Шампионска лига - Лига Европа сезон ПОРЕДЕН

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Re: Шампионска лига - Лига Европа сезон 2016-2017г.

Мнение от xela » 12 Мар 2017, 21:25

Не смятам че съдиите сега влияят повече на резултата от преди.
Понякога ни се налага да гледаме някои ситуации по 4-5 пъти за да си изградим свое мнение. Съдиите нямат това време, те трябва да решат веднага и да бъдат категорични, ако ли пък не изпускат мача... и нещата стават по зле. Гледал съм много такива мачове. Поради същата причина главните съдии трябва да се доверяват на помолниците си.
Ако ще сравнявате мачове от преди 30 години с днешните е меко казано смешно. Тогава нямаше full hd и slow motion.

Относно първата не дадена дуспа на ПСЖ.. виждал съм в да я свирят, виждал съм и да не я. Не смятам че е 100%

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Мар 2017, 21:43

xela написа:Ако ще сравнявате мачове от преди 30 години с днешните е меко казано смешно. Тогава нямаше full hd и slow motion.

Тогава е било още по-брутално като се започне още от нагласяне на жребия. Аз лично дори и сега имам съмнения за жребиите, особено в последните години. А ако сметнем преди 50-60 години... какви видео повторения, кви 5лв :mhihi: Тогава повечето мачове дори не са били заснемани.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 12 Мар 2017, 22:55

За тая тема трябва да си отговорим нова тема направо, за съжаление. Има тооооолкова много неща, които могат да се направят, за да се подобри качеството на футбола, включително на съдийството като част от играта. Видеоповторения е крещящо наложително, във всеки друг спорт вече го има. Напоследък гледам повече НБА, вчера последна атака в абсолютно решен мач и се спря игра за около 2 мин, докато се изясни ситуацията какъв точно фал да се даде. Ония от ФИФА плямпат как щяло да забави играта, понеже в момента играта направо лети. Безброй начини да бавиш време, безброй възможности за симулация, за упражняване на грозен стил на игра, само и само с цел резултат, а същевременно чистото игрово време е мнооого по-малко от времетраенето на мача. Трябва да се направи нещо, трябва да се раздвижат правилата на тази игра с цел повишаване на качеството, но очевидно на никой не му е изгодно още. Тъпо е малко да сравняваме спорта сега със спорта преди 60 години, просто защото кинтите, които сега се въртят са безбожно повече :ok:

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 12 Мар 2017, 23:02

аз си мисля,че вече няма футбол има залози и една огромна футболна мафия

17264127_10209830005601156_2495856266119666554_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Мар 2017, 23:10

Сигурно всеки пети отбор е спонсориран от букмейкър - не е невъзможно да участват в черно тото и със спонсорския договор просто да узаконяват парите, които изкарват от уреждане на мачове.
В конкретния случай с Барса пък според мен е наредено от уефа - прецедент е отбор да продължи с 4 гола пасив от първата среща (замислете се само колко фенове може да доведе подобен обрат, все пак огромна част от населението е свръх глупаво, а отбора на барса открай време е митологизиран като най-силния отбор в света); 100%ви положения не се свирят за печелившия отбор, докато съмнителните и спорните всичките се свирят за догонващия в резултата (да е сигурно, че ще стане обрата нали); рефера е някакъв тотален анонимник - идеален за случая, свири каквото му е казано и после "ама ние го наказахме" :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Мар 2017, 23:26

alozavar написа:За тая тема трябва да си отговорим нова тема направо, за съжаление. Има тооооолкова много неща, които могат да се направят, за да се подобри качеството на футбола, включително на съдийството като част от играта. Видеоповторения е крещящо наложително, във всеки друг спорт вече го има. Напоследък гледам повече НБА, вчера последна атака в абсолютно решен мач и се спря игра за около 2 мин, докато се изясни ситуацията какъв точно фал да се даде. Ония от ФИФА плямпат как щяло да забави играта, понеже в момента играта направо лети. Безброй начини да бавиш време, безброй възможности за симулация, за упражняване на грозен стил на игра, само и само с цел резултат, а същевременно чистото игрово време е мнооого по-малко от времетраенето на мача. Трябва да се направи нещо, трябва да се раздвижат правилата на тази игра с цел повишаване на качеството, но очевидно на никой не му е изгодно още. Тъпо е малко да сравняваме спорта сега със спорта преди 60 години, просто защото кинтите, които сега се въртят са безбожно повече :ok:

Ами то в САЩ не е така само в баскетбола, хората са си го измислили отдавна и то мноооооого отдавна. И да, аз също съм се смял с дебилите от УЕФА, ФИФА и т.н. че щяло да бави играта. Какво ще бави като футбола сравнимо с баскетбола и хокея е като на забавен кадър игра, да не говорим, че динамика каквато има във всичките Американски спортове(или поне развитите в Америка)просто липсва и има мачове в които 90 минути може точно нищо да не се случи. Просто всичко е оправдания и сега ще ги въведат първо тук-там, но дотогава ще се налапат още с пари. Не мислете, че пак няма да нареждат мачове де, просто ще им е малко по-трудно да изкарват отбори като БарЦата сякаш са от друга планета и не играят срещу професионални отбори. Просто за 10-12 години този отбор от един симпатичен отбор без особено големи успехи го превърнаха в адски противен с доста повече успехи. На всичко отгоре зомбирането така продължава, че феновете им никога не признават авантите и това бутане напред, което честно не съм го виждал чак толкова у други фенове по света на различни отбори. Даже от много други на различни отбори съм чувал как се срамуват когато бият с някаква аванта, а за тия другите това е повод за гордост, че са прецакали системата и това е част от играта. Ебахти играта, затова почти не гледам футбол вече, понеже всичко е куклен театър в който се разиграват милиони само тия милиони определят всичко.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 12 Мар 2017, 23:34

TNT написа:
host написа:за последните 5 сезона барЦелона е отбора с най-много свирени дузпи и фалове ... кво ще кажеш за това?

Напълно нормално е предвид какви играчи имат (Меси и Неймар се опитват да минат покрай всеки с финтове) и стила им на игра. 70% от мачовете са в полето на противника, а голяма част от мачовете минават и в наказателното. Неймар си е симулантче, но Меси не симулира. А допреди Неймар да заигра в Европа, Меси беше най-фаулирания играч в Европа. Както казва Бербатов - "Който не може да рита - рита".

alozavar, това първото не е дузпа. Ако за такива нещо свирят, във всеки футболен мач ще има по няколко. Второто е дузпа, съгласен съм. И Масчерано си призна. Но Ди Мариа си е един от топ симулантите в Европа заедно с Неймар и Кристиано Роналдо. И на тримата често постоянното симулиране им изиграва лоша шега. И с ръка на сърцето кажи, че срещу Суарез е било нежно почукване с коляно в прасеца, а срещу Ди Мариа е подсечка. Щото малко така излиза от твоите приказки.

Жоре, кажи нещо за отменения тая вечер гол на Роналдо ве... Нали сте обективни барЦелонци... ларж сте

Потребител
Аватар

Мнение от alozavar » 13 Мар 2017, 2:02

Top Gun Maverick написа:Ами то в САЩ не е така само в баскетбола, хората са си го измислили отдавна и то мноооооого отдавна. И да, аз също съм се смял с дебилите от УЕФА, ФИФА и т.н. че щяло да бави играта. Какво ще бави като футбола сравнимо с баскетбола и хокея е като на забавен кадър игра, да не говорим, че динамика каквато има във всичките Американски спортове(или поне развитите в Америка)просто липсва и има мачове в които 90 минути може точно нищо да не се случи. Просто всичко е оправдания и сега ще ги въведат първо тук-там, но дотогава ще се налапат още с пари. Не мислете, че пак няма да нареждат мачове де, просто ще им е малко по-трудно да изкарват отбори като БарЦата сякаш са от друга планета и не играят срещу професионални отбори. Просто за 10-12 години този отбор от един симпатичен отбор без особено големи успехи го превърнаха в адски противен с доста повече успехи. На всичко отгоре зомбирането така продължава, че феновете им никога не признават авантите и това бутане напред, което честно не съм го виждал чак толкова у други фенове по света на различни отбори. Даже от много други на различни отбори съм чувал как се срамуват когато бият с някаква аванта, а за тия другите това е повод за гордост, че са прецакали системата и това е част от играта. Ебахти играта, затова почти не гледам футбол вече, понеже всичко е куклен театър в който се разиграват милиони само тия милиони определят всичко.

Прав си, тази година за първи път в живота си гледах Super Bowl и самото предаване на срещата беше доста яко, изключвам самата програма около събитието. Но на НБА целият мач е направен като забавление- постоянно игри с публиката, деца танцуват, пускат забавни реклами с баскетболистите, дори имаше и образователни скечове. Цялото нещо е толкова по-напред като изживяване за зрителя, дори пред телевизора, че направо е тъжно за сравнение. Самата игра е ясно, че е много по-динамична и приятна за гледане, но самата тя е измислена по този начин и правилата допринасят за това. Спирам, че ще стане тотален офтопик, но определено смятам, че футболът има нужда от освежаване в правилата и има много какво да се направи по въпроса, просто не е удобно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Мар 2017, 13:26

http://www.sportal.bg/news.php?news=653526

Феномена похвали Барселона за обрата срещу ПСЖ

"Гледах мача и му се наслаждавах. Всеки футболен фен е получил удоволствие, това беше невероятно завръщане", каза Феномена

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос също е цитиран да споделя, че постижението на Барселона е историческо във всеки смисъл.

А пък тук си хейтвайте :ok:
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Мар 2017, 14:12

B U L L I написа:аз си мисля,че вече няма футбол има залози и една огромна футболна мафия

17264127_10209830005601156_2495856266119666554_n.jpg

Кажете ми как да обясниш нещо за мача на хора които имат проблеми с научаването на правилата? Как да обясниш на някой, че първия гол на Суарес не е от засада, защото за да има засада трябва да има пас от съотборник, а не от противник. Сега очаквам следващия хейт - автогола и той е от засада и трябва да се отмени :mhihi:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Мар 2017, 14:25

Защо никой от хейтърите не нападне съдията за изпълнението на фаула в 25-26 мин когато топката вървеше от ръка на ръка? А, да тогава е било неумишлено и т.н. и т.н.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар

Мнение от alozavar » 14 Мар 2017, 16:14

Явно като цитираме факти и обсъждаме грешно осъдени положения, които решават, не мач, а двубой в ШЛ, сме "хейтъри". Не се намери някой от "нехейтърите", освен колегата TNT, който да говори нормално по темата, още повече някой, който да каже- "ок, подпряха Барселона, ако не беше отсъдено това така, (може би) нямаше да се класира напред отбора". Който не вижда "магията на най-великия обрат" автоматично става "хейтър" :kuku: :clap:

PS: На мен любимото ми е "фанатизиран фен" на Ман Юнайтед, Барселона или Реал Мадрид, накичен във ФБ с шалчета и сменена профилна, за да "подкрепи любимия си отбор", но в същото време нестъпвал на футболен стадион през живота си и всичките му футболни страсти са ограничени в големината на плазмата му в Младост и дали си е платил абонамента за ДиемаСпорт за месеца, да почне да говори как "ние", било то най-вече някой от горните 3 отбора, "смазахме", "бяхме по-добри", "направихме най-великия обрат в историята на футбола" и т.н. и т.н. Не визирам никой от тук пишещите в темата, но ако някой се познае- поздрави :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xela » 14 Мар 2017, 17:47

alozavar написа:Явно като цитираме факти и обсъждаме грешно осъдени положения, които решават, не мач, а двубой в ШЛ, сме "хейтъри". Не се намери някой от "нехейтърите", освен колегата TNT, който да говори нормално по темата, още повече някой, който да каже- "ок, подпряха Барселона, ако не беше отсъдено това така, (може би) нямаше да се класира напред отбора". Който не вижда "магията на най-великия обрат" автоматично става "хейтър" :kuku: :clap:

PS: На мен любимото ми е "фанатизиран фен" на Ман Юнайтед, Барселона или Реал Мадрид, накичен във ФБ с шалчета и сменена профилна, за да "подкрепи любимия си отбор", но в същото време нестъпвал на футболен стадион през живота си и всичките му футболни страсти са ограничени в големината на плазмата му в Младост и дали си е платил абонамента за ДиемаСпорт за месеца, да почне да говори как "ние", било то най-вече някой от горните 3 отбора, "смазахме", "бяхме по-добри", "направихме най-великия обрат в историята на футбола" и т.н. и т.н. Не визирам никой от тук пишещите в темата, но ако някой се познае- поздрави :wave:

Да, ама не си прав. Тук не се говори за грешка или за това, че Барса бяха по-добри. А, се говори за тото, тенденциозно свирене, явно подпиране на отборна на УЕФА...

Чисто футболно, ПСЖ не заслужаваха да минат напред. Играта, която показаха с/у Барса ще им тежи и занапред, поне няколко години, а на някой ще им коства комфортната зона в която се намираха. Не заради съдията, не заради грешните отсъждания.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Мар 2017, 18:16

А Барса показаха ли игра заслужаваща продължаване в първия двубой? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xela » 14 Мар 2017, 20:45

Не, абсолютно бездарна игра.
След игра като тази и пасив от 4 гола, много отбори биха доигравали домакинските 90 Мин.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата