Защо хейтвате Mercedes-Benz?
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Защо хейтвате Mercedes-Benz?
Top Gun Maverick написа:Мога съвсем наясно да ти кажа, че не си много в час с нещата. Ти дори не се позаинтересува за каква Октавия става дума, не вземаш предвид разликата в годините, не знаеш дори какви екстри е имала тая кочина 300д за да говориш. След всичките етзи неща мога да заключа, че в това отношение си точно като моя колега, който си караше 300д-то и никога нямаше да седне в Дачия, а накрая си купи такъв "джип" с предно.Та сега ти казвам, че тая Октавия беше НОВА, беше с пълния пакет екстри, някои от които ги нямаше в 124-ката СЪС СИГУРНОСТ! И понеже това нещо съм го видял с очите си, а ти не, то няма как да не убедиш в противното. Колегата ми Октавията като попита другия с Мерцедеса да каже една екстра, която да я има тоя кошник, а Шкодата не ти казах какъв беше резултата - ами много са, ами кажи само една, ами много са, ами добре кажи само една и накрая онзи от няма и какво му каза, че ако не млъкне ще тръгне да фо търси и да го бие.
![]()
![]()
Нека отбележа, че колегата с Октавията нямаше претенции колата му да е най-най или да я изкарва по-хубава от Мерцедеса по принцип(работи и като монтьор, сега прави хидравлични рейки, пращат му от цяла БГ, та е в час с бая неща)просто искаше да каже, че специално неговия модел не отстъпва на онзи кош, няма да говорим колко по-бърз беше и по-малко горящ. Но другия понеже е точно от типа МерцИдЙеса си е МерцИдЙес, затова всеки го базика за тая марка и до ден днешен - 12-13 години след тези събития. Редонво го питат и как така е нямало да си купи Дачия никога и години наред се биеше в гърдите, че еди какво си и накрая кацна на баш такова с обяснението, че Дъстъра не бил баш Дачия.
И разбира се неговия Мерцедес беше най-най Мерцедеса и нямаше друга такава 124-ка, особено пък другите такива таксита.
Накрая като влез закона за годините всеки се отърва от тия кошове без да ги боядисва, но на малко по-ниска цена, само той го боядиса син, опита се да му вземе бая пари защото нали уж там не знам си какъв беше и накрая пак му взе малко, но боядисан. Урко(маймуна)му викат на тоя човек съвсем официално и е типичния собственик на стар Мерцедес в България, който го има за Майбах и за него всички останали коли са две-три класи надолу. Не задруго, а защото МерцИдЙеса си е МерцИдЙес.
Та сега може всеки да си пише каквкто си иска, но не може неща, които съм ги видял да ми казват, че не са така. Нито пък някой да ми каже, че не гниели след като съм виждал по-изгнил Мерцедес около 2000-ната година произведен, дали не е 2002, който е мега изгнил отдолу, по багажника отзад и на още някакви места. Та митовете и легендите за несломяемата кола, която е в пъти повече от всички други марки си ги запазете за разговорите на масите с пиене и оная особена "музика".
Ми баце не ми и трябва да знам каква е тая октавия. Моя мечок няма никакви екстри, с което дори се гордея. Аз кола избирам по състояние, а не по брой глезотийки. И въпреки това само ме подпитват дали я продавам. Факт е, че 124-ката е най-масовата колица за онези години легендарна със здравината си и не чак толкова приятна за каране, но пък ми е била безотказна много години и при всякакви условия. Излишно е да ти казвам, че например шкодите от нейната година вече ги виждам само на снимка ако се сетя какъв им беше модела разбира се, че то и това се забрави

Дори и ел стъкла няма ама боли ме шнура

Имам си и кола с екстри

ATR-42/72
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Exclusive89 написа:@vld, Ако искаш да направя една снимка на интериора или екстериора на 60тка ми да видиш кой обича циганийките?! Освен плафоните на задния номер всичко си е ОЕМА това, че на теб не ти допада как свети километража на ВАГ не ознчава, че са зле... то ИНТЕРИОР сигурно е само осветление на километраж или на копчета, ама нейсе
Няма нужда да ми правиш снимка, дори да е различен от фабричния, в края на краищата е в твоята кола и не е нужно на мен да ми харесва.
Просто реших да си направя майтап на твой гръб с нагледен пример, защото това е нещото което харесват ВАГ феновете в техните коли - шарениката.
Ясно е ,че щом си си купиш Е60 значи ти харесва, дори и да изглежда по постничко.
Ще ти дам и още един пример колко е безмислено таблото на ваг, имам познат който е ВАГ фен и кара аудита от доста години насам, все модерни и хубави коли, та същия този човек взе едно фейсово ф11, видяхме се да му покажа някои неща, ъпдейтнахме навигацията това онова....и по едно време както си говори ме пита " Добре де тук по средата на таблото неможели да кодираме да ми показва разни работи? (защото на старите ми коли показваше там какво ли не)", аз веднага го попитах, какво искаш да ти показва там, кое ти липсва? и отговора беше "ми незнам"....
Как може да ти трябва нещо което незнаеш е въпроса

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Vra4anin написа:DLVasilev написа:...на Урко маймуна...Top Gun Maverick написа:Урко(маймуна)му викат на тоя
Абе тоя "Урко" да не е придошъл от Враца? Че някога имаше един леко тепкащ се на име "Урко" и му викахме "урица-бурица-курица", да не е същия (емигрирал в Стара Загора и станал такси)?

Във всеки окръг, има по един Урко, Изаура и по-рядко Леонсио.

- Gpenev
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Продадох е60-ката и реших да пробвам на Мерцедес. Взех си за проба цлк фейслифт 220цди и мога да кажа че са супер коли, мислех да я покарам една година ама май повече ще да е, ако ме слуша така както сега
Нисък разход, мотора е здрав, няма харч на масло за сега и е доста пъргава за 150 к.с. Брат ми кара Е320 бензин и е супер доволен, сменил е едни накладки за 20к пробег. Тоя хейт дето се изсипва го има и от двете страни, като гледам из социалните мрежи, какви майстори се видят, не карали по висок клас от е36 и ц класа от на баба ми времето, ама тръгнали да обсъждат новите S-класи и 7 серия и т.н.

Нисък разход, мотора е здрав, няма харч на масло за сега и е доста пъргава за 150 к.с. Брат ми кара Е320 бензин и е супер доволен, сменил е едни накладки за 20к пробег. Тоя хейт дето се изсипва го има и от двете страни, като гледам из социалните мрежи, какви майстори се видят, не карали по висок клас от е36 и ц класа от на баба ми времето, ама тръгнали да обсъждат новите S-класи и 7 серия и т.н.
Много изписано има чак да се хване за главата човек..
Мерцедеса не стаа да, ама от тия новите. Онзи мастърпийс 126 с осмака или вечния дизел дето още си се движат като произведени вчера какво да кажем за тях? Лоши ли са? Скъпи? Бавни? Може и на директен сблъсък да ги сравняваме и там бенца съм сигурен, че ще спечели с директен нокаут.
И двете марки са сериозни и с много история и хубави модели, затова недейте така.

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Колко пък да не стават тези Мерцедеси, ето тук един скромен пример от далечната 1996г - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=6uap8y
- Bodar_k8
- Потребител
-
- Кара: E-53 4.4i
Здравейте,
Според мен и двете марки си имат отлични модели,но и пълни разочарования.
Аз от десет години само Мерцедес съм карал.От 2-3 месеца имам БМВ Х5 4.4 и не мога да кажа нищо лошо за модела.Допадна ми повече от мл 163-ка и реших да сменя.Дългогодишен член съм в Мерцедес-форума,но това не ми попречи да си взема друга марка.Не смятам,че трябва чак до такава степен да се робува на една марка и за нищо на света да не поглеждаме какво се случва около нас.Нали това е в основата на световния прогрес на човечеството!!!
Надявам се за напред само позитиви да трупам от марката БМВ и все повече да се срещат добронамерени коментари в подобни теми.
Според мен и двете марки си имат отлични модели,но и пълни разочарования.
Аз от десет години само Мерцедес съм карал.От 2-3 месеца имам БМВ Х5 4.4 и не мога да кажа нищо лошо за модела.Допадна ми повече от мл 163-ка и реших да сменя.Дългогодишен член съм в Мерцедес-форума,но това не ми попречи да си взема друга марка.Не смятам,че трябва чак до такава степен да се робува на една марка и за нищо на света да не поглеждаме какво се случва около нас.Нали това е в основата на световния прогрес на човечеството!!!
Надявам се за напред само позитиви да трупам от марката БМВ и все повече да се срещат добронамерени коментари в подобни теми.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
DLVasilev написа:Vanqu1sh написа:DLVasilev написа:сравнение между 124-ка 300д и шкода октавияБаце тоя мечок ако ще да е най-изгнилия невървящ и куц откъм екстри ще е повече от октавията още много дълги години и още много поколения шкоди ще му се чудят
![]()
Карам Октавия РС 2018 и да ти кажа повече старите поколения мерцедеси се чудят като решат да се правят на много вървежни.![]()
Щото тая оСтавия ако те срещна с нея ще я попилея на фин прашец в радиус 2 км. Просто мога да залепя лява за дясна колонка с теб посредата и освен фарове решетка и броня друго няма да сменя. Паля и си тръгвам па ти си бързай послеНа надлез надежда по същия начин бракувах едно бързо и ново ауди А4 преди години със забележи 200Д
Все едно ударих витрина, просто всичко се попиля навсякъде, рацера замина в пирогов, колата му я описаха тоталка, мен ме пуснаха да си ходя.

След тези простотии, които написа, нямам какво да ти отговоря, освен че явно си "лирическия герой" от темата. Пожелавам ти да караш безаварийно и да не участваш в пътни инциденти.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Vra4anin написа:DLVasilev написа:...на Урко маймуна...Top Gun Maverick написа:Урко(маймуна)му викат на тоя
Абе тоя "Урко" да не е придошъл от Враца? Че някога имаше един леко тепкащ се на име "Урко" и му викахме "урица-бурица-курица", да не е същия (емигрирал в Стара Загора и станал такси)?
Абе май не е, но имаше един случай когато трябвало да отиде на границата долу на Капитан Андреево на поръчка, а той отива на Кулата и от там звъни на диспечерката да пита къде точно са клиентите, че не ги намира.

Василев, нищо няма моя колега сега, отдавна я продаде и не кара такси. Говорех ти за време преди 10-12 години, да не е и повече. За екстрите аз също не съм им голям почитател, но там спора беше такъв, че Бенцаджията изкараваше неговия кош все едно е от бъдещето, а не от преди 25 години и казваше колко много екстри имал, без да може да каже всъщност какви са толкова и кои от тях няма другата кола най-важното. Всеки с тая кола го базикаше не защото бе чак толкова лоша, а именно защото много му лаеше устата като на всеки втори собственик на тая марка. Затова и ги хейтят тия марки, понеже много им знае устата на хората и не съзнават, че говорят пълни глупости, без факти в над 99%-та от случаите. Дреме ми на мен какъв всъщност е Мерцедеса, първото ми такси както казах бе такова, други също сме имали, да си ги кара който иска, ама да не ми ги натрапват колко с анай-най защото ЗА МЕН въобще не е така, няма и да бъде.
И какво ще ми сравняваш тая здравина на кола модел 84-та с такава около 2000-та?

Тия коли са били супер, ама за времето си, особено в Германия където не са ги карали на олио и не са пушили като Мини Марица Изток.
Не казвам, че твоя е такъв, може и да е изключение, рядко изключение при това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Сега ми избликна един спомен, на последното авто изложение в мола имаше новата S-class, 7er, 5er, A8,7,6,5...... До S-класата един чичо с дебел врат и видино много високо самочувствие рече: "от БМВ като направят такава кола, ела ми се обади"
Викам си на акъла кой знае каква убита Ц-ка кара тоя тюфлек
Иначе новата 7er е на 30м от мерцедеса и за мен беше с определено по-добър екстериор и интериор!!! Просто има хора, които не знаят къде се намират/какво говорят и не мога да разбера, защо го правят и по-интересното за мен, дали самите си вярват!?!?! 

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Grozdanoff написа:дали самите си вярват!?!?!
ДА! Като си тъп и неосведомен е лесно да си вярваш...
п.с. S-ката е велика кола, но подобни изказвания са идиотски (меко казано)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Grozdanoff написа:Сега ми избликна един спомен, на последното авто изложение в мола имаше новата S-class, 7er, 5er, A8,7,6,5...... До S-класата един чичо с дебел врат и видино много високо самочувствие рече: "от БМВ като направят такава кола, ела ми се обади"![]()
Викам си на акъла кой знае каква убита Ц-ка кара тоя тюфлек
Иначе новата 7er е на 30м от мерцедеса и за мен беше с определено по-добър екстериор и интериор!!! Просто има хора, които не знаят къде се намират/какво говорят и не мога да разбера, защо го правят и по-интересното за мен, дали самите си вярват!?!?!
Даааа....тая 7ца....страшна беше! Просто хората обичат да си хейтят и това си е.
По темата - Аз не мразя MB но, не съм им фен просто защото дизайна им не е по-мой вкус. В последните години екстериора ми допада доста повече, но от вътре все още не ми харесва.
Не съм карал много мерцедеси но, усещането от тия които съм карал определено не е като при БМВ.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То като почнат да сравняват Мерцедес с БМВ айде... ама като почнат фиатаджии и опелджии да обясняват къв кенеф са БМВ-тата... И аз като някои колеги вече избягвам да казвам, че карам БМВ. Скоро бях на интервю за работа дори, на което 4 пъти ме попитаха дали "дрифтя БМВ-то"
Зависи какво търси човек в една кола. Ако търси евтино - Пунто първа генерация. Всичко е по 10-15лв
За хейта... "БМВ фенчетата", говорещи така за Мерцедес, са същия тип, каквито са и "БМВ хейтърите". За мен някакви крайни фенове тип "коне с капаци" не са никакви автомобилни фенове.
За новата S класа - и на мен седмицата повече ми хареса. В много от новите коли се чувствам, все едно съм се "качил да карам айфон". На някои обаче това им харесва. За предишната S класа обаче имам друго мнение и бих карал. Някои Аудита също ми харесват много.

За хейта... "БМВ фенчетата", говорещи така за Мерцедес, са същия тип, каквито са и "БМВ хейтърите". За мен някакви крайни фенове тип "коне с капаци" не са никакви автомобилни фенове.
За новата S класа - и на мен седмицата повече ми хареса. В много от новите коли се чувствам, все едно съм се "качил да карам айфон". На някои обаче това им харесва. За предишната S класа обаче имам друго мнение и бих карал. Някои Аудита също ми харесват много.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Честно да си призная, мен ме е срам да казвам, че имам БМВ заради грозното поведение на пътя, на много други собственици на БМВ.
А да го сравняваме с Мерц е малко глупаво. Двете компании имат различна философия.
А да го сравняваме с Мерц е малко глупаво. Двете компании имат различна философия.