Избор на следващо BMW - е39 или е60

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Re: Избор на следващо BMW - е39 или е60

Мнение от Gari » 27 Ное 2019, 17:26

Благодаря на всички колеги, които писаха в темата ми.
Аз, както винаги, не описах подробно какво търся и защо. Както казах в началото, имах е39. Верно слаба, стара и без никакви екстри, но тази кола ми харесваше. Еми счупи се и замина. Искаше ми се по-голям двигател, както и автомат. Комбита не харесвам. Колата трябва да има кожа, трябва да е лимузина, с подгрев, темпомат, автоматик, бензин и не на последно място поне 2.5 двигател. Германия е, магистралите са без ограничение. Поотпускаме се понякога.
Затова се двоумя между познатата ми е39-ка и непознатата ми е60. И с двете ще имам проблеми при сериозни ремонти, но пак ще се оправя. Единственото хубаво при е60 е, че по-лесно се продава на някой, който не разбира от коли. Изглежда модерна и с две м-кови брони и едно полиране и хората почват да я заглеждат. Виж е39, е38 са за хора, които знаят какво е автомобил и държат на качеството му. Затова мисля да взема да угодя и на жена ми и да взема е60. Ясно ми е, че за хубава кола трябват около 10 000 евро. Може и да се набутам, което е почти 100%, но ако това стане по-лесно ще се отърва от е60 отколкото от е39/е38. И гадната кола трябва да има валиден преглед иначе не мога да я регистрирам. Както виждате много изисквания, малко пари. Ами това е.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 27 Ное 2019, 21:50

Ако се заинтересуваш от кола в района на Ройтлинген , имаш сервиз в който да я докараш и прегледаш - 01727089676 това ми е номера , звънкай , през седмицата след 16:00 , в събота цял ден , неделя не бачка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 28 Ное 2019, 0:25

Binev_OuT написа:Ако се заинтересуваш от кола в района на Ройтлинген , имаш сервиз в който да я докараш и прегледаш - 01727089676 това ми е номера , звънкай , през седмицата след 16:00 , в събота цял ден , неделя не бачка.

Супер, така или иначе ще дойда. Поне да се запознаем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Ное 2019, 11:37

Gari написа:Да обясня набързо - евро стандарта засяга данъка на автомобила. А Umweltplakette/Feinstaubplakette са тези лепенки на стъклото и показват с числа и цвят колко финни частици отделя автомобила. Всички бензинови коли с катализатор са със зелен плакет и номер 4. Те могат да се движат абсолютно навсякъде и не подлежат на допълнителни такси. Форд фиеста 96г бензин и BMW F30 2015г бензин са с едни и същи лепенки.

Gari извинявай за :OT: ,имам едно питане:
Автомобил (бенз.с катализатор),който е със зелен стикер+ съотв.документи за тоя стикер,внесен от Германия в БГ ,ако се върне обратно в Германия ще му се признае ли тоя стикер или процедурата по сертифициране трябва да се прави отново?
Благдаря :yes:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d

Мнение от Stuttgy » 28 Ное 2019, 12:51

Колата трябва да мине на ново ТЮВ и при регистрацията ще ти дадат нов зелен стикер и всичко е както трябва.

Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Избор на следващо BMW - е39 или е60

Мнение от Gari » 28 Ное 2019, 14:57

немо написа:Gari извинявай за :OT: ,имам едно питане:
Автомобил (бенз.с катализатор),който е със зелен стикер+ съотв.документи за тоя стикер,внесен от Германия в БГ ,ако се върне обратно в Германия ще му се признае ли тоя стикер или процедурата по сертифициране трябва да се прави отново?
Благдаря :yes:

На този стикер е написан номера на колата. Той се купува от от местния КАТ или TÜV и струва към 3 - 4 евро. За получаването му не се изисква абсолютно нищо, освен малкия талон на колата. Независимо, че колата е с БГ регистрация, то пак може да му залепиш на стъклото стикера. Това е направено за хората, които идват на гости в града. За регистрацията вече е друг въпрос.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Ное 2019, 17:22

Такъв стикер може да се изкара и тук. Има няколко фирми, които го правят - отнема 10-15 минути цялата работа. Гледат датата на производство и ти казват в каква графа попада колата, без да мерят газови или друго
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Ное 2019, 19:24

Значи да разбирам,че най-важното нещо за регистрация на внесена в Германия кола е TUV,имаш ли го.....нямаш грижи?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 28 Ное 2019, 23:16

немо написа:Значи да разбирам,че най-важното нещо за регистрация на внесена в Германия кола е TUV,имаш ли го.....нямаш грижи?

Именно. Точно тази фирма, освен прегледа, изготвя и данните, които се вписват в талона на колата. Тези документи ги даваш в КАТ (Zulassungsstelle) и те ти изготвят талона според данните от TÜV.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 29 Ное 2019, 0:38

По темата - изобщо не бих гледал БМВ в твоя случай, ако си голям фен след година-две ако можеш си купи поне фейсова 60-ка. За 6-7 евра ще си купиш хубава, и всичко е до късмет, без значение колко пари ще дадеш! Познат в Германия си купи уникална ф11 258кс за 11 евра от първи собственик, късмет че е бил наблизо. На твое място наистина бих гледал Опел, Вектра например - 2007-8 бензин, дори ще ти останат да я обслужиш. 2020-та година да си купиш Е39-ка, или префейсова смазана Е60-ка не го разбирам?
И малко офф - брутално връщане на километри и в Германия..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Ное 2019, 8:50

Е60 в този бюджет си е направо самоубийство, особенно ако ще се изпозлва всеки ден. Тук съм виждал една две Е60ки за по 7-8000лв нов внос (сиреч от Германито за 2-2.5к евро макс) и са тотален дроб, даже незнам дали биха издържали да се отиде до КАТ с тях за регистрация. Не виждам смисъл да се купи кола да видиш, че не струва и после пак да я продаваш, щото лесно щяла да се продаде :dunno:
В този бюджет може да изкокне единствено някое по-запазено Е39 ама сигурно пак с много търсене, все пак станаха коли на около 20 години и шансовете да се намери нещо читаво не са много големи.
Другото е да се намери пак с голям късмет и търсене някое голо Е60 2ка бензин или дизел с врътки като на Е30 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 29 Ное 2019, 11:45

Gari написа:Благодаря на всички колеги, които писаха в темата ми.
Аз, както винаги, не описах подробно какво търся и защо. Както казах в началото, имах е39. Верно слаба, стара и без никакви екстри, но тази кола ми харесваше. Еми счупи се и замина. Искаше ми се по-голям двигател, както и автомат. Комбита не харесвам. Колата трябва да има кожа, трябва да е лимузина, с подгрев, темпомат, автоматик, бензин и не на последно място поне 2.5 двигател. Германия е, магистралите са без ограничение. Поотпускаме се понякога.
Затова се двоумя между познатата ми е39-ка и непознатата ми е60. И с двете ще имам проблеми при сериозни ремонти, но пак ще се оправя. Единственото хубаво при е60 е, че по-лесно се продава на някой, който не разбира от коли. Изглежда модерна и с две м-кови брони и едно полиране и хората почват да я заглеждат. Виж е39, е38 са за хора, които знаят какво е автомобил и държат на качеството му. Затова мисля да взема да угодя и на жена ми и да взема е60. Ясно ми е, че за хубава кола трябват около 10 000 евро. Може и да се набутам, което е почти 100%, но ако това стане по-лесно ще се отърва от е60 отколкото от е39/е38. И гадната кола трябва да има валиден преглед иначе не мога да я регистрирам. Както виждате много изисквания, малко пари. Ами това е.

Колега, щом си в Германия, значи знаеш колко скъпо може да ти излезне поддръжката на една стара таратайка. Да не говорим за проблеми при вземане на TÜV, висене по сервизи и т.н. Хората са го казали - като си в Рим прави като римляните. Писал си, че имаш 10 000 бюджет. Дори с 5-6 хиляди първоначална вноска можеш да си вземеш някой прекрасен Jahreswagen на лизинг, с гаранция и т.н. Хем ще караш нова и актуална кола (може и да не е БМВ), хем няма да имаш тия притеснения по поддръжката.

Ей ще ти дам един пример - миналата седмица взех за жената и дечурлигата един Опел Грандланд Х, на 1 година, 15 хил. км, с още 1 година остатъчна гаранция от производителя, плюс дилъра ми дава още 4 години гаранция от него плюс първите три обслужвания са безплатни. Всичко това на цена 22 хиляди евро. 6 хиляди първа вноска, 4 години по 135 евро на месец - дори за България смешни пари. Остатъчната вноска е 11 хиляди - можеш да си я разсрочиш още, да върнеш колата, каквото искаш. Ако не ти харесва Опел - докато търсихме Тойота имаха супер промоция за РАВ4-ка, пак беше нещо от сорта на 4-5 хиляди първа вноска и по 170 на месец. Варианти има много, БМВ също имат супер прИмоции, ако толкова държиш на марката.

Просто помисли и за алтернативи, защо искаш да се закопаеш с 15-20 годишна кола, и то в Германия.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 29 Ное 2019, 12:20

Човека каза, че е отделил 3500 евраци, а вие му предлагате коли с начална вноска 6000 :conf:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 29 Ное 2019, 12:28

c04 написа:Човека каза, че е отделил 3500 евраци, а вие му предлагате коли с начална вноска 6000 :conf:

Да, това беше забавно :mhihi:

kasho написа: Просто помисли и за алтернативи, защо искаш да се закопаеш с 15-20 годишна кола, и то в Германия.

И аз не разбирам защо някой би се закопал с лизинг за нов кенеф, който едва издържа да не се разпадне до края на гаранцията си ама ей го - хора всякакви. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 29 Ное 2019, 12:50

kasho написа:

Ей ще ти дам един пример - миналата седмица взех за жената и дечурлигата един Опел Грандланд Х, на 1 година, 15 хил. км, с още 1 година остатъчна гаранция от производителя, плюс дилъра ми дава още 4 години гаранция от него плюс първите три обслужвания са безплатни. Всичко това на цена 22 хиляди евро. 6 хиляди първа вноска, 4 години по 135 евро на месец - дори за България смешни пари. Остатъчната вноска е 11 хиляди - можеш да си я разсрочиш още, да върнеш колата, каквото искаш. Ако не ти харесва Опел - докато търсихме Тойота имаха супер промоция за РАВ4-ка, пак беше нещо от сорта на 4-5 хиляди първа вноска и по 170 на месец. Варианти има много, БМВ също имат супер прИмоции, ако толкова държиш на марката.

Просто помисли и за алтернативи, защо искаш да се закопаеш с 15-20 годишна кола, и то в Германия.

За тия пари нямаше ли някоя Х3 Премиум Селекшън ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата