Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Да, карам винаги в лявата лента
9
6%
Да, ако няма коли зад мен
31
20%
Ако има кола зад мен минавам в дясната
27
18%
Не, карам си в дясно
41
27%
Изпреварвам само от лявата
15
10%
Ще си карам как си искам, ленти-мленти
21
14%
Аз ги изпреварвам от дясната лента
10
6%

Общо гласове : 154
Потребител
Аватар

Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Мнение от stefanoff » 14 Яну 2016, 22:34

Doberman_vas написа:
devent написа:В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ?

ограничението е 50, така че бързащите да го прилитат.
Всеки се мота до последно и после бързал. аман от бързащи.

Абсолютно :yes: Вместо да стане 10-15мин по-рано сутринта, се мота до последния момент и после "бързат" . Тея хора въобще не правят сметка, че ако ударят пешеходец с 70-80км/ч почти на 100% ще го убият. Аз затова си карам в дясно и въобще гледам да избягвам всякакъв досег с "бързащите"
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 14 Яну 2016, 23:11

Един хип-хоп по темата : )

https://www.youtube.com/watch?v=DdUAZPj-7QM

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 14 Яну 2016, 23:33

Карам в най-дясната лента с 50km/h, защото по пътя има дупки, а колата е със спортно окачване. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 14 Яну 2016, 23:34

dextuar написа:
По-добре по-бавно и да не си предпоставка за ПТП,

Каращите бавно също са предпоставка за ПТП, особено при неадекватни манерви докато се опиташ да ги изпревариш.

Най - ме дразнят "битови" шерифи дето са решили ,че ще "контролират" движението движейки се с 40 в лявата.. Същите съм забелязал ,че обикновено правят от най-лявата десен завой и обратен където не му е мястото.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 15 Яну 2016, 0:57

BMW_RIDER написа:
dextuar написа:
По-добре по-бавно и да не си предпоставка за ПТП,

Каращите бавно също са предпоставка за ПТП, особено при неадекватни манерви докато се опиташ да ги изпревариш.

Значи напълно съм съгласен...Хората се изнервят и почват да ги изпреварват, от ляво, от дясно...Защото, извинявай ама при 3-лентов широк път да се влачиш с 40-50... :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 15 Яну 2016, 6:08

+200 за мнението, че именно моткащите се по пътищата са най - опасни! При положение, че мога да пресека града за 15мин без ИЗОБЩО да провокирам опасна ситуация, а ми се налага да изгубя 2ч естествено, че ще се издразня. Идва момент пердето ти пада и почваш да караш рисково. Ма то пък що да ти гори колата 9, кат може да гори 18......Заспали льольовци и мисирки по светофарите също, всяка година стават все-повече. Джигитите пък както ги наричат изобщо не ме дразнят, дори напротив. Карал бил човека по - бързо от мен. Влязъл бил в кръстовището и излязъл без никой да пострада. Що за комплекси? Един участник по - малко, още по - добре, минал-заминал. Ако не е застрашил никого(което е почти винаги така) дори бих го поздравил. Аз самият като видя безкрайна колона "МИСЛЕЩИ" и спящи по светофарите понякога, да не кажа често ги рязвам. Някак странно след това обичайно минаващите 5бр на зелено изведнъж стават 15 :mhihi: Що ли? Нали само преди минута си постилаха да си лягат? И се почва едно гонене подире ми....:) А само допреди минути ДРЕМЕХА кат мисирки, пусти тъпи селски комплекси....
Иначе карам предимно в дясно, като приоритет все пак винаги е свободната лента. Няма вариант в който да не направя път на бързащ зад мен и не е необходимо изобщо да ми святка. Не страдам от комплекси и със сигурност съм се прибрал още преди да се е приближил.Следя трафика в перспектива и изобщо не ми е проблем честото престрояване. Хората избягващи престроявания за мен са просто абсолютни леваци!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 15 Яну 2016, 10:01

ivoaudi написа:Заспали льольовци и мисирки по светофарите също

Колега, едно уточнение шофьорите в БГ се делят на две групи: педераст нещастен и п_тко заспала :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2016, 10:23

Един колега вече го беше казал в една друга тема. Ще цитирам по памет: "Всички, който карат по-бавно от вас са балъци, а по-бързо ненормални". Правилата са, за да се спазват. Навсякъде има задръствания и не са вследстие, че някой кара с максимално разрешената скорост в лява лента. А който има желание да мине града за 15 мин и да му гори 8, да стане 1 час по-рано и няма да се бута по задръствания. Или по български решаваме, че правилата са, за да се нарушават? И коментари от типа, че е важно колкото добър водач си, а не да спазваш правилата, са несериозни, защото едното е предпоставка за другото.

Иначе и аз изпреварвам от дясно, когато няма абсолютно никой, така че не се правя на светец, но все пак не е правилно. Но пък да правиш лява-дясна-лява-дясна и да шаваш по платното като скиор е твърде прекалено според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 15 Яну 2016, 10:35

Ето го бе.. снощи.. пресен пример. Жена в А класа кара с 20! Буквално с 20 км/ч в лявата лента. В Плевен "булевардите" са две ленти във всяка посока, като в дясната е пълно с тролеи таксита и т.н., така, че там може да мушнеш само, ако има празно чак до светофара, иначе няма смисъл. И аз карах зад нея около 2 минути кротко, за да не съм джигит нали, после да не кажат "ей ги тия келеметори с дъртите бмв-та кво правят". Тя обаче не ебава - гледам зад мен стабилна колона, хората почват да свиркат, аз почнах да присветвам... Ми! Нищо братче! Тя е над нещата. От дясно тролеи-таксита-тролеи-таксита - няма как да я обиколя. Ба хора вярвате ли ми 4 светофара - разстояние не повече от 2 км - 15 минути!!! Аз ако тичах по-бързо щях да се придвижа! Накрая се отвори място и на бруталните тромби я изпреварих от дясно... Да си говорят квото искат... :bang:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2016, 10:42

Е мисля, че никой от тук не говори за такива крайни случаи.

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Яну 2016, 12:05

Не съм чел темата напред, сигурно има крайни мнения, но аз карам в лявата лента предполагам с нормална скорост - обикновено до 10км/ч над ограничението, без притеснения, защото това, че някой му се кара със 100 при ограничение 60 слабо ме интересува. Обикновено спирам да гледам в огледалото назад, ако някой много "се натиска" да мине през мен и така се чувствам много по-добре :mhihi:
Последна промяна © на 15 Яну 2016, 12:06, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Яну 2016, 12:06

© написа:Не съм чел темата напред, сигурно има крайни мнения, но аз карам в лявата лента предполагам с нормална скорост без притеснения, защото това, че някой му се кара със 100 при ограничение 60 слабо ме интересува. Обикновено спирам да гледам в огледалото назад, ако някой много "се натиска" да мине през мен и така се чувствам много по-добре :mhihi:

Ти/вие не сте органите определящи кой с колко и как да кара!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Яну 2016, 12:07

Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно
Вие също не сте органите, които ще определят каква е най-подходящата скорост за някоя лента

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 15 Яну 2016, 12:50

[COPYRIGHT SIGN] написа:Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно
Вие също не сте органите, които ще определят каква е най-подходящата скорост за някоя лента

Еми да, аз нямам проблем да изпреварвам отдясно...:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Яну 2016, 13:13

© написа:Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно

Да разбирам ли,че умишлено провокираш към нарушения,като се влачиш в лява лента?
Това е мисленето на слабите шофьори :winky:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата