Как си възпитавате децата?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Как си възпитавате децата?
Като малък ми харесваха книгите за тримата мускетари, там също си има доста интересни неща. Интриги колкото щеш с цел да се докопаш до властта. Имаше и доста битки нали и такива неща.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:Като е трябвало да имам шестици съм имал.
Простичко написано, но не за прости хора

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
5'68...... и не, това не е калибър на пушкало, а резултата ми от кандидатстудентския изпит по БЕЛ
От последните мнения си правя извода, че соц образованието е осигурило летящ старт на първите ни емигранти в чужбина по отношение на знания и обща култура. Но поради що се срамят да си признаят, не знам....

От последните мнения си правя извода, че соц образованието е осигурило летящ старт на първите ни емигранти в чужбина по отношение на знания и обща култура. Но поради що се срамят да си признаят, не знам....

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По-важно е, защо сега не се признае, че образованието е много 'по-слабо' и не се 'натиска' за неговото подобряване....
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Проблема на образованието е, че си остана в соца, даже и назад върна. Докато света мръдна напред и вече изобщо не е адекватен начина по който се преподава и материала който се покрива. НО всичко ще се оправи съвсем скоро с новите часове по религия и морал, да живее другарката Янка Такова която милее за нашите деца!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Голямата разлика, която виждам сега в сравнение с комунизма е, че тогава ако беше добър по математика се явяваш на изпит в висше учебно заведение и си приет, а сега колкото и да си добър родителите трябва да се ръсят за допълнителни уроци.
Другия проблем, който е повсеместен е, че се наблегна на бизнеса, не може учебниците по математика да се променят всяка година.
Добре е да се дава добър пример в семейството, но възпитанието продължава на улицата, а там важат други правила.
До някъде и аз съм се провалил, като родител, на 20 дъщерята си купи първото е36, след това и второ ......
Другия проблем, който е повсеместен е, че се наблегна на бизнеса, не може учебниците по математика да се променят всяка година.
Добре е да се дава добър пример в семейството, но възпитанието продължава на улицата, а там важат други правила.
До някъде и аз съм се провалил, като родител, на 20 дъщерята си купи първото е36, след това и второ ......
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Никога не съм смятал, че зубренето и помненето на всякакви глупости е "учене". По принцип лошо нема, стига това да не се отразява с оценка.
Ама такава ни е системата и то не от сега. По съпромат една задача е няколко листа смятане /без калкулатор/ и вероятността да сбъркаш сметките е голяма. Ама господин асистента ми писа двойка щото крайния отговор не съвпада с отговора в помагалото му, а че принципа и начина на решаване е верен и някъде съм объркал сметките - много важно. Това не е учене за мен. Ученето са някакви принципи, начини,правила, да знаеш как и да можеш да учиш...а тва че не помниш колко точно е висок връх Мусала примерно - голем праз. По-важно е да знаеш, че е най-високия
) Частни уроци винаги си е имало и по соца също. И винаги ми е било неясно защо така. Ако си си седел на задника в училище не ти са нужни просто. Ама първо родителя е оставил нещата на самотек и второ ако не си с "вишу" се едно си никой. Което не е вярно, ама ся...
За протокола съм зубъра на випуска, с пълно 6 + 2 висшета , като се замислям за трето даже.
) И не заради диплом или нещо такова, ми просто ми е интересно да уча някакви неща.
Edit понеже съм принципен и двете висшета съм стигнал до края, но не съм се дипломирал, по същата причина - дипломирането вече не е учене, а доказване на нещо си на некой.
Докато ми е било интересно съм учил, после не ми е било интересно
))
И нещо се оклонихме от темата. Да възпитаваш не е същото като учене. Различни работи са.
Ама такава ни е системата и то не от сега. По съпромат една задача е няколко листа смятане /без калкулатор/ и вероятността да сбъркаш сметките е голяма. Ама господин асистента ми писа двойка щото крайния отговор не съвпада с отговора в помагалото му, а че принципа и начина на решаване е верен и някъде съм объркал сметките - много важно. Това не е учене за мен. Ученето са някакви принципи, начини,правила, да знаеш как и да можеш да учиш...а тва че не помниш колко точно е висок връх Мусала примерно - голем праз. По-важно е да знаеш, че е най-високия

За протокола съм зубъра на випуска, с пълно 6 + 2 висшета , като се замислям за трето даже.

Edit понеже съм принципен и двете висшета съм стигнал до края, но не съм се дипломирал, по същата причина - дипломирането вече не е учене, а доказване на нещо си на некой.
Докато ми е било интересно съм учил, после не ми е било интересно

И нещо се оклонихме от темата. Да възпитаваш не е същото като учене. Различни работи са.
Хм,хм...
ildivvy написа:По-важно е, защо сега не се признае, че образованието е много 'по-слабо' и не се 'натиска' за неговото подобряване....
От наблюденията ми не мисля, че сега образованието е "много по-слабо". Така твърдят всякакви ретрогради, които смятат, че те са станали велики, щото родителите им са ги били на ставане и лягане. А сега младите за нищо не стават, щото едно магаре не могат да впрегнат, не знаят да сковат кочина и не могат да прекопаят 2 декара царевица...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
То те младите никога не са ставали
)) И преди 40 години си беше същото, а и преди това е било.
Нормално. Аз също не смятам така (че младите не стават и образованието не става) и по лични наблюдения колкото млади не ставаха кога аз бех млад толко са и сега +-.
Учебната програма даже е много по-пълна и натоварена от нашата, примерно. Дали това е хубаво е отделен въпрос.

Нормално. Аз също не смятам така (че младите не стават и образованието не става) и по лични наблюдения колкото млади не ставаха кога аз бех млад толко са и сега +-.
Учебната програма даже е много по-пълна и натоварена от нашата, примерно. Дали това е хубаво е отделен въпрос.
Хм,хм...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Преди 30 години ако си донаборник и искаш да влезеш с желана специалност във ВИНС,УНСС,СА Ценов,Минно-геоложкия,УАСГ,Медицинския и сие добри университети или тря ходиш на уроци или предмета по който е изпита да ти е като А и Б. За ВИПОНД,Военноморското, освен добра подготовка трябваше и вуйчо владика
.
В момента образованието е леш, принципа "Парите следват ученика" създаде извратени ситуации, в които децата и родителите им управляват системата. Някога изключваха от училище дет се вика за неправилно дишане, сега това е невъзможно. Една учителка от училището на децата беше принудена да подаде оставка под натиск на директорката щото видиш ли била много строга и взискателна и пишела слаби оценки на учениците. Това водело до лош имидж на училището щото много родители се оплаквали
.

В момента образованието е леш, принципа "Парите следват ученика" създаде извратени ситуации, в които децата и родителите им управляват системата. Някога изключваха от училище дет се вика за неправилно дишане, сега това е невъзможно. Една учителка от училището на децата беше принудена да подаде оставка под натиск на директорката щото видиш ли била много строга и взискателна и пишела слаби оценки на учениците. Това водело до лош имидж на училището щото много родители се оплаквали

nickstorm написа:5'68...... и не, това не е калибър на пушкало, а резултата ми от кандидатстудентския изпит по БЕЛ![]()
Има много истини, но на мен примерно средното образование с нищо не ми е помогнало. Повечето учители откровено се подиграваха с мене и бях келеш, от който нищо няма да излезе. Образованието ми беше от улицата и от книгите, които сам си четях. Математика и физика започнах да схващам малко по малко чак във оВенното училище, добре, че са опростени

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не можа ли да запишеш някакъв опреснителен курс във Харвард , така вместо Уестпойнт ще пише че си завършил Харвард. Математика и физика започнах да схващам малко по малко чак във оВенното училище

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:Не можа ли да запишеш някакъв опреснителен курс във Харвард , така вместо Уестпойнт ще пише че си завършил Харвард. Математика и физика започнах да схващам малко по малко чак във оВенното училище
Можах, в крайна сметка завърших трудна специалност в един от най-престижните американски университети. И това си беше тегаво, но друго си е като имаш интерес и мотивация.
А училището някога ми беше толкова тъпо, предпочитах да се шляя по улиците или по планините и да си чета книгите. Щяха да ме изключват заради твърде много извинени отсъствия. Класната ми ходила до поликлиниката да разследва, да не съм откраднал кочан с бележки за извинения. Ама аз да не съм чак толкова прост. Изяждах един суров картоф да ми раздразни гърлото и отивам и си взимам бележка за една седмица съвсем легално. Даже ако има много опашка пред кабинета, да не си губя времето, отивах на регистратурата и виках - доктор Пенчева ме прати за бележка. Бях редовен клиент и си ме знаеха

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Има много истини, но на мен примерно средното образование с нищо не ми е помогнало.
Аз бях от отличниците на випуска и като цяло винаги съм бил от най-успешните, но от 1ви до 12ти клас не съм пипнал да уча и всичко ми се получаваше много лесно, а и се разбирах много добре с всички учители и не ме пипаха много. Със сигурност много полезен опит и училището е помогнало да съм това, което съм, но не директно и от учене.
После в университета ми беше допълнително тегаво, защото не се бях научил да уча, но пък се научих без много вредни навици.
Spunky написа:enigma написа:Има много истини, но на мен примерно средното образование с нищо не ми е помогнало.
Аз бях от отличниците на випуска и като цяло винаги съм бил от най-успешните, но от 1ви до 12ти клас не съм пипнал да уча и всичко ми се получаваше много лесно, а и се разбирах много добре с всички учители и не ме пипаха много. Със сигурност много полезен опит и училището е помогнало да съм това, което съм, но не директно и от учене.
После в университета ми беше допълнително тегаво, защото не се бях научил да уча, но пък се научих без много вредни навици.
В някакво разпасано капиталистическо училище си бил ти, затова е било толкова лесно.

Нашите даскалици бяха като Фрау Фарбиссина. Особено по химия, беше голям цербер. И тия уравнения с решаването на валентностите така и не ги разбрах, обясняваше ми, че явно съм твърде тъп за да ги схвана

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ