Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от koziak » 09 Юни 2019, 8:38

Имам да. Доста съм ги насолил, поеха ангажимента да направят всичко за да съм доволен, ще видим какво ще се получи. Брутални забележки са. Първоначално шефа на фирмата взе да ме убеждава че е нормално всичко да е криво и след като се ядосах стабилно, видя че няма да мине номера. Мисля да направя едно клипче, да се види хубаво целият им резил

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Юни 2019, 16:42

koziak написа:Здравейте, има ли начин да се оправи фуга? Един некадърник ми фугира банята, но е сложил прекалено много фуга. Изображение

С водна шкурка- мокри се и се търка лекичко, да не се наранят плочките. Фугиращата смес е много по-мека от плочката и бързо ще се вкара в граници.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 12 Юни 2019, 23:22

соред мен, най добре с препарат за чистене на следи от цимент - ползвал съм такъв и за сваляне на фуги - маха ги идеално.
Едиствено ако прекалиш, може да се наложи после да се префугира, но за 1 плочка нее проблем.

ползвах това:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 23 Юни 2019, 21:37

Здравейте, колеги. Дайте съвет за закрепяане на стойка за телвизор върху тухлена стена от тухла четворка... Кой измисли, че това може да се използва в строителството :banghead: :censored: :ranting:
Та телевизорът си е доста тежичък и искам да захвана надеждно стойката. До сега със стандартни дюбели ударих греда. Стои телевизора, но не е това, което трябва.
Металните дюбели за кухини, които се разтварят дали са удачни? Всякакви съвети са добре дошли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 23 Юни 2019, 21:41

dan-dam написа:Здравейте, колеги. Дайте съвет за закрепяане на стойка за телвизор върху тухлена стена от тухла четворка... Кой измисли, че това може да се използва в строителството :banghead: :censored: :ranting:
Та телевизорът си е доста тежичък и искам да захвана надеждно стойката. До сега със стандартни дюбели ударих греда. Стои телевизора, но не е това, което трябва.
Металните дюбели за кухини, които се разтварят дали са удачни? Всякакви съвети са добре дошли.

Металните дюбели за кухини са за картон, според мен няма да стане. Трябвс си дюбел за 4ка тухла. Ползвал съм hud l на хилти, но за жалост бяха 6х50, незнам дали имат по-дълги, ако си от София имам разни останали бройки (купувах цвл плик не ги намерих на дребно а са 70лв плика), ако има и мазилка може и да не се получи. Друг вариант има едни “втулки” за химически анкери.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 23 Юни 2019, 22:46

Тухлата, особено ако е турска забрави за обикновени дюбели. Както е казал колега преди мен - единствено и само химически ще ти свършат работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юни 2019, 23:13

Само химически дюбел , или пробиване на цяло със шпилка . При всички случаи ти трябва винт поне L180мм , дюбел ф10 мм може и къс . Другия начин е да се шприцова в дупките гипс или PU силикон , да се сложат дюбелите и като стегне да се завият винтовете .
С никакви стандартни дюбели не става 100% стабилно , вътре се разтрошава тухлата и става още по лошо . От много проби вътре става една хралупа и изобщо нищо няма да хване накрая .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 24 Юни 2019, 6:00

И още един жокер дупчи се без удар!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 24 Юни 2019, 9:07

Домързя ме да прибера една кутия с автоемайллак и я сложих на перваза на прозореца, временно :mhihi: Обаче, от тая буря снощи е паднала и е направила ебаси петното в/у една каменна пътека ....адската свинщина. Камъка е някъв червен пясъчник, а фугата аз съм си я бъркал-мраморно брашно с бял цимент. Боята е черна :mrgreen: Та как да я разкарам тая боя, да пробвам ли с химия или да паля горелката?
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 24 Юни 2019, 9:09

Буря, къде? Няма ли инфо как се чисти това авто в нета?

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 24 Юни 2019, 9:15

А трещеше нещо, ама може и някоя котка да я е съборила :mhihi: Сега и за ъглошлайф с телена четка се замислих ... :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 24 Юни 2019, 9:26

Силно ме съмнява да успееш да го почистиш, пясъчника е порест, боята влиза в порите и не се почиства, винаги остава петно. По добрия вариянт според мен е да намериш от същия камък и да го подмениш в зоната където е боядисан.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Юни 2019, 10:04

Или да намериш от същата боя и да боядисаш пътеката :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 24 Юни 2019, 16:11

Благодаря на всички за мненията. Ще опитам с химическите анкери :yes:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 24 Юни 2019, 19:22

Момчета, следващата седмица едни наематели се изнасят и след тях ще се опитам да направя освежителен ремонт на апартамента. Идеята е, че до сега е бил с тапети. На тая жега обаче едва ли ще постигна нещо с тапетите, та смятам да ги сваля, да сложа шпакловка и да клепам с латекс. Идеята е, че най-просто казано, трябва да стане хем максимално евтино, хем хубаво (знам, само фафли Боровец, ама...). Та, ако някой има наблюдение върху някоя смес за шпакловане, която е евтина и в същото време върши работа, нека сподели. Относно латекс, мой приятел наскоро прави ремонт на неговия апартамент, купи някакъв италиански латекс, който всеки ден си менеше цвета :conf: Купи някакъв най-евтиния и стана супер. Тук също съм отворен за предложения.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата