Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ

Мнение от steeN » 04 Ное 2015, 18:55

Най-скъпите неща са с Алкантара или с кожа, която няма нищо общо с масовата мушама дето се слага. Така, че критиката за кожата, която е в БМВ е до някъде обоснована за мен.
Последна промяна steeN на 04 Ное 2015, 18:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ

Мнение от Mollov » 04 Ное 2015, 18:58

kiko написа:в тоя ред на мисли,я кажете добър изпробван препарат за съхранение на тея гадни кожени салони :mrgreen:

Препарати има много, но въпросът е да се използват редовно, а не на 2-3 месеца по веднъж :) Защото особено ако колата е на повечко години, вероятността защитният лак на кожата да е заминал е голяма, което я прави много по-податлива на разрушаване... и поне с редовното мажене на такива препарати се подхранва и запазва кожата (че боята отгоре е лесно възстановима).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Ное 2015, 19:15

steeN написа:Най-скъпите неща са с Алкантара или с кожа, която няма нищо общо с масовата мушама дето се слага. Така, че критиката за кожата, която е в БМВ е до някъде обоснована за мен.

Те реално кожата я цепят на няколко пласта. Май стигат до 7 като дефакто от всяка една кожа се произвежда 7 пъти по-голямо количество и от там страда и качеството. Иначе на всички БМВ-та, дори и новите качеството на кожата не е такова, каквото аз бих очаквал от подобен клас кола. Тези салони, които ги шият тук са от крави гледани специално с тази цел. Хранени със специални храни и т.н. При най-малка грешка цялата кройка се бракува и пак като погледнеш БМВ на 10 години и Порше на същата възраст в едното все едно не е сядано, а другото обикновено е на трътка.

Mollov написа:
kiko написа:в тоя ред на мисли,я кажете добър изпробван препарат за съхранение на тея гадни кожени салони :mrgreen:

Препарати има много, но въпросът е да се използват редовно, а не на 2-3 месеца по веднъж :) Защото особено ако колата е на повечко години, вероятността защитният лак на кожата да е заминал е голяма, което я прави много по-податлива на разрушаване... и поне с редовното мажене на такива препарати се подхранва и запазва кожата (че боята отгоре е лесно възстановима).

Аз ползвам и един гел с четка преди мазането, който почиства кожата и резултата с него е по-приличен.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Ное 2015, 20:13

Te препаратите за подхранване и защита нямат нищо общо с тия почистващите... ама нищо общо... или почистваш, или подхранваш... няма читави препарати 2-в-1... и когато се ползва четка може и да докараш някво почистване на кожата дори и с т.нар. Conditioner-и... но това става само за поддържана кожа... за занемарена няма шанс, трябва си почистваща химия :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 04 Ное 2015, 21:46

Добре де, уж искате кожа, а не може да си го позволите реално, а се наслаждавате на скапан винил.
Да не си мислите, че като карате това нещо, то имате кожен салон?
http://www.mobile.bg/11439181019861300 - абсолютно случайно избрана кола от битака.

Да, за заблуда на противника може да се похвалите, че имате "кожен" салон. Чудо голямо. :wave:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Ное 2015, 22:02

bum_bum написа:...

Интересно инфо, не знаех. В Порше само съм сядал и това може би е най-удобната седалка, която съм виждал някога. За кожа обаче ми се е запечатало Ферари 360... дори и миризмата е като на истиска кожа и беше супер мека... не някаква пластмаса.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Ное 2015, 22:05

Mollov написа:Te препаратите за подхранване и защита нямат нищо общо с тия почистващите... ама нищо общо... или почистваш, или подхранваш... няма читави препарати 2-в-1... и когато се ползва четка може и да докараш някво почистване на кожата дори и с т.нар. Conditioner-и... но това става само за поддържана кожа... за занемарена няма шанс, трябва си почистваща химия :)

Той не е 2 в едно, а тип 1-2-3. Първо чистиш с гел и четка, после с кондиционера и накрая нещо друго като вакса. Четчицата си идва в комплекта от естествен свински косъм и като търкаш по-усилено с нея става на пяна. Но понеже е гел не е такова течливо и не попива в кожата.

JTD написа:Добре де, уж искате кожа, а не може да си го позволите реално, а се наслаждавате на скапан винил.
Да не си мислите, че като карате това нещо, то имате кожен салон?
http://www.mobile.bg/11439181019861300 - абсолютно случайно избрана кола от битака.

Да, за заблуда на противника може да се похвалите, че имате "кожен" салон. Чудо голямо. :wave:

Пич, тва не е Алфа кожения салон да е от винил :kuku:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Ное 2015, 22:12

bum_bum написа:
Той не е 2 в едно, а тип 1-2-3. Първо чистиш с гел и четка, после с кондиционера и накрая нещо друго като вакса. Четчицата си идва в комплекта от естествен свински косъм и като търкаш по-усилено с нея става на пяна. Но понеже е гел не е такова течливо и не попива в кожата.

Е, като говорим за 3 препарата... ясна работата.... по принцип можеш да свършиш работа и на 2 стъпки, ама повечето хора рядко прилагат дори третата... и после що кожата така... а той лака й паднал отдавна от липсата на отношение...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 04 Ное 2015, 23:13

bum_bum написа:
Пич, тва не е Алфа кожения салон да е от винил :kuku:

Не, че нещо, ама ако беше Алфа, то щеше да е кожа. И обикновено салона е от Момо, ама да не навлизаме в тази полемика.
А ако малко разбираш от БМВ, щеше да знаеш, че точно този салон, който съм дал като пример, няма нищо общо с кожата. Да, има, визията, извинявай. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Ное 2015, 23:23

Тия мушами си вървят айляче още от 70те вероятно, отделно всички съвременни кожени салони на масови коли са "лакирани" с покритие за устойчивост.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Ное 2015, 23:24

Ако беше Алфа на тия години щеше или да е в Надин или да струва 4000лв.

Най-новото и модерно БМВ, което съм имал е е36 тъй, че не знам. Новите може и да са с изкуственяк, толкова по-зле за тях. Но честно казано не ме и интересува.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Ное 2015, 23:28

А впрочем ергономията на салоните на е36 е потресаващо ужасна - обикновен, "рекаро"/спортен ... ужасяващо неудобни спрямо дори обикновения на е39 ... още не съм прежалил сгъването на седалките на купето ама просто толкова се изнервям напоследък (имам хронична травма на кръста), че като нищо ще ги демонтирам тия пусти предни седалки и ще сложа някакви нормални, че над 1ч като кара човек и се усеща, че е много зле - или просот и 2та салона които съм пробвал са адски зле при дълго каране.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 05 Ное 2015, 9:38

Има нещо върно в писаното до сега, в е36 примерно и е39 преди фейс, кофата няма нищо общо с по новите модели. Сядал съм в е46,е90 се едно съм седнал на пластмаса... Само един път се качих в е34 м5 и Вейдър на е36 кожата беше мека и хубава като женска гърда :shock: :mhihi: . Новите коли от среден и бюджетен клас имат салони като от пластмаса пък за арматурното табло да не говорим :(

Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 05 Ное 2015, 9:42

bum_bum написа:Ако беше Алфа на тия години щеше или да е в Надин или да струва 4000лв.

Най-новото и модерно БМВ, което съм имал е е36 тъй, че не знам. Новите може и да са с изкуственяк, толкова по-зле за тях. Но честно казано не ме и интересува.

Пак отново се мъчиш да изместиш фокуса с Надин и т.н.
Работата е там, че повечето седалки на БМВ към този момент на пазара са 100% винил и нямат нищо общо с кожата.
Само най-големите и скъпи салони са с истинска кожа, както и на 7-цата. Всичко под това е масовка с наелон.
Ама иначе сме горди като купуваме кремчета да си мажем найлона по седалките и да споделяме наляво и надясно, че имаме кожен салон, което реално е и причината за закупуването му, а не само за това, че ще може да бършеш по-лесно пюрето от седалката на детето ти.
90% сигурно и повече е чисто и просто гъзария и нищо друго.
А най ми е яко с израза "облак прах". Нека някой да дойде и да ми удари колкото си иска седалката и да видим дали ще излезе прах. Да, всеки маже кожата с кремчета, лосиончета и екстракт от костен мозък на жаба, ама никой не може да мине за 2 минути с прахосмукачката една елементарна седалка, когато си мие колата. :kuku:
Нека някой ме обори за примерите, които съм дал по-горе в негатив срещу кожата. Да, като казваш реалността, придобита от опит, то няма какво да се каже освен, че не съм гледал обективно на нещата. :ok:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Ное 2015, 9:51

JTD написа:Да, като казваш реалността, придобита от опит, то няма какво да се каже освен, че не съм гледал обективно на нещата. :ok:

Да, аз казах, че не гледаш обективно щото кожата има плюсове :idea:
Има и минуси, които си отбелязал ...

Просто няма универсална истина!

И сигурно само ти си с опит? Или си последна инстанция по въпросите на кожата ли, кво? Дерматолог ли си нещо ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата