Стиснати ли сме?
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Re: Стиснати ли сме?
Vra4anin написа:Lattri написа:Жената просто си е програмирана да иска и търси мъж, който да и предложи стабилност (или стабилен) и да и осигури сигурност и грижа, без значение дали е тъп, дебел, нисък, плешив и импотентен, с развалени зъби, никакво възпитание, маниери и отвратително държание на селски бек.
Странно. Аз бях останал с впечатлението, че повечето жени търсят предимно (казано просто) човек с кОр, който да ги разбира, уважава и цени като личности (или поне да се прави, че ги разбира, уважава и цени) или казано сложно - просто търсят някой да ги обича.Ама явно пак греша генерално.
И аз по едно време така си мислех, но колкото повече навлизах в живота, толкова повече се убеждавах, че кОра храни само катерицата, а уважението и обичта хранят егото. И колкото и да ми се иска да е повече така от колкото иначе, то истината е, че истинкта за оцеляване и благополучие (визирам материално), то надделява. В края на краищата е важно за жената да са нахранени чаветата, да не носи скъсани дрехи, и да има топлинка в семейната или общата бърлога. Другото вече си е лукс и е винаги добре дошъл.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:madafaka_donkele написа:като естествено има възможност да си плати возенето в кеш, кредитна/дебитна карта, банков път, пейпал или уестърн юниън.
Предполагам работиш върху функционалност за биткойн
Не работя, има го, като функционалност, забравил съм да го спомена

drago_pavlov написа:Патентовай формулите, наприви приложение за телефон, което да се връзва автомачтино с кантара и касовия апарат през блутут и автоматизирай целия процес
Прекалено скъпо, стиснат съм. Кантара за 2лв. и елката за 1лв. са ми идеални.
drago_pavlov написа:Може да се пращат смс-и за просрочени задължения, ваучери, текущи промоции и др.
Няма шанс. Не работя на вересия. Първо се плаща, после се вози. Обратното не е вариант. Но ще включа метод за плащане с СМС-и.
Lattri написа:
На тая тема мога се разпиша.. антропологическата литература ми е интресна и най-вече често съм се чудил защо много връзки не работят, над 50% по статистика се развеждат, други си изневеряват, лъжат, живеят двойнствен живот с любовници и въобще все материал за сапунки.. които старателно съм избягвал.
Най-кратко написано, отговора до който съм достигнал е че въпреки какво е наложило обществото и църквата, хората биологически не сме "моногамен вид". Мозъците ни са изключителни машини устроени към търсене на новост и адаптиране и опознаване на средата.. минаваме по нова улица всичко ни е интресно и се оглеждаме, опитваме нова храна и се радваме, след 10-тото минаване по същата улица всичко е познато и дори не се оглеждаме, а храната ни е втръснала. С партньорите е подобно, след като си с някой 5-10 год, може да го разпознаеш по звука от походката му, от начина му на дишане, дори от миризмата му.. в сексуален аспкет всичко е познато, както и навиците им.. или с други думи не е "новост", която мозъка ни така отчаяно търси и награждава с допамин. За жените е още по-лесно, една красива жена има повече опции дневно, отколкото средно-статистически мъж за цял живот

Те и за тва жените толкова подбират и го гледат от 2 гледни точки.. едната от биологическа, да има "отличителни генетически черти", красив, висок, здрав и т.н и другата да е "провайдър". Ако трябва да избере от 2-те, ще избере провайдъра и после пак ще си хване нещо дето я кефи за другите си нужди

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
acer написа:Lattri написа:
На тая тема мога се разпиша.. антропологическата литература ми е интресна и най-вече често съм се чудил защо много връзки не работят, над 50% по статистика се развеждат, други си изневеряват, лъжат, живеят двойнствен живот с любовници и въобще все материал за сапунки.. които старателно съм избягвал.
Най-кратко написано, отговора до който съм достигнал е че въпреки какво е наложило обществото и църквата, хората биологически не сме "моногамен вид". Мозъците ни са изключителни машини устроени към търсене на новост и адаптиране и опознаване на средата.. минаваме по нова улица всичко ни е интресно и се оглеждаме, опитваме нова храна и се радваме, след 10-тото минаване по същата улица всичко е познато и дори не се оглеждаме, а храната ни е втръснала. С партньорите е подобно, след като си с някой 5-10 год, може да го разпознаеш по звука от походката му, от начина му на дишане, дори от миризмата му.. в сексуален аспкет всичко е познато, както и навиците им.. или с други думи не е "новост", която мозъка ни така отчаяно търси и награждава с допамин. За жените е още по-лесно, една красива жена има повече опции дневно, отколкото средно-статистически мъж за цял живот![]()
Те и за тва жените толкова подбират и го гледат от 2 гледни точки.. едната от биологическа, да има "отличителни генетически черти", красив, висок, здрав и т.н и другата да е "провайдър". Ако трябва да избере от 2-те, ще избере провайдъра и после пак ще си хване нещо дето я кефи за другите си нуждиЛеко е садващо, но дори еволюцията не печели от моногамията.. а генетически изследвания показват наличието на повече разнообразие в Х хромозома и по-малко в У хромозома, сиреч доказва полигамия и че по-малък брой "алфа" мъже са си предвали гените. Жените играят ролята един вид на "биологически филтър", че само най-качествените ще си предадат гените. Както и да го гледам... мъжете сме прецакани, ако нямаме някъв асет да трейднем
Китайците са го казали, искаш ли беля на главата си вземи хубава жена
В случая съм напълно съгласен. Хората са си полигамни отвсякъде. Чел съм литература, че наистина моногамността е мит. Дори най заклетите привърженици на брака и като цяло живота с един човек не им се нрави. Генетично сме устроени така. Все пак в края на деня, човешкия живот е основан само и единствено на едно нещо - еволюция.
А иначе за жените и техните две точки си е така. Действително си давам сметка, че много жени действат именно на този принцип. Намират си някой тих и кротък да снася за дома и семейството а междувременно от някъде другаде намират втори - атлетичен с по-голяма бухалка от първия и започват да се бухат с него. С лъжи и измами съчетават едното (единия) с другото (другия) и ето им идилийка. Е вероятно има и такива, които намират тези два типа мъже в един, богат, красив, умен, надарен, на бял кон и на всичкото отгоре му е колкото на коня, но пак природата ги тласка към разнообразието. Термина в случая е "генетично разнообразие" - пак има много написано по тази тема, но е факт, че е реалност.
И за да се върнем към темата и въпроса отново - "Стиснати ли сме?". По скоро според мен въпроса трябва да бъдем зададен така "Трябва ли да бъдем стиснати спрямо половинките си?" Отговора разбира се е по средата, но в никакъв случай не трябва да бъде "Не". За чий хОй, парите с нервите и времето отделено да ги спечеля, трябва да ги ДАВАМ за някоя протрита женица, която през целия си съзнателен живот е спала само с ДВАМА и която в един хубав ден може да реши, че трябва да води по висок стандарт на живот и да се хване с някой по заможен от мен? Дори и да не го направи, от къде да знам, че не е от тези, които сутрин те целуват, отиват на работа, целуват дедовия, прибира се вечер и ме целува мен? И аз за това трябва видиш ли ти да бъда щедър към нея, да се сещам да и купувам парцалки, да я водя на почивки и на скъпи вечери и всякакъв друг вид скъпо забавление. Ай сиктир, точно на кукуво лято. Подаръци, на имен ден, рожден ден, 8ми март и нова година. През останалото време я получи някоя друга роза я не и тук таме нещо скромно като подарък - тип жест "Сетих се за теб и те оценявам". Ако и се ходи на почивка и съответно на мен - това се дели на ДВЕ. Не казвам че трябва да цепим сумата директно на две, но 55 на 45 или 60 на 40 пак става. Въпроса е да не чака на готово да бъде заведена, обгрижвана, еВана и после да гаргари децата на някой пръч, който намира за привлекателен. Всичко с норми и граници.
Нагледах се на достатъчно жалкари поради няква причина определящи се като мъже само защото имат израстъка между краката, да се раздават за всякви тъпи кухи лейки и накрая да си получават заслуженото а именно - "Ами вече я няма тръпката" и после да реват като тинейджърки що приятелката им ги била зарязала а те видиш ли ти ТОООЛКОВА много правели за нея и се раздавали. Истината е, както всички знаем поговорката "Прекаления светец и Богу не е драг", така че съвет, към всички да си го имат на ум и да си преценяват както сами си решат.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая тема е безкрайна ....и малко идва като монолог 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
acer написа:Top Gun Maverick написа:
Конфуциус, ти ли си?
Какво беше, който говори много, рано или късно казва нещо глупаво.

Иначе интересно си го написал за еволюцията и мозъка.
Lattri написа:За момента колегата Аcer е дал най точен отговор. Ако човек си търси девойка за нещо повече от вътре-вънка, то той самия трябва да е материално подсигурен или дори да не е, да създава впечетление, че е такъв посредством лъжи, манипулация, филми и т.н. Жената просто си е програмирана да иска и търси мъж, който да и предложи стабилност (или стабилен) и да и осигури сигурност и грижа, без значение дали е тъп, дебел, нисък, плешив и импотентен, с развалени зъби, никакво възпитание, маниери и отвратително държание на селски бек.
И не тук не говорим за "материалистки", които гледат какъв модел и година кола караш, в какви дрехи се носиш и колко бакшиш оставяш в ресторанта/кафенето, ами най-стандартната порода женичка. От там нататък всеки сам за себе си преценява колко щедър да бъде и как да изразходва капитала си по отношение на половинката си. И както по-горе друг колега спомена, ключа в цялата работа явно е да държиш нещата под контрол (изкъсо).
Вярно, пълно е с лекомислени жени, ама и за зъбите има житейски жокери.

pampo написа:Колко са различни хората, някой пишеше за черпене на 1ва среща и тн. Аз лично не намирам никаква необходимост да черпя или да плащам сметки на разни непознати жени, не виждам никаква логика в тва, та ние нямаме нищо общо все още (тук нали не броя публичните домове). Лично жена ми, която одавна не знае колко е тока, водата и тн на месец, защото от 4 години гледа децата ни и в момента няма никакъв шанс да се класира за некво състезание по правене на пари, та лично нея като се запознахме нито съм я возил на коли, нито съм плащал сметки, нито ресторанти, нито нищо, тогава даже имаше повече кеш от мен и не е като да не ми е купувала бири и тн. Откакто живеем заедно вече доста години доходите ни се различават значително, макар да сме с еднакви професии и не намирам абсолютно нищо нередно в това. Изобщо да имаш семейство и да правиш некви делби ми се струва много сложно и натоварващо, та то всичко е общо и е на тезгяха, ако не-дай-боже някога се разпърди работата изобщо няма да ме бОли колко и какво съм "надплатил", щото саможертвата на една майка при гледане на деца е несравнима с некви хартийки...
Но дано всеки е намерил баланса и нещата вървят гладко, включително и за себе си се надявам
Браво, много добре написано, направо се припокриваме. И ако не бях видял лично как се оставят парите заради любовта и то не един път, сигурно и аз щях да съм безнадеждно облъчен.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5