Вадене на мъдрец

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Вадене на мъдрец

Мнение от dr.peshev » 23 Окт 2016, 23:03

Пълната упойка е неоправдан риск за такава манипулация!)
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Окт 2016, 23:23

То си има причина, анестезиолог да е една от най-скъпо платените професии поне в САЩ... ако не и най-скъпоплатените ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 23 Окт 2016, 23:24

Няма да те боли по време на ваденето. Ама ако се наложи да цепнат леко костта, упокйката след като те пусне става много интересно :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Окт 2016, 0:05

Начи да обобщим до тук.

Ваденето на мъдрец крие рискове от прехапване на език и бузи от нечуствителна уста, през пукане на челюст, до упойки където шанса е 1/200 да не се събудя.

Ма иначе не боляло. Найс, а ? :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 24 Окт 2016, 0:09

Не можеш да спиш от мъдреца и спамиш!
Най-накрая си намери оправдание :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Окт 2016, 0:11

Заварях днеска едни железа и се осветих.
И ся кукимижа като чухал на тъмно и максимално намалена подсветка на лаптопа, че иначе виждам светлина в тунела :mhihi: .
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Окт 2016, 0:39

Мен така преди 2 години ме заболя мъдрец(долен ляв) по-сериозно. Случвало се е да ме хване за няколко дена и да отмине, ама сега си почна както си трябва. Зъболекарката само го почисти, оказа се, че всичко е наред и ми даде някакво успокоително. Изпрати ме на снимка за всеки случай и след това видяхме, че всичко изглежда е наред.
Гледам ги сега долните от време на време се показват, после пак се крият и те така. Да чукна на дърво всичко е наред. Доктора да каже, дали всичко изглежда ок. :)

Изображение
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 24 Окт 2016, 0:41

Като по учебник си! :mhihi:

Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 24 Окт 2016, 0:44

Мерси :mhihi:
Кусура е, че имам дълбока захапка и прекалено много се покриват долните зъби. Ама едно време кой ме би по главата да не нося скобите.. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 24 Окт 2016, 0:47

Само 3 пломби ли имаш!? :shock:
Какъв крокодил без дълбока захапка! :mhihi:
p.s.ортопантомография не се прави със стисната ролка между предните зъби

Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 24 Окт 2016, 0:54

Нито една май.
Това е някакво бяло нещо, което се активираше с ув светлина. Правено ми е преди 12+ години със сигурност и такъв спомен имам.
Мога да питам баща ми..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 24 Окт 2016, 0:56

Силанизирали са те явно! :lol:

Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 24 Окт 2016, 6:56

ogata написа:Начи да обобщим до тук.

Ваденето на мъдрец крие рискове от прехапване на език и бузи от нечуствителна уста, през пукане на челюст, до упойки където шанса е 1/200 да не се събудя.

Ма иначе не боляло. Найс, а ? :mhihi:

Ако смяташ, че и така и така ще боли, повечето изброени от теб рискове може да отпаднат... Просто без упойка :mhihi:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 24 Окт 2016, 11:28

Да дам и моите "5 стинки" по темата :) Извадени са ми 3 от 4 те мъдреца в рамките на 1 година (толкова израстнаха .. 4тия го нЕма). един път 1вия (всички израстнаха развалени и се изпочупиха), на втория път - няколко месеца по-късно - другите два - наведнъж.
Факт е, че поради обстоятелства от миналото (детството) имам леко завишен праг на болка, но все пак.
Не ме боля изобщо (всъщност боля ме, преди да ги изкарам ...направо си беше мъка - не спиш като хората, не мислиш като хората, изнервяш се ...както и да е )
Отидох. биха ми упоката ( с игла във венеца) - малко си полафихме и докато се усетя ...бях без Мъдрец ...
Един съвет от мен (като това го знам от доста хора, както и стоматолози) - вадене на зъб се прави само при мъж, защото реално се иска сила, и ако е жена, често може да те поузори на стола, докато го извади (топва е относително разбира се). Но лично при мен, ваденето на всеки от тях , отне по реално ...5-10 секунди. Единственото което съм усещал , е малко или много натиска който стоматолога прилага над главата ти - то реално е над зъба ама силата и тежеста я усещаш - няма как ... но определено не е БОЛКА това :)
Факт е, че за разлика от други познати - не са ме цепили, рязали, шили и прочие.
Доста ме бяха наплашили по-скоро, точно, че след като мине упойката започва болката - все пак логично е - имаш рана в устата ... Даже първия път баща ми ме чакаше след зъболекаря в нас, с 10 ампули течен аналгин. Изпил съм 1 !
В момента в който упойката започна да пуска (около 2-3 часа може би след манипулацията) изпих един Аулин, а преди да си легна 1 аналгин (като аналгина го изпих по-скоро от страх и профилактично) - да следващите ден -два усещах някакво ...да го наречем дискомфорт - но не беше болка и не съм пил нищо повече.

На мен ми казаха да не си джабуря устата, и да не пия алкохол - СЛЕД ВАДЕНЕТО - за да не падне съсирека и да се разкърви раната.

Втория път - в София при моя си зъболекар (мога да го препоръчам на всеки !! ) - вадих два наведнъж - по същата процедура. От влизането ми в кабинета, до излизането - 15 минути - от които реално 10 сме си говорили и прочие.
Като втория път бях взел един приятел с мен, че бях с колата, а първия път си бях ошеметен ...та викам ако и сега така - да кара. та така, излезнах си улекнал с два зъба - като вотрия път ми биха само 1 (една) упойка (първия път в пловдив беше - ми сложиха поне 3) - сендха на едно близко кафе - пих едно кафе , с водичка и 1 аулин (профилактично) и това беше. :)

Малко след това заведох тогавашната ми приятелка при него за вадене на мъдрец (тя на зъболекар почти не е ходила, и изпитваше панически страх и ужас - буквално изпанда в нервна криза и се разплака на стола - преди да е започнало каквото и да било, като май и паника си я обвзе) - Направи той, каквото направи - и вика айде ставай готова си - а тя ... как така ? извадихме ли го ?

Мисълта ми е, че понякога страха от предварителната информация, истории и прочие е повече от реалното преживяване.

Отново казвам, че говоря за поникнали мъдреци ..защото да, имал съм доста познати с растящи на криво такива, непоказали се ...които се наложи да ги "цепят" и при тях нещата протичаха по-бавничко и болезнено (но не невероятни болки ...) и с леки отоци. :bchug:

Та колега , отивай смело и не го мисли - не е НИЩО страшно ! :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Окт 2016, 14:29

steeN написа:То си има причина, анестезиолог да е една от най-скъпо платените професии поне в САЩ... ако не и най-скъпоплатените ;)

говори ми.. имам приятел такъв в голяма болница... тези взимат повече от докторите ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата