мазнини? Сигурно съм силов трибоец :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2015, 20:10

JTD написа:Всеки започнал да се храни "правилно" дефакто в крайна сметка започва да приема по-малко калории несъзнателно. И накрая здравословната храна била помогнала.

Формулата е много проста -> Приемаш повече калории от колкото изразходваш = дебелееш.
Не са ви виновни Е-тата.

Грешно!

А и тук не говорим за дебелеене или отслабване само, а за здраве и качество на живот. Ако не можеш да извършиш елементарно физическо усилие и по цял ден още от сутринта си като парцал пак ли калориите са виновни?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Окт 2015, 3:16

Elesar74 написа:По-добрият и по-мъдрият вариант, е да не зависиш от масовата хранителна индустрия, доколкото е възможно. В такъв случай какъв данък и на какво го слагат, какво те интересува? Но за да се случи това, първо трябва да има съответното съзнание и мислене. После, не можеш да живееш в София или някой голям град, където просто няма как да не зависиш от магазинната мрежа и дори да можеш да произвеждаш собствена земеделска продукция, най-вероятно сееш в силно замърсена и отровена земя, понеже земята около големи струпания на хора е такава обикновено, особено в районите на бившето тежко машиностроене, металургия и химическа промишленост.

Пожелавам си за Коледа, Елесар да е в новият сезон на "Фермата" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 23 Окт 2015, 14:40

bum_bum написа:
JTD написа:Всеки започнал да се храни "правилно" дефакто в крайна сметка започва да приема по-малко калории несъзнателно. И накрая здравословната храна била помогнала.

Не са ви виновни Е-тата.

Грешно!

А и тук не говорим за дебелеене или отслабване само, а за здраве и качество на живот. Ако не можеш да извършиш елементарно физическо усилие и по цял ден още от сутринта си като парцал пак ли калориите са виновни?

Човек е това, което яде...
И да и не. 3 са факторите Храна--> Сън --> Стрес
Боклуците никой не ни ги слага на масата на сила, против съм защото ще е негатив за икономиката.
Фактор, които се забравя бая от хората тук е, че Българина пие, и то доста. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Окт 2015, 15:25

Тоя данък е най-безумното нещо, което са измисляли управляващите! Опит за решаване на проблем по възможно най-тъпия начин. Това ли е тяхната загриженост - ако са толкова вредни определени храни и това е доказано - да ги забранят!

На мен ми е ясна цялата схема - ще ебават на някой безизвестен производител продукцията, а гиганти като кока кола няма да ги засегне. Ясни са ми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Окт 2015, 18:59

38% гасували "за". Т.е. 38% разчитат на държавата да им казва какво да ядат или може би 38% искат държавата да казва на останалите какво да ядат. Еднакво притеснително ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Окт 2015, 20:13

Данъкът Москов спокойно може да заеме 11 то място в класацията за тъпи данъци :mhihi: По примера на САЩ и данъка за притежание на наркотици :shock: нашия може да вкара и данък за притежание на вредни храни - ако човек го плаща редовно получава ваучери за 10% отстъпка на чипса и палмовата мазнина .
http://vbox7.com/play:b319095163?p=play ... order=date
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 23 Окт 2015, 20:40

Е добре де,аз мисля че имам глава на раменете си и мога да преценя като вляза в магазина дали да си купя сирене от 2.80 или сирене от 8.20. За какво да им плащам глупавите данъци? Ако искат да направят нещо добро е да забранят производството на менте храната! Ама дали им стиска,защото половината работещи в българия ще останат без работа!
Що не въведат и данък скорост тогава! На километража ми щом пише 260 значи мога и да карам бързо понякога!
Гъшия дроб дали ще е към вредните храни? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 23 Окт 2015, 22:35

bum_bum написа:

Не са ви виновни Е-тата.

Грешно!

А ти да не си мислиш, че с портокали сутрин ще се чувстваш нещо различно от парцал?
Нека си закусвам баница с кисело мляко, пък ти яж трици, оп, извинявай, по модерно му мюсли и се чувствай много силен и антипарцал.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 23 Окт 2015, 22:43

JTD написа:
bum_bum написа:

Не са ви виновни Е-тата.

Грешно!

А ти да не си мислиш, че с портокали сутрин ще се чувстваш нещо различно от парцал?
Нека си закусвам баница с кисело мляко, пък ти яж трици, оп, извинявай, по модерно му мюсли и се чувствай много силен и антипарцал.

Казват се овесени ядки,лимец и е без значение, не е задължително да ядеж това, за да се чувстваш добре. Яж си баница с кисело млядко, някой да те е спрял или да ти е казал не яж :mhihi:
Гледай си в паничката и си щракай с пръсти. :lalala:

И дори когато съм в калориен излишък пак не дебелея :mhihi: Ако формулата беше така всички щяхме да сме като арнолд на 25, а Огнян Симеонов щеше да е оперен певец :mhihi:
А човечеството нямаше да знае що е мезоморф,ендоморф,ектоморф :bchug:
Последна промяна Haddess на 23 Окт 2015, 22:49, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 23 Окт 2015, 22:49

Ще вдигнат ли цените на Самърсби - Стронгбоу...заради този данък?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2015, 23:04

JTD написа:
bum_bum написа:

Не са ви виновни Е-тата.

Грешно!

Ще те разочаровам силно :mhihi: Закуската ми (ако изобщо закусвам) е яйца и месо. Ако има може и сиренце да бодна. Портокал не съм ял може би 5-6 години. Трици, оп.. извинен си. По модерно му мюсли въобще не помня кога и дали изобщо някога съм ял.

Как се чувствам аз си знам. Ти щом си ОК с баничките никой не те спира да ги ядеш. Само дано не поскъпнат много, че ги правят с "продукт" (нали така му викат на менте сиренето) и маргарин а тях ще го обложат. ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата