Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Re: Цена на горивата

Мнение от player123 » 16 Мар 2011, 23:44

акциз ... сигурно какво се заяждаш .. искам да разбера и не слагай тоя офф :no:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person

Мнение от STASEK » 16 Мар 2011, 23:46

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Мар 2011, 23:49

player123, Не понеже с доста и доста има разлика, един колега по горе, който постоянно пуска постове от цени-образуване, складове и т.н.
Тряя да има разбиране и от търсене, когато една суровина е по-търсена от друга, то тя става главна и определяща, т.е. ако се търси производство на дизел и пропан, то бензина е отпадък.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Мар 2011, 23:52

masimo написа:
player123 написа:а газта какво ще става с нея :dunno: никой не казва нищо има ли шанс да падне или ще скача ? 1.30 е доста високо ..

Газта може да падне уникално много. За разлика от дизела където акциза е с 15 евро по малко от заложение минимум от ЕС, и бензина дето е с нива минимални за акциза в ЕС, то акциза на газта е с 50% по висок от минималния определен от ЕС, само и само наще да лапат повече. Ако решат газта може да стане 80-90 стотинки пре спокойно.
Ясно е дали има воля това да стане ...

Източник:
http://money.bg/news/id_975474879

Така наизуст ли го каза това с 80-90ст. :?: Ако чакаш от слагането на мин. акциз цената да стане 1лв. и надолу си в сериозна грешка... Ще го намалят със 100лв. и резултата ще е 10ст. надолу- стана 1,20... Аааа, извинявам се- в грешка съм колко ще падне цената. Акциза на пропан-бутана е върху ТОН, което е лееееко по-различно от 1000л.- върти ми се из главата нещо като 1кг.=1,8литра газ или нещо подобно, но беше близо до това... И к'во идва- свалят акциза- на колонка цената пада с 5-7ст. на литър, голяма полза :roll:
За цени под 1лв. за литър газ се насочи към Лукойл, не към акциза...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 16 Мар 2011, 23:59

ms написа:
masimo написа:
player123 написа:а газта какво ще става с нея :dunno: никой не казва нищо има ли шанс да падне или ще скача ? 1.30 е доста високо ..

Газта може да падне уникално много. За разлика от дизела където акциза е с 15 евро по малко от заложение минимум от ЕС, и бензина дето е с нива минимални за акциза в ЕС, то акциза на газта е с 50% по висок от минималния определен от ЕС, само и само наще да лапат повече. Ако решат газта може да стане 80-90 стотинки пре спокойно.
Ясно е дали има воля това да стане ...

Източник:
http://money.bg/news/id_975474879

Така наизуст ли го каза това с 80-90ст. :?: Ако чакаш от слагането на мин. акциз цената да стане 1лв. и надолу си в сериозна грешка... Ще го намалят със 100лв. и резултата ще е 10ст. надолу- стана 1,20... Аааа, извинявам се- в грешка съм колко ще падне цената. Акциза на пропан-бутана е върху ТОН, което е лееееко по-различно от 1000л.- върти ми се из главата нещо като 1кг.=1,8литра газ или нещо подобно, но беше близо до това... И к'во идва- свалят акциза- на колонка цената пада с 5-7ст. на литър, голяма полза :roll:
За цени под 1лв. за литър газ се насочи към Лукойл, не към акциза...

ужас. .. аз се надявам да падне имам 5 стотинки отстъпка на ЕКО дано падне поне до 1.10 :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 17 Мар 2011, 0:32

ms успокой се малко а ...

Да, след като го сметнах при редуциране на акциза, крайната цена на газта от Лукойл ще е 1.05лв, а не 80 или 90ст.
Но това е напълно възможно и реално постижимо без намесата на Ликойл от към производствена цена.

Нещо интересно:
http://gasoline-germany.com/international.phtml
В Русия нафтата е левче :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Мар 2011, 0:52

В Саудитска арабия нафтата знае ли някой колко е :clap:
Добре, че не гледаш в Русия колко е пропана :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Мар 2011, 0:59

masimo написа:ms успокой се малко а ...

Да, след като го сметнах при редуциране на акциза, крайната цена на газта от Лукойл ще е 1.05лв, а не 80 или 90ст.
Но това е напълно възможно и реално постижимо без намесата на Ликойл от към производствена цена.

Нещо интересно:
http://gasoline-germany.com/international.phtml
В Русия нафтата е левче :clap:

Не съм се карал, че да се успокоя ;)
Я кажи как го сметна това понижение с 25ст., че ми стана интересно... Но САМО с намаляване на акциза с 50евро до минималните 125евро- пиши ги 100лв. надолу акциз + ДДС върху тази сума идва крайната цена от Лукойл да слезе със 120лв. на ТОН... Дори да смятаме ТОН=1000литра намалението ще е 12ст.- откъде извади още толкова :shock:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 17 Мар 2011, 10:37

Докато аз съм на власт - ще има дисциплина. Няма как цените на стоките и услугите да падат - сега има световна финансова криза, земетресение и цунами. А чужденците не искат да инвестират в кочина.
Това каза премиерът Бойко Борисов по телевизия Тв7, цитиран от "Фокус"

Ебахти глупака! Се оправдава с трагедията в Япония...Миналата седмица се оправдаваше с Кадафи...Ей, то ако няма световни кризи с какво ще се оправдае....Ебаааахти глупака!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Мар 2011, 11:05

MatriX_Fucked написа:Докато аз съм на власт - ще има дисциплина. Няма как цените на стоките и услугите да падат - сега има световна финансова криза, земетресение и цунами. А чужденците не искат да инвестират в кочина.
Това каза премиерът Бойко Борисов по телевизия Тв7, цитиран от "Фокус"

Ебахти глупака! Се оправдава с трагедията в Япония...Миналата седмица се оправдаваше с Кадафи...Ей, то ако няма световни кризи с какво ще се оправдае....Ебаааахти глупака!

Освен това се некакви едни и същи приказки за построени магистрали,построил хемус,тракия и тн...аз пък си мислех че хемус по-отдавна е построена ,а от както вдигнахме герб на власт няма 100 метра построени магистрала,те сега започват и много ме съмнява че ще я завършат,освен това като я завършат,да не ми обяснява че щели сме българите да си я ползваме безплатно,щото сега има винетки,ама се обмислят тол такси и да се дадат на концесия...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 17 Мар 2011, 12:12

ms написа:..

Наизуст :wave:
Не загрях че акциза при газта е за 1800литра а не 1000. Оттам следва при понижение на акциза до нормални граници, понижението на газта да е с около 10-15стотинки. Кркайна цена 1.05лв, но и това е нещо.

Докато аз съм на власт - ще има дисциплина. Няма как цените на стоките и услугите да падат - сега има световна финансова криза, земетресение и цунами. А чужденците не искат да инвестират в кочина.

Дисциплина за овците ? Що няма никой осъден от ПР акцииките ... :nono:
Как ще искат да инвестират с тая корупция и държава, панически се опитваща да прецака бизнеса с хиляди данъци, налози и глоби. Докато тия дето внасят от китай минават тънко с подкупи ...
Няма България ... банките са ни гръцки, мобилните оператори са ни австрийски, хранителните ни магазини са немски, тока ни от АЕЦ козлодуй се продава от Чехи, праиме само тухла 4-ка.
Примериера да каже че управлява кочина ... :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Мар 2011, 14:43

И аз му слушай изказването, просто не е истина!
1. Ходи ряза лентата на участъка на магистрала "Марица" при Любимец, ми тя бепе готова при Станишев, когато дойде ГЕРБ на власти и оставаха смао манителите на участъка!
2. Строят един участък на Тракия с TRASE и то с пепел, вместо инертни материяли :shock: !
3. 4-тия лот на Тракия може да го отпишете заради смешния проект на "Виаплан"!
4. В момента няма нито една магистрала в България, път независимо от класа му по който има кръпки на цели участъци, не може да е Автомагистрала! Ми то сегашните магистрали са за преасфалтиране, от АПИ са пуснал два-три участъка за пренастилка по 20-на километра сега ще им се прави проектче, чакайте да ги направят :mhihi: !
5. Щял да бъде запомнен с строежа на магистралите, е къде са!???
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Мар 2011, 15:10

2020 e срока за всичките 7 магистрали. Вий как си я мислите че става тая, бодни пръка, пий вино? А той как си мисли, че ще управлява до 2020.... Освен магистралите каза и АЕЦ Белене щял да постори. Нали беше гьол пълен с жаби, г-н Борисов, ко стана, гьола пресъхна и жабите умряха, май сте налапал и вие комисионната въдица? Апропо, защо някой не провери някога вашите доходи и данъчни декларации? След като сте толкова дисциплиниран и коректен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Мар 2011, 15:37

Нещо се разсейвате...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 17 Мар 2011, 15:57

газта падна 1.26 е :bang: :conf: :bchug: