Сервизи, труд и отстъпка за части
Модератор: Общи модератори
Re: Сервизи, труд и отстъпка за части
Аха, и гледай как 1.9 тди ше остане в спомените някъде и всичко живо ще кара най-чупливата простотия само и само да прееВе сервиза дето му сваля пари всеки месец... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Чукчета, знаене - ала бала. Скоро пуснах фактура на цена, където в Лондон в ОФИЦИАЛЕН е по-евтино. Ебасимо премиум услугата.

Еми премиум е... ако имиджа на сервиза е топ, то като си продаваш колата историята от него има няк’ва стойност, да кажем... отделно има и други плюсове - който ги цени естествено. Някои търсят някъв нетуъркинг там в чакалнята, други фийл гууд фактор, че са се докоснали до тия хора, трети нещо друго... всъщност няма никакво значение какво си ала-баламе тука, едни по-умни хора от нас са казали, че от пазара по-голям няма, съответно ако премиумът е твърде премиум, то пазарът скоро ще го изхвърли по естествен начин, ако продължава да върви - значи нещата са окей.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
TNT написа:Чукчета, знаене - ала бала. Скоро пуснах фактура на цена, където в Лондон в ОФИЦИАЛЕН е по-евтино. Ебасимо премиум услугата.
Ако за фактурата от Геровски говориш - той също е ОФИЦИАЛЕН СЕРВИЗ! Пише ти в историята на колата, извършва гаранционни ремонти и т.н. защото има договор за тази дейност с БМВ. Плаща си лиценз за диагностичен софтуер, дава гаранция на вложените части(чудно що ли не може сам да си занесеш чаркаляк от Евро07) и ремонти, подлежи на одити и рееед други.

Аз също доста се шашнах от фактурата за 1100лв за В47, но толкова струва реално.

Защо битува това схващане, че официалните БМВ сервизи са само дилърите(Дару, Бова, М-кар и т.н)?

Последна промяна empar на 27 Яну 2025, 14:27, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
https://www.bmw.bg/bg/integration/dealer-locator.html
На bmw.bg нещо не го намирам на картата, може ли един линк от сайта, да ме ориентираш къде са по-официалните
На bmw.bg нещо не го намирам на картата, може ли един линк от сайта, да ме ориентираш къде са по-официалните

- empar
- младши ентусиаст
-
TNT написа:https://www.bmw.bg/bg/integration/dealer-locator.html
dealer locator?
Геровски НЕ ПРОДАВА коли, колега! Извършва сервизна дейност.

bmw.bg e узурпирано точно от дилърите и какви к**венски номерца правят на останалите севризи с договори към БМВ не искаш да знаеш.
Последна промяна empar на 27 Яну 2025, 14:35, променена общо 1 път
Тоест е напълно нормално сервиз на Геровски или Муцуневски да е по-скъп от официален такъв?
И една от причините е, че сторито от подобен ще получи повече лайкове?
Мда, супер звучи...
Мда, супер звучи...
- empar
- младши ентусиаст
-
driver69 написа:Тоест е напълно нормално сервиз на Геровски или Муцуневски да е по-скъп от официален такъв?
Мда, супер звучи...
Я прочети пак няколко реда по-нагоре за думата ОФИЦИАЛЕН какво написах.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Дето има една приказка- човек трябва да прави това, в което е добър и да изкарва пари за тези неща, дето не умее.
Тоест ако ти си добър в една сфера , очакваш адекватно заплащане и също така плащаш на тези, дето са като теб добри в своята си сфера.
За мен това е най-важният принцип- реципрочност!
Тоест ако ти си добър в една сфера , очакваш адекватно заплащане и също така плащаш на тези, дето са като теб добри в своята си сфера.
За мен това е най-важният принцип- реципрочност!
- TNT
- младши ентусиаст
-
empar написа:driver69 написа:Тоест е напълно нормално сервиз на Геровски или Муцуневски да е по-скъп от официален такъв?
Мда, супер звучи...
Я прочети пак няколко реда по-нагоре за думата ОФИЦИАЛЕН какво написах.
Добре де, дай линк от bmw.bg или bmw.com

Това малко ми звучи като оригинален анцуг от битака.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Официалният представител на БМВ или която и да било друга марка си сключва договори със сервизи ,които отговарят на определени изисквания да обслужват гаранционни и следгаранционни автомобили .Вече цените на труд вероятно са определени почасово според стандартите заложени от кораба - майка .
- empar
- младши ентусиаст
-
ТНТ, къде има списък с подобни сервизи не знам, признавам си. Не съм си правил никога труда да търся.
Аз лично залагам на друг със същия договор с БМВ и съм повече от доволен.
Спирам да пиша, защото вече го обръщаме на селска разправия.
Аз лично залагам на друг със същия договор с БМВ и съм повече от доволен.
Спирам да пиша, защото вече го обръщаме на селска разправия.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Това сега го извадих от сайта на bmw.bg и всеки свободно може да си провери цените, мога да кажа, че цените за обслужване на стари коли са доста добри и ниски, винаги съм съм си обслужвал (и не само обслужване а и ремонти и смяна на масла на раздатки и тн) колата в официалния сервиз и никога не е имало проблеми. Сигурен съм, че в измислени гаражни сервизи като на ония дето плямпа в тик ток с "оригиналните програми" и сервиз тип гаражче са му много по-скъпи цените, както и на други гаражни майстори, които не могат даже да вписват сервизна история в bmw...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Списък няма ,влизаш в сайта им и цъкаш на намери сервиз ,има карта с местоположения
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Особено за ОЕМ спирачки хич не са лоши ценитеtop написа:Това сега го извадих от сайта на bmw.bg и всеки свободно може да си провери цените, мога да кажа, че цените за обслужване на стари коли са доста добри и ниски, винаги съм съм си обслужвал (и не само обслужване а и ремонти и смяна на масла на раздатки и тн) колата в официалния сервиз и никога не е имало проблеми. Сигурен съм, че в измислени гаражни сервизи като на ония дето плямпа в тик ток с "оригиналните програми" и сервиз тип гаражче са му много по-скъпи цените, както и на други гаражни майстори, които не могат даже да вписват сервизна история в bmw...

За "умението" за вписване в история, мисля само "Х пари на година" за абонамент е нужно. Някой може да ме поправи, ако греша.