Станахме ли нация от мрънкалници?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Станахме ли нация от мрънкалници?

Мнение от seimo » 15 Ное 2018, 16:46

Не вярввайте на това което отразяват медиите значи снощи гледах нова или бтв незнам вече ,но сто пъти натъртиха "протеста за цените на горивата" :banghead: Тиквун и той днес го гледах неоснователен бил цените на горивата падали. Тези всячески се опитват да изкарат че протеста е за тея 20ст за да манипулират общественото мнение видиш ли някви келеши излезнали да се правят на интересни за няколко стинки. И другото което е уж го отразяват ,но интервю взимат винаги от най-големия провал който не може да върже два лафа :mhihi: е как не хванаха един нормален човек да им обясни защо е там. Иначе тук хванат някой началник на Кат че е взимал подкупи - оставка. Някой източил милиони - оставка. Трети незнам си колко договора подписал неизгодни с милиони загуба за държавата пак оставка. Подаде си оставката и отива да си харчи милионите абе алоо :banghead: Затвор и конфискация на имущество и то до десето коляно и ще видите как ще влезнем бързо бързо в час.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Ное 2018, 16:53

Изобщо не е трагедия даже това че са рехави гробарите . Напротив , дори е шанс нещата да се прибутват напред . Предпочитате да има някаква арогантна брутална политическа аристокрация с 400 годишна наследственост като в Англия ? Несменяема пожизнено ? Да се потушават протестите с жандармерия полиция и гумени куршуми ? Ако не си поне милионер да не може да припариш в тия среди ?
Това последното може би вече не е актуално , защото всички дето ги гледате в парламента разни депутатчета , по медиите разни топ журналисти и всякакви медийни звезди , водещи и незнам още социолози коментатори и коментаторчета са милионери отдавна :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Ное 2018, 21:22

acho.rs написа: Вместо тази простотия можеше да се протестира и настоява срещу безброй важни интровещи обществото неща и не да се иска оставка, която тотално нищо няма да реши а реални действия

Точно :yes:

Протестите са два вида. Единия са 50-100 човека и никой не им обръща внимание. А всички по-големи веднага избиват за сваляне на правителството... И после пак същите. Щото няма други. Както казаха и по-горе - много е лошо, че няма десни партии. Само да се правят нови избори през 1-2 години... няма смисъл. Протестите трябва да са с цел да си свършат работата. И да се протестира, докато не стане. А не за всяко нещо "правителството долу". За това правителство в момента и здраво се работи да падне. Картела на бензиностанциите вдига горивата, застрахователите решават да вдигнат х5 гражданските (от 200 миналата година на 1000 догодина)... Точно съвпадащо с вдигането на данъците за автомобилите. Почнах да дочувам и нещо за нови надути сметки за тока (това вече е отработено и работи много добре). СлучаЕноС ? Не мисля. Реално всичко от отрасли, които държавата не контролира толкова пряко. Накрая ще има нови избори, ще се окрадат пак едни пари покрай изборите и накрая ще има леко разместване в коалицията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Ное 2018, 16:45

Вчера по новините гледам, някакъв младеж, взел че споделил някаква страница у "фейса" със стандартните глупости за протести и тн. и да вземат да му дойде милицията на крак у тях с акт, за подбудителство към разни неща, че и глоба му турнали, че и съд го заплашва...
Милицията, казва началника дето го питаха това онова по случая, си има канали как да разбере това онова за тоя и ония...
Сутринта пък още гледам Менда обяснява, че една дърта кола, дето сега плаща 30 лева данък, с новите правила щяла да плаща само 70 лева, което не било нищо, равнява се на няколко кутии цигари вика.
Ами тея дет не пушат, как ще го сметнат?!
Та после още една "свежа" новина, пак тея, на власт дет са обмислят да се въведе такса за тунелите и мостовете, дето минават колите.
Та се чудиш, на тея хрумките някакси ударно ли им хрумват за 1-2 месеца, или масово са пробвали нещо развалено и това е ефекта върху мозъка.
И как да не мрънкаш после, на такива чудни новини една след друга.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Ное 2018, 17:22

Ще ставаме европейци , сега по данъци , разходи и глоби ...по късно и по доходи . На тая Мента ли е Менда ли е мога само да и кажа че лъже като дрът циганин . Увеличението за мен си е точно 30 кинта , а ГО със 100 . На фона от 160 ГО и 70 данък общо 230 отива на 260 и 100 което си е 360 кинта в момента . Това си е ръст от 50% и за никакви 3лв и кутии с цигари не става въпрос защото срещу тия пари нито получавам по добра услуга нито нещо в повече . Просто едни пари на вятъра за бог да прости . Ако е петрол айде иди доди , борсова стока дигнала се цената ама това са данъци - няма борсова търговия на данъци бре . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 16 Ное 2018, 17:45

И франсетата ли ще наречете мрънкалници?
https://www.blocage17novembre.com
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Ное 2018, 18:05

За 8ми път да кажа - темата НЕ Е за протеста, който всъщност не се знае за какво точно е.

Темата е за хората които, само 10 секунди след като срещнем започват да ни заливат с негативна енергия или иначе казано - вечно недоволните, които мрънка като незадоволени лели

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 16 Ное 2018, 18:11

acho.rs написа:вечно недоволните, които мрънка като незадоволени лели

https://youtu.be/P3ZAzR6SKCM?t=579

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 16 Ное 2018, 18:48

Честно казано аз возя на Екстрапак и нещата, които говорят са доста по-различни, но както и да е.
Един от собствениците на голям хлебозавод също ми разказваше как бабата едно време разнасяла кошници с хляб да продава и така направили завода в Горубляне. Ваньо Алексиев ми е кумир обаче. Почва с един стар автобус и на другата година - 60 чисто нови. Ей това е да си умен, можещ, работлив, карасив, абе суперман направо.
Последна промяна Мордехай на 16 Ное 2018, 18:56, променена общо 1 път
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 16 Ное 2018, 18:52

Ачо, извинявай, аз чак сега загрях. Не мисля, че сме станали нация от мрънкалници. Не забелязвам чак толкова да ме занимават с такива неща, а цял ден се срещам с различни хора. Даже мисля, че има някаква претръпналост. Определено при контактите ми с германци ми се струва, че даже повече мрънкат и то за ебати излишните неща.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Ное 2018, 19:09

То посланието на темата явно е че мрънкат презадоволените натури , дето нямат сериозни житейски проблеми а се занимават с някакви двайсе стинки . На това отгоре създават неудобство на редовите суриозни и отговорни граждани .

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Ное 2018, 22:12

Jordana написа: Увеличението за мен си е точно 30 кинта , а ГО със 100 . На фона от 160 ГО и 70 данък общо 230 отива на 260 и 100 което си е 360 кинта в момента ...

При тая нова графа за над 328 к.с....от 2.10 до 6.20лв на кв....си е леко, до кметица :mhihi: . Понеже данъка от 380лв, може да стане 1500лв....а с ГОто е вече друго, щото там е мътно кое колко.

Иначе браво на мрънкащите майки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Ное 2018, 9:54

Мордехай написа:Ачо, извинявай, аз чак сега загрях. Не мисля, че сме станали нация от мрънкалници. Не забелязвам чак толкова да ме занимават с такива неща, а цял ден се срещам с различни хора. Даже мисля, че има някаква претръпналост. Определено при контактите ми с германци ми се струва, че даже повече мрънкат и то за ебати излишните неща.

Дано да е сред повече среди така. Явно много време прекарвам в интернет пространстовто, където е нетърпимо . Ще взема и аз да си карам със старата нокия и да махна скапания смартфон

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 17 Ное 2018, 10:41

в нета винаги печели този който най-много поства/плаща/виси/крещи/скандализра и т.н. ;) 100%

и аз едно време си четях някои форумчета ... но след като "навлезе" интернета масово ... а не само разни тийнчета да им се смееш като са неадекватни , а налази всякаква изперкала сган все по-рядко дори тука влизам да чета , просто е загуба време , а то както и да го гледаме не се връща

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Ное 2018, 20:49

Това е начин на мислене, не е черта просто на нашата народопсихология.
Манталитетът на "жертвата". Понеже съм го практикувал дълги години и знам от опит. Вреди на теб самия да се оплакваш, вреди и да слушаш някой мрънкащ. По-надалеч от такЪви хора.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата