Цените в Лидъл

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Цените в Лидъл

Мнение от alekangg » 11 Яну 2016, 11:48

Едно нещо е много евтино у нас, хляба. Добър или лош е на безценица все още, на фона на Европа.

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Яну 2016, 12:08

Колко е в Европа? Тук ако не купуваш най-евтиния промишлен хляб, по мои сметки средна цена за 1кг е около 3лв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Яну 2016, 12:15

© написа:Колко е в Европа? Тук ако не купуваш най-евтиния промишлен хляб, по мои сметки средна цена за 1кг е около 3лв

Е то и в Бг има разни био, еко магазини с лимец и т.н., където една земелка колкото две бисквити е 2лв..
Из Европата хубав нормален хляб (не с лимец :D ), е 2,50-3 евро и нагоре за кг , че и минава понякога.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 11 Яну 2016, 12:24

Е колко да струва един хляб тук,направен от изсушени картофени обелки и стар хляб,изсушен и смлян повторно :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2016, 12:31

alekangg написа:
© написа:Колко е в Европа? Тук ако не купуваш най-евтиния промишлен хляб, по мои сметки средна цена за 1кг е около 3лв

Е то и в Бг има разни био, еко магазини с лимец и т.н., където една земелка колкото две бисквити е 2лв..
Из Европата хубав нормален хляб (не с лимец :D ), е 2,50-3 евро и нагоре за кг , че и минава понякога.

Хубав хляб (не "био") под 6-8лв килото тук не може да го барнеш. ;)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Яну 2016, 15:05

То в лидъл 800гр. е 2лв т.е. 2,50лв кг :dunno: а същия в кауфланд е 3,50лв за 800гр. Въобще не говорим за лимец
Сравнително хубав хляб под 3 лв няма, а може и да е 6-8 лв но аз не откривам такъв в местните магазини. Имам познат, който пече хляб и съм го питал какви добавки слагат, че да изглежда така :mhihi: Казва, че нищо не слага, просто така си идва готово брашното

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Яну 2016, 16:17

Не знам, ама от фурната дето баща ми вади хлябовете, по-сладко нещо няма!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от obvinqemiq djo » 11 Яну 2016, 18:45

До колегата BMW Power,Аз не казвам че тук сме цъфнали и вързали ама и на запад не е чак толкова розово.Иначе тъща ми работи в лаборатория за проверка на храните и положението не е чак толкова лошо.Сега в веригите има доста боклуци и това да се твърди че тук има само боклуци из търговската мрежа е несериозно.Мога да ти кажа поне двама,трима производителя дето всичко им е наред,ама ще влезнем в без мислен спор и цените не са чак 20лв,а около 12-15.А това малко за Щатите е ала бала,щото точно там храната била отвратителна,то и за това всички са дебели.Не твърдя от първо лице,ама бая хора там това разправят.Сигурно имат и качество ама май цените са по дебели от тук в пъти.Вярно заплатите са по високи,ама и там има бедност,мизерия,глад,престъпления и т.н.Не сме чак толкова зле според мен и малко се преувеличава трагедията на държавата ни.И както каза един колега по горе,нека сравним такси,ремонти и услуги,лекарски прегледи общо взето и да бием чертата да видим с една средна заплата кой живее по добре и най вече кой работи повече щото и това е важно.За там познавам хора дето от работа,вкъщи и никакви удоволствия на които сме свикнали ние,като пчелички общо взето.А че американците масово са дебели и мазни,нека не спорим,който е бил да каже.
понякога човек удря греда,ама русото си е русо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Яну 2016, 19:34

Че в Америка са най-дебелите е ясно, но освен гадната евтина храна, много допринасят и навиците им.
Там поголовно се яде пържено, много сладко, пие се кока кола с литри на ден, е какви да са накрая??
Има и хубави неща, но са много пари и се ядат от средна класа нагоре.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 11 Яну 2016, 20:30

Не знам за вас, но аз се научих да гледам етикетите и сроковете на годност чак като излезнах да уча в чужбина. :roll:
Та, ако погледнете какво точно купувате (и поразучите и етикетите) ще се убедите, че далеч не е толкова еФтино колкото си мислите, а напротив. Даже храната за кучета може да се окаже по-качествена от тази предлагана за бг човекЪТ (в определен голям % от случайте). :roll:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 12 Яну 2016, 20:54

Моля, някой да обясни каква е идеята да се предлага масово в големите търговски вериги вместо оцет, т.нар "кисел продукт" (нещо, което съдържа само 5% оцет)? :roll:
В смисъл, в една от германските вериги в БГ днес си пазарувам и се натъквам на 3 (три) пълни регала (щанда) с въпросния кисел продукт (предлаган под поне 5 различни бранда) и около 1/10 от един регал с 1 вид бг и 2 вида вносен оцет?

Явно мизерията е ударила много грубо, защото не виждам причина (освен финансова) да си закупиш кисел продукт , а не оцет. :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2016, 11:59

На хората масово не им пука какво си вкарват в организма. Не е само до пари.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Яну 2016, 12:18

nqmam_bmw написа:Моля, някой да обясни каква е идеята да се предлага масово в големите търговски вериги вместо оцет, т.нар "кисел продукт" (нещо, което съдържа само 5% оцет)? :roll:
В смисъл, в една от германските вериги в БГ днес си пазарувам и се натъквам на 3 (три) пълни регала (щанда) с въпросния кисел продукт (предлаган под поне 5 различни бранда) и около 1/10 от един регал с 1 вид бг и 2 вида вносен оцет?

Явно мизерията е ударила много грубо, защото не виждам причина (освен финансова) да си закупиш кисел продукт , а не оцет. :confused:

1. Печалбата е в много пъти повече от колкото, ако се продава оцет.
2. Повечето хора им е все едно какво купуват, дори не се замислят, камо ли да гледат и избират.
3. Има и уж оцети, които не са с 5%, ами с 55% или казано пак няма гаранция..
Това се отнася за всичко, кашкавал, масло, сирена и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Яну 2016, 12:22

Я вижте на каква био немска стока попаднах! Стоях и гледах тъпо, а цената беше като за био продукт все пак..
ImageUploadedByTapatalk1452680452.395983.jpg

ImageUploadedByTapatalk1452680477.279189.jpg

ImageUploadedByTapatalk1452680499.604929.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Яну 2016, 16:06

Е какво странно има, има и био палмово масло, какво толкова :D Био маргарин, като гледам 51% е слънчогледово олио, нещо невероятно за масовите стоки

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата