Покупка на старо BMW - но кое?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Покупка на старо BMW - но кое?

Мнение от acho.rs » 23 Яну 2017, 20:31

Dirty M5 driveR написа:Винаги съм уважавал избора на хората да карат на каквото искат. Ама като ми излезе някой да ми обяснява как съм развалял колата и съм бил псевдо бмв-ист... просто млъквам и това е. Щото по тая логика мога да му кажа, че ако не си поддържа колата САМО с оригинални части и той е псевдо бмв-ист. Само че на всички е ясно колко струва и колко е оправдано. Имам един познат, дето караше е34 20-ка и всеки ден върти по 50-60км по работа. Не е таксиджия очевидно. Всеки може да сметне каква е разликата в разхода да караш на едното и на другото гориво. После взе е39ка и нея също кара така. И не от гъзария, ами защото иска удобен автомобил (едричък е) и надежден. Ако някой почне да му развива теории кое-как ще му се изсмее и ще си тръгне.
Аз винаги съм разглеждал употребата на газ като възможност да караш класен и удобен автомобил с достатъчно мощност, а със спестените пари да го поддържаш адекватно, което ще рече да не се циганиш за гуми, окачване, спирачки и т.н. Всички доводи в обратна посока са ми безразлични.

Извинявам се, но не се сдържам - да, всеки прави избора си. Само че очеизвадно теориите на газаджийте за километрите които минават, са меко казано парадоксално смешни, ако НЕ са свързни с транспорт/доставка/такси.
Сега малко ще се изхвърля - последната година ходих 3 пъти до Гърция, 1 път за 10дни Австрия-Швейцария (4000км с разходките) , 20 пъти до вилата, която е на 150км (почти всеки уикенд сме там) , аз ходя с метро на работа с метро (в центъра на София не може да паркираш и да искаш да си БГ гъзар 3км до работа с колата) съпругата кара колата през деня , примерно 20-30 към на ден.... И пак километража ми е безкрайно далече от цитираните от вас - та аз се чудя, какви аджеба бизнеси се въртят и след като са толкова сериозни, както така не позволяват адекватен автомобил.
Другото за пестенето - аре стига с тия дивотии. Който иска да пести няма да си купи БМВ - БМВ не е Хюндай! Като гледах, че нова 318ка с 3 цил мотор с екстрите струва 85 000 бинки и псувах, един стар БМВист ми каза - Ачка, БМВ не е за всеки, като искаш ново и изгодно вземи си друга марка. БМВ е премиум марка за хора със сериозни доходи. Така и 2ра ръка като се взима, трябва да се имат някои неща предвид като например - БМВ не е кола за ГАЗ и гуми ДЕБИЦА, подяволите. Искаш нещо старо и яко - отдели си сумата. Нямаш я - изкачай да си събереш. Тая логика за събирането на пари за части - като си купиш 15-17 годишно БМВ и решиш да го обуеш с дорби гуми и оригинални части, разход на гориво престава да бъде фактор. Защото само комплект зимни и летни 17ки (по-малки не влизат или са неадкватни на мощни мотори) са над 2000лв. Да не говорим, че най-лекия ремонт с оргиналда стъпва на 4 цифри.
За икономията - аз исках голяма и комфортна кола и се пренасочих към печка. Хората са го измислили. Друго важно - няма БМВ, Мерцедес и Ауди на газ. Няма и да има ! Генерален довод!

Моля ви, не ми отговаряте и не ме куотвайте. Това е мнението ми, който не го харесва да псува и да подминава. Спора е безкраен, моля автора като вземе нещо само да снима, че от 100 такива теми, май още няма някой с реална покупка.

Поздрави,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s

Мнение от cucibg » 23 Яну 2017, 21:23

Извинявам се, но не се сдържам - да, всеки прави избора си. Само че очеизвадно теориите на газаджийте за километрите които минават, са меко казано парадоксално смешни, ако НЕ са свързни с транспорт/доставка/такси.
Сега малко ще се изхвърля - последната година ходих 3 пъти до Гърция, 1 път за 10дни Австрия-Швейцария (4000км с разходките) , 20 пъти до вилата, която е на 150км (почти всеки уикенд сме там) , аз ходя с метро на работа с метро (в центъра на София не може да паркираш и да искаш да си БГ гъзар 3км до работа с колата) съпругата кара колата през деня , примерно 20-30 към на ден.... И пак километража ми е безкрайно далече от цитираните от вас - та аз се чудя, какви аджеба бизнеси се въртят и след като са толкова сериозни, както така не позволяват адекватен автомобил.
Другото за пестенето - аре стига с тия дивотии. Който иска да пести няма да си купи БМВ - БМВ не е Хюндай! Като гледах, че нова 318ка с 3 цил мотор с екстрите струва 85 000 бинки и псувах, един стар БМВист ми каза - Ачка, БМВ не е за всеки, като искаш ново и изгодно вземи си друга марка. БМВ е премиум марка за хора със сериозни доходи. Така и 2ра ръка като се взима, трябва да се имат някои неща предвид като например - БМВ не е кола за ГАЗ и гуми ДЕБИЦА, подяволите. Искаш нещо старо и яко - отдели си сумата. Нямаш я - изкачай да си събереш. Тая логика за събирането на пари за части - като си купиш 15-17 годишно БМВ и решиш да го обуеш с дорби гуми и оригинални части, разход на гориво престава да бъде фактор. Защото само комплект зимни и летни 17ки (по-малки не влизат или са неадкватни на мощни мотори) са над 2000лв. Да не говорим, че най-лекия ремонт с оргиналда стъпва на 4 цифри.
За икономията - аз исках голяма и комфортна кола и се пренасочих към печка. Хората са го измислили. Друго важно - няма БМВ, Мерцедес и Ауди на газ. Няма и да има ! Генерален довод!

Моля ви, не ми отговаряте и не ме куотвайте. Това е мнението ми, който не го харесва да псува и да подминава. Спора е безкраен, моля автора като вземе нещо само да снима, че от 100 такива теми, май още няма някой с реална покупка.

Поздрави,

По големи глупости не бах чел :dunno:
Знаачи трябва да сме таксиджии или продавачи на кремвирши за да въртим километри :clap:
Примерно на женами работи на 60 километра от града в които живеем и пътува всеки ден така че минимума и 120 километра на ден
И не продава кремвирши
Кара сеат ибиза сега 1.4 бензин гори 5-6 във. Пари е 12 лева на ден на газ е 7 лв.
Значи викаш 5 лева на ден са малко само дето от тази разлика можеш на година да си купуваш зимни и летни нови гуми
А за дизел допреди месец кара мазда 6 пак си е 12 лв. Както и да ги смяташ

После бмв не било за газ че каво му е няква супер дупер технология ли е по различна от другите марки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Яну 2017, 21:26

Аз пък още не съм видял газова уредба, на която да пише да не се монтира на БМВ, Ауди и Бенц. :mhihi: Не изкарвам по 10к на месец, да. Но затова съм си купил 20 годишна кола.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s

Мнение от cucibg » 23 Яну 2017, 21:55

И аз :))
Ама сигурно явно не съм толкова стар фен нищо че имам три бмвта и две минита
Аа и сега давайте оплюите ме ам ще слагам газ и на е 31цата :))

Потребител
Аватар
Кара: без спирачки
Мечтае да кара: BMW E34 M5

Мнение от vatdim » 23 Яну 2017, 22:35

За газта - всеки си решава сам, разбира се. Не бих съдил хората, които си слагат. При някакви определени обстоятелства и аз бих си сложил, макар и не на BMW. Моето мнение е, че BMW e премиум марка и би следвало да се поддържа с (доколкото е възможно) премиум компоненти и премиум течности и да се захранва с премиум горива. Това си е мое мнение и не задължава никого, единствено означава, че бих платил повече за BMW, което не е имало газова отколкото за такова, което е имало или още има.

За мен лично проблемът с използването на газ идва от там, че бензинът е нереално скъп за нивото на доходите ни. Направете справка и ще видите, че близо половината от цената му се дължи на акцизи (по-точно 0.71 лв на всеки литър) и данъци (20% върху сумата с така начисления акциз)... Ако ги нямаше, щеше да е около лев и тогава едва ли щяхме масово да караме на газ. Между другото, в Щатите бензинът е едва 50-60 евроцента в момента, а е излишно да казвам, че техните доходи не са наполовина на нашите. :(

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 23 Яну 2017, 23:36

Ачо пише рядко, но за сметка на това винаги избухва с крилати фрази

acho.rs написа: БМВ е премиум марка за хора със сериозни доходи.

Ся последно като караш е46/е39 трябва да си със сериозни доходи ясно. Всеки 2ри циганин е мастит бизнесмен щото те друго освен бмв не карат.

Потребител
Аватар

Мнение от vatdim » 24 Яну 2017, 0:22

bioz написа:Ся последно като караш е46/е39 трябва да си със сериозни доходи ясно. Всеки 2ри циганин е мастит бизнесмен щото те друго освен бмв не карат.

Факт е, че много хора с ниски доходи карат BMW, но това не прави марката по-малко премиум позиционирана. Началната цена на новия автомобил, компонентите и необходимата последваща поддръжка отново са много над нивата на марки като шкода, които са по-скоро от среден клас.

Има и нещо друго - това, че Манго е могъл да си купи сгъната 3-ка, не е в разрез с това, че марката е премиум. Всяка кола трябва да се оценява индивидуално според конкретните си проблеми и условията, при които е гледана. В немското мобиле има Е39 както по 800, така и по 18 хиляди евро. В крайна сметка обаче, за да колата наистина да заслужава тези 18 хиляди, тя трябва да се гледа подобаващо, което трудно ще е по силите или бюджета на Манго.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 24 Яну 2017, 16:22

Изпадате яко офтик, което нямаше да е проблем, ако не ставаше въпрос за толкова дъвкана тема като бензин срещу АГУ, още повече, че е твърдо заявено в първия пост, че това няма да се обсъжда като възможност, а по-надолу съм обяснил и защо... дали на газ, дали на бензин - и двата случая e въпрос на лични принципи и възможности - всеки преценява за себе си.

Да се върнем малко към темата, на когото му е интересна разбира се - ето няколко коли в Германия, които ми хващат окото - просто за справка на тамошния, много по-богат пазар, но и цените са сериозни:

E46 328i 7,950 euro

E46 325i Touring 5,950 euro

E34 525i 3,999 euro
E46 320i 10,999 euro!!! :mhihi:

E46 330i M-sport 8,390 euro

E46 330Ci 6,999 euro

E46 320i Individual 6,690 euro

E39 523i 2,800 euro

E39 525i 8,500 euro

E39 525i 5,400 euro

E39 528i 3,500 euro

E39 530i 4,800 euro - как може да й сложиш стъклопакет, но не и кожен салон...

E39 530i 7,850 euro

E39 530i 6,599 euro
make bitches make me sandwiches!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Яну 2017, 18:49

530-ката със стъклопакета ми харесва много, и цената е чук. Лично за мен липсата на кожа не е кой знае какъв пропуск. Но ако държиш да има...

Потребител
Аватар

Мнение от vatdim » 24 Яну 2017, 22:52

SASquach написа:E39 525i 5,400 euro

Минала TÜV преди месец, сменени масло и спирачна течност, спирачки на 4000 км, карано предимно на дълги разстояния - какво повече да коментираме, мисля, че това е твоята кола, колега. Даже си има кожен салон. :D

Но трябва да призная, че и 530i е изкушаваща. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 25 Яну 2017, 11:17

e46 328i
Има 1-2 доста симпатични на пазара.
Има и едно 323 във форума, също изглежда много добре и е доста по-евтино.. Дето се вика и за екстри ще останат пари, че и за хубави джанти и много добро обслужване.
Да, преди фейса е, но М52 е по-читав за мен.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 25 Яну 2017, 12:11

Винаги ми е било интересно, как фен на БМВ са лута между е46 и е39, между 2, и 4 врати, между бензин, и дизел.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 25 Яну 2017, 13:41

Dirty M5 driveR написа:530-ката със стъклопакета ми харесва много, и цената е чук. Лично за мен липсата на кожа не е кой знае какъв пропуск. Но ако държиш да има...

Аз докато сколасам да напълня касичката през април/май ме съмнява тази или някоя от другите да е на пазара, но го следя да не вземе да излезе перфектната случайно... няколко пъти вече се чудя над коли със страхотна спесификация откъм ектри и двигател дали са читави и те вземат, че изчезнат... буквално за няколко дни до седмица... та затова сега, когато положението е по-сериозно гледам от по-рано. Тая трийска е супер и цената й... по принцип в Е46 въобще не ми пречи платнения салон, тя си е по-младежка кола, по-скоро ми се ще рекаро да има ако е тройка, но то се слага лесно... обаче на Е39 кожата прави атмосферата вътре така, както си я представям в подобна баржа - може да се каже, че държа, а при нея не бих искал да разглобявам седалки/салон и вътрешни кори на врати най-вече. Някой по-запознат, ако иска с две думи да сподели голяма занимавка ли е?

Bexim написа:e46 328i
Има 1-2 доста симпатични на пазара.
Има и едно 323 във форума, също изглежда много добре и е доста по-евтино.. Дето се вика и за екстри ще останат пари, че и за хубави джанти и много добро обслужване.
Да, преди фейса е, но М52 е по-читав за мен.

:yes: за 328i. Знам и за коя кола говориш - в момента нямам абсолютно никаква възможност да мръдна от София да я видя...

Lenco написа:Винаги ми е било интересно, как фен на БМВ са лута между е46 и е39, между 2, и 4 врати, между бензин, и дизел.

Изобщо не се лутам - твърдо бензин, с ръчни и 6-цилиндровa. Купе по-скоро не искам, защото ми трябва повече практичност от това, което предлага двуврата кола. Но със сигурност не бих отказал правилната кола на правилната цена - визията на Е46 купе е страшна, едно от най-красивите купета на марката, остаряват много елегантно.

Основната ми дилема е между E46 Туринг и Е39 седан... Тройката е малко по-евтина и по-динамична, а комбито определено ще ми е доста полезно. Е39 ми е повече на сърцето, обаче... а цените на пазени петици от тая генерация, в желана комбинация от екстри и двигател ще се качват и вече го правят - нещо, в което не съм толкова убеден за Е46... тва нали са си мои мисли.

Към момента сякаш Е36 и Е34 остават доста назад в избора/търсенето ми...

Имах един въпрос по-назад в темата, никой нищо не сподели, а ми е интересно - да обръщам ли силно внимание на километрите, търсейки твърдо кола на до 100-130/40к км или другия вариант - добре ползвана машина с история и да не филмирам толкова за пробега - 200к+... Аз май съм от втория отбор? Откъм пари съм виждал и от двата примера за сходни цени.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 25 Яну 2017, 13:48

Ти на 100-130к кола няма да намериш. Може да немриш към 200к ама като гледам, че ще събираш пари за нея и тя няма да ти е по джоба. Накрая ще трябва да се примираш с 300-400к направена на 160к :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 25 Яну 2017, 14:23

bioz написа:Ти на 100-130к кола няма да намериш. Може да немриш към 200к ама като гледам, че ще събираш пари за нея и тя няма да ти е по джоба. Накрая ще трябва да се примираш с 300-400к направена на 160к :mhihi:

Коли на 100-130к км има, че и на под 100к - излизат по-рядко, от време на време, но има - по същия начин, по който за човека на когото продадохме старата семейна Е39 имаше кола на реални 100к км ;) - за съотвената цена разбира се. Че още събирам пари, колко ще мога да извадя, кога точно ще ги имам, както и защо пускам темата съм заявил в прав текст още в първия пост, наред с пожелания за живот и здраве. Това кое е и кое не ми е по джоба го остави на мен - напълно наясно съм с тази част. С кола на 300-400к не знам дали ще се примиря или не, но с такава правена на 160к със сигурност няма, тъй като автомобилът ще се купи на 90% от Германия заради избора. А там имам хора, които да отидат да видят колата и да я заведат за моя сметка в най-близкия оторизиран сервиз на BMW, където тея неща да станат ясни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата