НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: НВ-ВМХ
Със сигурност не е майтап работа. Но поне тялото няма как да те лъже. Щом се чувствам добре явно всичко е наред. Има хора, които гладуват и ходят пеш по 5-6км на ден през това време.
Крайно несъгласен съм обаче с методите на захранване, които масово се препоръчват. Гладуваш седмица, две или месец и после направо портокалов сок три дни
Какво става с инсулина? Миналия път след седмица един ден ядох само копривена чорба и на втория почнах с пържолите
Тоя път мисля поне 2-3 дни на бульон или агнешка супа да изкарам.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз като знам колко свалям като падна на 1500 калории
Страх ме е да гладувам 3 дни, да не изчезна
А и както засегнаха по-горе имунната система... Няма проблеми?
П.П. Откъде поръчвате витамини и т.н.? В силабг човека, който им отговаря за логистиката, трябва не да го уволнят, а линч направо. От поне година не съм правил поръчка и да има на 100% всичко. За най-вървежния протеин на турбо-промоция може и 65 вкуса да предложат, ама за по-специфични неща... никакъв шанс. Лятото с боксови ръкавици буквално нямаха най-масовия размер от никаква разцветка на марката Everlast, какъвто и модел
За колан за тежести скоро се оказа, че изобщо са получавали само 1 размер, ама са написали 5-6 размера
На NOW продуктите също не ги уважават много вече.

П.П. Откъде поръчвате витамини и т.н.? В силабг човека, който им отговаря за логистиката, трябва не да го уволнят, а линч направо. От поне година не съм правил поръчка и да има на 100% всичко. За най-вървежния протеин на турбо-промоция може и 65 вкуса да предложат, ама за по-специфични неща... никакъв шанс. Лятото с боксови ръкавици буквално нямаха най-масовия размер от никаква разцветка на марката Everlast, какъвто и модел

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Иво, дай инфо как се движи фастинга
После за колко време ще върнеш тия 5-8 загубени кг? Чисто ли се качва, или организма се запасява след фаста?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
12-ти ден днес. Няма особени проблеми с изключение на това, че си представям всякакви деликатеси, които ще си направя като захраня
Нямам търпение да ми пристигне кухненския робот да меля кайми и да пълня наденици за печене. Вчера от 8 до 7 изкарах на крак. Бях на изпит по кормуване и се оказа, че го взехме само двама от 9, значи съм ОК все още
Килограмите не ме интересува кога ще ги върна, отдавна това не ми е водещо в живота да тежа повече и да съм як. После се качва както и се храниш, ако ядеш чисто ще качваш чисто.

Килограмите не ме интересува кога ще ги върна, отдавна това не ми е водещо в живота да тежа повече и да съм як. После се качва както и се храниш, ако ядеш чисто ще качваш чисто.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако си изкарал и психотеста на гладно, няма страшно... Струва ли си целият глад все пак, осезаемо по-добре ли се чувстваш?
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз не го правя поради някаква определена причина. Не съм се чувствал зле за да търся промяна. Предполагам, че като започна да ям ще имам доста енергия и в резултат на по-ниското тегло ще съм самолет или поне преди беше така. А и скоро ми идва бързото колело
Както съм казвал и преди тренирал съм с машини и разните програми от списания и други всякакви схеми, после Кросфит, ял съм и сланина и ориз с гърди, през три часа, а сега и през две седмици.
Хубаво е да опиташ всичко от първа ръка за да имаш идея кое и как действа щото само да четеш статии и да пускаш съвети с графики не става. 

Както съм казвал и преди тренирал съм с машини и разните програми от списания и други всякакви схеми, после Кросфит, ял съм и сланина и ориз с гърди, през три часа, а сега и през две седмици.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз няма да гладувам
Вече съм здрав, започнах тренировки, имам апетит
, искам да качвам
Заредил съм се с креатин монохидрат(няма да правя зареждаща, направо 2х5гр), бета аланин, ААКГ(тези 3-те трябва да ме изкарат поне месец), Витамин Ц (по 4гр дневно), чесън на дражета
(тези двете 2 месеца, после сигурно пак ще взема) и ZMA имам за 2-3 седмици, което мисля дали да не взимам само в тренировъчни дни. Смятам също така да намаля кафетата до 2 на ден
Ограничение на въглехидратите до 0-5% и то само преди тренировка. На каква храна да наблягам? Основното 100% ще е мощно свинско със сланина. Мисля да наблягам на врат, защото той е най-калоричен
Също така и да прибавя няколко яйца за закуска, че почти съм ги спрял. Каква е по-добрата тактика с калориите? Да си харесам едни примерно 4000-4500 и всеки ден да целя това или колкото успея да изям? Смятам да го карам на колкото мога повече, понеже ще има дни с 5000-6000
Мисля да намаля и салатите, че само ми пълнят корема с нищожни калории
Тренировките ще са 3 пъти седмично вероятно. Гърди(4упр)/бицепс(4упр.), Гръб(4упр.)/трицепс(4упр.), Рамо/трапец(4-5упр.)/крака(3упр). Рамото го правя леко, че имам стара контузия, която има навика да се събужда
, краката колкото мога клек
В серии х8 бройки, уреди почти не ползвам. Кардиото мисля да остане само с няколкото междинни плувания, които трябва да вмъкна между фитнеса (университети, заверки а-у
)
Целта ми е 3-4кг за 30-40 дни, които в предвид %-та ми мазнини... смятам, че видимо ще си личат. И да се омазня малко, вероятно няма да скрия плочките
Приемам всякакви съвети за промяна в хранене/тренировки. За добавки не ми се дават повече пари 

Тренировките ще са 3 пъти седмично вероятно. Гърди(4упр)/бицепс(4упр.), Гръб(4упр.)/трицепс(4упр.), Рамо/трапец(4-5упр.)/крака(3упр). Рамото го правя леко, че имам стара контузия, която има навика да се събужда

Целта ми е 3-4кг за 30-40 дни, които в предвид %-та ми мазнини... смятам, че видимо ще си личат. И да се омазня малко, вероятно няма да скрия плочките

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Аз открих бекона като чудесно месо. Мазно и непретенциозно. Непретенциозно имам предвид, че колкото и голямо парче да вземеш можеш директно да го поръсиш с подправки, в тавата и в печката. На слаб огън се изпича доста добре. Относно тренирането аз редувах следните комбинации:
1. Гърди и трицепс
2. Гръб и бицепс
3. Рамо, трапец и крака
1. Гърди и бицепс
2. Гръб и трицепс
3. Рамо, трапец и крака
Сменях ги през определен предиод от време двете. В последно време обаче попаднах на една друга комбинация:
1. Гърди и предно с горно рамо
2. Гръб със задно рамо и трапец
3. Ръце ако съм в настроение кардио или крака, ако не краката отделен ден.
С тази система имам чувството, че най-добре започнаха да ми се развиват гърдите, рамото и трицепса.
1. Гърди и трицепс
2. Гръб и бицепс
3. Рамо, трапец и крака
1. Гърди и бицепс
2. Гръб и трицепс
3. Рамо, трапец и крака
Сменях ги през определен предиод от време двете. В последно време обаче попаднах на една друга комбинация:
1. Гърди и предно с горно рамо
2. Гръб със задно рамо и трапец
3. Ръце ако съм в настроение кардио или крака, ако не краката отделен ден.
С тази система имам чувството, че най-добре започнаха да ми се развиват гърдите, рамото и трицепса.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз не виждам много смисъла да се стремиш да качиш няколко килограма които с тези калории ще са 50% мазнина сигурно и после да се чудиш как да я сваляш пък. НВХ все пак цели преди всичко здраве и не е идеалния инструмент да си много голям и чист същевременно. Ако прекаляваш с количеството храна и калории независимо, че си на много чисто НВХ пак ще си вдигнеш кръвното, ще затрудниш сърцето, бъбреците, дроба и т.н. Далеч по-лесно ще ти е ако ядеш ориз, белтъци, гърди и т.н. и също толкова нездравословно 
Не знам на кое казваш бекон, че в магазините гледам всеки си го кръщава както си иска. Ако ства въпрос за гърдите и аз ги плющя от бая време. Дори зимата си правя студено пушени и после леко като се запекат са супер. Много добре става като ги режеш на много тънко. За целта ги сложи във фризера да се стегнат и с остър нож можеш да ги режеш на много тънки филийки.

Не знам на кое казваш бекон, че в магазините гледам всеки си го кръщава както си иска. Ако ства въпрос за гърдите и аз ги плющя от бая време. Дори зимата си правя студено пушени и после леко като се запекат са супер. Много добре става като ги режеш на много тънко. За целта ги сложи във фризера да се стегнат и с остър нож можеш да ги режеш на много тънки филийки.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз, за да стана "голям", трябва да кача поне 25кг
Говоря за достигане на оптимална за височината ми тегло, което в момента е доста под това 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не мисля, че е правилно понятието като "оптимално" тегло. Кой казва кое е оптимално, някой учЕн направил съответната табличка? По-скоро е индивидуално, такова с което се чувстваш добре, здрав си и тялото ти работи правилно. Пък и дори да има по-скоро трябва да гледаш активното тегло. Ако си постигнал целевото си оптимално тегло с 20% телесни мазнини и 10% е очевидно, че в единия случай далеч не е оптимално положението.
- TNT
- младши ентусиаст
-
По моите виждания 68-69кг на 181см са далеч от оптималното
Факт е обаче, че с това хранене, активното тегло ми е почти същото както при 75-76кг преди време
Вече си харесвам %-та мазнини, като се стегна има плочици
Ама плочки на слаб мъж и цици на дебела жена не се броят
Здравословно се чувствам доста по-добре от преди, хранене няма да променям, най-много да сменя спорта 
П.П. А колко грама е лъжичка за кафе
Ама не за супа, не за чай, а за кафе? От най-най-мъничките
Чаената знам, че е 5гр. Тази за кафе 2гр ли е?

П.П. А колко грама е лъжичка за кафе

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Едно кафе по стандарт се прави от 6гр, лъжичката би трявбало да е толкова. Това за плочките на слаб мъж са го измислили тумбаците с 50 ръка и метър талия. За циците е вярно 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
От известно време ям почти всеки ден свински гърди. Ще ви дам една рецепта. Смесвате една лъжица мед с доматено пюре, намазвате предварително осоленото и опиперено парче гърди (може да са с кост или без) с получената смес, след което увивате месото в алуминиево фолио, но гледайте да го увиете много добре, поне с 3-4 парчета фолио, да се запечата плътно. Слагате го в някаква тавичка и го пъхате във фурната за 2.5-3 часа на 180 градуса, след което махате фолиото и запичате за още 10-15 мин. Става уникално крехко и вкусно, мазнините се запазват.