Децата по- рано или по- късно в живота?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кога да си правиме децата?

Рано- до 27 години
55
43%
По- късно- след 30 и нагоре
74
57%

Общо гласове : 129
Слави
Аватар

Re: Децата по- рано или по- късно в живота?

Мнение от © » 31 Май 2016, 18:06

acer написа:Аз до ся не съм видял богато скарано семейство

Аз съм виждал, най-лесно е да се карат за пари :mhihi: Особено пък братя и сестри ... има ли какво да се дели си е ......

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Май 2016, 18:09

хайде и аз да напиша нещо- щото един вид нали аз почнах темата- коректното е да си напиша личния опит.

аз децата си ги направих късно. дори доста късно. ама трябваше да се наиграя първо и да си уредя живота. той живота не че някога е на 100% уреден ама има една критична маса която трябва да се постигне и тогава прахоляка се утаява и човек започва да диша по-спокойно.

от моята позиция на късни 40 години нещата са ми на фокус.има големи преимущества човек да има деца като е млад, но е трудна работа и зависи от характера на човека. ако има хъс за реализация -- ранните деца са убийствени. в днешни дни особено при младите хора и двамата родители трябва да работят... и ако има деца - въпрос приоритети е. а като стане въпрос на приоритети опира винаги до компромиси. и залога е голям- ще заебеш детето/децата си и ще буташ кариера или ще заебеш кариерата и ще си отглеждаш децата (ама по-скромничко)? кое е по-голямото зло? знам ли. за всеки е различно. аз поне винаги бих дал приоритет на децата си. щото нали един вид те са което остава след нас. да, но при това положение нямаше да съм това което съм като развитие. и нямаше да се чувствам доволен от постигнатото.

късните деца си имат проблеми - разликата в годините с родителите си особено като пораснат малко децата си казва думата. мързи ме. а те искат да се бориме, да се гониме... аз съм във страшна форма, но не мога да си кривя душата- мързи ме. и го виждам в очите на децата. лекото разочарование защо мама и татко са такива. надявам се като започнат да се интересуват от пари да ми се качи рейтинга. щото иначе определено "стари родители" не е нещо с което децата се гордеят.

та... с две думи- ако искаш кариера - децата късно. и тогава я гол, я греда, но с пари нещата често са по-лесни. но ако не си кариерист и караш по-спокойно- децата може и рано да си ги направиш- защото се гледат по-лесно и ще порастваш и ти заедно с тях.

виждал съм и двата варианта да работят и да пропадат. така че- за всеки индивдуално, но жокерите не трябва да се подценяват...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Май 2016, 18:37

acer написа:Аз до ся не съм видял богато скарано семейство ;)

Аз познавам.Голяма част от това да не се "виждат" е,че залогът за образа им в обществото често е висок.Или поне егото на такива хора не им позволява да бъдат по-истински.И нещата привидно изглеждат отлични отстрани.Ама това е с цената на много лъжи и лицемерие и прикрито нещастие.Тази двойка за която говоря са разведени от десетки години,но ако не си запознат ,ще си помислиш-"образцово семейство".. Та така,не винаги нещата са така,както изглеждат.
Разбирам Врачанина отлично,ако някой няма поне част от неговите страхове/притеснения -или поне ги е нямал на даден етап-значи меко казано не е искрен или му убягва цялостната картина/не може да е обективен.Разбираемо е,но никой няма право да го съди.Все пак той не казва,че другите не трябва да правят собствени деца,а че е ОК той самият да няма.Нито е незаконно,нито неморално.Още повече,че не се знае какво ще се случи утре-може да стане щастлив многодетен татко,на който нито един от страховете да не му се сбъднат :yes: Както се казва-никога не казвай "никога".А на тези,които имат деца и дават мило и драго за тях,независимо от възраст,финансово състояние или отношения с половинката-моите искрени уважения,написали сте си домашното както се казва :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 31 Май 2016, 19:04

И какво излиза , че на тия племената в африка им е най-добре, "групата" им гледа децата, хойкат си и ядат био месо, зеленчуци и плодове :lol: Не им трябват, ни телефони, ни лаптопи, нит кредити :mrgreen:

Alx го е казал доста точно, въпрос на приоритет, какво ще избереш, двете не се съчетават. Никола Тесла дори жена не е искал че щяла му пречи, Дарвин също го е обмислял.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 31 Май 2016, 19:23

acer написа:И какво излиза , че на тия племената в африка им е най-добре, "групата" им гледа децата, хойкат си и ядат био месо, зеленчуци и плодове :lol:
според зависи :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 31 Май 2016, 19:43

acer написа:Аз до ся не съм видял богато скарано семейство ;)

Не е така. Сега се сещам за един от най-заможните "бизнесмени" в област Стара Загора и семейството му е супер зле, въпреки че съпругата му е много (ама много) по-млада от него, а парите той не си ги знае просто. :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 31 Май 2016, 20:40

nqmam_bmw написа:
Не е така. Сега се сещам за един от най-заможните "бизнесмени" в област Стара Загора
:OT: Да не е оня 'дето в двора на къщата си наредил парцелите за гробовете на цялото семейство(това приживе..) :lol: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 31 Май 2016, 21:45

Няма да се отказвате дори и късно да ви дойде акъла.Я вижте пича какво прави. :mhihi:
http://www.blitz.bg/news/article/416354

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 01 Юни 2016, 9:04

Vra4anin написа:

Това, че някой не е биологичен баща, не значи, че не е оценил и хубавата страна на бащинството. Повярвай ми - има го този момент и съм го изпитал, никой не го отрича. В противен случай нямаше да има хора осиновяващи деца.

:bowdown: поклон, че си пастрок! Съвсем сериозно! Познавам хора които имат по 2 доведени деца и си ги обичат... Но имах друго в предвид... Когато си биологичен баща и виждаш как детето ти ходи като теб, прави твоите физиономии, дори прилича на теб, тогава връзката ви става съвсем друг левел. Когато го видиш как спи в същата поза или когато ти си левичар, дадеш му молив за първи път и то посяга с лявата ръка и много много други. Е тия чувства пропускаш, не за друго, а защото си се зарекъл да нямаш деца. Това не ми е понятно. Колкото до очакванията. Баща ми искаше да стана юрист, а аз полицай /като него/, големи спорове и караници и накрая станах юрист поради ред причини, които са обект на друга тема. В крайна сметка той е доволен, аз не чак толкова, но за момента това е положението. Аз като родител, няма да имам такива строго специфични очаквания към децата си. Ако ги влече да спортуват - спортното, ако ги влече да пеят - музикалното, ако смятат задачи - математическата... Но в никакъв случай няма да им кажа - йок ти ще станеш юрист, щото аз така искам, или ти ще станеш банкер... Това е най-голямата грешка да прехвърляш неосъществените си мечти върху детето си. Остави го - то само ще ти покаже в какво го бива и ти само трябва да го доразвиеш. ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 01 Юни 2016, 12:40

Мене точно това ме дразни в мисленето на колегата
Мисли негативно и страхливо. Детето можело да се роди с увреждания, можело да стане убиец, щял да го мисли и притеснява за дреболии свързани с него цял живот :shock:
Супер сбъркано мислене
Последна промяна Superexstatic на 09 Юни 2016, 0:57, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 01 Юни 2016, 14:16

Добре де а не е ли по-правилно когато намериш човека от който искаш деца... Може да си имал момиче до теб на 25 и трябва ли веднага да го правиш, защото е "време" ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Юни 2016, 17:29

^ Без да искам да те обидя смятам, че това е доста параноичен начин на мислене. То по тая логика е най-добре да лягаме да мрем всички, щото могат да ни се случат хиляди различни инциденти и да страдаме или умрем, та по-добре превантивно да действаме. Всеки си знае за него кога и дали ще разцепи яйцеклетката, само да питам ти радваш ли се, че си се родил и щастлив ли ти е живоът, благодарен ли си на ваще, че са подходили лековато и са те пуснали в тая опасна джунгла или ако можеше да избираш щеше да си спестиш собственото раждане?

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Юни 2016, 18:58

Все пак поне на 1-ви Юни бъдете позитивни, предвид празника. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 01 Юни 2016, 21:50

Аз си направих децата преди 27, сега съм на 34. Не сгреших!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Юни 2016, 15:34

Vra4anin написа:Според мен истински важния въпрос, е не "кога", а "дали".
...
Аз лично никога не съм искал, не искам и съм готов да се хвана на бас (въпреки, че не съм хазартна личност), че дете НЯМА да създам. Още в ранна детска възраст съм достигнал до това заключение (така както други деца искаха да станар доктори, да станат полицаи, момиченцата си играят с кукли и бутат малко колички с бебе-кукли и си мечтаят да бъдат майки... а други татковци... така аз не исках да бъда баща). В този ненормален свят, не си струва да създаваш едно нещастно същество, което само да се мъчи с дивотията наречена "живот". Наречете ме идиот, ненормален, побъркан, фабрика за лайна от която нищо няма да остане - все ми е тая кой какво мисли за мен. Просто няма смисъл и нямам потребност да създам собствено дете. Защо е нужно един род да бъде продължен ? Обяснете ми ? Голямо изтъркано клише (мисля, че някой дори го спомена тук в темата), е като остарееш да има кой да те гледа на старини. Глупости ! Човек се ражда сам и умира сам. Да се надяваш някой един ден да те гледа и да се грижи за теб... утопия. По-скоро човек трябва да се надява, като един ден остарееш, този твой наследник да не вземе да те псува, бие или дори убие (реалността е такава).

Човек, ти си тотално сбъркан!!!
Ти никога няма да изпиташ най-големите радости в живота. За съжаление няма и да разбреш, че са те подминали...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата