Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
nqmam_bmw написа:DiMIcha84 написа:Аз съм се занимавал кратко време със снегопочистване, и знам колко безсънни нощи, ядове и нерви струва това, но на вечно ревящия българин няма как да му обясниш, че има ситуации в които човек е безсилен. За това и казах, че подобни ситуации се случват и в чужбина където уж са големи професионалисти.
Защо "уж", като са.
Защото и там бедстват. Разберете, че с времето не може да се борим, колкото и да ни се иска.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
https://www.youtube.com/watch?v=ZsXyrZOQzCU
Ех тези германци. Явно и там не са реагирали на време
Само забележете как се кара в такова време не като нашите състезатели!
Ех тези германци. Явно и там не са реагирали на време

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
(bubsa) написа:Защо им разваляш илюзията на хората,че по европа снежинките ги разтопяват във въздуха?!?![]()
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
LiTtLeRoCk написа:няма да сменя летните гуми, то няма такъв сняг, аз ще мина няма да ми стане щото съм велик драйвър.
Пропусна любимата ми реплика на 50+ годишните шофЕри: "Едно време като нямаше зимни гуми как сме каралЕ"

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
drago_pavlov написа:LiTtLeRoCk написа:няма да сменя летните гуми, то няма такъв сняг, аз ще мина няма да ми стане щото съм велик драйвър.
Пропусна любимата ми реплика на 50+ годишните шофЕри: "Едно време като нямаше зимни гуми как сме каралЕ"
Тогава нямаше и толкова много коли, с толкова много бунаци зад волана.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
drago_pavlov написа:LiTtLeRoCk написа:няма да сменя летните гуми, то няма такъв сняг, аз ще мина няма да ми стане щото съм велик драйвър.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
онея тримата от клипа съм глътнАл първите 200 метра... мое ли ми се влачат с 30-40 по пътя, дето карам ас
и дето говорят 3 дена за лошо време няма нищо верно... докато деси банова не ми го каже на уше

и дето говорят 3 дена за лошо време няма нищо верно... докато деси банова не ми го каже на уше

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
LiTtLeRoCk написа:drago_pavlov написа:LiTtLeRoCk написа:няма да сменя летните гуми, то няма такъв сняг, аз ще мина няма да ми стане щото съм велик драйвър.
Тогава нямаше и толкова много коли, с толкова много бунаци зад волана.
И 400-километрово пътуване се правеше веднъж годишно, лятото до морето, отнемаше 8-10 часа, и се караше с 80...
Сега обаче няма лято, няма зима; София-Бургас ако го вземеш за повече от 2,5 часа си някакъв спрял или новобранец...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
авееее ко ма ибе мене предупреждения жълти кафяви кодове паля коптора със 10 годишните джапанки и и гас със 150 даже не 120 че бързам и понеже бързам няма да зареждам че да ми тежи на колата важното е че имам 1 винетка за 5 те коли да не сам балък да купувам за вс щом имам минетка начи няма страшно ако стане нещо ще квичим по телевизията че имаме винетка и сме гладни и детето няма памперси(едно време сичките бяхме с памперси нали
)

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Хората чистачки не сменят вие за зимни гуми говорите. Добре че има в кауфландя промоциЙ 2 за 3лева.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
shark1986 написа:https://www.youtube.com/watch?v=ZsXyrZOQzCU
Ех тези германци. Явно и там не са реагирали на време![]()
Колега, да виждаш коли стояли по 18 часа в снега.

За преспите е ясно- но къде са, по новините виждам коли, които стоят върху заледени пътища, не затрупани в преспи. Но нека някой да ми обясни защо се е случило това на снимките в началото на темата- има 5 сантиметра сняг. И защо насочват колите по обходен маршрут, който очевидно също не е обработен.
Ето нещо прясно- не виждам преспи, колко е дълбок снега според вас? Просто не се обработва.
Три коли излетяха в канавка край Бургас

И тук няма преспи, само не обработен път: Страхотия на "Хемус"! Осем коли се нанизаха край Варна
http://www.blitz.bg/intsidenti/katastrofi/strakhotiya-na-khemus-osem-koli-se-nanizakha-kray-varna-video_news475513.html
А така се чистят магистралите в една "изостанала" страна:
https://www.youtube.com/watch?v=raKqLZfl_8o
Последна промяна zvetiko на 31 Дек 2016, 16:59, променена общо 1 път
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
zvetiko написа:.
Колега, ти имаш ли си представа, колко време отнема извличането на автомобил, бус или камион? Мога да ти кажа по спомен, че само с буса, на който едната му страна беше в канавката се мъчихме 1 час, като имаш предвид, че буксиращата машина беше Татра 8х8!!! С колата си играхме около 20 мин, само за да я извадим от пряспата. Един МАН, който беше с летни гуми го дърпахме 2 часа! С лопатите се принудихме да разкопаем преспите, за да го измъкнем. Затова стига сте приказвали глупости седнали пред компютрите. Тва да не е, като да ги навържат три синджира роби и да ги издърпат всички наведнъж, а през това време пътя да е почистен и опесъчен. Има предвид, че това го правят хора, които слизат, закачат, направляват буксиращия автомобил и всичко това изложени на виелицата.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
zvetiko написа:Защо у нас, като падне сняг, става страшно, а на Запад дори не се образува покривка по магистралите? В градовете пък преспите буквално изчезват? В Европа "ловят" снега по пътищата с кристали, твърдят специалисти. Използват магнезиев хлорид, който обаче е по-скъп от традиционните пясък и луга. Ефектът на кристалите обаче е голям. След като се напръска настилката с тях, дори през целия ден да има обилен снеговалеж, снегът не се натрупва. Стопява се веднага - още при досега с пътната настилка. Магнезиевият хлорид е ефикасен и при дъжд - предотвратява заледяването. Материалът е екологичен, щади както пътната настилка, така и автомобилите, твърдят експерти. В Канада, където пада много сняг, използват подобна технология. Смесват натриев хлорид с вода и покриват с разтвора настилките още преди да завали. Това предотвратява заледяването на пътищата и спомага за почистването им, тъй като не позволява залепването на снега върху настилката.
Най-съвестно от европейските страни чистят в руската столица. В Москва 9000 машини и 46 000 работници са заети в борбата със снега и леда денонощно. При силен снеговалеж на улицата излизат 14 000 машини. Почистват се стриктно дори най-малките улички в града. За премахването на висулките и натрупалия сняг работят алпинистки команди. Руснаците имат специални пунктове, където топят тоновете сняг.
Не че нещо, но натриевият хлорид всъщност е сол

Журналя...

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
А да ти кажа от първо лице, че за да извадят танковия влекач, значи работата е била МНОГО, МНОГО АМА МНОГО СЕРИОЗНА. И само да ти кажа, че за да се задейства военния модул, който помага в такива ситуации процедурата отнема поне 2 часа, в които трябва да дойде заповед от министъра на отбраната. След това до 2 часа, след вдигането на модула всички колеги, които са в този модул да се явят в поделението. От там следва палене на техниката и придвижване до мястото. Следва оценка на ситуацията, разпределение на задачите и така.Ако имаше магическа пръчка.......
http://www.pan.bg/view_article-49-36612 ... NIMKI.html
http://www.pan.bg/view_article-49-36612 ... NIMKI.html
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Момчета стига сте се карали и ядосвали, и тези които не го признават, знаят че в България всичко се прави малко през пръсти и малко по-некадърно. Няма как да сравняваме почистването на страната с чистенето в Москва или Германия. За съжаление държавата ни е бедна и корумпирана. Шофьорите са неподготвени за шофиране при зимни условия, много от тях са некадърни, а други - лекомислени. Всъщност това е нормално, защото ако всички караха като германците и бяха кадърни колкото тях, сега нямаше да сме на последно място в Европа и предпоследно в света. Такива сме си и няма защо да търсим вината някъде, важното е че няма жертви и идва празник. Просто нека всеки си вземе малко поука и направи равносметка за себе си и може утре успехът да е за всички нас.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!