.
Модератор: Общи модератори
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: В този сняг...?
Оня ден жена ми звъни и вика "Ела да помогнеш,че една клиентка с бмв не може да тръгне.Всичко пробвахме и пясък под гумите хвърлихме и не ще."
Отивам и гледам двете чайки седят и гледат тъпо
Седа и аз ги гледам тъпо- сложили пясък на предните гуми
Мястото беше заледено с лек наклон.Седнах отзад с жената за тежест и колата потегли без драма. Беше с чисто нови нокиан с шипове. Предполагам, че аз бих я изкарал без драма от там,но шофьорката хал хабер си нямаше.
Отивам и гледам двете чайки седят и гледат тъпо

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
hell's angel написа:Колегите по снегопочистване ще споделят ли опит с някоя читава лопата/гребло. Писна ми да ги троша и да сменям по 2-3 на година. Верно, че ме мързи да обикалям като пеличка и ги товаря яко, ама много кекави. Всякакви съм пробвал- евтини, скъпи, метални, пластмасовиТая година мислих, да приключа с една, че досега не бях чистил, ама днес я потроших пак...Май трябва да се пречупя и да си направя сам или да си купя нещо с моторче, да бръмчи за кеф поне
Е те тва. Трета година не мога да я счупя,а миналата видя и много зор. Имам си и резервна,но тази и днес издържа

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
В продължение на 8 години с двете Е34-ки и двете без шпер, но с хубави гуми почти всяка седмица съм минавал "Петрохан" без драми. Връщал съм се един единствен път. Имаше 25 см. неизчистен сняг. И колата си гребеше, но по едно време влезе в авариен режим и не искаше да мине повече от 2К оборота. Като отворих отпред беше пълна до капака със сняг
Та за тва се върнах.
Проблемът е да тръгнеш веднъж и да не те сбърка някой. За това пътувам винаги късно. След 20ч. от студа стяга, няма я кишата, няма коли и се пътува съвсем спокойно.
Най-неприятната част е да паркираш из малките градски улички, където не се почиства и са коловози.

Проблемът е да тръгнеш веднъж и да не те сбърка някой. За това пътувам винаги късно. След 20ч. от студа стяга, няма я кишата, няма коли и се пътува съвсем спокойно.
Най-неприятната част е да паркираш из малките градски улички, където не се почиства и са коловози.
- firstduo93
- кандидат ентусиаст
-
magareto_yori написа:Оня ден жена ми звъни и вика "Ела да помогнеш,че една клиентка с бмв не може да тръгне.Всичко пробвахме и пясък под гумите хвърлихме и не ще."
Отивам и гледам двете чайки седят и гледат тъпоСеда и аз ги гледам тъпо- сложили пясък на предните гуми
Мястото беше заледено с лек наклон.Седнах отзад с жената за тежест и колата потегли без драма. Беше с чисто нови нокиан с шипове. Предполагам, че аз бих я изкарал без драма от там,но шофьорката хал хабер си нямаше.
Да не е мислела че е с xdrive

Последна промяна firstduo93 на 27 Фев 2018, 12:33, променена общо 1 път
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Vra4anin написа:... в пропадналата България всеки един по-сериозен снеговалеж, пролетен дъжд, малко по-силен вятър... се водят едва ли не апокалиптични катаклизми. Защото държавата винаги казва "няма пари", "завари ни неподготвени", "нямаме техника и капацитет да се справим с проблема". Не ти казвам нищо ново, знам, но просто да припомня ако си забравил за милата родна действителност![]()
Аз искам само да напомня, че до преди 10-15 години тези природни бедствия се описваха със скучното "падна сняг".

Дай да видим техническите данни за разпределението на теглото при Акорда, ако имаш и за моя, ще е още по-интересно да направим сравнението.
Моето мнение е, че моят е много добре балансиран, досега не ме е изненадвал с недозавиване, т.е. случвало се е, но е било предизвикано нарочно от мен. Аз карам със 195/60/15 Gislaved вече трета зима. На мен ми е трудно да преценя от шофьорското място къде отива теглото, но се съмнявам чак 70% от теглото да пада отпред. Може и така да е, не знам. Отзад всички елементи са изключително леки, но може би пък окачването да компенсира, все пак ти трябва да имаш представа там какво се случва. Това, което си казал за драгаджийките, си е абсолютно вярно. НО! и кой ще се занимава да прави драгаджийка от кола 1400 кила при положение, че може да вземе купе 800-900 лева за по 1 лев на килограм

А с Debica и аз имам една много забавна история. Прясно навалял сняг, природно бедствие

- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
Темата е интересна и реших и аз да се включа.
Две години и малко стават от както имам BMW.
Всички ме нахраниха в началото , като съм си бил взел 30-ка , пък X-Drive, пък ръчна кутия...
Само едно ще кажа, никога не ми е минавало през ума, дали ще успея да изкача естакадата на гаража или дали ще се наложи някой да ме бута
Полезна екстра е и колата се кара доста адекватно. Жената има Ауди А6 4F 2007г. 3.0 TDI Quattro... Постоянно бута предницата и недозавива.
Като цяло съм много доволен.
Две години и малко стават от както имам BMW.
Всички ме нахраниха в началото , като съм си бил взел 30-ка , пък X-Drive, пък ръчна кутия...
Само едно ще кажа, никога не ми е минавало през ума, дали ще успея да изкача естакадата на гаража или дали ще се наложи някой да ме бута

Полезна екстра е и колата се кара доста адекватно. Жената има Ауди А6 4F 2007г. 3.0 TDI Quattro... Постоянно бута предницата и недозавива.
Като цяло съм много доволен.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Понеже зачекнахме темата с акордите (всъщност май от мен и случката ми вчера тръгна) и дистрибуцията на тежестта на предно ето малко информация по въпроса.
Грубо 61% отпред 39% отзад (почтки както предлагах аз 60-40). Мисля, че няма автомобили чак със 70/30, последно четох една статия за сравнение на акорд 8, мондео и ситроен Ц5 и Ц5-цата беше обявена с "много изнесена тежест на предният мост" - 63% към 37%.
Като оставим предното и задното на страна - аз недоумявам защо вчера снегорините бяха във филма "високо вдигнати дъски" и въпреки, че минаваха по улиците пак оставаха по 4-5 пръста сняг, поне така беше по булевард Овча Купел.
Грубо 61% отпред 39% отзад (почтки както предлагах аз 60-40). Мисля, че няма автомобили чак със 70/30, последно четох една статия за сравнение на акорд 8, мондео и ситроен Ц5 и Ц5-цата беше обявена с "много изнесена тежест на предният мост" - 63% към 37%.
Като оставим предното и задното на страна - аз недоумявам защо вчера снегорините бяха във филма "високо вдигнати дъски" и въпреки, че минаваха по улиците пак оставаха по 4-5 пръста сняг, поне така беше по булевард Овча Купел.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Щото зимната обстановка е свръхтежка и бедствена, а гражданите нямат право да обелват и дума.
По-краткият вариант е - щото е БГ.

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
drago9205 написа:Понеже зачекнахме темата с акордите (всъщност май от мен и случката ми вчера тръгна) и дистрибуцията на тежестта на предно ето малко информация по въпроса.
Не обърнах внимание дали ти пръв спомена Акорда, но аз се намесих, тъй като имам преки ежедневни впечатления. Само че нещо не мога да се ориентирам в сайта, който си дал. Има ли информация и за предния модел 98-02 седан?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ето ги моите уреди срещу снега.Нищо особенно,но си вършат работа вече 4та година.
Днес си чистя само над и околу гаража та жената да спре после отпред,а другите да ме хванат за дедовия.
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Днес си чистя само над и околу гаража та жената да спре после отпред,а другите да ме хванат за дедовия.

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Knoxville_ написа:drago9205 написа:Понеже зачекнахме темата с акордите (всъщност май от мен и случката ми вчера тръгна) и дистрибуцията на тежестта на предно ето малко информация по въпроса.
Не обърнах внимание дали ти пръв спомена Акорда, но аз се намесих, тъй като имам преки ежедневни впечатления. Само че нещо не мога да се ориентирам в сайта, който си дал. Има ли информация и за предния модел 98-02 седан?
Инфото е конкретно за този модел Акорд (мисля акорд 7, че се пада). За акорд 6 не намирам инфо.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря. 7 се пада да, вра4анин е карал такъв
Аз някъде имах техническата документация, ще погледна да видя дали ще излезе нещо, ако я намеря въобще

Аз някъде имах техническата документация, ще погледна да видя дали ще излезе нещо, ако я намеря въобще

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Не става заради голямата мощност, респективно въртящ момент и заради "тъничките гуми". Иначе си близо, навремето прословутата "костенурката" на VW се е използвала яко по време на войната, а там разпределението е било в полза на задния мост заради двигателя разбира се, нищо че е била със задно. По Дискавъри съм гледал как драпа в кал 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Колко да не вървят BMW-тата зимата,е39 със 3 годишни Dayton-ки.Не е опесъчено само изринато, но под снега е лед,че е -10 когато снимах видеото. Наклона също е много голям ,а накрая където влизам в ляво е на равно,но пък не е изринато,минал е само комшията с джипа който е 10-15см по висок от мен и тия 10-15см ми ги е оставил да ги изрина аз
.
https://drive.google.com/open?id=1bfatk ... _C_-kow7oA

https://drive.google.com/open?id=1bfatk ... _C_-kow7oA
Последна промяна sean-john на 27 Фев 2018, 14:10, променена общо 1 път