Какво ви дразни най-много при шофиране?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво ви дразни най-много при шофиране?
вече два дена подред карайки за работа се опитвам да разбера, какво ме дразни най - много....ама малко сложно ми идва при картофите...
Ляв завой от не-лява лента - никой не прави
Каране с много превишена скорост - градско изключено, на магистралата 20 км/ч отогоре, не е кой знае какво. За повече....всеки сам си прави сметката. Повечето пъти книжката заминава за мин. 1 месец.
Дрифтене, форсиране, пилене на гуми и тн. - никой не прави
Водачи на скъпи коли които се държат на пътя като царе - не съм срещал
Незачитане на светофари, предимство и тн. - и това го няма
Просяци/ миячи на стъкла и тн. по светофарите - няма такива
Водачи които дословно спазват ограниченията на скороста (примерно 35-40 в 40 зона) - и аз ги спазвам. При мен няма зона 40 има зона 30. Идеята на тези зони е, да си постоянно нащрек, защото децата карат колела, играят с топки и т.н.
Дребните хитреци дето се предреждат когато другите участници чакат чинно - много радко, и понеже е много рядко, не ми пречи
Страхливи водачи дето се туткат без причина - все пак всички сме били млади шофьори
Очевидно незнаене на правилника - сигурно и аз съм забравил поне 50%, да не говорим, че при картофите сигурно има и други правила
Тарабите допуснати по пътищата заради липсващия контрол при годишния преглед - рядко се срещат такива. На външен вид, може да е барака, ама ако е технически изправна, защо не?
Качеството на пътищата - не мога да се оплача
Полицайте в храстите/ камерите и тн. - крият се, ама като ме снимат, ме снимат. Те няма да ме снимат, ако карам с разрешената скорост.
Това, което ме дразни е начинът на изпреварване - пускайки мигача вече е започнал престрояването или престроявайки го пуска. Това ме дразни по принцип.
А за бараките....аз не знам, къде съм видял повече бараки - дали Европа или Америка. Не че съм постоянно в Америка, ама това, което съм видял там, то по зле от България.
Ляв завой от не-лява лента - никой не прави
Каране с много превишена скорост - градско изключено, на магистралата 20 км/ч отогоре, не е кой знае какво. За повече....всеки сам си прави сметката. Повечето пъти книжката заминава за мин. 1 месец.
Дрифтене, форсиране, пилене на гуми и тн. - никой не прави
Водачи на скъпи коли които се държат на пътя като царе - не съм срещал
Незачитане на светофари, предимство и тн. - и това го няма
Просяци/ миячи на стъкла и тн. по светофарите - няма такива
Водачи които дословно спазват ограниченията на скороста (примерно 35-40 в 40 зона) - и аз ги спазвам. При мен няма зона 40 има зона 30. Идеята на тези зони е, да си постоянно нащрек, защото децата карат колела, играят с топки и т.н.
Дребните хитреци дето се предреждат когато другите участници чакат чинно - много радко, и понеже е много рядко, не ми пречи
Страхливи водачи дето се туткат без причина - все пак всички сме били млади шофьори
Очевидно незнаене на правилника - сигурно и аз съм забравил поне 50%, да не говорим, че при картофите сигурно има и други правила
Тарабите допуснати по пътищата заради липсващия контрол при годишния преглед - рядко се срещат такива. На външен вид, може да е барака, ама ако е технически изправна, защо не?
Качеството на пътищата - не мога да се оплача
Полицайте в храстите/ камерите и тн. - крият се, ама като ме снимат, ме снимат. Те няма да ме снимат, ако карам с разрешената скорост.
Това, което ме дразни е начинът на изпреварване - пускайки мигача вече е започнал престрояването или престроявайки го пуска. Това ме дразни по принцип.
А за бараките....аз не знам, къде съм видял повече бараки - дали Европа или Америка. Не че съм постоянно в Америка, ама това, което съм видял там, то по зле от България.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ми в много щати няма технически преглед изобщо. Оправят се някакси хората... не е настъпил края на света. Обаче ако направиш беля, няма такива истории, като "кой ми сра в гащите". "Аз минах технически преглед пък то ко стана"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
@2bar написа:... никой не прави...никой не прави...не съм срещал...и това го няма... няма такива..
Не знам къде живееш ама ми звучи като много скучно място.

Никой не дрифти, никой не върти гуми. Баси държавата

Снощи самият шеф на КАТ мина през ОМВ-то да нагледа БМВ сбирката и на тръгване шофьорът му раздаде газ точно между колонките. Сигурно мина с 50. Ей така, да покаже как НЕ се прави.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Какво ви дразни най-много при шофиране?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ако се дразня от състоянието не пътищата - трябва да съм ядосан 24/7. Просто нервната ми система няма да издържи...
Гласувах за тези, които карат много бързо. Ще опитам да се аргументирам: Всички моторджии са (сме) единодушни, че най-кофти оправданието, което можеш да чуеш е "Извинявай, не те видях!". Години наред и аз съм псувал малоумните шофери, които явно не знаят за какво служат огледалата и не ги използват. И така допреди две години, когато... аз самият се оказах в положението на малоумен и арогантен шофер, който не гледа в огледалата. Тогава видях ситуацията от другата страна и ми стана ясно - никой не може да предвиди, че ти ще изскочиш от завоя или зад камиона с 200, за да ти направи път. Не можеш да очакваш всички шофери да не откъсват поглед от огледалата, очаквайки твоето появяване - човек трябва понякога да гледа и пътя пред себе си, а също и таблото на колата. Проверих - при нормална ситуация поглеждам в огледалата (имам навик да ги "омитам" и трите с един поглед от ляво надясно) на всеки 6 - 8 секунди. Е, ако караш с 200, за 1 секунда минаваш 55 м., за 6 секунди - 330, за 8 секунди - 440. Затова не трябва да се учудваш, че някой не те е видял в огледалото - последният път, когато е погледнал назад, ти (в най-добрият случай) си бил точка на хоризонта, а в по-лошият си бил зад завоя или зад някой камион.
Гласувах за тези, които карат много бързо. Ще опитам да се аргументирам: Всички моторджии са (сме) единодушни, че най-кофти оправданието, което можеш да чуеш е "Извинявай, не те видях!". Години наред и аз съм псувал малоумните шофери, които явно не знаят за какво служат огледалата и не ги използват. И така допреди две години, когато... аз самият се оказах в положението на малоумен и арогантен шофер, който не гледа в огледалата. Тогава видях ситуацията от другата страна и ми стана ясно - никой не може да предвиди, че ти ще изскочиш от завоя или зад камиона с 200, за да ти направи път. Не можеш да очакваш всички шофери да не откъсват поглед от огледалата, очаквайки твоето появяване - човек трябва понякога да гледа и пътя пред себе си, а също и таблото на колата. Проверих - при нормална ситуация поглеждам в огледалата (имам навик да ги "омитам" и трите с един поглед от ляво надясно) на всеки 6 - 8 секунди. Е, ако караш с 200, за 1 секунда минаваш 55 м., за 6 секунди - 330, за 8 секунди - 440. Затова не трябва да се учудваш, че някой не те е видял в огледалото - последният път, когато е погледнал назад, ти (в най-добрият случай) си бил точка на хоризонта, а в по-лошият си бил зад завоя или зад някой камион.
Excellent! Steven is my name!
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Пешеходци дето изскачат на пешеходните пътеки без да ги интересува тия коли могат ли да спрат или не могат. Както си върви по тротоара и ръгва по пешеходната пътека щото бил с предимство. Не прави сметка че като караш примерно с 30 и ти трябват примерно 5-10 метра да спреш, ама тия 5-10 метра са след пешеходната пътека.
Вчера една лелка ми пробва реакциите и после ми се караше нещо, че била с предимство и къде съм гледал.
Вчера една лелка ми пробва реакциите и после ми се караше нещо, че била с предимство и къде съм гледал.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Мен ме дразнят най-много кралете на пътя с ГЛ, С клас, Кю7 и подобни. НО още повече ме дразнят кралете на пътя с разни таратайки, или може би те спадат към дребните тарикати, които се предреждат. Да кажем, че ме дразнят шефовете на пътя със скъпи коли, но съм свикнал, но когато някой с некое пежо 106прави слаломи, засича и наглее ми кипва в пъти повече, защото в повечето случай няма ГО, преглед и какво ли още не не му е наред и като те чукне става малко тъпо.
Второто, което ме дразни е страхливи, плахи, нерешителни шофьори, които например се чудят сега в коя лента да карат и карат с едната гума в съседната примерно
Колега, извинявай ако такова, но под профила ти като местоположение, пише майна. Пък в една друга тема толков амного хора се оплакват, точно от шофирането в Майнатаун.
Второто, което ме дразни е страхливи, плахи, нерешителни шофьори, които например се чудят сега в коя лента да карат и карат с едната гума в съседната примерно

@2bar написа:...
Колега, извинявай ако такова, но под профила ти като местоположение, пише майна. Пък в една друга тема толков амного хора се оплакват, точно от шофирането в Майнатаун.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Никой не е споменал тия дето пишат по телефоните докато шофират градско и извънградско 

steeN написа:Ми в много щати няма технически преглед изобщо. Оправят се някакси хората... не е настъпил края на света. Обаче ако направиш беля, няма такива истории, като "кой ми сра в гащите". "Аз минах технически преглед пък то ко стана"
то техническият преглед е просто оценка на моментното състояние на колата. Това е всичко. Ако стане ПТП и причината е техническа неизправност, трудно може да се докаже, че проблемът е в техническият преглед.
Т'ва както и да е. Ама ми е правило впечатление (Тексас, Маями, Ню Йорк), че сравнително лъскави коли (предимно европейски карат с гуми галоши). Явно и те са някакви измислени герои, като в България.
За другото няма какво да го говорим - класика в жанра - пикапче Форд, цялото изгнило и цялото семейство качено отзад без колани, седнали и на магистралата. В същото време минава полиция покрай тях и нищо не се случва.....Т'ва ако го направя тук....не ми се мисли, какво ме очаква.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
steeN написа:Това с лентите. Аз за толкова години разбрах едно нещо. Ако бързаш за някъде, значи си тръгнал късно и не си планирал добре. Другите не са ти виновни, че бързаш.
"a lack of planning on your part, doesn't constitute an emergency on my part"
Теории има много, въпросът е дали е редно подобно придвижване. На мен лично ми е нелогично най-малкото.

bum_bum написа:@2bar написа:... никой не прави...никой не прави...не съм срещал...и това го няма... няма такива..
Не знам къде живееш ама ми звучи като много скучно място.
Никой не дрифти, никой не върти гуми. Баси държавата![]()
Снощи самият шеф на КАТ мина през ОМВ-то да нагледа БМВ сбирката и на тръгване шофьорът му раздаде газ точно между колонките. Сигурно мина с 50. Ей така, да покаже как НЕ се прави.
Малко за пенсионери, ама става

Точно това е криворазбраната демокрация - по принцип е забранено, ама за него може....Това е и един от основните проблеми в българският манталитет.
А тук е точно обратното - тези, които са най - горе дават пример. Освен тренингите, които се минават за да караш прототипи има и няколко листа, които трябва да прочетеш и подпишеш - и там пише, че качвайки се на прототип освен всичко трябва и да си пример за подражение за другите участници в движението.....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
In_Memoriam написа:steeN написа:Това с лентите. Аз за толкова години разбрах едно нещо. Ако бързаш за някъде, значи си тръгнал късно и не си планирал добре. Другите не са ти виновни, че бързаш.
Теории има много, въпросът е дали е редно подобно придвижване. На мен лично ми е нелогично най-малкото.
Ех, теория, тва е как са нещата в момента. Ако имаш по-добро предложение как да се променят нещата давай да чуем...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Нали знаеш - животът е това, което се случва докато си правиш други планове
Прекалено си се поамареканчил, нещо.
По темата : Мен, не ме дразни нищо друго, освен състоянието на пътищата, е понякога ми кипва от разни изпълнения, ама има други неща в тая държава, дето са много по-дразнещи, та да се ядосвам за глупости

По темата : Мен, не ме дразни нищо друго, освен състоянието на пътищата, е понякога ми кипва от разни изпълнения, ама има други неща в тая държава, дето са много по-дразнещи, та да се ядосвам за глупости

Ubi dubium, ibi libertas
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
steeN написа:In_Memoriam написа:steeN написа:Това с лентите. Аз за толкова години разбрах едно нещо. Ако бързаш за някъде, значи си тръгнал късно и не си планирал добре. Другите не са ти виновни, че бързаш.
Ех, теория, тва е как са нещата в момента. Ако имаш по-добро предложение как да се променят нещата давай да чуем...
Предложението ми е да се спазва чл. 67 глава 12 от ЗДВП. Или ако се чувстваш над нещата просто не задръствай останалите и не се чуди защо те изпреварват отдясно. Елементарно е.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Гласувах за пътищата, левия завой от грешна лента и гъзарите дето се предреждат. С последните си имам разправия всеки път, защото почти никога не ги пускам, особено ако съм първа кола. Останалите две на няколко пъти са се опитвали да ме убият.
Но това, което мен си ме дразни най-много го няма в анкетата. Audi Q7. Явно такъв ми е късмета, но нямам последните години нито едно извънградско на което да не ми се залепи някоя коледна елха на Ауди мигаща с дългите, при което като се прибера да ме задмине и да е 3.0ТДИ дето много добре го знам какъв мъртвец е след 180, но собственика му твърдо е решил да му изкара буталата и междувременно да ми докаже, че е мутра.
Сега позитивно: Прави ми впечатление, че напоследък като че ли повече шофьори карат по-умерено от преди. Също и доста спират на пешеходни пътеки. Не знам дали е временно, дали има конкретна причина, или просто си въобразявам, ама е много яко ако е истина.
Но това, което мен си ме дразни най-много го няма в анкетата. Audi Q7. Явно такъв ми е късмета, но нямам последните години нито едно извънградско на което да не ми се залепи някоя коледна елха на Ауди мигаща с дългите, при което като се прибера да ме задмине и да е 3.0ТДИ дето много добре го знам какъв мъртвец е след 180, но собственика му твърдо е решил да му изкара буталата и междувременно да ми докаже, че е мутра.
Сега позитивно: Прави ми впечатление, че напоследък като че ли повече шофьори карат по-умерено от преди. Също и доста спират на пешеходни пътеки. Не знам дали е временно, дали има конкретна причина, или просто си въобразявам, ама е много яко ако е истина.