как според вас България би се подобрила

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: как според вас България би се подобрила

Мнение от vlad0 » 19 Яну 2016, 16:30

Беден народ лесно се манипулира. Когато народа има спокойствието да седне и да помисли, а не да се притеснява как да си плати елементарните сметки и нужди, тогава може да се подобри нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Яну 2016, 17:05

Vra4anin написа:...

Е тва е самата истина.. кофти народ сме. Още едно доказателство - референдума на слави не може да събере някакви кирливи 400к подписа въпреки, че не е като да няма трибуна да го 'промотира' и по принцип няма човек дето да е против промените..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Яну 2016, 17:33

Бе я, "кофти мат'реал сме " ама друг път!
Просто се люшкаме без посока, и чисто човешко качество е като видиш човек свободия си прави каквото иска.
Елементарен пример- отиваш и гледаш българи, как живеят в чужбина - ами подредени са, спазват законите и гледат да се впишат в обстановката.
Трябва ни дисциплина, ама не вождове, някакви, ами хора с авторитет и ясна визия какво трябва да се направи, да го доведе до съзнанието на обществото по начин, по който да стане ясен и на това общество какво се иска и как да се постигне.
А не някакъв олигофрен, по някакъв начин заблудил няколко стотин баби, дедовци или "будни" студенти, хванал кормилото на властта и вече налага ограничения, рестрикции и нови данъци, все едно е събрал старите данъци.
Всичко е толкова просто, но умишлено не се прави, защото, както каза колегата по-горе , когато народа е гладен и беден, то по-лесно се манипулира/води и стриже, когато обаче е задоволен, започва да задава въпроси, да мисли и вече е труден за манипулации.

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 19 Яну 2016, 20:00

bum_bum написа:
Dummkopf написа:Абе, чичаци, я избройте кое точно не ви харесва и да си говорим нещо реално и по същество, 'щото с празни клишета от по едно изречение само се намираме на приказка и нищо не си казваме.

Щом за теб всичко е ОК не се чувствай длъжен да пишеш в темата ;)

Празни философии много, на никои не му се работи...

Не разбирам как можете да живееш колега в среда, която никои нормален човек не иска да живее??? Какво ти харесва на теб? Природата, жените или евтиния алкохол и к**ва???

Пълно е с хора, които са заможни и не им пука за средата, която обитават. Да не би ти да живееш в изолатор?
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

Потребител
Аватар
Кара: дизели

Мнение от Dummkopf » 19 Яну 2016, 23:55

Не е готино да се лепят етикети с лека ръка ;)
Ще ти кажа какво ми харесва тук - почти всичко, което се сетиш. Имал съм нещастието да поработя и в бленуваната за мнозина Германия, и то на доста добри пари - бих си шута с 200 от там, та макар и бегло, мога да сравня средата...
Направил съм и продължавам да правя живота си хубав за живеене, не ме притесняват битови разходи и най-важното - не живея ден за ден, имам към какво да се стремя.
Всеки сам си гради живота...
Колкото до простотийката тук - не й обръщам внимание и не ме дразни.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Яну 2016, 2:34

Доста глупости изчетох в темата. Нямало как да се оправим, щом сме малка и бедна държава - няма начин за промяна... както сме били на 3 морета, а сега сме мишки, така пак може да станем "бяла" държава :yes: След освобождението сме били една от най-развиващите се държави. Имали сме неща, които на "запад" не са виждали още.

Половината в тази тема са на мнение, че като се махнат 240-те депутата и живота ще им се оправи. Да, вероятно ще се подобри, но не драстично. Защото половината "ганьовци" не знаят един чужд език, необразовани са, неграмотни, не са наясно грам със съвременни технологии във всички сфери (познавам хора на по 20 години, които не се оправят с тъчскрийн телефон :help: ), мързи ги в червата и все някой друг им е виновен. Както някой каза, че 5 милиарда изтичали по цигани, още 6-7 да се крадат от управлящите. Това са ~10% от БВП. Ако ви се вдигне заплатката с 20% ще живеете ли драстично по-добре ? На 90% от пишещите отговора е НЕ.

Ще допълня бум-бум, че освен спазване на всички правила и закони от всички, тая държава няма да се оправи само с неграмотни мързеливи общаци и песимисти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 20 Яну 2016, 2:53

Яжте,пийте и си носете новите дрехи. Оправия в следващите поне 50 години няма да има. Стоя и си мисля как едно време Левски е ходил и тайно се е мъчил да направи нещо. Сега ако е ще го издаде още,да не съм изцяло черноглед,не първия човек,но втория със сигурност,защото ще му се секне и малкия "келепир"'който има. Българина ще се осъзнае,че нищо не върви когато остане само на заплата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Яну 2016, 3:39

Stoqnov_1979 написа:Не колега,не с такива заводи!

Това е много грешно мислене. Справка... Китай примерно. Няма държава на света, която да не е трупала богатсво, поколение след поколение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от Dummkopf » 20 Яну 2016, 9:22

TNT написа:Половината в тази тема са на мнение, че като се махнат 240-те депутата и живота ще им се оправи. Да, вероятно ще се подобри, но не драстично. Защото половината "ганьовци" не знаят един чужд език, необразовани са, неграмотни, не са наясно грам със съвременни технологии във всички сфери ,мързи ги в червата и все някой друг им е виновен.

Имаш бира от мене. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Яну 2016, 13:11

steeN написа:

Това е много грешно мислене. Справка... Китай примерно. Няма държава на света, която да не е трупала богатсво, поколение след поколение.

Българина иска да дойде някой, да построй завода, да даде подкупи тук и там, да даде после поне 2000лв заплата и договор за 5-10 години и не на последно място, завода да не произвежда разни "глупости", стари модели и пр, трябва да е последната дума да техниката и модата
Та това се казва, на гол тумбак-чифте пищови, ама да не забравяме че сме си бай Ганьовци.
Пак да дам пример със съседна Румъния, там не са толкова горди и важни и се вижда къде са и какво има като инвестиции и заводи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 20 Яну 2016, 13:17

alekangg написа:
steeN написа:

Българина иска да дойде някой, да построй завода, да даде подкупи тук и там, да даде после поне 2000лв заплата и договор за 5-10 години и не на последно място, завода да не произвежда разни "глупости", стари модели и пр, трябва да е последната дума да техниката и модата
Та това се казва, на гол тумбак-чифте пищови, ама да не забравяме че сме си бай Ганьовци.
Пак да дам пример със съседна Румъния, там не са толкова горди и важни и се вижда къде са и какво има като инвестиции и заводи

Не можем да се разберем нещо. Нямам против да се отварят заводи и цехчета! Против съм държавата да плаща заплатите на работниците в тях. Щом като искат да си отварят хиляди заводи,нека си плащат заплатите сами,а дори и да са 500 лв. Защото ето го примера:отварял завод с инвестиция 40 милиона и 4000 работни места. А сега да ги сметнем на минимална заплата платени от държавата и ето ти ги 10 милиона за година избити от заплати. Не искам от моите пари държавата да плаща на някой си заплатите вместо да се направи нещо друго,нооооооооооо комисионната е голяма за това!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2016, 14:19

Dummkopf написа:Не е готино да се лепят етикети с лека ръка ;)
Ще ти кажа какво ми харесва тук - почти всичко, което се сетиш. Имал съм нещастието да поработя и в бленуваната за мнозина Германия, и то на доста добри пари - бих си шута с 200 от там, та макар и бегло, мога да сравня средата...
Направил съм и продължавам да правя живота си хубав за живеене, не ме притесняват битови разходи и най-важното - не живея ден за ден, имам към какво да се стремя.
Всеки сам си гради живота...
Колкото до простотийката тук - не й обръщам внимание и не ме дразни.

Ама това как си си съградил и подредил въпроса какво общо има с въпроса?

Много хора тук са се устроили добре. Същото мога и аз да кажа за себе си. Но това прави ли положението в страната по-добро?

На теб готино ли ти е като излезеш и гледаш кал, мизерия и дупки навсякъде? Кеф ли ти е като си пуснеш вечерта телевизора да видиш, че двама пенсионери са умрели от бяла смърт- 21 век в столица на ЕС? Удоволетворен ли ти от всичко, което си постигнал като видиш, че жена е крила 10 дни мъртвата си майка само и само за да и вземе за последен път пенсията, щото без нея не е знаела какво ще прави?

Добре ли ми е на мен като не ме интересува примерно дали тока ми е 200-300 или 400лв, защото разликата от 100-200лв не ми е толкова съществена като знам, че има хора за които 50лв сметка за ток е огромна сума?

Как би ме направил щастлив факта, че 40% от населението живее в крайна бедност и мизерия, пък аз съм си добре?

Това, че ти нещо си постигнал и си си уредил там някакси битовизма не означава че в държавата всичко е наред.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dummkopf » 20 Яну 2016, 14:37

Отговора на въпросите ти се крие в последното изречение на поста ми.
Не гледам телевизия, или гледам, но много рядко. Не ми доставя удоволствие. Не живея и в изолатор, имам предпочитани сайтове с новини където чета избирателно.
Дупките и калта - не, не ме притесняват. Да, би могло да е по-добре, но не е и това е реалността.
За себе си съм преценил, че тук бих се чувствал най-добре, съответно нагласата ми за всичко около мен е позитивна, докато твоята е крайно негативна, като ти чета поста...
Връзката е такава - колко от тук написаните негативни коментари са под афект от дупка на пътя и кал пред блока? А колко са афектирани от недостатъчно добър начин на живот, причина за което най-общо казано са парите?
Повярвай ми, ако голяма част от хората в БГ се хранеха добре, живееха на топло и си позволяваха 1 път годишно почивка някъде без проблем, почти никой нямаше да обръща внимание на тия неща, които ти изброи по-горе. Съдя по себе си и мои приятели и познати.
Това е връзката, ако човек успее да постигне достатъчно добър начин на живот, България е едно чудесно място за живот. Всичко е сравнително евтино, на фона на другите държави, море и планина са ти на час-два с колата, имаме 4 сезона и още много и много хубави неща, които масово хората не виждат. Но пък виждат някое зрелище по телевизията и акъла им е само там ол дей лонг...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2016, 16:30

Ако си решил да не се интересуваш от нещастието на другите не значи че то не съществува. Аз също почти не гледам телевизия и не чета новинарски сайтове. Но ако си чета и гледам само това, което ми харесва не означава, че другото го няма.

А в по-голямата си част причината не е само, че на някой не му се работи. А е защото на една шепа хора не им е достатъчно да са просто милионери, те искат да са мултимилионери. А като станат мултимилионери искат да са милиардери и така..

За коя планина ми говориш? Аз живея до лифта. Паркинга се експлоатира от някаква фирма, която взима 5лв за паркиране. Целия е в дупки и не прилича на нищо. Един лев от събраните не се дава за ремонт. Сега пътеките между колите са напълно непроходими, щото никой не е хвърлил и една шепа сол и всичко е лед. Лифта е на един милион години и редовно спира та свалят децата отгоре с моторните шейни, че да не замръзнат. Тая планина ли? Или тая, дето изпосякоха дърветата в защитената територия, че да построят писта? Или планината с гората в Натура 2000, която имам по наследство и някой влезе и я осече брутално. Въпреки, че се води защитена и дом на незнам колко защитени видове.

И кое море? Това от което като си затръгваш прибирането е 10 часа до София, щото има чудесна магистрала? Или това на което отсядаш в модерен хотел пък като излезеш на терасата на където се обърнеш са купища строителни отпадъци и мръсотии? Или пък това в което се изливат тонове лайна от луксозните хотели и всяко лято има огнища на дезинтерия? Или пък това на което като вали един ден дъжд новоремонтирания пазар и улици потъват в половин метър вода, щото някой не е направил шахтите както трябва. Или това в което като видиш една риба е цял празник? Или това на което дюните са застроени?
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Яну 2016, 17:45

Dummkopf написа:...
Колега, да не си peter? Извинявай,ако те бъркам :oops:
Защо не можеш да се изолираш-защото рано или късно ще ти се наложи да допреш много сериозно до някоя от публичните институции- здравеопазване или правораздаване и тогава понякога попадаш в патова ситуация меко казано. Оставаме настрана качеството на храните и абсолютно всички други продукти ,които са 2ро или 3то качество-не всичко можеш да си внесеш или произведеш сам..
Ами "чистия въздух" който дишаме?
Не всичко само опира до това да имаш достатъчно средства за достоен живот.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата