Протест на служителите на МВР

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли протеста?

Да, напълно си заслужават 20-те заплати при пенсиониране.
36
20%
Не, с нищо не са ги заслужили.
132
73%
Не ми пука.
14
8%

Общо гласове : 182
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Протест на служителите на МВР

Мнение от K_Ilkov » 04 Ное 2015, 13:13

Мордехай написа:Последно на един пожарникар дадох 500 лева, за това, че нямам на всеки 1000 кв.м. табло с пожарогасители за по 5-7 000 лева.

Къде е проблема според теб?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 04 Ное 2015, 13:20

А според теб къде е проблема, че не ми се дават 150 000 лева за пожарогасители на 20 декара чакълирана нива без асфалтов път до нея? Които пожарогасители ще бъдат откраднати на часа! Или че чакам пет години ток, но няма и да го дочакам! Тия заядливи въпроси някак си мисля, че не съм ги заслужил.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Ное 2015, 13:27

K_Ilkov написа:
LiTtLeRoCk написа:Като не са ви ясни някои неща, не говорете глупости поне.

Тва беше много гадно ... Утепа темата направо :mhihi:

Аз съм човек, който обича да говори неща, с които е наясно, а не само да си мисля, че нещата стоят така, както ги представям. защото малко хора знаят как стоят нещата с пенсионирането и едно такова мнение ще ги остави с грешно впечатление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Ное 2015, 13:51

Очаквано, премиера даде "задна". Кой ли е очаквал и нещо друго и сега някой да ми каже, че цялата тази работа не е сценарий. Сякаш Горанов сам си ги решава тези неща в къщи. Сега Горанов е лошия гай, а премиера е Слънце и мили му били хората в службите...Колкото до ефективността на полицията, от моята тясна камбанария съм видял пълна, ама ПЪЛНА незаинтересованост, неангажираност, нежелание и много други неща започващи с не- отпред, от местната полиция. Честно казано, аз от такива хора нямам никаква нужда и дали ще ги има или няма, ефекта за мен е точно нулев.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Ное 2015, 14:19

Elesar74 написа:Очаквано, премиера даде "задна". Кой ли е очаквал и нещо друго и сега някой да ми каже, че цялата тази работа не е сценарий. Сякаш Горанов сам си ги решава тези неща в къщи. Сега Горанов е лошия гай, а премиера е Слънце и мили му били хората в службите...Колкото до ефективността на полицията, от моята тясна камбанария съм видял пълна, ама ПЪЛНА незаинтересованост...

Взе ми думите от устата. При това съм гласувал за ГЕРБ и краля-слънце не знам колко пъти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 04 Ное 2015, 14:35

Stahlblau написа:Според мен трябва синдикатите да искат минимум 1200 лева заплата, клас прослужени години да остане, а 20-те заплати да отпаднат за деловодство, чиновници и там другите които се занимават с бумащина и да останат само за тези които работят в опасни условия на труд, като се намалят на 12 примерно. Това е някакъв компромис...

Всичко което казва Скалата е абсолютно вярно, и ми е до болка познато, защото съм израснал в семейство в което единия родител постоянно липсва, защото "го викат", НО трябва чистка на плужеците, тумбаците и пустиняците. И трябва ЗМВР да се промени в полза на повече правомощия на полицаите, защото сега практически сотаджиите имат повече права от Охранителна Полиция. Как да имаш респект от някъв насипан тумбак в униформа, който те пита "кво прайм ся"? Респект може да имаш от 28-9 годишен полицай, 1.90 висок, 100-105 кг чиста мускулна маса, въоръжен и надъхан! :bang:

Няма как българската полиция да бъде Френски легион....А като станеш на годините на баща си ще видиш ти какъв тумбак ще имаш.Той го е придобил защото с мизерната си заплатка е хранил например теб.
С течение на времето човек се обезверява и става точно.........тумбак.
Премисли си нещата ,с рогата напред не срава.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 04 Ное 2015, 14:52

Stahlblau написа:
K_Ilkov написа:
Stahlblau написа:...

Баткооо много е лесно така отстрани ...

Лекарите по призвание ...
Полицая по призвание ...

А тия хора да не са роботи и да нямат семейства и деца дето да хранят и обличат?
Кой си ти да решаваш, че трябва да мизерстват?

drago_pavlov написа:Те също могат да си потърсят друга работа като не им изнася :dunno: ...

Лошо ако така се мисли - като не им изнася ...
Скоро нито полиция нито лекари ще има у тая държава :confused:

Във всяка една силна държава, полицая е добре платен (не много, но добре) и уважаван ...

Нашите не са нито едното нито другото, не че има и за какво ... И пак попадаме в омагьосания БГ кръг ...

1. Аз съм завършил за разследващ полицай. Това съм аз. И в Плевен за да станеш такъв трябва да кихнеш сериозна сума. Никой не го е*е за мене, че бягам по 30 км на седмица и че правя по 20 набирания и ша ги пръсна всичките на физическия изпит, и че дипломата ми е 5,42 от университета. Конкурс с 4000 кандидати за 3 места и влезлите се знаят преди да е започнал изпита... Много неща са ми ясни. Аз също имам 2 деца, които трябва да обличам и полицая не го бърка като ми пише измислени фишове, че съм нарушил маркировката, щото избягвам шибана дупка и ред други.
2. Обезщетения трябва да има при смърт само по време на изпълняване на служебните си задължения. Лично мнение.
3. Баща ми, тъст ми и други мои близки са били/или все още са полицаи/военни... и са пълни мърди - ядене, пиене и те така... А като дойде ред за контролен физически изпит се крият. Не мога да кажа не черното бяло. Съжалявам!
4. За заплащането съм съгласен че е ниско, да вдигнат него, а не да им дават по 30 палки на пенсиониране.
5. И наистина - на който не му изнася, да напуска! Има хора с много по-висока мотивация, които само чакат да се освободи място и аз съм един от тях!

Ако не е някаква тайна, може ли да ми кажеш къде се завършва за "разследващ полицай"? И да ти кажа, че и аз съм от тия "плужеци", и съм навит да видим, как ще ме пръснеш на каквото и да било, свързано с физическо натоварване...
Накрая те съветвам, да не пишеш глупости, без да си наясно с картината - протестът не е заради тези 20 заплати. Те са само повод на нещо, трупано с години и следствие на тоталното безхаберие на управляващите. Как ако има силно МВР и правораздавателни органи, ще може "айдуците" да си вътят далаверите?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 04 Ное 2015, 15:18

Само един факт искам да кажа, а пък вие сами си вадете изводите:

Ние сме една от държавите с най-много полицаи на глава от населнието и с най-голям процент престъпност.

За какви 20 заплати изобщо става дума, те не заслужават и две. Само ги погледнете как изглеждат, това не са хора, които мизерстват. Те са обездвижени от бездействие мързеливци без никаква компетенция. Така и така статистиката ясно показва, че файда от тях няма, по-добре тези пари да бъдат спестени и да ги дават на инвалиди, самотни майки и тн.

Да не говорим за облагите, които получават.... Правят си на улицата каквото искат и после - здрасти колега... Аз съм на мнение, че те са хората, които дават пример на народа и са лицето на закона, ако те не го спазват, тогава кой? Тогава може да се говори за уважение, а колегите, които смятат, че просто трябва да ги уважаваме ей така,са загубили разсъдъка си в тези тежки времена. И ако на мен фиш за говорене по телефона ми струва 50лв, на тях трбва да им струва двойно и при втория такъв - довиждане.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er

Мнение от RaiN » 04 Ное 2015, 15:29

:arrow:
Последна промяна RaiN на 24 Дек 2024, 19:29, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Ное 2015, 15:31

Мордехай написа:А според теб къде е проблема, че не ми се дават 150 000 лева за пожарогасители на 20 декара чакълирана нива без асфалтов път до нея? Които пожарогасители ще бъдат откраднати на часа! Или че чакам пет години ток, но няма и да го дочакам! Тия заядливи въпроси някак си мисля, че не съм ги заслужил.

Вероятно не си :yes:

Ама ще трябва да изтърпиш още един ... сори ...

Пожарната, полицията или БА са виновни за пътя, нивата и тока?

И накрая за това, че ти си избрал най-лесното - да подкупиш пожарникаря е виновен?

Сори пак - 2 станаха заядливите ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 04 Ное 2015, 15:31

Zero, Специалността се казва Противодействие на Престъпността и Опазване на Обществения Ред /ППООР/. Можеш да провериш в кои университети се изучава. Има и профили и т.н. Има много практики и стажове в Академията на МВР. Интересно е.

Хвърлям ръкавицата на абсолютно всеки полицай с тегло над 100 кг да видим дали ще избяга повече от мен, дали ще вдигне по-голяма тежест от мен и дали ще има издръжливост като моята! Моето тегло е 110 кг., 1.90 съм висок и съм се пробвал с много активно спортуващи хора под моето тегло и са повръщали след мене от претоварване... Имам самочувствие, но имам и покритие! В Плевен съм си целогодишно и винаги съм готов за малко съревнование ;) Който има желание на лично да ми драсне да се пораздвижиме ;)

Колкото до това дали си тумбак или не... Едно ще ви кажа. Всичко е до желание. Аз тренирам от 22:30 до 23:30, а по някога и до полунощ. Всичко друго е извиения. Имам 2 деца, работя понякога по 10 часа на ден, и въпреки това намирам време и мотивация да продължавам въпреки че знам, че като дойде деня на конкурса момчето за което "са се обадили" ще е преди мен. Бягал съм и аз дистанция на изпита и съм видял как ми надписват 45 секунди на времето, като аз съм си го засичал на часовника на хронометър... Глупости нямам навика да пиша. Всичко което съм написал е реално, случило се на мен самият, а не кой кво ми е казал, кво съм чул и т.н.

г-н Василев, с рогата напред съм цял живот, тъп и упорит, за сега това работи за мен и ще продължавам все така ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 04 Ное 2015, 16:05

LiTtLeRoCk написа:
drago_pavlov написа:
LiTtLeRoCk написа:......

Това са само малко от примерите - миньори, заварчици, работници във военни заводи и много други с много по-лоши условия от на полицаите, които не се ползват с техите привилегии.

И тук си говорим само за законните им привилегии. Ако почнем да изброяваме и останалите - карат без винетки, ГО, паркират безплатно, няма ЗДВП за тях и още, и още...

Тук сравняваш частния сектор с държавния. Въобще защо ги сравняваш. Говорим за държавните институции.Например собственик на фирма се съобразява с кодекса на труда и неговите условия и изисквания, които естествено не трябва да са в разрез с кодекса на труда. Няма да ти обяснявам, че кодекса на труда при военните специално е неприложим.

В кой смисъл КТ е неприложим при военните. ;) КТ си е напълно приложим по всички трудови правоотношения, освен държ. служители, каквито са и служещите в с-мата на МВР да речем, там нещата се уреждат с ЗДСл.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 04 Ное 2015, 16:11

Щом пишеш, че с тази специалност си завършил за "разследващ полицай", не мога да коментирам повече с теб нищо, свързано с МВР - ти си просто от тези, дето коментират даден въпрос, но са твърде далеч от него. Тренирай си там и си мисли, че си най-подготвеният физически и умствено. Със сигурност в един момент ще останеш разочарован...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 04 Ное 2015, 16:11

Изображение
:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 04 Ное 2015, 16:21

Z3Ro* написа:Щом пишеш, че с тази специалност си завършил за "разследващ полицай", не мога да коментирам повече с теб нищо, свързано с МВР - ти си просто от тези, дето коментират даден въпрос, но са твърде далеч от него. Тренирай си там и си мисли, че си най-подготвеният физически и умствено. Със сигурност в един момент ще останеш разочарован...

:dunno: Доста мои колеги от университета вече са мл.разследващи полицаи в други населени места? И точно специалността им плюс профила "Криминалистика" им беше предимството спрямо другите кандидати?

Спирам със :OT: -ка , бъдете здрави и драснете, ако ви се спортува на открито! ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата