Междусъседски правен въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Междусъседски правен въпрос

Мнение от Borymeckata » 19 Авг 2016, 8:19

kiko написа:Гледам има компетентни колеги по съседските историй,та я кажете ако някой си пали скарата на балкона и опушва половината блок,има ли начин освен силов :mrgreen: да му се намекне,че не си е на село в двора и не е желателно да си прави bbq на балкона

От Закона за управление на етажната собственост:

Задължения на собствениците, ползвателите и обитателите (Загл. доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.)
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:

1. (доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) не пречат на другите собственици, ползватели и обитатели да използват общите части на сградата;
2. не причиняват вреди на други обекти и общи части на сградата;
3. не завземат общи части на сградата;
4. (доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното;
5. (доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) не извършват ремонтни дейности в своя самостоятелен обект или част от него, които да водят до влошаване на проектните показатели на характеристиките на строителни продукти, променени/заменени и/или първоначално вложени, както и/или дейности, с които да изменят помещения, пространства или части от тях, предназначени за общо ползване, да не нарушават архитектурния вид, носимоспособността, устойчивостта на строителната конструкция, пожарната безопасност или безопасното ползване на сградата;
6. изпълняват изискванията на съответните нормативни актове при отглеждането на животни в самостоятелните си обекти и да не създават безпокойство на непосредствените си съседи;
7. не накърняват добрите нрави;
8. изпълняват решенията на органите на управление на етажната собственост;
9. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) заплащат разходите за ремонт, реконструкция, преустройство, основен ремонт и основно обновяване на общите части на сградата, подмяна на общи инсталации или оборудване и вноските, определени за фонд "Ремонт и обновяване", съразмерно с притежаваните идеални части;
10. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) заплащат разходите за управлението и поддържането на общите части на сградата;
11. спазват санитарните и хигиенните норми;
12. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) осигуряват достъп в своя самостоятелен обект или в част от него за извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство, основен ремонт или основно обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата;
13. подпомагат дейността на компетентните органи при извършване на пожарогасителна или аварийно-спасителна дейност вътре и в района на сградата;
14. обезщетят вредите, причинени на други обекти в сградата, когато те са резултат от отстраняване на повреди в своя самостоятелен обект или част от него;
15. осъществяват използването на общите части на сградата по реда, определен в правилника за вътрешния ред;
16. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) вписват в книгата на етажната собственост членовете на своите домакинства и обитателите;
17. (нова - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) поддържат общите части на сградата и своя самостоятелен обект в техническо състояние, отговарящо на основните изисквания на чл. 169, ал. 1 от Закона за устройство на територията;
18. (нова - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) се грижат за безопасната експлоатация на всички съоръжения и инсталации в сградата;

Но законът си е закон, а винаги е за предпочитане въпросът да се реши с един спокоен разговор. Стьдебните спорове са (трябва да бъдат) последната възможна мярка...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 19 Авг 2016, 14:39

Ей, efren-юристе! Моля те, престани да засипваш темата с глупостите си! Ако въобще някога си имал досег с юридически казуси и правото изобщо, щеше да си наясно, че в граждански процес задължението за доказване на определено нещо е на претендиращия/жалбоподателя/. Дядото на колегата няма нужда да доказва нищо. Ходи по-добре се научи да пишеш, че аман от неграмотни юристи, в същото време зли на "жлът бръбиняк"...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 19 Авг 2016, 19:09

Z3Ro* написа:Ей, efren-юристе! Моля те, престани да засипваш темата с глупостите си! Ако въобще някога си имал досег с юридически казуси и правото изобщо, щеше да си наясно, че в граждански процес задължението за доказване на определено нещо е на претендиращия/жалбоподателя/. Дядото на колегата няма нужда да доказва нищо. Ходи по-добре се научи да пишеш, че аман от неграмотни юристи, в същото време зли на "жлът бръбиняк"...

Ей, комплексар, няма смисъл да ме молиш. Съседа явно не пише по форуми, ами се е подготвил човека и когато се окаже, че е подал молба в общината и са дошли за да му направят протокол за 5 мин, че покрива тече и това доказателство се представи в съда оборването му също се нарича "доказване". Това само за сведение, защото вече се осра с юридическата терминология като циганин на рокерски събор. И пак по същата тема претендиращия/жалбоподателя или както там го нарича баба ти, в гражданския процес се нарича "ищец". Въобще не се притеснявай, да бъркаш терминологията, иначе как ще докажеш, че си юридически неграмотен :winky:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 19 Авг 2016, 19:11

Като се обичате толкова, защо не минете на ЛС?!

Съседските отношения са сложно нещо, предвид ниската култура на повечето хора. Всичко е на добра воля и в повечето случаи всеки гледа да му е добре на него, а съседа да го ....

Аватар

Мнение от efren » 19 Авг 2016, 19:40

Не съм започнал аз да се заяждам с някого в темата или да му правя квалификации. Ако този някой беше по възпитан, щеше да прави квалификациите на ЛС, но комбинацията от голямо его и желание това его да бъде представено пред публика в съчетание с некомпетентност и високо ниво на вербална агресия кара колегата да се заяжда в темата, което за съжаление се повтаря в доста теми и с доста колеги. Явно е добър начин да се избият емоциите от ежедневието.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2016, 21:07

:cop: жълт картон и за двамцата :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 19 Авг 2016, 21:29

bum_bum написа::cop: жълт картон и за двамцата :mhihi:

Хубаво е да обясняваш защо смяташ, че някой заслужава картон, иначе аз може да си помисля, че е защото пиша дълги изречения, а колегата защото не е наясно с терминологията и накрая пак да почнем да си пишем глупости в темата, пък и мисля вече си забелязал принципната ми позиция към заядливците във форума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2016, 21:34

12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!!

20. Никакво хленчене, никакви излишни оплаквания! Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към администраторите на лично съобщение.

Нека наистина приключим въпроса сега.
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 19 Авг 2016, 22:09

bum_bum написа:
12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!!

20. Никакво хленчене, никакви излишни оплаквания! Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към администраторите на лично съобщение.

Нека наистина приключим въпроса сега.

Точка 20 няма смисъл да я цитираш - пробвал съм я с всички администратори един по един след твоето и на оня Национал или какъвто там се изживяваше в темата с колоезденето. Няма смисъл да пишете на Администраторите. Администраторите не отговарят на такива ЛС. Просто не я цитирай и се ограничи с другата. Нападките и квалификациите не съм ги започнал аз, ако имаш някакви мотиви, че се държа като цяло не по правилата на форума, мисля, че пиша по достатъчно теми и влизам в спорове с достатъчно хора. Странното е че предимно ти ме забелязваш, да не би и ти като колегата, който се обърка с юридическите понятия, но не иска да си признае, също още да мислиш, че алуминиевите велосипеди са състезателни? :mhihi: Недей, да използваш чужди спорове за да избиваш комплекси, натрупани в предишни теми и да се криеш зад това, че си модератор, за да си гъдилкаш егото с разчистване на лични сметки? По-добре си спомни, че човека, който пусна темата "Защо лъжем себе си?" е същия, който твърдеше, че алуминиевия му велосипед е състезателен. За няколко години във форума съм имал пререкания с модератори само с теб и оня Национал, дето искаше да раздава улично правосъдие като висша форма на търпимостта и толерантността по улиците. Като висша форма на модераторската ти съвест можеш да ми изтриеш този пост, темата с алуминиевите състезателни велосипеди и готово.
Забравих - за разлика от администраторите, аз си чета ЛС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2016, 22:55

Честно да ти кажа изобщо нямам и на идея за какви алуминиеви и състезателни велосипеди ми говориш. Нито никът ти пък ми говори нещо, че да имам някакви лични сметки чак да уреждам с теб. Нито те знам кой си, нито помня нещо да съм спорил с теб.. кви сметки, кво его, кви 5лв.

Предупреждението беше отправено и към двама ви. Другия спря, а ти продължаваш да подскачаш въпреки че два пъти те помолих да прекратиш с глупостите.
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 19 Авг 2016, 23:07

http://assist.bmwpower-bg.net/forums/vi ... 985037cee9

За темата дето лъжем себе си да ти пускам ли линк или сам ще се сетиш ... кви 5 леа? - харесва ми стила ти. За последно ти казвам - недейте да цапате темите с егоцентризма си - има ЛС.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Авг 2016, 0:12

efren написа:
Точка 20 няма смисъл да я цитираш - пробвал съм я с всички администратори един по един след твоето и на оня Национал или какъвто там се изживяваше в темата с колоезденето. Няма смисъл да пишете на Администраторите. Администраторите не отговарят на такива ЛС.

Админите какво четат или не четат, и на какво отговарят или не отговарят е въпрос, на който не мисля, че ти можеш да отговориш адекватно. Но това като цяло е един съвсем отделен въпрос.

След като си получил предупреждение от модератор, идеята не е да му се обясняваш какъв е и що е. В задълженията на модераторите не влиза търпенето на лично отношение спрямо тях.

Спазвайте правилата на форума, защото няма значение кой е "започнал първи" и кой е "отговорил на провокацията" - еднакво сте виновни. Ако не ви харесва - можете да не пишете.

Ако продължавате в същият дух ще ви пуснем и двамата в 1-месечна почивка. За успокояване на нервите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Авг 2016, 0:21

Не ми се четат стари теми от по 100 страници.

И пак ти казвам-нямам дори бегла идея кой си и какъв ти е проблема с мен. Ако някъде съм те засегнал ще прощаваш.

Предупредих те да спреш с обидите, а ти запали с 200, че си нещо репресиран.

Просто спри и да смятаме, че въпроса е решен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 20 Авг 2016, 7:50

И тук, нямаше как да отмине сериозният офтопик. :(
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 20 Авг 2016, 8:08

bum_bum написа:Не ми се четат стари теми от по 100 страници.

И пак ти казвам-нямам дори бегла идея кой си и какъв ти е проблема с мен. Ако някъде съм те засегнал ще прощаваш.

Предупредих те да спреш с обидите, а ти запали с 200, че си нещо репресиран.

Просто спри и да смятаме, че въпроса е решен.

Не съм репресиран, репресираните са в съседната тема. Ако се чувствах репресиран нямаше да съм във форума. Както написах и по-горе далеч съм от мисълта да твърдя, че не съм нарушил правилото за грубия тон, но нито съм само аз, нито съм започнал.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата