Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
K_Ilkov написа:Кой не си е свършил работата според теб Х години? Аз, че не съм звъннал или КАТ, че не са предприели нищо да ме известят?
И кой получава заплата за несвършена работа?
A кой получи близо милиард лева за електронно правителство и сега има 3-5 услуги, които можеш да получиш електронно...
За всичко останало трябва да се молиш на сърдити, дебели лелки по гишетата на община, кат, дай, нап и т.н.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
То е ясно, че в КАТ, и не само, са потънали пари като за тия служби да са по-добри от западните такива ...
Както виждаш има хора дето си ги кефи
Имат си некво телефонче дето звънят и всичко е пушка
Ами тогава всичко е наред явно
Аз минах процедурата (за момента) успех на следващите
Както виждаш има хора дето си ги кефи

3186 написа:Тъпо е много това с неизвестяването, няма спор. Но пък радикалния метод с взимането на книжката е добър и адекватен за нашите географски шириниОчаквам доста народ да си плати глобите.
Ами тогава всичко е наред явно

Аз минах процедурата (за момента) успех на следващите

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
3186 написа:Тъпо е много това с неизвестяването, няма спор. Но пък радикалния метод с взимането на книжката е добър и адекватен за нашите географски шириниОчаквам доста народ да си плати глобите.
Пич... те отмъкнаха МИЛИАРДИ с "приватизация", фалити на банки, невнесени ДДС-та, избегнати акцизи и т.н. и т.н. Ти си се загрижил, че глобите от КАТ не са били прибрани всичките

Айде стига глупости. Шофьорите да ги дерем, еВем и кво ли още не, щото видиш ли имайки автомобил в България автоматично си баси престъпника. (Респективно ако си с 3-4 дела вече си "бизнесмен".)
А това, че пътя мяза на гъз, че градската среда е откровено враждебна към обитателите си, че навсякъде на където се обърнеш е мизерия, разруха и гето няма проблеми. Новите им магистрали се сгънаха като дърт хой за две-три години, но никой не го прави на въпрос. И току се обади някой- абе и това е добре, до скоро нищо пък не строяха.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
От днес:
В новите патрулни автомобили КИА са монтирани компютри, наричани работна станция за отдалечен достъп, обясни старши комисар Терзийски.
Всеки катаджия в патрулката ще прави справка дали проверяваният на пътя шофьор има неплатени глоби и дали знае за тях.Ако се окаже, че той не е получил наказателно постановление от акт или електронен фиш, то ще му бъде разпечатано на принтер в колата и връчено.
В такива случаи книжката няма да се взема, а само ще се смята, че от този момент започва да тече и срокът за издължаване.
Това не се отнася за неплатени обикновени фишове, тъй като при съставянето им шофьорът трябва да ги е подписал.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/06/0 ... tia.342974
В новите патрулни автомобили КИА са монтирани компютри, наричани работна станция за отдалечен достъп, обясни старши комисар Терзийски.
Всеки катаджия в патрулката ще прави справка дали проверяваният на пътя шофьор има неплатени глоби и дали знае за тях.Ако се окаже, че той не е получил наказателно постановление от акт или електронен фиш, то ще му бъде разпечатано на принтер в колата и връчено.
В такива случаи книжката няма да се взема, а само ще се смята, че от този момент започва да тече и срокът за издължаване.
Това не се отнася за неплатени обикновени фишове, тъй като при съставянето им шофьорът трябва да ги е подписал.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/06/0 ... tia.342974
bum_bum написа:3186 написа:Тъпо е много това с неизвестяването, няма спор. Но пък радикалния метод с взимането на книжката е добър и адекватен за нашите географски шириниОчаквам доста народ да си плати глобите.
Пич... те отмъкнаха МИЛИАРДИ с "приватизация", фалити на банки, невнесени ДДС-та, избегнати акцизи и т.н. и т.н. Ти си се загрижил, че глобите от КАТ не са били прибрани всичките![]()
Айде стига глупости. Шофьорите да ги дерем, еВем и кво ли още не, щото видиш ли имайки автомобил в България автоматично си баси престъпника. (Респективно ако си с 3-4 дела вече си "бизнесмен".)
А това, че пътя мяза на гъз, че градската среда е откровено враждебна към обитателите си, че навсякъде на където се обърнеш е мизерия, разруха и гето няма проблеми. Новите им магистрали се сгънаха като дърт хой за две-три години, но никой не го прави на въпрос. И току се обади някой- абе и това е добре, до скоро нищо пък не строяха.
Не пренебрегвай и възпитателния ефект от глобите. Като веднъж някой се бръкне 100+ лева, най-вероятно другия път ще кара по-внимателно

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
b00st написа:От днес:
Тази наказателна мярка ще започне да се прилага тогава, когато се постигне съвместимост между компютърните системи на КАТ и НАП, обясниха главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на полицията Христо Терзийски, пише "Труд".
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/06/0 ... tia.342974
Тва със сигурност ще стане тия дни

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
K_Ilkov написа:b00st написа:От днес:Тази наказателна мярка ще започне да се прилага тогава, когато се постигне съвместимост между компютърните системи на КАТ и НАП, обясниха главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на полицията Христо Терзийски, пише "Труд".
Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/06/0 ... tia.342974
Тва със сигурност ще стане тия дни
Със сигурност няма да стане тия дни, ама интересно ми е на тебе как ти я взеха тогава, като те спряха на пътя и те провериха, че имаш неплатена глоба? Този параграф, дето си цитирал визира директната проверка през таблета, за да могат на всеки да си я правят веднага, което ще го свързват те първа с НАП. Това не им пречи обаче в момента да проверят дали ти е връчено НП и да ти го разпечатат на принтера, ако не е, защото тая система си е на КАТ.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не знам как
, неведоми са пътищата на КАТ.
Може и да съм попаднал на най-стриктния и заядлив полицай, нямам идея.
пп. Другото, което си мисля е към момента да си ровят в тяхната система с таблетите, а още да не са свързани с НАП ...

Може и да съм попаднал на най-стриктния и заядлив полицай, нямам идея.
пп. Другото, което си мисля е към момента да си ровят в тяхната система с таблетите, а още да не са свързани с НАП ...

...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
3186 написа:Не пренебрегвай и възпитателния ефект от глобите. Като веднъж някой се бръкне 100+ лева, най-вероятно другия път ще кара по-внимателноЗа другото си прав
На тоя етап ми се иска първо да се бръкне някой полицай за това, че взима подкупи. Или за това, че вместо да регулира движението когато се налага се е чучнал километър по-натам да размахва палката. Или пък някой да бъде дисциплинарно уволнен и да остане без пенсийка..
Стига само ние се бъркахме.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:На тоя етап ми се иска първо да се бръкне някой полицай за това, че взима подкупи.
Тоя проблем вече е решен - имат камери в колите

И тия камери сме ги платили както тия дето сега не им вършат работа
в новите супер дупер коли дето един ден ще са свързани със всичко

...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Много хубаво всички са съгласни за вземане на книжката, ама колко хора си карат без книжки 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
TNT написа:Много хубаво всички са съгласни за вземане на книжката, ама колко хора си карат без книжки
Те тия дето карат без книжки, просто нямат връзка със заобикалящия ги свят. За тях трябва директно затвор.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Тя схемата е ясна, тия дето правят баш простотията пак ще я правят щото "принципните" в КАТ тях "не могат" да ги стигнат ...
Тия с немските номера, без книжки, с коли "без прехвърляне" и по 10к за глоби пак ще са метър щото тях не ги еВе нищо. А и никой не ги гони за нищо ...
Ще го отнесат такива дета са сгазили лука тук там, но са им изрядни документите и има как да се хванат за ушите.
На гишето дето ми връщаха талона на колата ми поискаха:
- Платените глоби, които показах на предишното гише и ми беше взет отрязъка за КАТ
- Шофьорска книжка
- Валидна ГО
- Валиден ГТП
Всички знаем колко народ пропуска тия подробности от пейзажа щото за кво да дава излишни пари
Тия с немските номера, без книжки, с коли "без прехвърляне" и по 10к за глоби пак ще са метър щото тях не ги еВе нищо. А и никой не ги гони за нищо ...
Ще го отнесат такива дета са сгазили лука тук там, но са им изрядни документите и има как да се хванат за ушите.
На гишето дето ми връщаха талона на колата ми поискаха:
- Платените глоби, които показах на предишното гише и ми беше взет отрязъка за КАТ
- Шофьорска книжка
- Валидна ГО
- Валиден ГТП
Всички знаем колко народ пропуска тия подробности от пейзажа щото за кво да дава излишни пари

...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
KPETEH написа:TNT написа:Много хубаво всички са съгласни за вземане на книжката, ама колко хора си карат без книжки
Те тия дето карат без книжки, просто нямат връзка със заобикалящия ги свят. За тях трябва директно затвор.
А бе и 24ч в ареста са достатъчни. При повторение - 1 седмица. Зора е да има някакво наказание. Щото сега е без значение дали е 20лв или 2000лв глобата - масово не им дреме.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ето го отговора на всичко. Тъпо или не, ще има ефект. Много буквално го приехте някои хора това със звъненето. Аз лично съм звънял защото съм имал реални съмнения дали не съм бил сниман от една камера. Телефон? Ами нямам връзки във вашия КАТ колега.
Колега бум-бум, питаш ако дадеш колата на някой и той направи нарушение? Ами това ще е прекалено рядък случай. Първо като дадеш колата на някой, той би трябвало да е отговорен, аз лично на безотговорен човек не бих си дал колата. Второ, КАТ ще те потърсят дооооооста пъти преди да се стигне дотам. Тоест за да се стигне дотам те да не те открият, значи ти си се скатавал. След като си се скатавал според мен нямаш право да се сърдиш после. Всеки знае, че като получи писмо да иде до поща или някаква куриерска служба за пратка(неизвестна)значи знае какво ще получи най-вероятно. Да, но тогава се пускат теми във форума как не се отива и т.н. гледа се колко време давност имат разни актове, фишове и т.н. само не се гледа как да си платим глобата или дори да се позаинтересуваме каква е. Е с такъв манталитет как да се оправиш по друг начин? Не визирам никой конкретно, говоря в масовия случай.
Аз приветствам тези мерки, колкото по-бързо се напълни с ревящи насам и натам, толкова по-голям, лавинообразен ефект ще има върху всички това нещо и набързо ще си плащат глобите, изведнъж над 90%-та от хората ще се окажат, че живеят на същите адреси или поне там живеят роднини, които като получат писмо ще им го предадат, а няма получаващите да го метнат в коша.
Всеки да плюе колкото си иска в посока колко е скапана държавата, но истината е, че държавата е олицетворение на всички нас както съм писал куп пъти тук за всевъзможни неща и щом така ще процедират, значи има защо.
Между другото отдавна се вземат книжки за неплатени глоби след влезли в сила НП-я, не откривате сега топлата вода, че да се вдига толкова шум само защото някой сега е изгорял. От доста години, години е това. Кофти е това, че е влязло в сила без да ти го връчат по принцип, но пак казвам, че в над 90%-та от случаите нарушителя се е скатавал и после казва как всеки му е крив, само не той.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.