Останаха ли надежни двигатели, или ще чакаме електричките?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой двигател на BMW от 2014-та до днес според вас е надежден?

- N20
2
2%
- N55
6
7%
- B48
3
3%
- B58
15
17%
- N47
2
2%
- N57 30d
17
20%
- N57 35d
1
1%
- N57 40d
2
2%
- B47
4
5%
- B57 30d
6
7%
- B57 40d
0
Няма гласували
- друг
6
7%
- няма такъв
13
15%
- електрическите
9
10%

Общо гласове : 86
старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Останаха ли надежни двигатели, или ще чакаме електричкит

Мнение от ivoaudi » 12 Фев 2021, 14:39

zAcK написа:
ivoaudi написа:А защо в изброените го няма н53? Има не малко полемики с него, вярно, но с времето се оказва, че в много от случаите е несправедливо набеден. Аз например от бензините бих се прицелил в него.

Не съм го включил, защото е по-стар. Иначе трябва да включа и М30 и анкетата приключва :mhihi:

N57 за нов ли е тогава? :D Не разбирам
Иначе отговора в избора е точно както го е описал колегата над мен. Харесай си мотор и кола, които да те кефят, ремонти все ще има и няма да са малко! :ok:
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Фев 2021, 14:43

ivoaudi написа:
zAcK написа:
ivoaudi написа:А защо в изброените го няма н53? Има не малко полемики с него, вярно, но с времето се оказва, че в много от случаите е несправедливо набеден. Аз например от бензините бих се прицелил в него.

Не съм го включил, защото е по-стар. Иначе трябва да включа и М30 и анкетата приключва :mhihi:

N57 за нов ли е тогава? :D Не разбирам
Иначе отговора в избора е точно както го е описал колегата над мен. Харесай си мотор и кола, които да те кефят, ремонти все ще има и няма да са малко! :ok:

Ама нали съм написал години ориентировъчни :dunno: Що сега се хващате за това. N57 се вгражда 5-6 години след N53.
На мен целта не ми е да си купя пак стара кола, като моята Е60-ка. Ако е така, ще си карам 535-цата, че поне е с М-двигател(М57) :mhihi:

Колкото до ремонтите, не ме притесняват. Притесняват ме неща като двигателя в кофата, каквито зачестяват.
Затова питам при кой двигател това е по-малко вероятно. Щото едно е обслужване, или смяна на турбини.
Съвсем друго е някакви дюзи, лагери, стружки и т.н. да са ти направили двигателя на пастет и да трябва да стои 1 месец в сервиза :!:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 12 Фев 2021, 14:52

Ееее.... тука е вече късмет.
И при най-здравия според форума Н57 слагат Бош СР4, дето може да се оака и на 50к и на 500к :lol:
Крокодилски сълзи са ронили не един или двама покрай тоя въпрос :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 12 Фев 2021, 14:58

zAcK написа:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сега по темата.

Лошото е, че напоследък все по-често попадам на автомобили внос от САЩ, на които като провериш VIN-а и излиза,
че там са им сменяли маслото на 15000км, а не като тия лайнари тука в Европа на 30000км.
Все едно в Европа маслата имат 2 пъти по-дълъг живот :kuku: Тотална лайнарщина е това.
Още повече, че в САЩ автомобилите са и по-евтини и финансовите условия са по-добри :kuku:
После как да си купя нов автомобил и да не се чувствам оноден отзад от някакви немски/френски и т.н. алчни гниди?

Това се сетих по повод на мнението на колегата, че работната температура се намаляла.
Намаля се, ама като са изминати 100 000 км. градско примерно на 120 градуса адска жега, всичко в коша си е брало лайката.
А нали тук обсъждаме коли втора употреба. Същото е и с маслата. Като са сменени 5 пъти за 150 000км.
после що всичко по двигателя е дроб и ходи го обслужвай :no:

Та явно всичко е целенасочено. Да минат 100 - 150 000 и след това автомобилът да е за кофата...

Факт....ама на 200 к километра ако го оставиш на 108 грдуса ...дали нема да му е по зле,смисъл по добре късно....аз съм съпер доволен от тази интервенция...и маслото вече държи доста по хладно,това принципно са сметки на дребно,просто си харесваш нещо правиш проучване и се мяткаш...тва е :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Фев 2021, 15:11

choio написа:
zAcK написа:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сега по темата.

Лошото е, че напоследък все по-често попадам на автомобили внос от САЩ, на които като провериш VIN-а и излиза,
че там са им сменяли маслото на 15000км, а не като тия лайнари тука в Европа на 30000км.
Все едно в Европа маслата имат 2 пъти по-дълъг живот :kuku: Тотална лайнарщина е това.
Още повече, че в САЩ автомобилите са и по-евтини и финансовите условия са по-добри :kuku:
После как да си купя нов автомобил и да не се чувствам оноден отзад от някакви немски/френски и т.н. алчни гниди?

Това се сетих по повод на мнението на колегата, че работната температура се намаляла.
Намаля се, ама като са изминати 100 000 км. градско примерно на 120 градуса адска жега, всичко в коша си е брало лайката.
А нали тук обсъждаме коли втора употреба. Същото е и с маслата. Като са сменени 5 пъти за 150 000км.
после що всичко по двигателя е дроб и ходи го обслужвай :no:

Та явно всичко е целенасочено. Да минат 100 - 150 000 и след това автомобилът да е за кофата...

Факт....ама на 200 к километра ако го оставиш на 108 грдуса ...дали нема да му е по зле,смисъл по добре късно....аз съм съпер доволен от тази интервенция...и маслото вече държи доста по хладно,това принципно са сметки на дребно,просто си харесваш нещо правиш проучване и се мяткаш...тва е :mhihi:

Така е. За мятането, просто мразя да ме цакат с топла бира, па дори това да са БМВ :censored:
Лонглайф на баба им хурката. Лонглайх масло = шортлайф ДВГ :mhihi:

Какво лошо има в това, да не се чудиш кога колата ще те остави на пътя, щото от BMW, или най-вече от Бош, са решили да си правят експерименти с нервите ти? :dunno: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW and Toyota
Детайли за колата: I6 3.0 turbo and naturally aspirated i-Force 5.7 V8

Мнение от peshehodetz » 12 Фев 2021, 15:16

zAcK написа:
Сега по темата.

10к мили (16к км) или една година което настъпи поне докато е в гаранция, ако искаш да ти важи гаранцията или когато я трейдваш да ти дадат по добра цена, щото иначе ако не са спазени тези условия не могат да я пуснат CPO (certified preowned - същото като премиум селекшън в Европа ). Това е в момента за F10 i G30. Преди време обаче беше 15к мили или 2 години, което настъпи първо, ма кога точно го смениха не си спомням, май по време на Е60. Лично аз на моите го сменям на 5-6к мили на всеки около 6 месеца.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Фев 2021, 15:43

Това е много интересно за маслото. Не знаех, че има двойна разлика САЩ/Европа. Между другото и в България са по-къси интервалите при някои производители, но пак са много.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, F16 X6 30d

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2021, 16:03

zAcK написа:От известно време се чудя дали да сменям Е60-ката и все ме спират няколко неща. Едното е, че не мога да намеря F10 с исканите от мен екстри и т.н.,
а другото е, че не съм сигурен до колко по-новите автомобили са надеждни. Не се хващайте конкретно за F10. Говорим като цяло :bchug:

То не са скапани дюзи, лагери от пластелин, прецакани помпи за високо налягане, горивни помпи със стружки и т.н.
Да, и на Е90/Е60 веригите са късат, ама на моята ги смених на 260 000 и можеха да карат още доста.
Проблемът е, че с всяко ново поколение стават все повече и по-чести фаталните проблеми, които могат да те оставят на пътя и се чудя има ли надежда? Или надежата е само в електрическите? Да, има 1-2 дизелови двигателя, които може и да са по-читави, но май всичко останало е доста зле от гледна точка надеждност? Или греша?

Конкретното ми питане е има ли двигател на BMW от 2014-2015 и по-нов, който да е наистина надежден? :dunno:
По-принцип цял живот съм бил фен на бензиновите коли, след 540-ката така и не успях да се спра на Е60 бензин, което да е моята кола.
Сега единствено виждам някаква надежда в B58, ама чета противоречиви мнения и се чудя какво е мнението на останалите? :bchug:

Пускам една анкета, че това е нещо, което от много време ме вълнува.
Слагам по 3 възможни отговора, а ако има нещо допълнително в мненията, ще го добавя като отговор в анкетата.

P.S. N63, тия изцепки в 50d, S-разни и т.н. не съм ги добавил по обясними причини :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Всичко зависи от това, колко нова кола гледаш. Ако е на +12 години и/или 200 000км шансовете не са добри.

Има някакви легенди, че *30д се води най-здрав. Има малък лаг и върви доста доволно до към 150км/ч. Нагоре умира.

Ако гледаш 540и с Б58 няма какво да го мислиш - при проверена история, вероятността да се разпадне е малка.
Само че много малка част от клиентите ги интересува историята - купуват се морги ама НА джанти :kuku: После се започва - олеле, малеле. За 530д/540и извън серийните екстри (един вагон) имаше само 1+1 задължителни неща - адаптив +дайнамик драйв. Тези системи коренно подобряват колата. Без тях разликата е огромна. Натам другото са лиготии, които се изтъкват за да се избегне въпроса - а бе тая кола защо е била на 170км 2012та и на 174к км през 2021г.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Фев 2021, 16:24

DigitalExile написа:
alx написа:
b_u_b_o написа:
santorini написа:Българинът ако не изкара поне половин милион км, не го брои за надеждно...

А какво е надеждно, да ги хвърляме на 100к км?

ми за мене истината е някъде по средата. 100к км е малко наистина, но примерно след 200-220к км аз лично не бих се занимавал... щото има един много финен баланс между това да сме консуматорско общество и това да робуваме на някакъв коптор...

Нормална дизелова кола в Европа прави 200к за около 3 до 4 години.
Никой не си купува нова кола за да не я кара.

двигателя освен ако не е подържан хайдушката съм забелязал, че е най- малкия проблем на една модерна кола. с модерните масла до колкото ги сменяш всеки 10-15к км проблеми няма... проблемите идват по окачването, скоростната кутия, електрониките.. и също съм забелязал, че немците след 200к км горе долу започват да дават повече дефекти по тези части. затова и написах каквото написах.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 12 Фев 2021, 17:10

alx написа:двигателя освен ако не е подържан хайдушката съм забелязал, че е най- малкия проблем на една модерна кола. с модерните масла до колкото ги сменяш всеки 10-15к км проблеми няма... .

Както писахме няколко мнения по-горе, в САЩ е по-добре от тази гледна точка. А и не само :bchug:
Тук в Европа с тия обслужвания на 30 000 км. маслото става на чорбица, а двигателите на пастет :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Фев 2021, 17:22

zAcK написа:
alx написа:двигателя освен ако не е подържан хайдушката съм забелязал, че е най- малкия проблем на една модерна кола. с модерните масла до колкото ги сменяш всеки 10-15к км проблеми няма... .

Както писахме няколко мнения по-горе, в САЩ е по-добре от тази гледна точка. А и не само :bchug:
Тук в Европа с тия обслужвания на 30 000 км. маслото става на чорбица, а двигателите на пастет :mhihi:

Има причина там да е по-често предписаната смяна, може би заради по-кофти горива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW and Toyota
Детайли за колата: I6 3.0 turbo and naturally aspirated i-Force 5.7 V8

Мнение от peshehodetz » 12 Фев 2021, 17:38

Кое им е по-кофти на горивата или пак градски легенди ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Фев 2021, 18:21

Причината е, че осъдиха някоя фирма заради тези дълги интервали в САЩ (дали дори не беше BMW) и затова сега никой не смее да се прави на интересен там.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. - Ronald Reagan
- We cannot negotiate with people who say what's mine is mine and what's yours is negotiable. - John F. Kennedy
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. - Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake/Gold is the new bitcoin

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Останаха ли надежни двигатели, или ще чакаме електричките?

Мнение от Dextuar » 12 Фев 2021, 18:25

peshehodetz написа:Кое им е по-кофти на горивата или пак градски легенди ?
Колко да е градска легенда - има си меню в ИСТА и се гледа как колата е оценила зарежданията на гориво. Само в Щатски до момента съм виждал занижено качество по тези показатели. Откакто се кара тук, колата не е регистрирала лошо гориво, въпреки другите градски легенди колко лошо е горивото тук. Говорим за бензин.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Фев 2021, 18:36

Premium там отговаря на 95 при нас, и за това е напълно нормално да стане така, ако някой слага plus или regular, които са 92 някъде. Ама това няма нищо общо с качеството, просто някой е сипал грешния бензин на колонката. Също масово бензина там е 10% етанол.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. - Ronald Reagan
- We cannot negotiate with people who say what's mine is mine and what's yours is negotiable. - John F. Kennedy
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. - Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake/Gold is the new bitcoin

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата