Избор и покупка на КНО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Избор и покупка на КНО

Мнение от alx » 21 Яну 2016, 17:55

Stahlblau написа:Еми... :lol: ... нека ти го кажа така. Стрелял съм на 25 метра с 8 различни Макарови. 4 "биеха" горе в дясно, 2 горе в ляво, 1 ниско в ляво и 1 беше наред. :lol: :lol: :lol: Но дъртите военни са си свиканли с тва и се мерят така, че да попада където трябва ;)

не... друга ми беше мисълта- къде бие едно оръжие не е проблем защото се коригира лесно. къде с коригиращи се мерници, къде с малък център и чукче, къде с пилата... проблема на оръжието произведено с големи допуски е голямата група/ разсейка. това няма как да оправиш. та повечето мак-ове с които съм стрелял са били с големи групи- и знам, че проблема не е в мене ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 21 Яну 2016, 19:38

22 калибър си е слаба ракия освен ако не стане хед шот. Има предания и легенди за 9х18 (макаренко калибър за който случайно не знае) как през ватенка имало случаи да не преминава. 9х19 си е достатъчн точен стига да си изтрелял достатъчно патрони и да си свикнал с дадена марка пистолет.

Нещо много важно: Препоръчали са ти някакъв патлак с прекалено малко патрони. То ако ще вземаш нещо с малко патрони по-добре си вземи револверче с 38 спешъл и няма да има поне хамалогията с вкарване на патрон в цевта и сваляне на предпазител.
Модерните пистолети са с много патрони не само заради напредване на технологии и чудеса ами и защото в състояние на стрес 99% от хората не са изпадали в подобна ситуация и се парализират при което нито можеш да стреляш точно, нито можеш да си ефективен освен ако не си трениран боец многкратно бил в подобна ситуация. 5-7-8 патрона са нищо и реално колкото повече имаш толкова по-добре. То това не като да стреляш по мишени които си стоят и не стрелт по теб. Глок 17 или 19 (и по-малките глокове могат да ползват пълнители на по-големите, даже и пълнител с 33 патрона ;) )
са оптималният избор щото нямат предпазители конвенционални и предпазителят е само на спусъка. Едно е по филмите друго е в живота. Те затова и много хора предпочитат револвер щото нямат предпазители и вкарване на патрон в цевта - вадш и стреляш.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 21 Яну 2016, 21:24

По-добрият пистолет е револвера ;)
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 21 Яну 2016, 21:53

Така мнението ми може да не е много по темата, но искам да се изкажа :mrgreen:
В казарма не съм ходил, с оръжие никога не бях стрелял до преди 1 седмица. Отидох със собственик на охранителна фирма в стрелбище VIP във Варна. Ей така, че нямаше какво да правя, а той някакви курсове на две нови момчета в фирмата. То е и магазин това, има и стрелбище. Заклевам се толкова оръжия на едно място не бях виждАл :paranoid:
Та мотам се аз в магазина, ония стрелят, викам си и аз искам да стрелям. Казах му на моя човек, че искам и аз. Записаха ме там в една книга и дойде момента да си избера пистолет. Съответно излъчвайки сигурност и респект, избирам пистолет Desert Eagle, просто съм гледал клипове с него, един голям такъв мощен с една много голяма дупка отпреде :mhihi:
Човека дето ме записва вика:
- Момче, ти стрелял ли си с такъв пистолет?
Аз:
- Не съм, ама нема проблеми ще се оправя :angel:
Дадоха ми пистолета... мада фака той огромен и тежи много, накарах да ми набутат там патрони, че и това не знаех как става. Викам си, ебааго аз тренирам, ще се сцепа от стрелба, нема се излагам я.
Гръмнах 1 път.... и имам чувството, че ме изрита катър :oops:
Гръмнах втори път.... щех да го хвърля зад гръбо ми :mhihi:
Не ме изкефи нещо, па и чух че тия до мене викат:
- Виж го тоя баровец, стреля с пистолет дето 1 патрон е 5 лева :shock:
До сега 10 лева не бях плащал за такъв дискомфорт!
Върнах пистолета, платих 10 лева, и седнах на една пейка пред магазина да чакам да ме вземат! :mhihi:
До тука съм с оръжията в тоя живот. Нинджите се оправят и без пистолети!

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 21 Яну 2016, 22:02

sambeto написа:Така мнението ми може да не е много по темата, но искам да се изкажа :mrgreen:
В казарма не съм ходил, с оръжие никога не бях стрелял до преди 1 седмица. Отидох със собственик на охранителна фирма в стрелбище VIP във Варна. Ей така, че нямаше какво да правя, а той някакви курсове на две нови момчета в фирмата. То е и магазин това, има и стрелбище. Заклевам се толкова оръжия на едно място не бях виждАл :paranoid:
Та мотам се аз в магазина, ония стрелят, викам си и аз искам да стрелям. Казах му на моя човек, че искам и аз. Записаха ме там в една книга и дойде момента да си избера пистолет. Съответно излъчвайки сигурност и респект, избирам пистолет Desert Eagle, просто съм гледал клипове с него, един голям такъв мощен с една много голяма дупка отпреде :mhihi:
Аз:
Дадоха ми пистолета... мада фака той огромен и тежи много, накарах да ми набутат там патрони, че и това не знаех как става. Викам си, ебааго аз тренирам, ще се сцепа от стрелба, нема се излагам я.
Върнах пистолета, платих 10 лева, и седнах на една пейка пред магазина да чакам да ме вземат! :mhihi:

Уникален образ си :mhihi:

П.П. следващият път пробвай с .454 Casull https://www.youtube.com/watch?v=ll--DXOWPyA или 500 magnum https://www.youtube.com/watch?v=J-FG9ZKerGM :mhihi:

Така де, нали тренираш мускули :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 21 Яну 2016, 22:10

larbi написа:
sambeto написа:Така мнението ми може да не е много по темата, но искам да се изкажа :mrgreen:
Аз:

Уникален образ си :mhihi:

П.П. следващият път пробвай с .454 Casull https://www.youtube.com/watch?v=ll--DXOWPyA или 500 magnum https://www.youtube.com/watch?v=J-FG9ZKerGM :mhihi:

Така де, нали тренираш мускули :mhihi:

Хабер си нямам от калибри, некви там 9х19, нам си кви 22мм.... що не ги уеднаквят тия мерни единици незнам, само се бъркат хората така. :mhihi:
Хареса ми щото е голям и има голяма дупка отпреде, после казаха, че е било 50 калибър май :roll: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 21 Яну 2016, 22:13

Виждам, извинявай. Значи 454 казул и 500 магнум смит и уесън са доста по-големи и по-мощни патрончета от 50-ти калибър който е в пистолета Пустинен Орел :bchug:

А пропо, аз съм стрелял в живота си с ловна пушка, револвер с 38 спешъл и 9мм в Глок. Общо взето пистолетите с които съм стрелял нямат особен откат, но и не бих се измъчвал да стрелям с 50 калибър дори в Дезърта, а да не говорим за 500 магнум който е за револвери смит и уесън го водят или пък Казула. По клиповете тия баровци които стрелят с 500 магнум смит и уесън яко ги болят ръцете след всеки един изтрел, но се жертват заради това, че снимат за канала си в тубата и няма как :mhihi:

а тя системата си е измислена много хубаво ама трябва малко от малко да се интересува човек. 9 мм си е девет милиметра, но то има 9х19 най-разпространеният в Света, има 9х18 което си е само за Макаров, има и 9х21 което беше за Берета някакъв модел.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Larbi на 21 Яну 2016, 22:24, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2016, 22:18

Абе тия хамериканци какви закони имат изобщо? Всеки втори, който има някакъв пищов си спретнал някакъв самоделен полигон и прави ревюта в тубата. Разрешено ли е така да си стреляш където те кефи?
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Яну 2016, 22:19

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2016, 22:23

Май на половина.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 21 Яну 2016, 22:28

bum_bum написа:Абе тия хамериканци какви закони имат изобщо? Всеки втори, който има някакъв пищов си спретнал някакъв самоделен полигон и прави ревюта в тубата. Разрешено ли е така да си стреляш където те кефи?

hickok45 е голям!!! Има много оръжия, има и много хора които му дават да стреля с техни пистолети, револвери и автомати, пушки каквото се сетиш. Напълно законно е всичко. Това си е неговото лично стрелбище в негов имот край гората. Оператора е жена му. Синът му и той преди 1-2 години си направи и той канал и той там стреля, но е гола вода в сравнение с баща си.

А човека си е обикновен учител в Американско школо. Много е точен, то се вижда по клиповете му, но също така и хора които са го виждали на други стрелбища да стреля са впечатлени тоя дядо колко е точен без дори да се напъва.

Преди време го следях постоянно, скоро не съм гледал клиповете му новите...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2016, 22:40

По принцип ми е въпроса, не към тоя конкретния. Видях го, че с тоя откат стреля по далечните мишени по-точно отколкото ще го направя аз с пушка сигурно :mhihi:

Иначе човек ако се разрови из тубата има баси клипчетата. Има някакви чичаци стрелят с револвер по-бързо от автомат.

Иначе по темата без да съм специалист стрелец на вид много ми харесват Beretta. Ясно е, че са водеща фирма ама как се справят италианците с оръжията, че ако са им като колите и моторите.. :banghead: Много ми харесват Cheetah и Tomcat.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 21 Яну 2016, 22:40

Последните 2 патрона както си пише са 50 action express (патрона за Пустинния Орел 50 калибър) и 500 магнум смит и уесън. Сам виждаш ако Пустинният орел ти е бил труден за стрелба, то ако стреляш с огромният револвер с огромният 500 магнум смит и уесън патрон вече не се знае какво ще стане :mhihi:

Към автора: Вземи си револвера 500 смит и уесън магнум + човек който да ти го носи :mhihi: и си пей сърце - никой няма да смее да те доближи или даже да ти подхвърли обидна реплика или да ти бибитка на пешеходна пътека да вървиш по-бързо, щото ако му бибитнеш един в колата и няма кола повече :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 21 Яну 2016, 23:03

bum_bum написа:Абе тия хамериканци какви закони имат изобщо? Всеки втори, който има някакъв пищов си спретнал някакъв самоделен полигон и прави ревюта в тубата. Разрешено ли е така да си стреляш където те кефи?

Разрешено е всичко. Колкото искаш, каквито искаш пушкала. Докато бях в Щатите ходихме в чичото на колега от работата. Пистолети, пушки, rifle-и от най-различен произход, няколко вида снайпери и кво ли още не, май само базуки нямаше и ракети :mhihi: . Не ми дадоха да стрелям със всичко обаче. Едва ми дадоха да стрелям с един малък снайпер. Никога не бях стрелял с такова. Голям кеф е да сваляш кутийки на над 50м разстояние :mhihi: Няколко патлака, някаква стара руска пушка неавтоматична и някакъв автомат ми дадоха да пострелям. Друг колега беше само на вълна патлаци. 3-4 куфара с по 3-4 патлака от малки такива женски до баш desert eagle. И там не ме огря да стрелям с такова, ама тогава си беше от мерки за сигурност. Бях доста хилав и като видях как се държи, докато той стреля се отказах да се пробвам :mhihi:

Иначе трябва да се внимава само къде стреляш. Веднъж бяхме почти покрай пътя. На 20-30м. навътре в една горичка. Е, да ама тези си се чуват яко и веднага са звъннали на куките. Цъфна един state trooper. Обаче интересното беше, че не дойде. С мегафона само каза "стрелящите, моля преустановете стрелбата, приберете оръжията и излезте с бавна крачка" или нещо подобно. Въпреки строгия език на мен даже не ми направи проблем. Щото реално аз си бях чужденец, само с travel виза. Носех си и паспорта, но изобщо не го иска. Съвсем културно обясни, че не е добра идея да се стреля в близост до населено място и там още някакви общи неща. Реално само си ни предупреди и това е. Няма викане, няма надуване и т.н.

А най-хубавото на цялата им свободия с оръжията е, че ако имаш да кажем 200 квадрата къща и около къщата да кажем 2000 квадрата двор. Оградиш си двора и къщата с огради нали и сложиш по една табела "Частна собственост, не преминавай, стреля се на месо" или нещо подобно беше. алх да каже точно кви бяха. Та ако имаш такива табели и някой влезе в двора ти, независимо за какво, независимо по коя част на денонощието и ти вземеш, че го гръмнеш па и убиеш не влизаш изобщо в панделата. По техните закони(поне за щат NH) ти си си в правото и не си виновен, съответно и не лежиш затвор.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 21 Яну 2016, 23:14

Ние сме 100 години назад, и 50 години встрани от Америка. Тука имаш право на 50 патрона, а не знам каква точно е процедурата ако ги изтреляш и решиш да вземеш още. Имам чувството, че това чудо "оръжие" е извънземно нещо и всички ги е страх от него, не знаят какво да правят и т.н. Револвер не искам, не ме кефи. Както казах, служебен ще имам (също не ме кефи). Обичам да си угаждам с хубави неща според джоба, и бих дал 1200 лв. за Хеклер и Кох Р30, па ако ще и да гръмна 5 пъти.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата