Разплащане с карта - дискусия и анкета
Модератор: Общи модератори
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Разплащане с карта - дискусия и анкета
Е да ама в Холандия нямат като наще хакери дето те бомбят само по номера на обувките.
Tires are evil - destroy them all ...
alx написа:развоя на тази тема е добър показател за манталитета на хората в родината... има положителен елемент - хората които ползват карти защото е по-бързо, по просто и улеснява живота... а има и отрицателни елементи- всичко останало...
аз може да съм малко краен, но държавата трябва да забрани разплащанията с кеш над да кажеме 20 лева. тогава бизнесите ще са принудени да излязат на яве и които може ще може, а които не може и е правил врътки- ще угасне. така ще се пресече много ефикасно цялата сива и черна икономика и ще е много лесно да се сравнява начин на живот с доходи и като не излезе сметката- да се търси сметка.
ама... защо да се прави.... пък и аз кВо разбирам... оня ден бях за две седмици пак в холандия. всичко е дигитално. заплати, данъците от тях, плащането на наемите. и те глупавите холандци некви щастливи такива и загладени. и държавата им държава...
та тази нашата държава може за 90 дена да се оправи (да не се бърка със 700-те (?) дни на царя). ама виж по-горното изречение - параграф
Честно, ти си просто поредния в темата, който не може да отговори на въпроса как бизнеса ми е на тъмно, като издавам касови бележки, а не приемам карти?
Какво казахте за троловете? И за холандците да даваш примери е малко несериозно ако си чел малко българска и малко холандска история. Предполагам следващия пример ще е с катарците - каква хубава държава имат...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ти може да не криеш нищо, ама има хиляди дето крият и то по много. За това е добре да няма кеш или да е минимален, което рано или късно ще стане. А тия дето крият, че трябва да перат паричките си.
Аз ще ти отговоря efren, защото нещо много си набрал и се обиждаш
Ти си коректен. Не толкова удобен за всичките ти клиенти, но коректен. Аз като клиент ако има 2 магазина с еднакви стоки и цени, и единия не приема карти - ще пазарувам от другия.
Проблема с бизнеса (очевидно не твоя) е, че не само не приемат карти, но и не издават фактури или касови бележки масово (дори нашите форумни търговци, колко от тях ви пращат частите по еконт с фактура или касова бележка? защото като купя от друг онлайн магазин извън форума ми ги пращат със
). Което си е едни пари "под масата" и до там.
Та така...

Ти си коректен. Не толкова удобен за всичките ти клиенти, но коректен. Аз като клиент ако има 2 магазина с еднакви стоки и цени, и единия не приема карти - ще пазарувам от другия.
Проблема с бизнеса (очевидно не твоя) е, че не само не приемат карти, но и не издават фактури или касови бележки масово (дори нашите форумни търговци, колко от тях ви пращат частите по еконт с фактура или касова бележка? защото като купя от друг онлайн магазин извън форума ми ги пращат със

Та така...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Кражбата на самоличност е огромен проблем, това че вие не го осъзнавате... Не знам как си представяте процеса на хакване на нещо, но е очевидно че сте много далече от нещата. Това не са само чисто технически тъпотии, които се правят пред компютъра, има голям елемент на social engineering. Ето нещо съвсем реално и елементарно, което се прави... от тука нагоре небето е лимита, буквално.
https://www.vesti.bg/bulgaria/hiliadi-s ... ta-6059569
https://www.vesti.bg/bulgaria/hiliadi-s ... ta-6059569
Десетки хиляди хора дължат хиляди левове, без да знаят. Това е така, защото са станали жертва на измама - взели са кредит на тяхно име. След кражбата на личните данни животът им се променя. Най-рисковано е при онлайн заявките за бързи кредити, защото е нужно да се знаят само данните на жертвата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не виждам какво общо има това, нали говорим за плащане с карти или не. Данните могат да ти откраднат по десетки начини и утре да се окажеш длъжник, както си вижда и без дори да имаш сметка, камо ли карта.
Както написах по-рано, не знам дали го прочете, ако продаваш цигари (защото аз имам такъв обект) отстъпката ти е 5% и е фиксирана. Ако днес продадеш цигари за 2к (което не е никак малко и като цяло го правят малко обекти), от тях ти остават 100лв. Ако приемам карти трябва да дам 40 лв за картови такси, а от останалите 60 лв да платя заплати, осигуровки, ток, други разходи и да остане за мен. Някак ми звучи несериозно да дам 40 % от брутната печалба за това че са ми платили с карта. Не ми се връзва и звучи малко като робство.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това е твой проблем, не мой. Аз ако трябва да купувам цигари и не приемаш карта, ще взема от друг, който приема, не е да няма такива обекти. Ако пък купя от теб, ще е инцидентно.
Почти всичко е с много висок процент печалба, това, че цигарите са някакво изключение нищо не значи.
А дали ще приемаш карта или не, също е твой избор, аз не задължавам никой да си слага ПОС, но е мой избор от кой ще купя и как.
Почти всичко е с много висок процент печалба, това, че цигарите са някакво изключение нищо не значи.
А дали ще приемаш карта или не, също е твой избор, аз не задължавам никой да си слага ПОС, но е мой избор от кой ще купя и как.
efren написа:Честно, ти си просто поредния в темата, който не може да отговори на въпроса как бизнеса ми е на тъмно, като издавам касови бележки, а не приемам карти?
ми.. пропуснал съм, че си питал. ще ти отговоря веднага - но с въпрос (на които можеш да не отговаряш) - защо не приемаш карти? слагаш едно 3-5% отгоре на цените си като се плаща с карта и си готов. ще ти се разшири клиентелата (повечето платежоспособни клиенти ползват карти, счетоводството е по-просто, ако те одит-не нап-а всичко е черно на бяло... парите са ти по на сигурно- не държиш наличност и няма шанс някой да ти влезе и да ти поиска оборота и тн...
та въпроса ми е- защо не вземаш карти?

всеки бизнес които не взема карти има нещо да крие. виж колко просто ти го написах.
Последна промяна alx на 25 Яну 2018, 17:56, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:efren написа:Честно, ти си просто поредния в темата, който не може да отговори на въпроса как бизнеса ми е на тъмно, като издавам касови бележки, а не приемам карти?
ми.. пропуснал съм, че си питал. ще ти отговоря веднага - но с въпрос (на които можеш да не отговаряш) - защо не приемаш карти? слагаш едно 3-5% отгоре на цените си като се плаща с карта и си готов. ще ти се разшири клиентелата (повечето платежоспособни клиенти ползват карти, счетоводството е по-просто, ако те одит-не нап-а всичко е черно на бяло... парите са ти по на сигурно- не държиш наличност и няма шанс някой да ти влезе и да ти поиска оборота и тн...
та въпроса ми е- защо не вземаш карти?![]()
всеки бизнес които има пари за касов апарат ама няма $40 за модулче за карти дето се закача за телефона и не взема карти има нещо да крие. виж колко просто ти го написах.
Писал е, че половината му печалба отива, явно само с цигари не става или трябва да се продават много.
alekangg написа:Писал е, че половината му печалба отива, явно само с цигари не става или трябва да се продават много.
писал е, ама това са оправдания. както казах- като се плаща с карти да слага таксата върху цената... ще се изненада(ш) колко хора ще платят таксата, но ще си купуват с карти- оборота и печалбата му ще се качат освен ако магазина му не е в долно кърнаре където никой няма карти. знам, защото и аз имам приятели с магазини и никой не е се е оплакал като е почнал да взима карти...
аз разбирам, че всеки си има причини за това което прави (или не прави), но да ми се цитира таксата на кредитните разплащания като причина да не се използват си е ... подценяване на аудиторията

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alekangg написа:Това е твой проблем, не мой. Аз ако трябва да купувам цигари и не приемаш карта, ще взема от друг, който приема, не е да няма такива обекти. Ако пък купя от теб, ще е инцидентно.
Аз нямам проблем, но хора като теб се опитват да ми направят. Ако ми липсваха клиенти щях да съм бил кепенците. Това за голямата надценка си е някакво твое виждане, което аз не споделям.
alx написа:efren написа:Честно, ти си просто поредния в темата, който не може да отговори на въпроса как бизнеса ми е на тъмно, като издавам касови бележки, а не приемам карти?
та въпроса ми е- защо не вземаш карти?![]()
всеки бизнес които има пари за касов апарат ама няма $40 за модулче за карти дето се закача за телефона и не взема карти има нещо да крие. виж колко просто ти го написах.
Не можеш да слагаш по-високи цени на цигарите - забранено е. И... имам ПОС терминали в обектите си, просто не приемам плащания за цигари с карти.
Благодаря на всички за съветите и отговорите, сега да се върнем на въпроса на който не отговорихте - защо този, който издава касови бележки, а не приема карти крие данъци според вас( за пример бензиностанции Марешки)?
И другия въпрос - ако продавам авточасти като краен търговец по веригата трудно мога да направя повече от 20% надценка, от които ако махна разходите ще останат 10% от оборота печалба, на които ще платя данък печалба 10%, иначе казано 1% от оборота ще отиде като данък печалба в държавата, а 2% в банката за такса за плащането

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз не я разбирам тази война върху кеша. В България всички касови апарати са свързани с НАП електронно.
Така, че не можеш да мамиш ако издаваш касова бележка. Има и лимит за кешовите разплащания и то доста нисък.
Като минеш на карти голям праз... пак ще има плащане под масата... има безброй начини да стане.
п.с. да не говорим за бензиностанциите, където самите колонки са свързани
Така, че не можеш да мамиш ако издаваш касова бележка. Има и лимит за кешовите разплащания и то доста нисък.
Като минеш на карти голям праз... пак ще има плащане под масата... има безброй начини да стане.
п.с. да не говорим за бензиностанциите, където самите колонки са свързани

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Аз не я разбирам тази война върху кеша. В България всички касови апарати са свързани с НАП електронно.
Така, че не можеш да мамиш ако издаваш касова бележка.
знаеш ли колко обекти в родината имат повече касови апарати от колкото нап-а знае? а знаеш ли от тези закачените за нап на колко от тях мд5 хашовете на фърмуеър-а не са каквито трябва да бъдат?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
steeN написа:Аз не я разбирам тази война върху кеша.
Бамките държат парите да са в тях- загрижени са за благото на хората.
Последна промяна bavarec на 03 Фев 2018, 7:52, променена общо 1 път