Децата по- рано или по- късно в живота?
Модератор: Общи модератори
Re: Децата по- рано или по- късно в живота?
acer написа:Аз до ся не съм видял богато скарано семейство
Аз съм виждал, най-лесно е да се карат за пари

хайде и аз да напиша нещо- щото един вид нали аз почнах темата- коректното е да си напиша личния опит.
аз децата си ги направих късно. дори доста късно. ама трябваше да се наиграя първо и да си уредя живота. той живота не че някога е на 100% уреден ама има една критична маса която трябва да се постигне и тогава прахоляка се утаява и човек започва да диша по-спокойно.
от моята позиция на късни 40 години нещата са ми на фокус.има големи преимущества човек да има деца като е млад, но е трудна работа и зависи от характера на човека. ако има хъс за реализация -- ранните деца са убийствени. в днешни дни особено при младите хора и двамата родители трябва да работят... и ако има деца - въпрос приоритети е. а като стане въпрос на приоритети опира винаги до компромиси. и залога е голям- ще заебеш детето/децата си и ще буташ кариера или ще заебеш кариерата и ще си отглеждаш децата (ама по-скромничко)? кое е по-голямото зло? знам ли. за всеки е различно. аз поне винаги бих дал приоритет на децата си. щото нали един вид те са което остава след нас. да, но при това положение нямаше да съм това което съм като развитие. и нямаше да се чувствам доволен от постигнатото.
късните деца си имат проблеми - разликата в годините с родителите си особено като пораснат малко децата си казва думата. мързи ме. а те искат да се бориме, да се гониме... аз съм във страшна форма, но не мога да си кривя душата- мързи ме. и го виждам в очите на децата. лекото разочарование защо мама и татко са такива. надявам се като започнат да се интересуват от пари да ми се качи рейтинга. щото иначе определено "стари родители" не е нещо с което децата се гордеят.
та... с две думи- ако искаш кариера - децата късно. и тогава я гол, я греда, но с пари нещата често са по-лесни. но ако не си кариерист и караш по-спокойно- децата може и рано да си ги направиш- защото се гледат по-лесно и ще порастваш и ти заедно с тях.
виждал съм и двата варианта да работят и да пропадат. така че- за всеки индивдуално, но жокерите не трябва да се подценяват...
аз децата си ги направих късно. дори доста късно. ама трябваше да се наиграя първо и да си уредя живота. той живота не че някога е на 100% уреден ама има една критична маса която трябва да се постигне и тогава прахоляка се утаява и човек започва да диша по-спокойно.
от моята позиция на късни 40 години нещата са ми на фокус.има големи преимущества човек да има деца като е млад, но е трудна работа и зависи от характера на човека. ако има хъс за реализация -- ранните деца са убийствени. в днешни дни особено при младите хора и двамата родители трябва да работят... и ако има деца - въпрос приоритети е. а като стане въпрос на приоритети опира винаги до компромиси. и залога е голям- ще заебеш детето/децата си и ще буташ кариера или ще заебеш кариерата и ще си отглеждаш децата (ама по-скромничко)? кое е по-голямото зло? знам ли. за всеки е различно. аз поне винаги бих дал приоритет на децата си. щото нали един вид те са което остава след нас. да, но при това положение нямаше да съм това което съм като развитие. и нямаше да се чувствам доволен от постигнатото.
късните деца си имат проблеми - разликата в годините с родителите си особено като пораснат малко децата си казва думата. мързи ме. а те искат да се бориме, да се гониме... аз съм във страшна форма, но не мога да си кривя душата- мързи ме. и го виждам в очите на децата. лекото разочарование защо мама и татко са такива. надявам се като започнат да се интересуват от пари да ми се качи рейтинга. щото иначе определено "стари родители" не е нещо с което децата се гордеят.
та... с две думи- ако искаш кариера - децата късно. и тогава я гол, я греда, но с пари нещата често са по-лесни. но ако не си кариерист и караш по-спокойно- децата може и рано да си ги направиш- защото се гледат по-лесно и ще порастваш и ти заедно с тях.
виждал съм и двата варианта да работят и да пропадат. така че- за всеки индивдуално, но жокерите не трябва да се подценяват...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
acer написа:Аз до ся не съм видял богато скарано семейство![]()
Аз познавам.Голяма част от това да не се "виждат" е,че залогът за образа им в обществото често е висок.Или поне егото на такива хора не им позволява да бъдат по-истински.И нещата привидно изглеждат отлични отстрани.Ама това е с цената на много лъжи и лицемерие и прикрито нещастие.Тази двойка за която говоря са разведени от десетки години,но ако не си запознат ,ще си помислиш-"образцово семейство".. Та така,не винаги нещата са така,както изглеждат.
Разбирам Врачанина отлично,ако някой няма поне част от неговите страхове/притеснения -или поне ги е нямал на даден етап-значи меко казано не е искрен или му убягва цялостната картина/не може да е обективен.Разбираемо е,но никой няма право да го съди.Все пак той не казва,че другите не трябва да правят собствени деца,а че е ОК той самият да няма.Нито е незаконно,нито неморално.Още повече,че не се знае какво ще се случи утре-може да стане щастлив многодетен татко,на който нито един от страховете да не му се сбъднат

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
И какво излиза , че на тия племената в африка им е най-добре, "групата" им гледа децата, хойкат си и ядат био месо, зеленчуци и плодове
Не им трябват, ни телефони, ни лаптопи, нит кредити 
Alx го е казал доста точно, въпрос на приоритет, какво ще избереш, двете не се съчетават. Никола Тесла дори жена не е искал че щяла му пречи, Дарвин също го е обмислял.

Alx го е казал доста точно, въпрос на приоритет, какво ще избереш, двете не се съчетават. Никола Тесла дори жена не е искал че щяла му пречи, Дарвин също го е обмислял.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Bogat-Beden
-
-
според зависиacer написа:И какво излиза , че на тия племената в африка им е най-добре, "групата" им гледа децата, хойкат си и ядат био месо, зеленчуци и плодове

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
acer написа:Аз до ся не съм видял богато скарано семейство![]()
Не е така. Сега се сещам за един от най-заможните "бизнесмени" в област Стара Загора и семейството му е супер зле, въпреки че съпругата му е много (ама много) по-млада от него, а парите той не си ги знае просто.

- Bogat-Beden
-
-
nqmam_bmw написа:
Не е така. Сега се сещам за един от най-заможните "бизнесмени" в област Стара Загора

Няма да се отказвате дори и късно да ви дойде акъла.Я вижте пича какво прави.
http://www.blitz.bg/news/article/416354

http://www.blitz.bg/news/article/416354
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Vra4anin написа:
Това, че някой не е биологичен баща, не значи, че не е оценил и хубавата страна на бащинството. Повярвай ми - има го този момент и съм го изпитал, никой не го отрича. В противен случай нямаше да има хора осиновяващи деца.

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Мене точно това ме дразни в мисленето на колегата
Мисли негативно и страхливо. Детето можело да се роди с увреждания, можело да стане убиец, щял да го мисли и притеснява за дреболии свързани с него цял живот
Супер сбъркано мислене
Мисли негативно и страхливо. Детето можело да се роди с увреждания, можело да стане убиец, щял да го мисли и притеснява за дреболии свързани с него цял живот

Супер сбъркано мислене
Последна промяна Superexstatic на 09 Юни 2016, 0:57, променена общо 1 път

Добре де а не е ли по-правилно когато намериш човека от който искаш деца... Може да си имал момиче до теб на 25 и трябва ли веднага да го правиш, защото е "време" ?
^ Без да искам да те обидя смятам, че това е доста параноичен начин на мислене. То по тая логика е най-добре да лягаме да мрем всички, щото могат да ни се случат хиляди различни инциденти и да страдаме или умрем, та по-добре превантивно да действаме. Всеки си знае за него кога и дали ще разцепи яйцеклетката, само да питам ти радваш ли се, че си се родил и щастлив ли ти е живоът, благодарен ли си на ваще, че са подходили лековато и са те пуснали в тая опасна джунгла или ако можеше да избираш щеше да си спестиш собственото раждане?
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Все пак поне на 1-ви Юни бъдете позитивни, предвид празника. 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Аз си направих децата преди 27, сега съм на 34. Не сгреших!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Vra4anin написа:Според мен истински важния въпрос, е не "кога", а "дали".
...
Аз лично никога не съм искал, не искам и съм готов да се хвана на бас (въпреки, че не съм хазартна личност), че дете НЯМА да създам. Още в ранна детска възраст съм достигнал до това заключение (така както други деца искаха да станар доктори, да станат полицаи, момиченцата си играят с кукли и бутат малко колички с бебе-кукли и си мечтаят да бъдат майки... а други татковци... така аз не исках да бъда баща). В този ненормален свят, не си струва да създаваш едно нещастно същество, което само да се мъчи с дивотията наречена "живот". Наречете ме идиот, ненормален, побъркан, фабрика за лайна от която нищо няма да остане - все ми е тая кой какво мисли за мен. Просто няма смисъл и нямам потребност да създам собствено дете. Защо е нужно един род да бъде продължен ? Обяснете ми ? Голямо изтъркано клише (мисля, че някой дори го спомена тук в темата), е като остарееш да има кой да те гледа на старини. Глупости ! Човек се ражда сам и умира сам. Да се надяваш някой един ден да те гледа и да се грижи за теб... утопия. По-скоро човек трябва да се надява, като един ден остарееш, този твой наследник да не вземе да те псува, бие или дори убие (реалността е такава).
Човек, ти си тотално сбъркан!!!
Ти никога няма да изпиташ най-големите радости в живота. За съжаление няма и да разбреш, че са те подминали...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.