Останахме без премигване на светофарите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: Останахме без премигване на светофарите

Мнение от ID A » 13 Ное 2021, 22:27

Оох мързеше ме да пиша и смятах че сам ще си го сметнеш, но както да е...

40км/ч са ти малко на 10м/с. 30 метра преди светофар да ти се смени сигнала имаш точно 3 секунди. Секунда и нещо да регистрираш промяната в светлините, да погледнеш в огледалото и да вземеш решение "да спра ли или не..." и вече си опраскал 15 метра плюс минус и още си с 40. Със спирането ще си едвам на линията. А тук не се кара с 50 дори.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 13 Ное 2021, 22:45

driver69 написа:А за Белгия - супер, те и в неделя имат около 1.5км опашка до ИКЕЯ около големите градове, и като цяло не съм виждал по-глупави катастрофи от там, тук може би ги водим единствено в средно-превишената скорост.

Само не разбрах опашките какво общо имат с миганията и секундите, да не излизат хората, че е неделя ли :dunno:
Да, глупави катастрофи има, я ми кажи къде катастрофите са по-умни :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 13 Ное 2021, 22:51

Exclusive89 написа:
driver69 написа:А за Белгия - супер, те и в неделя имат около 1.5км опашка до ИКЕЯ около големите градове, и като цяло не съм виждал по-глупави катастрофи от там, тук може би ги водим единствено в средно-превишената скорост.

Само не разбрах опашките какво общо имат с миганията и секундите, да не излизат хората, че е неделя ли :dunno:
Да, глупави катастрофи има, я ми кажи къде катастрофите са по-умни :?:

В България катастрофите, които виждам са 50/50 от глупост/недоглеждане и доказване на кой е по-тарикат. В Белгия 90% от катастрофите, които съм виждал, са от глупост/недоглеждане. Може и да ми е крива статистиката.
Опашките ги давам като пример, че народ, на който едно от големите забавления в неделя е да чака между 40 минути и час и половина да влезе в ИКЕЯ, не държа да ми е пример за добре организирано движение. Щом работи - не го пипай ми е мнението за мигането на светофарите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 13 Ное 2021, 23:04

Може би си прав до някъде :yes: , все пак Белгия е малка държава и е гъсто населена (спрямо площта) И аз не зная как ще се оправи движението около големите градове.. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 13 Ное 2021, 23:12

Що някой не пусне оплакване за пешаходните пътеки по кръговите движения където буквално трябва да спреш в кръговото за да пуснеш пешаходеца което е брутална предпоставка за ПТП, ми се знимават с тия светофари които не пречеха на никой :D

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Ное 2021, 10:11

Вчера ми се случи, точно малко преди светофара(10метра сигурно) светна жълто, колата пред мен наби спирачки, за да спре и аз замалко да я ударя. Имаше дистанция между колите. Точно от това се притеснявах.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Ное 2021, 11:03

"За малко да я ударя" значи едно от следните неща:

- недостатъчна дистанция
- висока/несъобразена скорост
- блеене/разсеяност/не следене на пътната обстановка
- произволна комбинация на горните 3

Тоест не ти е виновен нито светофара, нито шофьора пред теб. Ама нищо, рейсърите като се чукнете някой и друг път по светофарите ще се научите и дистанция да спазвате, и с нормална скорост да карате и да си отваряте очите на 6 :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Ное 2021, 11:10

Не, че го защитавам, ама той не е баш от рейсърите. :mhihi: В момента обаче може просто да не е свикнал, че внезапно ти угасва зеленото. Нормално е и много хора ще са така, аз самия вероятно, все пак бая години така беше. Важното е да има едно правило и всички ще му свикнат с времето.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 15 Ное 2021, 11:17

madafaka_donkele написа:"За малко да я ударя" значи едно от следните неща:

- недостатъчна дистанция
- висока/несъобразена скорост
- блеене/разсеяност/не следене на пътната обстановка
- произволна комбинация на горните 3

Тоест не ти е виновен нито светофара, нито шофьора пред теб. Ама нищо, рейсърите като се чукнете някой и друг път по светофарите ще се научите и дистанция да спазвате, и с нормална скорост да карате и да си отваряте очите на 6 :mhihi:
Малко крайно е изказването, колега. “За малко да я ударя”, е различно от “ударих” - което предполага, че гореизброените неща от теб са били спазени.

Действително шофьорите реагират различно - едни ще намалят плавно в такава ситуация, други по-интензивно в началото и после бавно ще се придвижат до стоп линията, затова съм напълно съгласен с теб, че за да не се стига да “физически контакт” с автомобила пред теб трябва да си подготвен да реагираш бързо - за което очите на 6 и шофиране с нормална скорост спомагат значително.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 15 Ное 2021, 11:44

Айде примерните каращи винаги с 20 пак налазиха :mhihi: :mhihi:
Kroki написа:Вчера ми се случи, точно малко преди светофара(10метра сигурно) светна жълто, колата пред мен наби спирачки, за да спре и аз замалко да я ударя. Имаше дистанция между колите. Точно от това се притеснявах.

Наскоро ми се случи същото с една учебна мислех, че ще мине че и аз зад нея... ама спря рязко и аз за щастие спрях на 5-6 см от бронята и :mhihi: :conf:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 15 Ное 2021, 14:05

Аз предлагам да се махне и досадното пиукане на парктроника. Да се активира само като си на 20 санта от нечия броня или бордюр.
Какво има да се лигавим с някакво прогресиращо пи-пикане, да си осакатяваме рефлексите само.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Ное 2021, 15:04

Може и ABS-а да махнат, не да ми подскача педала и да се стресирам допълнително :ok:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 15 Ное 2021, 15:24

Като е тръгнало и ДСЦ-то :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Ное 2021, 16:31

madafaka_donkele написа:рейсърите като се чукнете някой и друг път

Дейва, ще си лепна стикер.

Приятел, не се изкавай неподготвен. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Ное 2021, 16:35

c04 написа:Наскоро ми се случи същото с една учебна мислех, че ще мине че и аз зад нея... ама спря рязко и аз за щастие спрях на 5-6 см от бронята и :mhihi: :conf:

Това с "мислех, че ще мине" го играех и аз, до преди 12-13 години, когато един ми наби рязко спирачки на зелено (1 секунда преди да премине към жълто, имаше брояч тогава), щото видял куките след светофара, а беше с изтекъл акт за птп.... и го ударих (на гнусната Marea ѝ бяха толкова тъмни стоповете, че нищо не се виждаше, че свети). Аз пък си мислех, че той ще мине, и аз ще застана на неговото място (1-ви на светофара)... да, да.... ама... не....

От тогава не мисля нищо за никого и изобщо не им се доверявам, че ще действат адекватно... В тоя ред на мисли - винаги при достигане на "жълто" точно под светофара, хвърлям един поглед на колата зад мен... и ако блее или изглежда разсеян, направо минавам, без да му мисля... по-добре евентуален АКТ, отколкото ПТП (нищо, че не съм виновен аз).

"Мигащото зелено" даваше повече възможност за "мислех, че ще мине" и за по-правилна преценка (особено на блеещите) за позициониране на автомобила спрямо кръстовището и другите автомобили.... ама нейсе...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата