Избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Избор на лаптоп
Murd3rWorship написа:Maxmadness написа:
Пък горното мнение,че ставали криво ляво само от GTX 970 нагоре ще го игнорирам напълно защото е несериозно
Явно не си имал 960 камо ли 970 за 980Ti даже дума да не става. Като ти минат през ръцете тия карти за по-няколко месеца се обади да кажеш дали има разлика.
Иначе честито на автора, да си ползваш новата придобивка с радост!
И с коя игра по точно имаш проблем с GTX 960M?

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Пичове, я дайте идея каква машина да си взема за чертане, 3Д моделиране на строителни конструкции и изчисляване на същите. Лаптопа (ноутбука или както го сметнат за правилно пунктуалните типове) ми се ще да го ползвам 5+ години. Ето от сайта на основната програма, която ползвам изискванията за бест перформънс:
Memory 16+ GB
Hard disk 500+ GB, SSD
Processor Intel® Core™ i7 CPU 3+ GHz
Graphics card OpenGL support - two monitor support - e.g. NVIDIA Quadro series
Бюджетът ми се ще да не надхвърля 2500. Има ли значение марката, защото не са много лаптопите под 3000лв, които покриват тея изисквания? Основно моделите са на Asus в ценовия диапазон около 2500. Доста съм бос в тематиката и гледам, че с почти близки характеристики има разлики заради марките от около 500лв. Отделно машините с видеокарти от тази Quadro series са с космически цени, та там отивам на картата от препоръчителните изисквания (не бест пърформанс): OpenGL support - two monitor support - e.g. NVIDIA GeForce GTX 770/780.
Тегло, минимален размер и издръжливост на батерията изобщо не са критерии, предпочитам възможно по-голям екран, като ще се ползва и отделен монитор.
Дайте идея за прилична машина с оптимални компоненти за сравнително дълготрайно ползване...
Memory 16+ GB
Hard disk 500+ GB, SSD
Processor Intel® Core™ i7 CPU 3+ GHz
Graphics card OpenGL support - two monitor support - e.g. NVIDIA Quadro series
Бюджетът ми се ще да не надхвърля 2500. Има ли значение марката, защото не са много лаптопите под 3000лв, които покриват тея изисквания? Основно моделите са на Asus в ценовия диапазон около 2500. Доста съм бос в тематиката и гледам, че с почти близки характеристики има разлики заради марките от около 500лв. Отделно машините с видеокарти от тази Quadro series са с космически цени, та там отивам на картата от препоръчителните изисквания (не бест пърформанс): OpenGL support - two monitor support - e.g. NVIDIA GeForce GTX 770/780.
Тегло, минимален размер и издръжливост на батерията изобщо не са критерии, предпочитам възможно по-голям екран, като ще се ползва и отделен монитор.
Дайте идея за прилична машина с оптимални компоненти за сравнително дълготрайно ползване...
аз за същите цели съм с Lenovo P50, Intel Xeon E3-1535M, Quadro M2000M, 500 GB SSD, 1TB HDD, 32 GB RAM.
Ползвам втори монитор HDMI.
Използвам софтуер като CATIA (CAD/CAM) , SIMULIA (CAE), SolidWorks (CAD/CAE) и други.
Често отварям CAD файлове по 500 МB, няма ядове. (това CATIA няма ядове, виж SolidWorks често се задъхва)
Плюсове:
+звяр, софтуерите не му се опират грам, производителността е сериозна
+дисплея е 4К
+видеокартата е сертифицирана от доста производители на софтуер за работа
+охлаждането е страхотно, много над това на геймърски лаптоп, което при интензивна работа е доста важно
Минуси:
-GTX най-вероятно ще е по-производителна (въпреки, че геймър сериите са оптимизирани за работа с DirectX, a Quadro с OpenGL) (това ми напомня някой ден да сравня quadro-то срещу gtx-a за еднакви симулации)
-драйверите на Quadro-то са капризни откъм Power Options настройки, но като се уцелят работи отлично
-като цяло Quadro-то е с по-скъпи компоненти, но с по-малка производителност
-имах малко ядове с драйвера на вграденото видео, наложи се да ъпдейтвам firmware-a, за да работи HDMI порта
-цената е брутална
Ползвам втори монитор HDMI.
Използвам софтуер като CATIA (CAD/CAM) , SIMULIA (CAE), SolidWorks (CAD/CAE) и други.
Често отварям CAD файлове по 500 МB, няма ядове. (това CATIA няма ядове, виж SolidWorks често се задъхва)
Плюсове:
+звяр, софтуерите не му се опират грам, производителността е сериозна
+дисплея е 4К
+видеокартата е сертифицирана от доста производители на софтуер за работа
+охлаждането е страхотно, много над това на геймърски лаптоп, което при интензивна работа е доста важно
Минуси:
-GTX най-вероятно ще е по-производителна (въпреки, че геймър сериите са оптимизирани за работа с DirectX, a Quadro с OpenGL) (това ми напомня някой ден да сравня quadro-то срещу gtx-a за еднакви симулации)
-драйверите на Quadro-то са капризни откъм Power Options настройки, но като се уцелят работи отлично
-като цяло Quadro-то е с по-скъпи компоненти, но с по-малка производителност
-имах малко ядове с драйвера на вграденото видео, наложи се да ъпдейтвам firmware-a, за да работи HDMI порта
-цената е брутална
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Мерси за отговора колега, аз работя основно на Текла, за сега съм на доста леки моделчета, но не знам какво ще изпадне като работа след година-две, а не искам да сменям компютри постоянно. Ще ми се да е адекватен по-дълго време. Цената на даденият от теб е наистина брутална. Ако трябва да дам толкова ще си сглобя отново настолен, просто не работя само от едно място и ми омръзна да размъквам кутии наляво-надясно, а и не е особено добре за харда...
Ето тук съм си харесал един, който отговаря на характеристиките, как ви се струва? Тая марка добра ли е в лаптопите в момента?
http://laptop.bg/laptops-asus-G751-asus ... 3_500gbssd
Ето тук съм си харесал един, който отговаря на характеристиките, как ви се струва? Тая марка добра ли е в лаптопите в момента?
pampo написа:Мерси за отговора колега, аз работя основно на Текла, за сега съм на доста леки моделчета, но не знам какво ще изпадне като работа след година-две, а не искам да сменям компютри постоянно. Ще ми се да е адекватен по-дълго време. Цената на даденият от теб е наистина брутална. Ако трябва да дам толкова ще си сглобя отново настолен, просто не работя само от едно място и ми омръзна да размъквам кутии наляво-надясно, а и не е особено добре за харда...
тея нещо цените са им много нагоре спрямо официалните
специално погледнах P50-тката, която предлагат, ми тя е с 1000 лв отгоре на цената от lenovo онлайн магазина в UK...
Дам, 6029лв струва леновото. Ще разтърся и на други места, иначе моделът как е, ще деяни ли, уж има много добро охлаждане. Характеристиките поне на хартия отговарят на тея от сайта на Текла?
добре изглежда
само дисплея е 1080p, та ако ще включваш някой хубав монитор/телевизор ще слабее, но като цяло това му е кусура
както и видеокартата, която макар и брутална за гейминг, за професионални цели може да е по-слабичка
с DDR3 памет е, не 4, не знам защо, сигурно дъното не позволява
солиден избор в ценовия диапазон
огледай се другите производители какво предлагат в този ценови клас и решавай
а, да, Quadro-то е брутална като цена, варира от 800 до 4000 долара... ако не е за ултра професионална употреба може да не си заслужава
само дисплея е 1080p, та ако ще включваш някой хубав монитор/телевизор ще слабее, но като цяло това му е кусура
както и видеокартата, която макар и брутална за гейминг, за професионални цели може да е по-слабичка
с DDR3 памет е, не 4, не знам защо, сигурно дъното не позволява
солиден избор в ценовия диапазон
огледай се другите производители какво предлагат в този ценови клас и решавай
а, да, Quadro-то е брутална като цена, варира от 800 до 4000 долара... ако не е за ултра професионална употреба може да не си заслужава
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Пичове дайте предложение за лаптоп в диапазона 1200-1300 лв., че от много време не съм се интересувал и не съм крак с тенденциите. Лаптопа ще се ползва основно за филми, музика и интернет, няма да има някакво по спецефично приложение.
pampo написа:Дам, 6029лв струва леновото. Ще разтърся и на други места, иначе моделът как е, ще деяни ли, уж има много добро охлаждане. Характеристиките поне на хартия отговарят на тея от сайта на Текла?
най-накрая ми скимна да я тествам P50-тката с игри
очаквах Quadro M2000M да е наравно с GTX660M, който имам и са сходни като производителност на сайтовете за сравнения
да, ама НЕ!
GTX660M държи Overwatch (shooter) на ниска графика 1080p до 30 fps
Quadro M2000M държи Overwatch на най-висока графика на 4К над 30 fps
за какво говорим, та едното е 4 пъти повече резолюция, с всички ефекти на макс и същия fps...
много неочакван резултат
като охлаждане 72*C под продължително натоварване
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5