Избор и покупка на КНО
Модератор: Общи модератори
Re: Избор и покупка на КНО
Stahlblau написа:Еми...... нека ти го кажа така. Стрелял съм на 25 метра с 8 различни Макарови. 4 "биеха" горе в дясно, 2 горе в ляво, 1 ниско в ляво и 1 беше наред.
![]()
![]()
Но дъртите военни са си свиканли с тва и се мерят така, че да попада където трябва
не... друга ми беше мисълта- къде бие едно оръжие не е проблем защото се коригира лесно. къде с коригиращи се мерници, къде с малък център и чукче, къде с пилата... проблема на оръжието произведено с големи допуски е голямата група/ разсейка. това няма как да оправиш. та повечето мак-ове с които съм стрелял са били с големи групи- и знам, че проблема не е в мене

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
22 калибър си е слаба ракия освен ако не стане хед шот. Има предания и легенди за 9х18 (макаренко калибър за който случайно не знае) как през ватенка имало случаи да не преминава. 9х19 си е достатъчн точен стига да си изтрелял достатъчно патрони и да си свикнал с дадена марка пистолет.
Нещо много важно: Препоръчали са ти някакъв патлак с прекалено малко патрони. То ако ще вземаш нещо с малко патрони по-добре си вземи револверче с 38 спешъл и няма да има поне хамалогията с вкарване на патрон в цевта и сваляне на предпазител.
Модерните пистолети са с много патрони не само заради напредване на технологии и чудеса ами и защото в състояние на стрес 99% от хората не са изпадали в подобна ситуация и се парализират при което нито можеш да стреляш точно, нито можеш да си ефективен освен ако не си трениран боец многкратно бил в подобна ситуация. 5-7-8 патрона са нищо и реално колкото повече имаш толкова по-добре. То това не като да стреляш по мишени които си стоят и не стрелт по теб. Глок 17 или 19 (и по-малките глокове могат да ползват пълнители на по-големите, даже и пълнител с 33 патрона
)
са оптималният избор щото нямат предпазители конвенционални и предпазителят е само на спусъка. Едно е по филмите друго е в живота. Те затова и много хора предпочитат револвер щото нямат предпазители и вкарване на патрон в цевта - вадш и стреляш.
Нещо много важно: Препоръчали са ти някакъв патлак с прекалено малко патрони. То ако ще вземаш нещо с малко патрони по-добре си вземи револверче с 38 спешъл и няма да има поне хамалогията с вкарване на патрон в цевта и сваляне на предпазител.
Модерните пистолети са с много патрони не само заради напредване на технологии и чудеса ами и защото в състояние на стрес 99% от хората не са изпадали в подобна ситуация и се парализират при което нито можеш да стреляш точно, нито можеш да си ефективен освен ако не си трениран боец многкратно бил в подобна ситуация. 5-7-8 патрона са нищо и реално колкото повече имаш толкова по-добре. То това не като да стреляш по мишени които си стоят и не стрелт по теб. Глок 17 или 19 (и по-малките глокове могат да ползват пълнители на по-големите, даже и пълнител с 33 патрона

са оптималният избор щото нямат предпазители конвенционални и предпазителят е само на спусъка. Едно е по филмите друго е в живота. Те затова и много хора предпочитат револвер щото нямат предпазители и вкарване на патрон в цевта - вадш и стреляш.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Така мнението ми може да не е много по темата, но искам да се изкажа
В казарма не съм ходил, с оръжие никога не бях стрелял до преди 1 седмица. Отидох със собственик на охранителна фирма в стрелбище VIP във Варна. Ей така, че нямаше какво да правя, а той някакви курсове на две нови момчета в фирмата. То е и магазин това, има и стрелбище. Заклевам се толкова оръжия на едно място не бях виждАл
Та мотам се аз в магазина, ония стрелят, викам си и аз искам да стрелям. Казах му на моя човек, че искам и аз. Записаха ме там в една книга и дойде момента да си избера пистолет. Съответно излъчвайки сигурност и респект, избирам пистолет Desert Eagle, просто съм гледал клипове с него, един голям такъв мощен с една много голяма дупка отпреде
Човека дето ме записва вика:
- Момче, ти стрелял ли си с такъв пистолет?
Аз:
- Не съм, ама нема проблеми ще се оправя
Дадоха ми пистолета... мада фака той огромен и тежи много, накарах да ми набутат там патрони, че и това не знаех как става. Викам си, ебааго аз тренирам, ще се сцепа от стрелба, нема се излагам я.
Гръмнах 1 път.... и имам чувството, че ме изрита катър
Гръмнах втори път.... щех да го хвърля зад гръбо ми
Не ме изкефи нещо, па и чух че тия до мене викат:
- Виж го тоя баровец, стреля с пистолет дето 1 патрон е 5 лева
До сега 10 лева не бях плащал за такъв дискомфорт!
Върнах пистолета, платих 10 лева, и седнах на една пейка пред магазина да чакам да ме вземат!
До тука съм с оръжията в тоя живот. Нинджите се оправят и без пистолети!

В казарма не съм ходил, с оръжие никога не бях стрелял до преди 1 седмица. Отидох със собственик на охранителна фирма в стрелбище VIP във Варна. Ей така, че нямаше какво да правя, а той някакви курсове на две нови момчета в фирмата. То е и магазин това, има и стрелбище. Заклевам се толкова оръжия на едно място не бях виждАл

Та мотам се аз в магазина, ония стрелят, викам си и аз искам да стрелям. Казах му на моя човек, че искам и аз. Записаха ме там в една книга и дойде момента да си избера пистолет. Съответно излъчвайки сигурност и респект, избирам пистолет Desert Eagle, просто съм гледал клипове с него, един голям такъв мощен с една много голяма дупка отпреде

Аз:
- Не съм, ама нема проблеми ще се оправя

Дадоха ми пистолета... мада фака той огромен и тежи много, накарах да ми набутат там патрони, че и това не знаех как става. Викам си, ебааго аз тренирам, ще се сцепа от стрелба, нема се излагам я.
Гръмнах 1 път.... и имам чувството, че ме изрита катър

Гръмнах втори път.... щех да го хвърля зад гръбо ми

- Виж го тоя баровец, стреля с пистолет дето 1 патрон е 5 лева

Върнах пистолета, платих 10 лева, и седнах на една пейка пред магазина да чакам да ме вземат!

- Larbi
- Потребител
-
sambeto написа:Така мнението ми може да не е много по темата, но искам да се изкажа![]()
В казарма не съм ходил, с оръжие никога не бях стрелял до преди 1 седмица. Отидох със собственик на охранителна фирма в стрелбище VIP във Варна. Ей така, че нямаше какво да правя, а той някакви курсове на две нови момчета в фирмата. То е и магазин това, има и стрелбище. Заклевам се толкова оръжия на едно място не бях виждАл![]()
Та мотам се аз в магазина, ония стрелят, викам си и аз искам да стрелям. Казах му на моя човек, че искам и аз. Записаха ме там в една книга и дойде момента да си избера пистолет. Съответно излъчвайки сигурност и респект, избирам пистолет Desert Eagle, просто съм гледал клипове с него, един голям такъв мощен с една много голяма дупка отпреде![]()
Аз:
- Не съм, ама нема проблеми ще се оправя![]()
Гръмнах 1 път.... и имам чувството, че ме изрита катър![]()
Гръмнах втори път.... щех да го хвърля зад гръбо ми![]()
- Виж го тоя баровец, стреля с пистолет дето 1 патрон е 5 лева![]()
Върнах пистолета, платих 10 лева, и седнах на една пейка пред магазина да чакам да ме вземат!![]()
Уникален образ си

П.П. следващият път пробвай с .454 Casull https://www.youtube.com/watch?v=ll--DXOWPyA или 500 magnum https://www.youtube.com/watch?v=J-FG9ZKerGM

Така де, нали тренираш мускули

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
larbi написа:sambeto написа:Така мнението ми може да не е много по темата, но искам да се изкажа![]()
В казарма не съм ходил, с оръжие никога не бях стрелял до преди 1 седмица. Отидох със собственик на охранителна фирма в стрелбище VIP във Варна. Ей така, че нямаше какво да правя, а той някакви курсове на две нови момчета в фирмата. То е и магазин това, има и стрелбище. Заклевам се толкова оръжия на едно място не бях виждАл![]()
Та мотам се аз в магазина, ония стрелят, викам си и аз искам да стрелям. Казах му на моя човек, че искам и аз. Записаха ме там в една книга и дойде момента да си избера пистолет. Съответно излъчвайки сигурност и респект, избирам пистолет Desert Eagle, просто съм гледал клипове с него, един голям такъв мощен с една много голяма дупка отпреде![]()
Аз:
- Не съм, ама нема проблеми ще се оправя![]()
Гръмнах 1 път.... и имам чувството, че ме изрита катър![]()
Гръмнах втори път.... щех да го хвърля зад гръбо ми![]()
- Виж го тоя баровец, стреля с пистолет дето 1 патрон е 5 лева![]()
Върнах пистолета, платих 10 лева, и седнах на една пейка пред магазина да чакам да ме вземат!![]()
Уникален образ си
П.П. следващият път пробвай с .454 Casull https://www.youtube.com/watch?v=ll--DXOWPyA или 500 magnum https://www.youtube.com/watch?v=J-FG9ZKerGM![]()
Така де, нали тренираш мускули
Хабер си нямам от калибри, некви там 9х19, нам си кви 22мм.... що не ги уеднаквят тия мерни единици незнам, само се бъркат хората така.

Хареса ми щото е голям и има голяма дупка отпреде, после казаха, че е било 50 калибър май

- Larbi
- Потребител
-
Виждам, извинявай. Значи 454 казул и 500 магнум смит и уесън са доста по-големи и по-мощни патрончета от 50-ти калибър който е в пистолета Пустинен Орел 
А пропо, аз съм стрелял в живота си с ловна пушка, револвер с 38 спешъл и 9мм в Глок. Общо взето пистолетите с които съм стрелял нямат особен откат, но и не бих се измъчвал да стрелям с 50 калибър дори в Дезърта, а да не говорим за 500 магнум който е за револвери смит и уесън го водят или пък Казула. По клиповете тия баровци които стрелят с 500 магнум смит и уесън яко ги болят ръцете след всеки един изтрел, но се жертват заради това, че снимат за канала си в тубата и няма как
а тя системата си е измислена много хубаво ама трябва малко от малко да се интересува човек. 9 мм си е девет милиметра, но то има 9х19 най-разпространеният в Света, има 9х18 което си е само за Макаров, има и 9х21 което беше за Берета някакъв модел.

А пропо, аз съм стрелял в живота си с ловна пушка, револвер с 38 спешъл и 9мм в Глок. Общо взето пистолетите с които съм стрелял нямат особен откат, но и не бих се измъчвал да стрелям с 50 калибър дори в Дезърта, а да не говорим за 500 магнум който е за револвери смит и уесън го водят или пък Казула. По клиповете тия баровци които стрелят с 500 магнум смит и уесън яко ги болят ръцете след всеки един изтрел, но се жертват заради това, че снимат за канала си в тубата и няма как

а тя системата си е измислена много хубаво ама трябва малко от малко да се интересува човек. 9 мм си е девет милиметра, но то има 9х19 най-разпространеният в Света, има 9х18 което си е само за Макаров, има и 9х21 което беше за Берета някакъв модел.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Larbi на 21 Яну 2016, 22:24, променена общо 2 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе тия хамериканци какви закони имат изобщо? Всеки втори, който има някакъв пищов си спретнал някакъв самоделен полигон и прави ревюта в тубата. Разрешено ли е така да си стреляш където те кефи?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Larbi
- Потребител
-
bum_bum написа:Абе тия хамериканци какви закони имат изобщо? Всеки втори, който има някакъв пищов си спретнал някакъв самоделен полигон и прави ревюта в тубата. Разрешено ли е така да си стреляш където те кефи?
hickok45 е голям!!! Има много оръжия, има и много хора които му дават да стреля с техни пистолети, револвери и автомати, пушки каквото се сетиш. Напълно законно е всичко. Това си е неговото лично стрелбище в негов имот край гората. Оператора е жена му. Синът му и той преди 1-2 години си направи и той канал и той там стреля, но е гола вода в сравнение с баща си.
А човека си е обикновен учител в Американско школо. Много е точен, то се вижда по клиповете му, но също така и хора които са го виждали на други стрелбища да стреля са впечатлени тоя дядо колко е точен без дори да се напъва.
Преди време го следях постоянно, скоро не съм гледал клиповете му новите...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
По принцип ми е въпроса, не към тоя конкретния. Видях го, че с тоя откат стреля по далечните мишени по-точно отколкото ще го направя аз с пушка сигурно
Иначе човек ако се разрови из тубата има баси клипчетата. Има някакви чичаци стрелят с револвер по-бързо от автомат.
Иначе по темата без да съм специалист стрелец на вид много ми харесват Beretta. Ясно е, че са водеща фирма ама как се справят италианците с оръжията, че ако са им като колите и моторите..
Много ми харесват Cheetah и Tomcat.

Иначе човек ако се разрови из тубата има баси клипчетата. Има някакви чичаци стрелят с револвер по-бързо от автомат.
Иначе по темата без да съм специалист стрелец на вид много ми харесват Beretta. Ясно е, че са водеща фирма ама как се справят италианците с оръжията, че ако са им като колите и моторите..

- Larbi
- Потребител
-
Последните 2 патрона както си пише са 50 action express (патрона за Пустинния Орел 50 калибър) и 500 магнум смит и уесън. Сам виждаш ако Пустинният орел ти е бил труден за стрелба, то ако стреляш с огромният револвер с огромният 500 магнум смит и уесън патрон вече не се знае какво ще стане 
Към автора: Вземи си револвера 500 смит и уесън магнум + човек който да ти го носи
и си пей сърце - никой няма да смее да те доближи или даже да ти подхвърли обидна реплика или да ти бибитка на пешеходна пътека да вървиш по-бързо, щото ако му бибитнеш един в колата и няма кола повече 

Към автора: Вземи си револвера 500 смит и уесън магнум + човек който да ти го носи

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Абе тия хамериканци какви закони имат изобщо? Всеки втори, който има някакъв пищов си спретнал някакъв самоделен полигон и прави ревюта в тубата. Разрешено ли е така да си стреляш където те кефи?
Разрешено е всичко. Колкото искаш, каквито искаш пушкала. Докато бях в Щатите ходихме в чичото на колега от работата. Пистолети, пушки, rifle-и от най-различен произход, няколко вида снайпери и кво ли още не, май само базуки нямаше и ракети

Иначе трябва да се внимава само къде стреляш. Веднъж бяхме почти покрай пътя. На 20-30м. навътре в една горичка. Е, да ама тези си се чуват яко и веднага са звъннали на куките. Цъфна един state trooper. Обаче интересното беше, че не дойде. С мегафона само каза "стрелящите, моля преустановете стрелбата, приберете оръжията и излезте с бавна крачка" или нещо подобно. Въпреки строгия език на мен даже не ми направи проблем. Щото реално аз си бях чужденец, само с travel виза. Носех си и паспорта, но изобщо не го иска. Съвсем културно обясни, че не е добра идея да се стреля в близост до населено място и там още някакви общи неща. Реално само си ни предупреди и това е. Няма викане, няма надуване и т.н.
А най-хубавото на цялата им свободия с оръжията е, че ако имаш да кажем 200 квадрата къща и около къщата да кажем 2000 квадрата двор. Оградиш си двора и къщата с огради нали и сложиш по една табела "Частна собственост, не преминавай, стреля се на месо" или нещо подобно беше. алх да каже точно кви бяха. Та ако имаш такива табели и някой влезе в двора ти, независимо за какво, независимо по коя част на денонощието и ти вземеш, че го гръмнеш па и убиеш не влизаш изобщо в панделата. По техните закони(поне за щат NH) ти си си в правото и не си виновен, съответно и не лежиш затвор.
Ние сме 100 години назад, и 50 години встрани от Америка. Тука имаш право на 50 патрона, а не знам каква точно е процедурата ако ги изтреляш и решиш да вземеш още. Имам чувството, че това чудо "оръжие" е извънземно нещо и всички ги е страх от него, не знаят какво да правят и т.н. Револвер не искам, не ме кефи. Както казах, служебен ще имам (също не ме кефи). Обичам да си угаждам с хубави неща според джоба, и бих дал 1200 лв. за Хеклер и Кох Р30, па ако ще и да гръмна 5 пъти.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
Sent from my MI 3W using Tapatalk