Ще има задължително гласуване, решиха депутатите на първо че
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Ще има задължително гласуване, решиха депутатите на първ
Отговорност е да си платиш данъка. Да спазваш закона. Да живееш по нормите не обществото в което си.
Дали да гласуваш или не е свобода.
Пак питам- има ли някой да мисли, че задължителното е за доброто на нацията, а не защото народа е тотално обезверен и утре няма да има активност за валиден вот?
Властимащите са изправени пред 2 алтернативи. Да вземат да свършат малко работа за да накарат утре някой да гласува за тях или да направят гласуването задължително. Ако свършат някаква работа ще намалеят печалбите раздавани под масата. Недай си боже и някой в затвора ще трябва да иде.
Крадяли се били гласове. Че мен какво ме интересува? Колко осъдени има за манипулации на вота?
Ти като си такъв поемач на отговорност не беше ли забегнал в Германия? Въпреки, че България те изучи а ти отиде да печелиш и плащаш навън? Колко струва образованието на един лекар на държавата и на нас данъкоплатците? За 8 години колко ти струва образованието на държавата по държавен норматив, имаш ли идея? Колко от тях върна с данъци и труд тук? Айде точно за отговорност да не си говорим.
Дали да гласуваш или не е свобода.
Пак питам- има ли някой да мисли, че задължителното е за доброто на нацията, а не защото народа е тотално обезверен и утре няма да има активност за валиден вот?
Властимащите са изправени пред 2 алтернативи. Да вземат да свършат малко работа за да накарат утре някой да гласува за тях или да направят гласуването задължително. Ако свършат някаква работа ще намалеят печалбите раздавани под масата. Недай си боже и някой в затвора ще трябва да иде.
Крадяли се били гласове. Че мен какво ме интересува? Колко осъдени има за манипулации на вота?
Ти като си такъв поемач на отговорност не беше ли забегнал в Германия? Въпреки, че България те изучи а ти отиде да печелиш и плащаш навън? Колко струва образованието на един лекар на държавата и на нас данъкоплатците? За 8 години колко ти струва образованието на държавата по държавен норматив, имаш ли идея? Колко от тях върна с данъци и труд тук? Айде точно за отговорност да не си говорим.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
ineedmoney написа:Larbi написа:Някой ако може да ме светне в кои бели държави има задължително гласуване? Това свобода ли е? Да бъдеш ти задължен да правиш нещо!
от "белите" държави: Гърция, Белгия, Люксембург, Лихтенщайн Кипър, Австралия, в другите бели държави не е нужно защото те не разсъждават така индиански като нас.
Защото да, като граждани имате не само права но и задължения!
Значи щото сме индианци и трябва да правим някакви неща на сила? Ето това е много демократично! Евала! Значи тия и ония може да не го правят, но индианците задължително трябва да им сложиш оковите и да ги караш да правят разни упражния на сила

Никога няма да разбере народа, че когото и да избере ще си е пак в същата кочина и батак. Политиците си лапат каквото имат да лапат и си спазват заповедите от горе. Изобщо масата народ е толквоа заблудена, че ето как се проповядва вече и робството. Ще бъдеш задължен ти да правиш нещо на сила щото си бил по-долна категория човек. Евала, е, Евала ти казвам

П.П. Толкова сме затънали в безсмислени дългове, толкова е разрушена държавата. Тя направо е фалирала отдавна и е на изкуствено дишане главно от емигрантите, които пращат пари тук на близките си. Отделно с евро фондовете се направиха една прослойка боклуци още по-богати и държавата още по-скапана. И сега едно задължително гласуване ще ни оправи като с магическа пръчка

Малко са 50 лв. глоба. 500 лв. трябва да е глобата и шамар в лицето

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
bum_bum написа:Ти като си такъв поемач на отговорност не беше ли забегнал в Германия? Въпреки, че България те изучи а ти отиде да печелиш и плащаш навън? Колко струва образованието на един лекар на държавата и на нас данъкоплатците? За 8 години колко ти струва образованието на държавата по държавен норматив, имаш ли идея? Колко от тях върна с данъци и труд тук? Айде точно за отговорност да не си говорим.
Толкова много грешни неща си написал че се чудя от къде да почна.
Първо.Не не съм забегнал в Германия. Тук продължавам обучението си защото родината ми не ми предоставя тази възможност. Като го приключа ще се прибера и ще си движа плановете.
Второ. Да имам представа колко ми струва образованието, което е 6 (шест) години а не 8 и за което държавата плаща субсияия на университета в размер на 7080 лева. Личните средстава обаче, които съм вложил под формата на семестриални такси (950 лв годишно), учебници (~2000 лева), транспортни разходи (само градски транспорт ~1500 лева) и всички останали университетски такси и такси по конгреси и т.н многократно надвишават това което държавата е платила на университета. В България, която не само не ми дава възможност да специализирам, ами и ми плаща по-малко от чистачка на летището, ще трябва да работя около 10 години само за да изляза на нума. Така че не си позволявай да говориш за неща от които нямаш грам понятие!
Трето. Парите които пращам на родителите ми в България годишно и които се явяват реална чуждестранна инвестиция със сигурност са повече от това което ти плащаш като данъци и в този смисъл аз правя повече за родината си от тук отколкото ти.
Четвърто. Данъците които плащам заедно с останалите 500 милиона европейци се връщат в БГ под формата на евросредства за магистрали, общини т.н
Пето. Когато има избори аз за разлика от теб не си драпам таша**те на дивана и да рева "че всички били мошенници" ами отивам и гласувам за промяна която се случва сега, защото за да дойдат тия немошенници кито искаш (за да идеш да гласуваш) трябва първо да се измете тая измет, а без промяна на закона и със запазване на статуквото това няма как да стане.
Сещаш ли се за какво иде реч или наистина капацитета ти е колкото за бияд петък вечер? И ако искаш да ми отговориш дай на лично, защото темата не е за комплексите ти!
- Larbi
- Потребител
-
И като отиде да гласуваш, какво стана? Промени ли Света? Или сега другите са ти виновни, щото не отишли да гласуват? ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ, КАЖИ, ЗА КОГО? БСП, ГЕРБ, НДСВ изредиха се всичките и ти все си гласувал предполагам и какво се промени? Кажи ми за кого да гласуваме? И като гласуваме какво ще стане? Концесиите за златото ли ще развалят, другите глупости ли, или може би ще спрат по плана за тотално разрушение на държавата и циганизацията и?
И ако изведнъж всички тия които се биете в гърдите ще пращате пари от чужбина спрете да пращате, всички умират от глад директно. Цялата икономика няма да може дори с още един 20 милиарден заем да покрие това което правят хората в чужбина - да пращат пари. Щото те пращат ама пращат на мама и на тати за да могат да си купят хляб и салам, а като спрат да пращат няма хляб и няма салам и теглят още един или 5 кредита по 20 милиарда, ама тия пари няма да отидат в пенсионерите или хората в нужда. Ще отидат в джобовете на топ боклуците и техните деца. Аман от професори, които им е широко около врата и си мислят че знаят всичко.
И ако изведнъж всички тия които се биете в гърдите ще пращате пари от чужбина спрете да пращате, всички умират от глад директно. Цялата икономика няма да може дори с още един 20 милиарден заем да покрие това което правят хората в чужбина - да пращат пари. Щото те пращат ама пращат на мама и на тати за да могат да си купят хляб и салам, а като спрат да пращат няма хляб и няма салам и теглят още един или 5 кредита по 20 милиарда, ама тия пари няма да отидат в пенсионерите или хората в нужда. Ще отидат в джобовете на топ боклуците и техните деца. Аман от професори, които им е широко около врата и си мислят че знаят всичко.
- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
Аз ли съм единствения човек, който си мисли, че не е народа този, който избира кои ще са управляващи и кои не ?
Are you /// M enough ?
- Larbi
- Потребител
-
///M fanatik написа:Аз ли съм единствения човек, който си мисли, че не е народа този, който избира кои ще са управляващи и кои не ?
Както виждаш не си сам. Обаче повечето са яко заблудени явно. До момента 69% са гласували в подкрепа на задължителното гласуване. Робско мислене.
///M fanatik написа:Аз ли съм единствения човек, който си мисли, че не е народа този, който избира кои ще са управляващи и кои не ?
Абе не си единствен. Ама мнозинството са тия дето вярват,че с гласа си ще променят нещо.
Sent from my SM-G388F using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ineedmoney написа:...
Е като не те кефи заплащането защо реши да ставаш лекар? Преди да се запишеш не знаеше ли, че заплащането е колкото за чистачка? Защо не се записа да учиш директно в Германия или малко скъпичко идва там, а?
Значи прибра държавната субсидийка и понеже тук не плащат добре си наби камшика за да ми говориш за отговорност от 3000км? Твоя си работа, не ме интересува това ама не говори за отговорност.
Като толкова години гласува и не си драпа ташака на дивана като мен какво стана? Нещо промени ли? Колко години ще ти отнеме да гласуваш, докато прозреш че всъщност няма значение за кого си гласувал?
ineedmoney написа:Парите които пращам на родителите ми в България годишно и които се явяват реална чуждестранна инвестиция със сигурност са повече от това което ти плащаш като данъци и в този смисъл аз правя повече за родината си от тук отколкото ти.
Айде точно на тема данъци да не ме подкачаш, че малко ще е тъпо да си публикувам годишния отчет във форума ама вярвай плащам далеч повече, отколкото си представяш. Доста циреи и пъпки има да изстискаш от дебелите германски гъзове, докато изкараш толкова, че да пратиш на вашите повече пари от моите данъци.
bum_bum написа:..
тея да ги нямаме ... има си стандарт ... на профила на бум_бум

Пак започнахте да се карате и темата отиде там където не трябва
Аз нищо по-смислено не виждам, което може да се направи за момента за да се ограничи купуването на гласове и от там влизането в парламент на всякакви боклуци купили по една циганска махала. Склонен съм да поема този риск - глоба от 50лв в името на това всеки да гласува. Ако ще и с празна бюлетина да е пак ще е вот и ще означава нещо - напр. недоверие към всички
Да, по-добре би било съда да работи да ги излови тези купуват, да ги тикне в затвора, но това най-вероятно може да стане в някое друго време и пространство

Аз нищо по-смислено не виждам, което може да се направи за момента за да се ограничи купуването на гласове и от там влизането в парламент на всякакви боклуци купили по една циганска махала. Склонен съм да поема този риск - глоба от 50лв в името на това всеки да гласува. Ако ще и с празна бюлетина да е пак ще е вот и ще означава нещо - напр. недоверие към всички
Да, по-добре би било съда да работи да ги излови тези купуват, да ги тикне в затвора, но това най-вероятно може да стане в някое друго време и пространство
- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
от последните избори научих едно,не е важно за кого гласуваш,важно е кои ще брои бюлетините накрая
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Защо тогава трябва да изляза, да си губя времето и да се занимавам за да пускам бюлетина за някой, който не може да направи така че съда да работи?
За трети път питам- гласуването ще е задължително за да се пресече купуването на гласове или защото на следващите избори вота ще бъде толкова нисък, че няма да е валиден?
За трети път питам- гласуването ще е задължително за да се пресече купуването на гласове или защото на следващите избори вота ще бъде толкова нисък, че няма да е валиден?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Няма нищо общо с невалидния вот. Субсидии и партийна борба ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
gurcayy написа:Никога не съм гласувал за ДПС и не мисля да го правя. Няма по-големи крадци от тях.
Ако е вярно си просто някакво изключение, има и други като теб,но сте ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛЕН процент на фона на другите. Никой не говори за омраза към Турците тук искам да бъда ясен, омразата е към това, че една партия от шепа хора ги използва за лични облаги.
Да ви припомня едно нещо, което явно сте позабравили когато наглия дори не се изтърва, а отиде далеч в наглостта си, че каза на всеки как може да прави каквото си иска само защото има определен процент гласове в няколко правителства, сини, червени и жълти, после пак червени и едва сега ги оставиха малко в страни:
http://vbox7.com/play:c6967f35
Искам всеки от тук пишещите и четящите да си зададе въпроса ЗАЩО точно ДПС подскача срещу тоя закон.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Larbi
- Потребител
-
По-добре е тия 70% от четящите да не гледат едно зрънце от пъзела, а да се дръпнат назад и да видят цялата картинка. Сериозно ли смятате, че това първо като предложение в Министерски Съвет и после в Народното Събрание прието, щеше да бъде възможно ако не беше позволено отвън? Сериозно ли мислите, че всичките тия лобисти масони, тамплиери и всякакви тука организации инструмент на истинската власт щяха да позволят това дори да стигне до Народното събрание? И какво ако ДПС го няма в Народното събрание? Някой друг ще разпределя (ще си мисли че разпределя) порциите. И този някой друг ще го е също толкова еня за умниците, които си мислят, че като гласуват и ще променят нещо. Както беше казал някой: "Ако изборите можеха да променят нещо реално, то щяха да ги забранят". Много заблудени хора, много 
П.П. Ще се опитам да ви го обясня по-смилаемо, барим ме разберете. Навремето мутрите контролираха всичко - ВИС 1, СИК, нам си кои. Реално те се бъркаха в обществения и политически живот и решаваха кое как. Някой обаче им я беше дал тази власт в ръцете. Те не са си я взели сами. По същият начин Доган му е било дадено да разпределя. Т.е. Той си разпределя нещо като домашна баница, която не бърка големите международни интереси. Но тази баница разпределнието и не е от толкова голямо значение, щото си има мастър план отгоре и това него не го бърка дали Иванчо бокса и Пеньо маймуната ще лапнат 20 милиарда от европроекти. В един момент мутрите си позаминаха. Появиха се нови разпределители на баниците и кебабчетата. И така нататъка. Не вярвам някой да спре да се взира в малката част от картинката като не може да види цялата, но какво да се прави.
Тук никога нищо няма да се промени и ще става по-лошо. То вече е тръгнало. дали сме и 5 милиона Българи. колко процента от тях са на доизживяване пенсионери и т.н. България е разграбен и фалирал разграден двор. Проумейте го това нещо.
П.П.2. Много са ми интересни хората, които живеят в чужбина като започнат да дават тонове акъл кое как трябвало. Ами да бяхте останали тук и да поведете хорото и да покажете е, първенци комсомолци

П.П. Ще се опитам да ви го обясня по-смилаемо, барим ме разберете. Навремето мутрите контролираха всичко - ВИС 1, СИК, нам си кои. Реално те се бъркаха в обществения и политически живот и решаваха кое как. Някой обаче им я беше дал тази власт в ръцете. Те не са си я взели сами. По същият начин Доган му е било дадено да разпределя. Т.е. Той си разпределя нещо като домашна баница, която не бърка големите международни интереси. Но тази баница разпределнието и не е от толкова голямо значение, щото си има мастър план отгоре и това него не го бърка дали Иванчо бокса и Пеньо маймуната ще лапнат 20 милиарда от европроекти. В един момент мутрите си позаминаха. Появиха се нови разпределители на баниците и кебабчетата. И така нататъка. Не вярвам някой да спре да се взира в малката част от картинката като не може да види цялата, но какво да се прави.
Тук никога нищо няма да се промени и ще става по-лошо. То вече е тръгнало. дали сме и 5 милиона Българи. колко процента от тях са на доизживяване пенсионери и т.н. България е разграбен и фалирал разграден двор. Проумейте го това нещо.
П.П.2. Много са ми интересни хората, които живеят в чужбина като започнат да дават тонове акъл кое как трябвало. Ами да бяхте останали тук и да поведете хорото и да покажете е, първенци комсомолци

Последна промяна Larbi на 12 Мар 2016, 19:18, променена общо 2 пъти