Тренировки за отслабване
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Тренировки за отслабване
Предлагам да съберем пари за една каска на бум-бум, че като чете тук какво се пише и толкова facepalm-ове си бие, че сигурно има комоцио вече 

Grozdanoff написа:Без бодибилдинг! Моля Ви!Темата е за отслабване, ако искате и за диети да се пише- ок! Който е на мнение, че трябва да ходя на паяка и лежанката, за да отслабна му казвам, че не разбира от спорт и то на абсолютните 100%!
Ще ви се похваля и ще споделя аз какво правя. 10кг съм свалил за 2 месеца, 100% спорт, без диети!
-20мин интензивна аеробика/гимнастика, 20мин съвсем леко бягане по дългия ми коридок, 30-50мин качвам стълбите на входа от 1ви до 8ми етаж и обратно...![]()
Мързелив човек съм и не ми се излиза... велосипед и пътеката са ясни.. споделете моля какви гимнастики/аеробики/движения правите за отслабване, мен ме интересуват интезивни и мъчителни такива, каквито дават ефект! При мен си работи моята схема, все пак ще се радвам ако и друг шишу сподели как се е върнал във форма!
Отслабнал 10кг и после пишеш, че трябва още 15 да свалиш. Колко килограма си бил?
Аз съм 78, до преди пандемията бях 75, 3 кила на шкембе качих от тия карантини, чудя се как да го махна, но като чета в тази тема проблеми нямам.
Все пак около 40г, мога да правя лицеви 3х33 по няколко пъти на ден, коремени Хх50. Ходя, карам колело, не използвам асансьора, всяко нещо, което мога да го свърша без машина го правя на ръка. Храната: гледам да не прекалявам с мезетата, защото като седна някъде и с часове пия и мезя.
Хора, правете каквото ви е на сърце, но движение и натоварване на мускулите си трябва, особено на скритите вътрешни мусколи, които не се виждат в огледалото, а държат скелета.
Не става само кардио, не става и само щанги. И баланс трябва, защото инак се износват стави, сърце.
Успех.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
https://www.youtube.com/watch?v=hMmBpqS ... chcqlXItbw
https://www.youtube.com/watch?v=YdIL-Wc ... w&index=97
Само 2 примера за комплекси за отслабване, които не включват тичане, претоварване на стави и друг вид издевателства. (не обръщайте внимание на рекламите на добавки вътре) С 2 дъмбела по 10кг. или с ластици може да се направи чудесна тренировка за отслабване, според физическите възможности. Стават дори за начинаещи без добра мобилност за по-сложни упражнения, могат да се модифицират по сто различни начина, да се правят на стъпаловидно натоварване, интензитете и т.н.
https://www.youtube.com/watch?v=YdIL-Wc ... w&index=97
Само 2 примера за комплекси за отслабване, които не включват тичане, претоварване на стави и друг вид издевателства. (не обръщайте внимание на рекламите на добавки вътре) С 2 дъмбела по 10кг. или с ластици може да се направи чудесна тренировка за отслабване, според физическите възможности. Стават дори за начинаещи без добра мобилност за по-сложни упражнения, могат да се модифицират по сто различни начина, да се правят на стъпаловидно натоварване, интензитете и т.н.
Never mistake motion for action...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Методи има всякакви според въображението ,има поне 5 начина за лицеви опори ,коремни преси .Познат си беше направил лост под едната от касите на вратите у тях.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Ако човек е нърд, бягал е от физическо или какъвто и да е там затлъстял смотаняк ВСЯКА една тренировка води до отслабване! Няма значение каква. Абсолютно! Но, ако е тренирал цял живот свалянето на килограми си е истинско мъчение, особено с напредването на възрастта. Тогава само глада му е майката. И естествено по-специалните диети, за тези които могат да си го позволят, като рутинните тренировки си продължават. А като казвам тренирал, нямам впредвид лигавенето във фитнеса. Това е някаква извратена и перверзна форма на спортуване водеща до ментално, физическо и душевно увреждане 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Колеги може ли съвет на къде да тръгна като четене и придобиване на знания, понеже нещо съм я закъсал с теглото. Гледам навсякъде се е навъдило с треньори, книги и т.н. но точно кое да избера си няма идея
Като семеен човек килата лека полека започнаха да се катерят, но горе долу ги регулирах със спорт - по малко бягане и всяка седмица футболче с приятели. Така се задържах около 82-86кг , но поради зачестилите контузии в единия крак реших да откажа футбола и като цяло от Юни 2024 не съм спортувал активно, но за сметка на това наблегнах на хапването и резултата е 96кг
Решил съм да започна от хранителния режим/здравословното хранене като в последствие ще добавя нещо от изброените : фитнес или плуване. Като цяло фитнеса винаги ми е бил скучен, пък и имам една контузия с извадено рамо преди много години и съм го избягвал винаги, плуването от друга страна ми харесва като спорт , бонус има чисто нов закрит плувен басейн до нас. Бягането сутрин преди работа също ми харесва, но пък там нещата не са целогодишни (харесва ми Април-Март до към Септември-Октомври).
Ще се радвам за всякакви мнения и насоки, знам че всичко е строго индивидуално затова искам малко да се образовам как работят тези неща (чисто научно) за да преценя какво да правя за напред

Като семеен човек килата лека полека започнаха да се катерят, но горе долу ги регулирах със спорт - по малко бягане и всяка седмица футболче с приятели. Така се задържах около 82-86кг , но поради зачестилите контузии в единия крак реших да откажа футбола и като цяло от Юни 2024 не съм спортувал активно, но за сметка на това наблегнах на хапването и резултата е 96кг

Решил съм да започна от хранителния режим/здравословното хранене като в последствие ще добавя нещо от изброените : фитнес или плуване. Като цяло фитнеса винаги ми е бил скучен, пък и имам една контузия с извадено рамо преди много години и съм го избягвал винаги, плуването от друга страна ми харесва като спорт , бонус има чисто нов закрит плувен басейн до нас. Бягането сутрин преди работа също ми харесва, но пък там нещата не са целогодишни (харесва ми Април-Март до към Септември-Октомври).
Ще се радвам за всякакви мнения и насоки, знам че всичко е строго индивидуално затова искам малко да се образовам как работят тези неща (чисто научно) за да преценя какво да правя за напред

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Нищо не сваля шкембе както бягане ,плуване ,колоездене .Кой ,кавото и да ти казва храненето е 90% от проблема с трупането на килограми и съответно изгарянето им. Трябва ти режим -закуска ,обяд и вечеря в точно определено време и намаляване на порциона ,какво да ядеш ще ти каже диетолог .
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
don_gori написа:Колеги може ли съвет на къде да тръгна като четене и придобиване на знания, понеже нещо съм я закъсал с теглото. Гледам навсякъде се е навъдило с треньори, книги и т.н. но точно кое да избера си няма идея![]()
Като семеен човек килата лека полека започнаха да се катерят, но горе долу ги регулирах със спорт - по малко бягане и всяка седмица футболче с приятели. Така се задържах около 82-86кг , но поради зачестилите контузии в единия крак реших да откажа футбола и като цяло от Юни 2024 не съм спортувал активно, но за сметка на това наблегнах на хапването и резултата е 96кг![]()
https://keto-bg.com/%d0%b7%d0%b4%d1%80% ... %b8%d0%b5/
https://keto-bg.com/keto-hranene/
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Преди 2-3 месеца бяха светнали автора, че е като чубака и за това не му пускат. Сега се оказа, че е и дебел
След 2-3 месеца очаквам друга тема.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
То ако е за жените….харесват яхти и скъпи подаръци
Без значение дали си Чубака или със шкембе

Don_Diego написа:То ако е за жените….харесват яхти и скъпи подаръци![]()
Не леж на това, освен ако не искаш жена ти да те цоца само и фитнес треньора и да и обръща хастара. Стойностните жени не се впечатляват от това, приоритета е как изглеждаш и как се държиш, яхтите са бонус.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Стойностните жени - да, но тия за пикъпване гледат точно тия неща с цел да се покажат в интернет и да привлекат още подобно внимание
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Spunky написа:Don_Diego написа:То ако е за жените….харесват яхти и скъпи подаръци![]()
Не леж на това, освен ако не искаш жена ти да те цоца само и фитнес треньора и да и обръща хастара. Стойностните жени не се впечатляват от това, приоритета е как изглеждаш и как се държиш, яхтите са бонус.
И това е по-скоро за една прослойка и до едни години, после всичко се променя, ако не е намерила нещо постоянно.
То иначе всеки иска такъв, ама повечето си остават с искането. Реално всеки мъж иска нещо като Памела Андерсън, ама да е много умна и богата едновременно и да готви и да гледа деца, ама дали 1% съчетават всичко това?
alekangg написа:И това е по-скоро за една прослойка и до едни години, после всичко се променя, ако не е намерила нещо постоянно.
Просто тия не са стойностни. Нея я намират и избират, не тя. Иначе да, всички искат крема отгоре и на повечето живота им минава, докато някой ден не се осъзнаят и замотат някой смотльо.