Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Doberman_vas написа:devent написа:В София трябва да се кара адекватно, не толкова по правилник. Питам защо всяка сутрин трябва някой да катери ТВ кулата от ситняково с 40 в лява лента ?
ограничението е 50, така че бързащите да го прилитат.
Всеки се мота до последно и после бързал. аман от бързащи.
Абсолютно

Не Мы такие, Жизнь такая
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Карам в най-дясната лента с 50km/h, защото по пътя има дупки, а колата е със спортно окачване. 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
dextuar написа:
По-добре по-бавно и да не си предпоставка за ПТП,
Каращите бавно също са предпоставка за ПТП, особено при неадекватни манерви докато се опиташ да ги изпревариш.
Най - ме дразнят "битови" шерифи дето са решили ,че ще "контролират" движението движейки се с 40 в лявата.. Същите съм забелязал ,че обикновено правят от най-лявата десен завой и обратен където не му е мястото.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
BMW_RIDER написа:dextuar написа:
По-добре по-бавно и да не си предпоставка за ПТП,
Каращите бавно също са предпоставка за ПТП, особено при неадекватни манерви докато се опиташ да ги изпревариш.
Значи напълно съм съгласен...Хората се изнервят и почват да ги изпреварват, от ляво, от дясно...Защото, извинявай ама при 3-лентов широк път да се влачиш с 40-50...

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
+200 за мнението, че именно моткащите се по пътищата са най - опасни! При положение, че мога да пресека града за 15мин без ИЗОБЩО да провокирам опасна ситуация, а ми се налага да изгубя 2ч естествено, че ще се издразня. Идва момент пердето ти пада и почваш да караш рисково. Ма то пък що да ти гори колата 9, кат може да гори 18......Заспали льольовци и мисирки по светофарите също, всяка година стават все-повече. Джигитите пък както ги наричат изобщо не ме дразнят, дори напротив. Карал бил човека по - бързо от мен. Влязъл бил в кръстовището и излязъл без никой да пострада. Що за комплекси? Един участник по - малко, още по - добре, минал-заминал. Ако не е застрашил никого(което е почти винаги така) дори бих го поздравил. Аз самият като видя безкрайна колона "МИСЛЕЩИ" и спящи по светофарите понякога, да не кажа често ги рязвам. Някак странно след това обичайно минаващите 5бр на зелено изведнъж стават 15
Що ли? Нали само преди минута си постилаха да си лягат? И се почва едно гонене подире ми....
А само допреди минути ДРЕМЕХА кат мисирки, пусти тъпи селски комплекси....
Иначе карам предимно в дясно, като приоритет все пак винаги е свободната лента. Няма вариант в който да не направя път на бързащ зад мен и не е необходимо изобщо да ми святка. Не страдам от комплекси и със сигурност съм се прибрал още преди да се е приближил.Следя трафика в перспектива и изобщо не ми е проблем честото престрояване. Хората избягващи престроявания за мен са просто абсолютни леваци!

Иначе карам предимно в дясно, като приоритет все пак винаги е свободната лента. Няма вариант в който да не направя път на бързащ зад мен и не е необходимо изобщо да ми святка. Не страдам от комплекси и със сигурност съм се прибрал още преди да се е приближил.Следя трафика в перспектива и изобщо не ми е проблем честото престрояване. Хората избягващи престроявания за мен са просто абсолютни леваци!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
ivoaudi написа:Заспали льольовци и мисирки по светофарите също
Колега, едно уточнение шофьорите в БГ се делят на две групи: педераст нещастен и п_тко заспала

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Един колега вече го беше казал в една друга тема. Ще цитирам по памет: "Всички, който карат по-бавно от вас са балъци, а по-бързо ненормални". Правилата са, за да се спазват. Навсякъде има задръствания и не са вследстие, че някой кара с максимално разрешената скорост в лява лента. А който има желание да мине града за 15 мин и да му гори 8, да стане 1 час по-рано и няма да се бута по задръствания. Или по български решаваме, че правилата са, за да се нарушават? И коментари от типа, че е важно колкото добър водач си, а не да спазваш правилата, са несериозни, защото едното е предпоставка за другото.
Иначе и аз изпреварвам от дясно, когато няма абсолютно никой, така че не се правя на светец, но все пак не е правилно. Но пък да правиш лява-дясна-лява-дясна и да шаваш по платното като скиор е твърде прекалено според мен.
Иначе и аз изпреварвам от дясно, когато няма абсолютно никой, така че не се правя на светец, но все пак не е правилно. Но пък да правиш лява-дясна-лява-дясна и да шаваш по платното като скиор е твърде прекалено според мен.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Ето го бе.. снощи.. пресен пример. Жена в А класа кара с 20! Буквално с 20 км/ч в лявата лента. В Плевен "булевардите" са две ленти във всяка посока, като в дясната е пълно с тролеи таксита и т.н., така, че там може да мушнеш само, ако има празно чак до светофара, иначе няма смисъл. И аз карах зад нея около 2 минути кротко, за да не съм джигит нали, после да не кажат "ей ги тия келеметори с дъртите бмв-та кво правят". Тя обаче не ебава - гледам зад мен стабилна колона, хората почват да свиркат, аз почнах да присветвам... Ми! Нищо братче! Тя е над нещата. От дясно тролеи-таксита-тролеи-таксита - няма как да я обиколя. Ба хора вярвате ли ми 4 светофара - разстояние не повече от 2 км - 15 минути!!! Аз ако тичах по-бързо щях да се придвижа! Накрая се отвори място и на бруталните тромби я изпреварих от дясно... Да си говорят квото искат... 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Е мисля, че никой от тук не говори за такива крайни случаи.
Не съм чел темата напред, сигурно има крайни мнения, но аз карам в лявата лента предполагам с нормална скорост - обикновено до 10км/ч над ограничението, без притеснения, защото това, че някой му се кара със 100 при ограничение 60 слабо ме интересува. Обикновено спирам да гледам в огледалото назад, ако някой много "се натиска" да мине през мен и така се чувствам много по-добре 

Последна промяна © на 15 Яну 2016, 12:06, променена общо 1 път
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
© написа:Не съм чел темата напред, сигурно има крайни мнения, но аз карам в лявата лента предполагам с нормална скорост без притеснения, защото това, че някой му се кара със 100 при ограничение 60 слабо ме интересува. Обикновено спирам да гледам в огледалото назад, ако някой много "се натиска" да мине през мен и така се чувствам много по-добре
Ти/вие не сте органите определящи кой с колко и как да кара!
Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно
Вие също не сте органите, които ще определят каква е най-подходящата скорост за някоя лента
Вие също не сте органите, които ще определят каква е най-подходящата скорост за някоя лента
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
[COPYRIGHT SIGN] написа:Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно
Еми да, аз нямам проблем да изпреварвам отдясно...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
© написа:Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно
Да разбирам ли,че умишлено провокираш към нарушения,като се влачиш в лява лента?
Това е мисленето на слабите шофьори