Рампи за повдигане на колата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: Рампи за повдигане на колата

Мнение от sean-john » 07 Апр 2017, 13:07

Този който идва :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 04 Май 2017, 19:23

Аз си я взех,даже днес я пробвах...уникално доволен съм,няма цапане ,няма клечане в мръсни канали или записване на часове в сервизи и реплики "ела след 1 час,ела следобяд" и такива.Единствено имах притеснения за изтегленото количество масло на минута (на опаковката е споменато около 0.2л на минута) и почивка на помпата на всеки 30 минути.Няма такива неща... колата беше загряла,изчаках около 30 минути на отворен капак (занимавах се с друго по нея) и включих помпата....около 6.5 литра за точно 10 минути :D (засичах с хронометър :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Рампи за повдигане на колата

Мнение от Dextuar » 04 Май 2017, 19:41

Ама сигурно трябва да си заредил и хубаво акумулатора преди това :mhihi: Аз не съм пробвал моята все още

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 04 Май 2017, 19:55

е то какво да се зарежда, ако ти е здрав акумулатора и си караш колата редовно би трябвало да няма проблеми.

аз тоя уикенд ще сменям пак с ръчната помпа :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 04 Май 2017, 20:58

Не,няма нищо подобно за акумулатора,преди да включа помпата,бях пуснал музика на средно ниво (която зема доста ток ,системката ми е сериозна) над 30минути ,после пуснах и помпата (музиката си бичеше междувременно :mhihi: ) и след смяната на маслото запалих и всичко си беше тип топ.Акумулатора си ми е стандартен за 520I дори беше леко разреден,защото имам лека утечка и 10-тина дена не я бях палил.Все пак са 10 минути колко да ток да глътне :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Май 2017, 21:05

Denmark написа:е то какво да се зарежда, ако ти е здрав акумулатора и си караш колата редовно би трябвало да няма проблеми.

Колега, на колко км го сменяш, ти не го ли смени скоро?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denmark » 04 Май 2017, 22:26

dextuar написа:
Denmark написа:е то какво да се зарежда, ако ти е здрав акумулатора и си караш колата редовно би трябвало да няма проблеми.

Да, смених го преди 1-2 месеца, просто ми се събират доста километри и за това исках рампи, че да ми е по-лесно и бързо. Иначе го сменям на 10-13к горе долу.

В тоя ред на мисли, някой да препоръча динамометричен ключ на приемлива цена и като цяло трябва ли да гледам за нещо специално, или само NM да ме устройват? Гледам, че има такива от 40 до 210 NM, тоест май ще вършат работа за повечето неща по колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 07 Май 2017, 15:27

Denmark написа:
dextuar написа:

Да, смених го преди 1-2 месеца, просто ми се събират доста километри и за това исках рампи, че да ми е по-лесно и бързо. Иначе го сменям на 10-13к горе долу.

В тоя ред на мисли, някой да препоръча динамометричен ключ на приемлива цена и като цяло трябва ли да гледам за нещо специално, или само NM да ме устройват? Гледам, че има такива от 40 до 210 NM, тоест май ще вършат работа за повечето неща по колата.

Преди няколко години си поръчах от ибей динамометричен ключ на Draper от 10-80 Nm. Доволен съм от него. Имат сертификат за калибровката. Тогава ми излезе към 50-60 лева с доставката. Не ти препоръчвам ключ с много голям обхват т.е. колкото обхватът е по-голям толкова грешката е по-голяма. Не знам за какво ти е ключ до 210 Nm. Мое лично мнение е, че динамометричен ключ се ползва за "финни неща".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denmark » 07 Май 2017, 20:16

Не, че ми трябва до 210 Нм, но видях на доста места да продават такива. Аз никога не съм имал и за сега съм се оправял и без такъв, но предполагам ще е по-яко чувството при DIY проектите :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 09 Май 2017, 0:18

Какво ще стягаш колега?

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 09 Май 2017, 0:25

gromovich написа:Мое лично мнение е, че динамометричен ключ се ползва за "финни неща".

Динамометричен ключ се ползва за прецизно стягане не само на "финни неща". Аз съм работил с 1/4, 3/8, 1/2 и 1 инч ключове. Зависи от силата на стягане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 09 Май 2017, 8:39

Не забравяйте, че този инструмент изисква постоянно калиброване при някой, който знае как и може да го направи иначе се обезсмисля предназначението му.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denmark » 09 Май 2017, 15:58

И аз не знам какво ще стягам :lol: Трябва ми (не че ми трябва де) за напълно аматьорско приложение. Предполагам може да го ползвам за завиване на болтовете на джантите или при смяна на свещи, болтовете на капака на клапаните и т.н. Аз вече взех един, може би пари на вятъра :D

Това с калиброването не го знаех, може ли да се калибрира в домашни условия?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Май 2017, 20:51

Според мен точно това имаше предвид колегата :ok:
В домашни условия сам да си го калиброваш :mhihi:
Мордехай написа:калиброване при някой, който знае как и може да го направи
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Май 2017, 21:50

Аз за свещите винаги ползвам. Джантите стягам с оригиналния BMW ключ, докато почне да се огъва... тва му е фабричната идея :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата