Колко лева заслужавате да е заплатата ви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко лева заслужавате да е заплатата ви

1000 лв.
9
7%
1500 лв.
18
14%
2000 лв.
18
14%
2500 лв.
14
11%
3000 лв.
13
10%
3500 лв.
10
8%
4000 лв.
2
2%
4500 лв.
3
2%
5000+ лв.
13
10%
10000+ лв.
8
6%
20000+ лв.
2
2%
30000+ лв.
1
1%
50000+ лв.
0
Няма гласували
100000+ лв.
19
15%

Общо гласове : 130

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Колко лева заслужавате да е заплатата ви

Мнение от efren » 19 Сеп 2016, 21:40

Lenco написа:Аз от малък имам един основен принцип в отношенията на работното място, не е добре да те харесва шефа, както и подчинените. Не знам по света, как е, но в България, и едните, и другите ако та 'аресат гледат да ти го турат.

По същество, не е ОК да се коментират такива теми в страна, в която на много хора им се къса гъза за 300-400лв, в която хора с дипломи мизерстват.
Тва дали вземам 100 или 10 000лв не определя в кой форум ще пиша, но пък никога няма да обяснявам, как на 3-а серия липсва поставка за чаши и рамка на предната врата на купето или вози некомфортно в сравнение с 5-та, или що 316 върви по-малко от Голф ГТИ.
Лично мнение, извинявам се ако някой се е засегнал, предварително.

Хора с дипломи мизерстват, защото всички имат дипломи... А някои други плащат данъци за да могат всички да са висшисти... доколкото в понятието висшист остана някакъв смисъл.
Всеки има свое разбиране за това какво заслужава, но за съжаление пазара определя безкомпромисно реалността и заплатите са според търсенето и предлагането, а в толкова малък пазар, в който бизнеса често(почти винаги) се определя от политическата и мафиотска конюктура като цяло голяма част от служителите са лесно заменяеми, има изклюючения разбира се.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 20 Сеп 2016, 10:13

Много забавна тема :)

Аз мога да кажа, че получавам толкова колкото заслужавам. Понякога се налага да коригирам работата, понякога се налага да коригираме заплащането. Нямам проблем и с двата процеса :)

Както казаха и по-горе - "Човек взима точно толкова колкото заслужава". Въпрос на правилна интерпретация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 20 Сеп 2016, 13:12

Имайки предвид средната заплата в сектора ни, за моята позиция, заплащането ми е нормално. Нито е драстично повече, нито е драстично по-малко.
Доволен съм - стигат ми за хляб.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 20 Сеп 2016, 15:54

Получавам средно около 1200 нето и за това което давам като цяло мисля, че заслужавам нещо по близо до 2к например 1,6,-1,8к. Но главно заради факта, че работата не предразполага към по-висши длъжности и кариерен растеж.

Именно заради това смятам че има 2 вида работа едните са с огромен потенциал за растеж но ниски доходи поне в началото и преди достигане на определени позиции. Другите са високи начални заплати но с малък шанс за растеж и увеличение в последствие.

За крехката ми възраст обаче стигам до извода, че в България всичко опира до това с възможно най-ниско заплащане да те задържат възможно най-дълго и после да те заменят с някой друг и схемата се повтаря отново и отново.

Изрази като : Развитие , кариерен растеж са замаскирани с малки бонусчета в края на годината и потупвания по рамото от време на време но в никакъв случай реални действия към развитието на служителите или реално вдигане на техните доходи и дългосрочна мотивация за работа.

За съжаление главния виновник е масовия български работник които работи за чест и слава на мизерна заплата и позволява на работодателя да го мачка защото в главата му няма друга алтернатива... Като цяло чипа ни е грешен и някой хора умело се възползват от това и експлатират народа.

Идват обаче нови времена и хора да видим те дали ще направят нещо или опит за борба с тая неправда и сурова истина в тая мила държава. Ако не терминал 1 и 2 са отворени 24/7.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 20 Сеп 2016, 23:53

Като ги гледам какви са ми умници всички покрай мен на работа направо залужавам понижение :mhihi:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 21 Сеп 2016, 0:51

alekangg написа:много ми е интересно, какво работят хора, които се оценяват от 10 и нагоре вече хиляди. Като гледам не са 1 или 2, явно във форума има много интересни хора.

Някои работят елементарни неща, просто са си го измислили. Аз съм в сферата на онлайн услугите (и вече казах, че спрямо работата, която върша в момента не заслужавам и 1000лв.), ама съм си давал заплата бая над тези 10К. Можеш да се оцениш и на 50К дори и само 1 час на ден да работиш, стига тоя един час да носи едни прилични обороти на фирмата.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Сеп 2016, 0:57

Сега погледнах резултатите на анкетата- 15% смятат, че заплатата им трябва да бъде 100к/ месец. Нека някой от така мислещите да напише тука защо и как го сметна.... може пък и аз са науча нещо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Сеп 2016, 1:04

alx написа:Сега погледнах резултатите на анкетата- 15% смятат, че заплатата им трябва да бъде 100к/ месец. Нека някой от така мислещите да напише тука защо и как го сметна.... може пък и аз са науча нещо...

Същите щяха да гласуват за 200 или 400к, ако ги имаше в анкетата.
Мислене ме съмнява да е имало, по-скоро се цъкнали най-високата възможна сума.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Сеп 2016, 4:53

alekangg написа:
alx написа:Сега погледнах резултатите на анкетата- 15% смятат, че заплатата им трябва да бъде 100к/ месец. Нека някой от така мислещите да напише тука защо и как го сметна.... може пък и аз са науча нещо...

Ми... в моя кръг на познати има хора които са на 25-30к и си го заслужават... но 100к? Малка ни е икономиката за толкова скъпо платени фигури... ех... президента на моята фирма е на $45к на месец основно възнаграждение а фирмата е в топ 200 на света...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 21 Сеп 2016, 8:22

alx написа:
alekangg написа:

Ми... в моя кръг на познати има хора които са на 25-30к и си го заслужават... но 100к? Малка ни е икономиката за толкова скъпо платени фигури... ех... президента на моята фирма е на $45к на месец основно възнаграждение а фирмата е в топ 200 на света...

Защо да ни е малка икономиката? Нали присъстват много от западните топ ХХ компании в територията, а там заплащането е на определени нива. Да, коригирано за даден регион, но в никакъв случай не е драстично. :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 21 Сеп 2016, 8:34

alx написа:
alekangg написа:

Много малко, Хапарцонян се разписва на 100 бона месечно. Отделно бивщите ми шефове във гаражна ИТ фирма праят по $40 на месец :mhihi:. То в днешно време не е работа да си СЕО на фирма в топ 200 - стрес, припадаци за някви пикливи 40 бона...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 21 Сеп 2016, 8:41

bioz написа:
alx написа:
alekangg написа:

Много малко, Хапарцонян се разписва на 100 бона месечно. Отделно бивщите ми шефове във гаражна ИТ фирма праят по $40 на месец :mhihi:. То в днешно време не е работа да си СЕО на фирма в топ 200 - стрес, припадаци за някви пикливи 40 бона...

Малко се поинтересувайте, но има физически лица деклариращи годишен доход над 1 000 000 лв., като най-много са в София, а по един се намират в Пловдив и Варна. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Сеп 2016, 8:46

Те тия 40 бона са за пред данъчните да има на кво да платиш данък. Истината почва като те затрупат с опции и акции (на които плащаш 15% данък дори и в щатите).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Сеп 2016, 11:08

На последната ми по-продължителна работа,започнах с висока според мен за задълженията заплата.
Може би около 20-30 процента повече,отколкото заслужавах.
(Всичко съобразено с нашия пазар на труда ,разбира се)
Смених отдела,след години смених и позицията с едно стъпало нагоре,заплатата не следваше в достатъчна степен тези промени.В крайна сметка получавах може би около 30-40 процента по-малко (Това е и по оценка на странични наблюдатели също.)
Политиката на фирмата е такава просто. :dunno:
По-горе колегата го написа много добре,може да почнеш на сносна заплата и това да не се променя значително/адекватно през годините ,или да почнеш на смешна заплата и с течение на годините да се възвърне многократно.
Има и други сценарии,в Бг сме все пак :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от Arcsales » 21 Сеп 2016, 15:18

Ако докато имах шеф ми даваха 2 до 3500 на месеь то тогава никога нямаше да започна да се занимавам със собствен бизнес, но е малко късно :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата