Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
Доста гледах и четох...само повече се обърках
В крайна сметка май имам фаворит - https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/13718

В крайна сметка май имам фаворит - https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/13718
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Преди почти 2 г. си взех SONY KD-49XF9005 4K Ultra HD LED SMART TV, ANDROID TV - 2199 лв. Ползвам го предимно като монитор на компа. PiP при режим HDMI няма - само при андроид тв. А андроид тевето е пълен ташак - бавно и със силно ограничени функции. Иначе, картина и звук - перфектни.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Don_Diego написа:Доста гледах и четох...само повече се обърках![]()
За брави тия ЛСД-та, като атмосферен дизел са на фона на ОЛЕД. За 2100лв може да си намериш 55ца ОЛЕД. Има разлика в цената, но пак казвам - разликата, особено при 4K HDR сигнал е епична.
Октомври ще има черен петък и ще може да се намери 65ца ОЛЕД за около 2500лв.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
OLED ми идва прекалено ярък и шарен ако щеш, не съм фен на изкуствено подсилената картина. Преди малко бях в Сони центъра да ги сравня LED и OLED и второто не е мойто, много изкуствено ми изглежда и затова ще се придържам към LED технология. Сега се чудя дали да е Full Array LED или стария вариант, разликата в цената е 400лв 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това е по-скоро, защото в магазините OLED-a се надува на максимум за да може да се "впечатлят" хората. Не, че нещо е изкуствено подсилено по принцип в самата технология.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
То от олед до олед има разлика. Освен това висок клас лсд не отстъпва много на олед. Кат сложиш и факта, че олед губи качеството си с годините няма нужда да се изказваш като последна инстанция.acho.rs написа:Don_Diego написа:Доста гледах и четох...само повече се обърках![]()
За брави тия ЛСД-та, като атмосферен дизел са на фона на ОЛЕД. За 2100лв може да си намериш 55ца ОЛЕД. Има разлика в цената, но пак казвам - разликата, особено при 4K HDR сигнал е епична.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Don_Diego
- ентусиаст
-
steeN написа:Това е по-скоро, защото в магазините OLED-a се надува на максимум за да може да се "впечатлят" хората
Демо клипчетата за LED също са надути на макс, но картината изглежда по-естествена (поне за мен). QLED пък вече е съвсем изкуствено...
400/1000 херца опресняване реални ли са дето ги пишат по рекламите?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Именно, максималните стойности, които може да стигне OLED са много по-големи, но не са необходими почти никога, особено пък в добре/правилно осветена стая 
Правилно настроен OLED има по-вярна картина от LCD, по дизайн

Правилно настроен OLED има по-вярна картина от LCD, по дизайн

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Don_Diego написа:400/1000 херца опресняване реални ли са дето ги пишат по рекламите?
Реални са, ама характеристиката, която измерват си я измисля всеки производител за себе си - "Еквивалент на еди какво си...".
Високият клас телевизори е със 120 херцови панели.
Full Array LED лед има смисъл най-вече ако пускаш HDR видео. Иначе в тъмни сцени ще ти даде по-равномерна осветеност на екрана, но силно се съмнявам да го забележиш.
И 120 херца и пълноекранната подсветка имат смисъл ако гледаш стриймове със съответните характеристики.
На Сони XH8000 серията е с 50/60 херца честота на опресняване и edge lit, а XH9000 100/120 и full array. Сигурно ще се намерят в някой магазин да покават едно и също, за да прецениш дали си заслужава да дадеш повече пари.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
В Сони центъра ги имаха и двата и ги сравнявах, както и OLED. OLED - не е мойто нещо както казах, отделно не ми се дават толкова пари за телевизор, който няма да е основен в къщата. Full Array - доста ми хареса, чувствително по-добър контраст от edge led, черното си е черно, local dimming-a също доста помага. Ще обиколя още няколко магазина за да сравня, но от изчетеното навсякъде се прехласват по този Full Array. Към момента имам нов фаворит - SONY KD-65XG9505BAEP, в момента е намален от 2700 на 2400, аз мога още малко надолу да го получа като цена.
https://www.sony.bg/electronics/televiz ... s#features
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Don_Diego написа:В Сони центъра ги имаха и двата и ги сравнявах, както и OLED. OLED - не е мойто нещо както казах, отделно не ми се дават толкова пари за телевизор, който няма да е основен в къщата. Full Array - доста ми хареса, чувствително по-добър контраст от edge led, черното си е черно, local dimming-a също доста помага. Ще обиколя още няколко магазина за да сравня, но от изчетеното навсякъде се прехласват по този Full Array. Към момента имам нов фаворит - SONY KD-65XG9505BAEP, в момента е намален от 2700 на 2400, аз мога още малко надолу да го получа като цена.
Черно е само докато не изгасиш лампите и не гледаш нещо тип космически битки, тогава разбираш колко е сиво

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bioz написа:То от олед до олед има разлика. Освен това висок клас лсд не отстъпва много на олед. Кат сложиш и факта, че олед губи качеството си с годините няма нужда да се изказваш като последна инстанция.acho.rs написа:Don_Diego написа:Доста гледах и четох...само повече се обърках![]()
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
5 години чаках да паднат цените и от 3 години съм с ОЛЕД, нито има нагар, нито губи нещо. Вече на тъмно, разликата с ЛСД е като със кинескоп. На светло в магазина не се вижда, но вкъщи ... ЛСД има смисъл от нисък и среден клас, заради цената. 2000+лв за ЛСД е безсмислено. Не се хваля, вкъщи имаме още 2 телевизора, на вилата още 2 - всичките са ЛСД. едно от ЛСДтта е Сони 7ма серия пак 4к с ХДР - пряко един до друг, особено при ХДР сигнал ОЛЕД е епохи напред. Изказвам се като последна инсанция, защото не ми се пишат фермани.
AGD написа:Don_Diego написа:400/1000 херца опресняване реални ли са дето ги пишат по рекламите?
На Сони XH8000 серията е с 50/60 херца честота на опресняване и edge lit, а XH9000 100/120 и full array. Сигурно ще се намерят в някой магазин да покават едно и също, за да прецениш дали си заслужава да дадеш повече пари.
100 херца започва от ХН8500 не от 9000
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Помощ при избор на LCD LED TV
Ти ако ще гледаш само ТВ на него, взимай един шарп и не го мисли.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk