Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
Vra4anin написа:Ама прави ли ви впечатление в тая тема как всички се изказваме като професори и всичкознаещи по рали спорта и формула едно, ала "това на мен не може да ми се случи". Как пък един в тая тема не си призна "аз съм абич и съм катастрофирал в такава ситуация".![]()
Преди доста години се случи да блъсна колата пред мен. Карахме няколко (5 или 6) коли в колона и аз бях последен. Първият наби рязко спирачки заради нещо, другите започнаха да бягат наляво и надясно, за мен просто не остана накъде да завия, не успях да спра и треснах този пред мен. Скоростта беше никаква и се разминах само с един фар, а този пред мен (удареният) - почти без поражения, защото от спирането задницата му се беше навирила и моята предница беше влязла някак под неговата броня.
Та случвало ми се е, вероятно и на други колеги от форума. Въпросът е след това да анализираш инцидента, да определиш причните, каква е твоята грешка в случая и... повече да не я повтаряш. Така се трупа опит...
Excellent! Steven is my name!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
вярно ли е че едината кола е била управялвана от 16 годишен ром? напоследък 2 пъти ми се случва да ме засичат и да карат все едно си карат каруцата група роми, така че напълно възможно и това да е една от причините.
Иначе гледах сега обясненията на Герберския кмет, откава да признае че сметището е проблема, това че когато има частици и влагата, може да се плоучи от изпаренията сутрин водата да обвие частиците от дима от сметището, те да играят ролята на ядро / дори има случай на ядрена кристалиция мисля при температури и до 0 грдуса/ и да доведе до рязко падане на видимоста. Не съм метеоролог, но това помня от "Химия на строителните свързващи вещества "
Обаче те гербаджийте не са устроени да мислят малко по сложно, точно както и мургавият им електорат.
След 2 седмици като се върна в Норвегия, първите няколко дена като карам и ми е едно странно, да караш без дупки и да не те дебнат полицаи навсякъде за щяло и нещяло, просто чудесно
Иначе гледах сега обясненията на Герберския кмет, откава да признае че сметището е проблема, това че когато има частици и влагата, може да се плоучи от изпаренията сутрин водата да обвие частиците от дима от сметището, те да играят ролята на ядро / дори има случай на ядрена кристалиция мисля при температури и до 0 грдуса/ и да доведе до рязко падане на видимоста. Не съм метеоролог, но това помня от "Химия на строителните свързващи вещества "

Обаче те гербаджийте не са устроени да мислят малко по сложно, точно както и мургавият им електорат.
След 2 седмици като се върна в Норвегия, първите няколко дена като карам и ми е едно странно, да караш без дупки и да не те дебнат полицаи навсякъде за щяло и нещяло, просто чудесно

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vicho написа:K_Ilkov написа:Ако докато готвиш почне да ти кипи манджата на котлона и се опуши всичко какво ще направи човек?
Нещо да спре пушека или ще се движиш бавно в кухнята щото няма видимост ...
това е положението... BG!!!
съобразяваш се с условията![]()
п.с. ама отречи, че масата не знаят къде се намират и разбира се всички карат по-добре от теб/мен![]()
Абе ясно ми е положението на мен ...

Нищо не отричам аз, малоумници има колкото искаш - брутални и неадекватни тотално,
но при да кажем два фактора пушека и малоумни шофьори ако теглото на проблема е 80/20 на кое да обърнем внимание?
Някаква елементарна логика е за мен това, но може и да бъркам

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Nukem написа:да караш без дупки и да не те дебнат полицаи навсякъде за щяло и нещяло, просто чудесно
как издържаш на такава скука... не знам?
метреси с джипки сигурно също няма... хептен скучно

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Нямаме пътища къде да се кара бързо, ама на народа му се кара.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Nukem написа:вярно ли е че едината кола е била управялвана от 16 годишен ром? напоследък 2 пъти ми се случва да ме засичат и да карат все едно си карат каруцата група роми, така че напълно възможно и това да е една от причините.
Иначе гледах сега обясненията на Герберския кмет, откава да признае че сметището е проблема, това че когато има частици и влагата, може да се плоучи от изпаренията сутрин водата да обвие частиците от дима от сметището, те да играят ролята на ядро / дори има случай на ядрена кристалиция мисля при температури и до 0 грдуса/ и да доведе до рязко падане на видимоста. Не съм метеоролог, но това помня от "Химия на строителните свързващи вещества "![]()
Спомням си за една сериозна верижна катастрофа в щатите преди доста години.
Всички участници обясняват че са се сблъскали с непрогледна мъгла, обаче метеоролозите твърдят че условия за такава не е имало.
Там обаче подобни неща не се потулват. В близост до магистралата имало завод чийто дим сам по себе си изобщо не се отразявал на видимостта.
Във въпросния ден обаче въздушните течения били такива че отнасяли дима към магистралата където имало условия за лека мъгла.
Поради посочения от теб феномен обаче димът станал основа за формиране на гъста мъгла и нулева видимост.
Оказа се че заводът не е изпълнил някакви предписания и е бълвал повче газове отколкото трябва, след дълъг съдебен процес ги наказаха със солени глоби.
Последна промяна TheDriver на 06 Юли 2017, 12:12, променена общо 1 път
- Nukem
- старши ентусиаст
-
vicho написа:Nukem написа:да караш без дупки и да не те дебнат полицаи навсякъде за щяло и нещяло, просто чудесно
как издържаш на такава скука... не знам?
метреси с джипки сигурно също няма... хептен скучно![]()
няма братле, шефа ни там за който работим е милионер и кара saab 99-та година, ние работниците се оказа че тука в Бг караме е60, е92 и пасат 6, Балкански манталитет кво да правиш

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
TheDriver написа:... след дълъг съдебен процес ги наказаха със солени глоби.
Гаранция, че и тук така ще стане

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:TheDriver написа:... след дълъг съдебен процес ги наказаха със солени глоби.
да направим една анкета с какво заключение ще излезне прокуратурата

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Всички отговори освен "Несъобразена скорост" ще са излишни 

...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
имам приятел, чийто баща е бил адски много години в системата на ръководна длъжност...
от първа ръка ще кажа, че можете да се ОПЛАЧЕТЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП
, а пък с по-възрастни катаджии така ще се наиграете (ако нямате гръб и пари), че не е истина
всеки да го приема както иска
от първа ръка ще кажа, че можете да се ОПЛАЧЕТЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП

всеки да го приема както иска

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Nukem написа:вярно ли е че едината кола е била управялвана от 16 годишен ром? напоследък 2 пъти ми се случва да ме засичат и да карат все едно си карат каруцата група роми, така че напълно възможно и това да е една от причините.
Ако четеш внимателно новините, май се прокрадва такава информация:
В „Пирогов“ са приети седмина пациенти. Една жена е с опасност за живота, тя вече е оперирана. Втора жена с политравма е с относителна опасност. Там е настанено и двегодишно дете с черепоно-мозъчна травма, а 16-годишната му майка остава като придружител.
Двегодишно дете с 16-годишна майка, ако журналистите не са объркали нещо - ясна е работата...
Excellent! Steven is my name!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
K_Ilkov написа:Ако докато готвиш почне да ти кипи манджата на котлона и се опуши всичко какво ще направи човек?
Нещо да спре пушека или ще се движиш бавно в кухнята щото няма видимост ...
Ама в кухнята си знаеш къде ти се намират печката и хладилника

В край на сметка имало ли е опити през тези няколко дни да се потуши пожара или са разчитали на дъждовете да го загасят ? В неделя, като минавах от там, никой нямаше да гаси.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Учудващо че в правилника няма знак за опасност от ниска видимост причинена от мъгла смесена със пушек от горящи боклуци в малките часове на денонощието ???!!!! Явно голяма част от българите смятат тази опасност за нормална и често срещана ...затова се чудя защо липсва и знак за този феномен
Поне за горящи безстопанствени боклуци е редно да има знак , айде мъглата кучета я яли 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Nukem написа:K_Ilkov написа:TheDriver написа:... след дълъг съдебен процес ги наказаха със солени глоби.
да направим една анкета с какво заключение ще излезне прокуратуратаи кой ще е виновен.
Тече разследване и май вече има обвиняем за причиняване на средни и тежи телесни повреди поради неспазване на здвп