По-високи данъци за колите над 10 години

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: По-високи данъци за колите над 10 години

Мнение от Jordana » 09 Окт 2018, 17:59

Ауди А7 3000 бензин 200 и кусур коня с N1 данъка е 25лв , мойто берлинго 1.8 с газ е 70лв данъка ....къде е логиката тука ? Както казах тия данъци са изсмукани от пръстите и нямат нищо общо със еко норми или замърсяване . Ако искат да намалят замърсяването първото нещо което трябва да направят е да има реални технически прегледи а не някакви рестриктивни данъци поголовно на добитъка .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 09 Окт 2018, 18:02

steeN написа:
Е.Димитров написа:
steeN написа:Всички знаем, че малолитражките под 100 коня имат много нисък данък... мислех, че е очевидно какво искам да кажа, но за вас винаги трябват допълнителни обяснения :ok:

Да, така е, всички знаем този факт, просто бях забравил, че ти обикновено се включваш напълно безсмислено в темите, та тоя път си помислих, че искаш да кажеш нещо важно...пък то...

Ми като данъка на една моите коли е над 300 лв и е тя 20+ годишна, дали безсмислено се включвам :kuku: или ти си написал просто глупост.

в скоро време само супер фенове на марката ще карат стари БМВ-та с 3-4-5 литра мотор, където данъкът и ГО за 2-3 години ще са колкото стойноста на самата кола :driving: За мен това е ОК, постепенно ще се загуби смисълът в стара евтина кола с мощен двигател. Не мога да разбера обаче разни семейства, които имат 2-3-4 коли всяка евтина и много често пълна таратайка (има и много читави разбира се) те как ще се оправят? Там ГО и данъкът ще ги пребиват. Да не говорим за разни вехтории-складове пред блока, трафикът, проблемите с паркирането и т.н точно защото само в БГ може да караш супер вехтория, колкото да не си пеша...Време за по-сериозни технически прегледи и постепенно повишаване на данъците на старите не ЕКО коли. Истината е, че всеки иска да кара БМВ, Мерсейдис или Алди, но ще се наложи да се карат и Фордове и Рендета :shock: Има и друг момент - на БГ много често колата му е най-ценното. Тогава ще си плаща като поп :mhihi: WIN WIN ситуация за Боко и компания - хем леко еко бъзикат, хем са на касата. Тия дето не харесват трошки доволни, тия с трошките и те реват по-малко и накрая ВСИЧКИ сме прецакани, но всеки си мисли, че е ПРЕЦАКАЛ другия :ok: типично по Български...
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Окт 2018, 18:07

Факт. Това е единствената причина да я държа тази кола. Не ми пречи... само да съм жив и здрав.
Дори чакам да измрат всички утрепани стари кенефи, че малко да спрат да се свалят всякакви неща от колите.

Въпроса е, че има страшно много хора, които карат ежедневни евтини коли над 100 коня (всяко нормално 1.8 и дори 1.6 бензин) и там данъците са 150-200 лева дори на 20 годишните. Така, че не виждам кое е много справедливото в цялата работа, щото на тях това им е основното средство за придвижване и увеличението не е малко за тях.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 09 Окт 2018, 18:13

Естествено че го правят за парите. Незнам кой какво ги натиска от европейския съюз ,ама като толкова са екологични вместо да купуват нови мерцедеси да бяха купили нови рейсове за градския транспорт с тези пари. Значи ги натискат да вземат парите ама за ГТП-то никой не ги натиска. За военните че ги разкарват с чавдари дето за едно изкарване замърсяват повече отколкото моята кола за година там никой не ги натиска. Бай мангал гори гуми зимата да се топли няма проблем. Спокойно сега като вдигнат на бай митьо данъка на голфо от 15,50 на 22лв ще го бракува и ще дишаме чист въздух.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Окт 2018, 18:19

Освен това замърсяването от колите е изцяло софийски проблем. ИЗЦЯЛО.
Във всички останали места индустрията е замърсител номер едно.
1 милион човека да кажем караме в София, а останалите? Ми много добре, цялата страна ще ни субсидира :mhihi:
За мен това е дори далавера...

Много е справедливо с две думи :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 09 Окт 2018, 18:27

проблемът с ГТП, както и с данъчните увеличения е социален. Никой властимащ не иска да го направи както е в Европата, щото ще му е за последно...Затова ще става плавно и много бавно. Аз лично не очаквам големи сътресения. Увеличенията готвени за 2019 не са кой знае колко шокови - да звучи яко, но според статистиката масовите коли в БГ са стари и под 100 коня. Знам, не е точно така в големия град, но те искат да натварят нас, гражданите :mhihi:

Просто самите хора, не говорим за феновете, ще си кажат е за какъв уй ми е този шестак с такива данъци и гражданска да му с не види...Аз лично се надявам много вехтории, които се карат 1 път месечно до село да изчезнат постепенно. Те взимат парко места, правят трафик ако се карат редовно и понякога са опасни...Както казаха колегите по-горе, в къде по-богати държави притежанието на кола е лукс, но не е конституционно право...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 09 Окт 2018, 19:21

И те така....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2018, 20:28

alx написа:от моя гледна точка, по пътя има много хора които нямат работа там.

А от моя гледна точка на пътя нямат място и дупките. И хлъзгавия износен асфалт. И мръсотията навсякъде. И корумпираните катаджии. И джигитите с гилт фрий пасс (депутати, полицаи, министри и т.н.). Ама ги има.

20 години вече се взимат единствено и само еднопосочни силови мерки да се накаже населението за това, че е бедно. На което останалата маса също бедни скъсани цървули, които не са с кола на 15 години, а на 8 бурно ръкопляскат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Окт 2018, 20:29

bai_ILIA написа:но според статистиката масовите коли в БГ са стари и под 100 коня.

Имаш ли статистика да видим. Иначе проблема не е толкова социален, колкото е в некадърността на бездарниците, които ни управляват. Старите коли може да са достатъчно чисти за да не е такава свинщина и всеки втори да е с изтърбушено всичко. Но те нямат толкова акъл да измислят и да не говорим да реализират такова решение, в което наистина замърсителите плащат. Вместо да ги събират тия пари за данъци и да ги крадат, може с тях да принудят хората да си вкарат колите в емисии, което е къде по-продуктивен начин да се изхарчат. Вместо да се насърчават дизелите, трябва да се насърчат газ и метан и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 09 Окт 2018, 21:08

Или просто с парите от данъци поне инфраструктура да се правеше както трябва. Е 10 години минавам един и същи маршрут от нас до работата и обратно и данъци, горива и винетки растат правопропорционално на състоянието на пътя. Казвам с ръка на сърце ще дам и 600 лв данък за тая кола само искам да стигна от т.А до т.Б по нормален път. Просто не съм съгласен с това да се плаща за всичко и да няма нищо насреща
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 09 Окт 2018, 21:33

И защо вместо да вдигат данъците не ограничат движението в градовете на коли неотговарящи на еконормите?
Като ти е важно да си в центъра с колата ще направиш необходимото, в противен случай си с обществения транспорт или с такси.

Видели възможност да заграбят още пари под предрекст екология и айде. Цървули!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 09 Окт 2018, 21:40

Cyberloner написа:И защо вместо да вдигат данъците не ограничат движението в градовете на коли неотговарящи на еконормите?
Като ти е важно да си в центъра с колата ще направиш необходимото, в противен случай си с обществения транспорт или с такси.

Ама то по-добре така. Аз не мога да разбера в центъра на София има спирки на каквото и където се сетиш. Колко трябва да се мразиш, та да се набиеш с кола там?
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 09 Окт 2018, 21:51

Cyberloner написа:И защо вместо да вдигат данъците не ограничат движението в градовете на коли неотговарящи на еконормите?

Видели възможност да заграбят още пари под предрекст екология и айде. Цървули!
Като ограничат старитв коли в центъра на София кой ще плаща синя и зелена зона? Аз също съм за това като мярка. Като работех в центъра преди си зарязвах колата на метро (винаги ми се случваше да съм на макс 20мин пеша от метростанция) и си пътувах с него. А цялата тая работа нито е заради натиск от Европа, просто се чудят от къде да оскубат народа. Масово мой приятели в момента обмислят да прехвърлят колите на баби и дядовци с телк...

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 09 Окт 2018, 22:46

shlosera написа:Масово мой приятели в момента обмислят да прехвърлят колите на баби и дядовци с телк...

Точно за това не ми пука много като видя някой спрял на мястото за инвалиди... В БГ 90% от колите с инвалидни стикери НЕ СА инвалиди...защо тогава да е проблем :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 09 Окт 2018, 22:51

bai_ILIA написа:
shlosera написа:Масово мой приятели в момента обмислят да прехвърлят колите на баби и дядовци с телк...

Точно за това не ми пука много като видя някой спрял на мястото за инвалиди... В БГ 90% с инвалидни стикери НЕ СА инвалиди...защо тогава да е проблем :mhihi:
Много от хората с телк не можеш да ги разпознаеш по някви външни белези (да речем някой с чернодробна недостатъчност или премахнат някакъв вътрешен орган).

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата