Апартамент, Къща или мезонет...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Апартамент, Къща или мезонет...

Мнение от © » 27 Мар 2016, 15:31

За тва нещо ако някой даде 880 000 евро :shock: :shock: язък за парите както се казва :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Мар 2016, 19:23

И друга случайна мисъл- с тия 150к вместо да се занимаваш с глупости се записваш Да учиш в някоя смислена държава и после си ти.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Апартамент, Къща или мезонет...

Мнение от Dextuar » 27 Мар 2016, 19:28

alx написа:И друга случайна мисъл- с тия 150к вместо да се занимаваш с глупости се записваш Да учиш в някоя смислена държава и после си ти.

После е той, ама ако иска отново да се върне тук пак му трябва жилище, а в БГ не ти плащат повече, щото си учил навън ;) Да не говорим пък колко средства се влагат за диплома на запад и после тук колко трудно, ако въобще се избиват, мое мнение, ако иска да си се развива тук, да не си хаби парите за скъпи магистратури, които в повечето фирми тук ги гледат като от филиал на Шевилдския университет в Перник
Последна промяна Dextuar на 27 Мар 2016, 19:32, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 27 Мар 2016, 19:28

Още един глас за апартамент в идеален център за млад човек без семейство.

Малко встрани от темата, за което се извинявам, но при покупка на имот без посредник каква е процедурата за проверка за тежести? В частност какъв набор от документи се изискват в агенцията по вписванията? Ако някой е минавал през това, ще съм благодарен ако ми обясни тук или на ЛС.
:bchug:

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Мар 2016, 21:33

Намери си читав нотариус и той ще свърши всичко. И без това последната дума е негова.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 27 Мар 2016, 21:35

Southside написа:.... при покупка на имот без посредник каква е процедурата за проверка за тежести? В частност какъв набор от документи се изискват в агенцията по вписванията? Ако някой е минавал през това, ще съм благодарен ако ми обясни тук или на ЛС.

Няколоко мои близки вече ползваха услугите на мой приятел нотариус и са много доволни.
Сериозна нотариална кантора е в състояние да свърши всичко и то срещу много по-малък хонорар от разни адвокатчета. Разбира се таксите са си такси. ;)
Сега относно въпроса за мезонета: Не ти го препоръчвам!!
В моя вход има 2 големи мезонета и проблемите винаги идват от покрива. На единия пък стълбата е много неудобна - още като се строеше сградата го забелязахме аз и мои познати, които идваха да видят строежа.
Получи ли се теч в покрива и поискаш ли да се събират пари става "мисията невъзможна".
Още по-интересен е случаят със собственика на единия мезонет, който направи ремонт на своя глава без въобще да свиква събрание и се опитваше да ни пробутва фактури с явно невярно съдържание. От години не е плащал никакви такси за входа, както и пари събирани за дребни належащи ремонти, което окончателно му навлече огромна неприязън от страна на останалите живущи и не е далече денят, когато ще получи един страхотен "шамар" за поведението си.
Най-фрапиращото в цялата история беше това, че течът в покривът му се появи почти веднага, след като направи сериозен ремонт на мезоната, а наетите от него "майстори" изподраха мазилката, непрекъснато замърсяваха и изпочупиха няколко осветителни тела.

Вече виждам, че съветът за нотариуса е даден от колега точно преди да пусна мнението си.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Мар 2016, 22:42

Преди 13на години се продаваше един ТРИзонет на ъгъла на Витошка и бул. България

тр.png
,пак за хубава сума. Поне има хубава гледка, това е сигурно,за другото не знам :lol: :dunno:

П.С. Ебахти фотообработващите умения имам,да се отчаяш от живота направо :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Мар 2016, 9:40

alx написа:И друга случайна мисъл- с тия 150к вместо да се занимаваш с глупости се записваш Да учиш в някоя смислена държава и после си ти.

Ако на 23 имах сегашния акъл, точно това щях да направя.

K_Ilkov написа:
xerial написа:По темата - за 2/3 от бюджета на пича си взех 3 стаен с гараж(23кв не парко място :mhihi: ) в полите на Витоша с прясно ремонторана/асфалтирана улица :angel: вътрешен двор с детски кът и т.н.
Та дяволът не е толкова черен :yes:

Кога?

Точно тръгнах да го питам същото и видях, че си ме изпреварил. 2012г. за 75к евро имаше и по-добри сделки, но тя мина преди 4г.
По темата - в момента със 150к можете да се вредите за хубав (но не Артекс и разни бутикови сгради) двустаен на прилично място и да останат пари за таксите. Обзавеждане отделно. АКо намериш апартамент на 2-3-4г. довършен с нужда от лек ремонт си късметлия. Това е реалността. Всичко по-евтино има някакви скрити "бонуси" и условия. Цените в последните 6 месеца изхвърчаха здраво. Нулевите лихви в банките и постоянния наплив на хора в София насочиха парите към имоти. Дори в Кръстова вада няма ново строителство под 800 евро, а преди година се мръщех на 650, че беше далече от мола... В Младост опитват 1000 евр/м2 на зелено, около линиите на метрото е същата работа. Лозенец в претъпканите части е на 1200, хубавите ги мъчат на 1500. Стари апартаменти има на пазара, но обикновено са с много компромиси и нужда от ремонт или в кофти сгради. Ако колегата изчака още няколко месеца, с тия 150к ще се класира за двустаен в Студ.град, някъде при околовръстното.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2016, 10:08

Leon написа:

Добре де, ами ако иска да си живее тук, по-горе коментирах защо е леко излишно да се метнат толкова пари за нещо, което тук доста малко фирми биха ти го признали за плюс. Понеже и аз съм на неговата възраст, имам вече един бакалавър в чужбина, нагледах се на хора, които завършиха сериозни магистратури в чужбина, върнаха се тук, да, факт, доста по-лесно си намериха работа, но заплатите не са много по-различни от на хора, завършили тук, а ако искаш да се научих на нещо, може да го направиш навсякъде. В чужбина има много добра база, възможности за стаж и т.н и цялата система работи доста добре, но това е, ако искаш да останеш там и да се развиваш там. При връщането в БГ после пак при мама и тате ли да живее, докато събере евентуално пари, за да си купи нещо. Ако бъркам нещо, ще се радвам да ме оборите. Тъкмо имам още време да преосмисля нещата...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 28 Мар 2016, 10:11

Няма много смисъл като знам как стоят нещата с образованието, в Англия примерно се тегли студентски заем от Х сума, която се изплаща след като почнеш работа като процента които взимат е нещо от сорта на 5-8% от заплатата и то даже ако заплатата е под сумата Х не се взима нищо, ако са минали 20 години парите са ти опростени :twisted: .

И така реално ако взимаш малко, не плащаш, ако взимаш средни пари плащаш малко, ако взимаш много го изплащаш бързо. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Мар 2016, 12:02

[quote="Leon". Дори в Кръстова вада няма ново строителство под 800 евро, а преди година се мръщех на 650, че беше далече от мола... В Младост опитват 1000 евр/м2 на зелено, около линиите на метрото е същата работа. Лозенец в претъпканите части е на 1200, хубавите ги мъчат на 1500.[/quote]

Кръстова вада ще е стабилно над 1000Евр кв.м до 2- 3 години. Метрото на хладилника става, следва станцията на до ЕКО-то разширяват
Черни връх и се ще се строи колектор за канализацията точно там.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 28 Мар 2016, 12:40

dextuar написа:
Leon написа:

Добре де, ами ако иска да си живее тук, по-горе коментирах защо е леко излишно да се метнат толкова пари за нещо, което тук доста малко фирми биха ти го признали за плюс. Понеже и аз съм на неговата възраст, имам вече един бакалавър в чужбина, нагледах се на хора, които завършиха сериозни магистратури в чужбина, върнаха се тук, да, факт, доста по-лесно си намериха работа, но заплатите не са много по-различни от на хора, завършили тук, а ако искаш да се научих на нещо, може да го направиш навсякъде. В чужбина има много добра база, възможности за стаж и т.н и цялата система работи доста добре, но това е, ако искаш да останеш там и да се развиваш там. При връщането в БГ после пак при мама и тате ли да живее, докато събере евентуално пари, за да си купи нещо. Ако бъркам нещо, ще се радвам да ме оборите. Тъкмо имам още време да преосмисля нещата...

Защо затова, че си завършил в университет в чужбина трябва да ти се плаща повече от човек завършил в България? Там при дипломиране да не би да дават 2ри чифт топки?
Заплатата в нормалните компании се дава за умения, а не за дипломи.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2016, 12:49

Doberman_vas написа:
dextuar написа:
Leon написа:

Защо затова, че си завършил в университет в чужбина трябва да ти се плаща повече от човек завършил в България? Там при дипломиране да не би да дават 2ри чифт топки?
Заплатата в нормалните компании се дава за умения, а не за дипломи.

Това е по-скоро във връзка с това да изразходваш тези пари само за образование и след това да разчиташ, че това скъпо образование ще ти ги изплати тези вложени средства, което е така в чужбина според това, което аз съм видял, но не и в България. Без да изпадаме в излишен офтопик, ако искаш вярвай, трябва доста повече да се постараеш, за да завършиш и процентът завършили може да не е голям, но доста качествен. Разбира се, има и изключения. Отделно това, че отиваш в друга държава, оправяш се сам, често на друг език освен английски са си доста плюсове, които тук няма как да получиш. Може би само някакъв ерасмус, но и той е леко спорен. Има качества, които чужбината развива в теб, не че ти дават, как се изрази, " 2ри чифт топки". Пък в известен смисъл, точно това ти и дават де...

Както и да е, не ми беше идеята, че хората с чуждестранни дипломи трябва да взимат повече, а че в БГ на никого не му пука къде си завършил. Ако ти искаш да се развиваш и да знаеш, в нета има достатъчно лекции от престижни университети напълно безплатно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Мар 2016, 12:58

Ако приемем, че дипломите са равностойни, като отидеш да учиш в чужбина получаваш друг мироглед и контакти. С всички последици от това. Приключваме офтопика.

BMW_RIDER написа:[quote="Leon". Дори в Кръстова вада няма ново строителство под 800 евро, а преди година се мръщех на 650, че беше далече от мола... В Младост опитват 1000 евр/м2 на зелено, около линиите на метрото е същата работа. Лозенец в претъпканите части е на 1200, хубавите ги мъчат на 1500.

Кръстова вада ще е стабилно над 1000Евр кв.м до 2- 3 години. Метрото на хладилника става, следва станцията на до ЕКО-то разширяват
Черни връх и се ще се строи колектор за канализацията точно там.[/quote]

Така е, но по-голямата част от квартала си е тесни селски улици с нови кооперации по тях. Никой не спазва изискванията да се отделят част от парцелите за улица и ситуацията ще е като в Ман.ливади - по повечето улици на практика не могат да се разминат две коли. Ще отнеме доста време да заприлича на уреден квартал, каквито са Люлин и Младост, примерно. С инвестиционна цел обаче става.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към Извън Темата