Атмосферка или турбо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Атмосферка или турбо?

Мнение от Сондьора » 11 Яну 2020, 17:51

mr_petroff написа:
Сондьора написа:2.0 crdi на хюндай и киа, не е ли и той атмосферен?

С турбо са и 136 к.с. и 184 к.с. -карам ix 35 с такъв мотор...

В една друга тема пишеше, че е на 275к...проблеми имал ли си с тоя мотор?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 11 Яну 2020, 18:56

Мотора е абсолютен чук , безпроблемен ,на реални 253к. ,не пипва масло грам. Малко груб и шумен ,ама се понася .След 1900 оборота тегли здраво ,общо взето съм доволен . Автомобила има др. дребни ядове най вече при "екстрите"...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Яну 2020, 2:40

БМВ пенсионира В57D30S0. Явно на някой му дойде акъла в главата и такива нещастни опити с четири турбини са меко казани пари на вятъра. Това е за новините де, ама както и да е. Чудно ми е, какво ще представлява един днешен турбо мотор след 10 години, когато влезе като "нов внос" на Балканите :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 12 Яну 2020, 4:45

Нов внос от тези мотори няма как да има.Те са умрели още докато са слагани в кошовете.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 12 Яну 2020, 14:15

Хора, всичко минава на ток. Не знам кво се занимаваме да обсъждаме тези техники. То беше ясно, че даун-сайзингът след определени граници е безсмислен и обречен - всяко нещо си има лимити.
БМВ направиха страхотен мотор, който вече не може да бъде конкурентен. Колкото до парите за поддръжка - всичко се жертва в името на лимитирането на отработените газове. Както и всичко се прави да е ОК до изкарването на гаранцията, след което започва да си иска съответните 4-цифрени сумички за ремонт.

Та в този ред на мисли - ще си има дизели с DPF още 5-10 години години, но ще останат по-малките и екологични. Бензините също ги очаква DPF. Както и хибридните идеи ще станат все по-популярни.
Нямам идея в щатите как още прават атмисферни V8 и покриват еко-норми. Но тези агрегати са по-опростени, вероятно се поддържат по-евтино и съответно имат доста по-голям разход от евро.

След 2-3 години ще е реалният пробив на е-колите, когато ще започнат да се влагат нов тип батерии с повишен капацитет.

Колкото до алтернативите Метан/LPG - нямам идея защо не се популяризираха. Само VOLVO си продава Bi-Fuel модели в Холандия и много рядко други производители. Но там също си има CO2 и т.н., но тези мотори са със специални бутала и клапани, нещо, което го няма в обикновените бензинки в момента и масово се скапват на газ при по-сериозен пробег. Но това е една друга тема.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 13 Яну 2020, 11:09

Аз пък викам "всяко чудо за 3 дни" на електричките батериите как се рециклират - много лошо, един от най-вредния отпадък е батерията, не е като желязото само да изчезва, а какво ще стане като се наводни със стари батерии който никой не иска... Тогава ще кажат заебете ги тия електрички я давайте пак ДВГ-та или ще измислят нова схема. И тоя ток за електричките как е поизведен от АЕЦ-и, а то колко цапат? Малко ли? С тия електрички ситуацията според мен е - не съм се къпал от 1 седмица, но ще си измия лицето за пред хората значи съм чист.
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Яну 2020, 13:03

SpeedyMan написа:Нямам идея в щатите как още прават атмисферни V8 и покриват еко-норми. Но тези агрегати са по-опростени, вероятно се поддържат по-евтино и съответно имат доста по-голям разход от евро.

Еко нормите не е проблем да се покрият. Има единствено малко драма със студения старт, но си има разни техники... навират се катализаторите буквално в колекторите, помпа за въздух и т.н.
Проблем е да се покрият псевдо-еко нормите - CO2 g/km. Те и затова са измислени, да не може да се покрият, защото трябва да нарушиш законите на физиката.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2020, 13:10

cmdkick написа:И тоя ток за електричките как е поизведен от АЕЦ-и, а то колко цапат? Малко ли?

АЕЦ си е супер. Проблема е, че в много страни тока идва масово от ТЕЦ-ове на въглища, боклук и т.н. Съответно в някои страни е по-екологично да си с трицилиндров бензин.

Донякъде си мисля, че и производителите продължават да си разработват ДВГ точно заради проблема с рециклирането на батерии и липсата на добра и евтина технология за батерии.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 13 Яну 2020, 14:05

В интерес на истината си прав, обаче бате, АЕЦ къде е имАло, тревата не никне ами лае...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Яну 2020, 14:47

TNT написа:
cmdkick написа:И тоя ток за електричките как е поизведен от АЕЦ-и, а то колко цапат? Малко ли?

АЕЦ си е супер.

Колко да е супер, отпадъците какво ги правим? Ще ги заровим в земята и ще сложим лентичка та ако някой копае да внимава...Ел. ток и коли имат смисъл само ако енергията е чиста, което в световен мащаб е нищожен процент. Да и батериите са все още не решим проблем.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 13 Яну 2020, 17:33

https://www.motorsportmagazine.com/news ... WMvG5CRh90

Формула 1 да мине към 2-тактови мотори за да са екологични.......?!?!? А не беше много отдавна когато махнаха 2-тактовите от MotoGP точно заради емисиите нали? Сега технологиите се били развили много и всеки оборот на буталото да е работен било много по-ефективно от това всяки втори. Колелото се върти.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2020, 17:34

Ебаха мамата и на моторния спорт тези еко-активисти :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Яну 2020, 17:41

cmdkick написа:Сега технологиите се били развили много и всеки оборот на буталото да е работен било много по-ефективно от това всяки втори. Колелото се върти.

мисля, че ако минат на два такта състезанията ще станат много интересни - защото двутактовия двигател има динамика за която 4-тактовия може само да си мечтае и тия коли ще са зверове...

допълнително двигателя ще могат да го разположат оптимално защото на тези мотори им е все едно дали са с главата надолу или иначе.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 13 Яну 2020, 18:16

alx написа:
cmdkick написа:Сега технологиите се били развили много и всеки оборот на буталото да е работен било много по-ефективно от това всяки втори. Колелото се върти.

мисля, че ако минат на два такта състезанията ще станат много интересни - защото двутактовия двигател има динамика за която 4-тактовия може само да си мечтае и тия коли ще са зверове...

допълнително двигателя ще могат да го разположат оптимално защото на тези мотори им е все едно дали са с главата надолу или иначе.

Напълно съм съгласен! А звука какъв ще е.... мога само да си фантазирам. Карал съм картинг 125 кубика, 2-тактов, 50 коня, 6 ск., 15к оборота, 100кг целия картинг - само човек който е карал му е ясно за какво животно говорим. Казват че от 0 до 100 било около 2 сек и напълно им вярвам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 13 Яну 2020, 18:21

Не бях карал бимата от септември. Днеска я разходих 40-на км, ми... Ръгаш още на 50 км/ч пета и газ. Нема лаг, нема замисляне. Набира плавно и мощно. Атмосферка, баце ))
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата