Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Според вас каква е причината за катастрофата на автобуса? Според мен шофьорът на автобуса е много слаб и не е реагирал правилно, стреснал се е от удара на колата в диференциалните гуми и е завъртял волана. Липсата на качествени кадри в транспорта си казва думата.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Мордехай написа:Според вас каква е причината за катастрофата на автобуса? Според мен шофьорът на автобуса е много слаб и не е реагирал правилно, стреснал се е от удара на колата в диференциалните гуми и е завъртял волана. Липсата на качествени кадри в транспорта си казва думата.
Има липса на качествени кадри поради липса на качествени фирми

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Причината е удара в гумите от другата кола, а вече какво е довело до загубата на контрол над нея е друг въпрос с много неизвестни. Вече според зависи колко силно е ударен зависи и колко е подскочил и каква е била реакцията на шофьора. Като се обърна каруцата, пътища много
Докато народа е толкова безразсъден ще сме постоянно свидетели на подобни инциденти

Докато народа е толкова безразсъден ще сме постоянно свидетели на подобни инциденти

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
(bubsa) написа:Има липса на качествени кадри поради липса на качествени фирми
Абсолютно вярно! Допреди десетина години "бизнисменити" се ебаваха с шофьорите и въобще с всякакви работници, сега резултатите са налице и ще продължава да се влошава.
Блокиралият волан на лекия автомобил най-вероятно е от фиктивните технически прегледи или от изключително слабия шофьор (жена) и неадекватна разконцентрираност. Ударът не мисля, че би бил силен защото автомобилът не идва перпендикулярно, а се движи в съседната лента евентуално с почти същата скорост. Автобусът е изключително тежък, за да може да бъде избутан от малка лека кола. Ако не измислят нещо, което не знаем, най-вероятната причина е грешка на водача на автобуса.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не всеки може да овладее кола, която се е "отлепила" от пътя. Със сигурност е имало възможност за по-добра реакция, но не мисля че шофьора е за обвиняване в случая - кой очаква да го ударят по този начин и да го вдигнат във въздуха на магистралата?
https://www.24chasa.bg/novini/article/6815387
Добре де, как 1 тон кола ще удари 20 тона или там колкото е автобус, карайки успоредно на него в ниската му част с еднаква скорост и ще го вдигне на 2 гуми ??
Чисто физически, това е напълно невъзможно.
За да отлепиш тоя автобус, трябва да го шибнеш в най-високата точка и то с къде къде по-голяма маса и сила.
Добре де, как 1 тон кола ще удари 20 тона или там колкото е автобус, карайки успоредно на него в ниската му част с еднаква скорост и ще го вдигне на 2 гуми ??
Чисто физически, това е напълно невъзможно.
За да отлепиш тоя автобус, трябва да го шибнеш в най-високата точка и то с къде къде по-голяма маса и сила.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Ами той всъщност отговори как е обърнал автобуса. При удара е завъртял волана наляво и физичните закони не са му простили. А шофьорката най-вероятно лъже за шума в гумата, но това ще се потвърди единствено от адекватна техническа експертиза. Може би се е разсеяла с радиото и злополуката е налице.
Както и да го е ударила, автобусът е около 15 тона или малко повече, зависи от багажа и пътниците, но е двуосен и няма как да е 20 тона.
Както и да го е ударила, автобусът е около 15 тона или малко повече, зависи от багажа и пътниците, но е двуосен и няма как да е 20 тона.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Мордехай написа:Ами той всъщност отговори как е обърнал автобуса. При удара е завъртял волана наляво и физичните закони не са му простили. А шофьорката най-вероятно лъже за шума в гумата, но това ще се потвърди единствено от адекватна техническа експертиза. Може би се е разсеяла с радиото и злополуката е налице.
Напълно е възможно да е чула шум в гумата. Нали направиха модерни прекъснати шумящи линии. И аз съм се шашкал, че нещо ми има на окачването, докато се усетя, че е от маркировката. А дали е такава маркировката на мястото на ситуацията идея си нямам. Имам позната, която беше тръгнала да търси сервиз в София, заради тоя шум от линиите. Всеки човек ги приема различно тези работи. Зависи и от моментния стрес, на който е подложен.
Като го гледам тва ръждиво Рено - нищо чудно да му се е отлепило феродото на задната спирачка , те са барабани - блокира колелото и при тази скорост на магистрала те как е отишла към автобуса
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не знам, изобщо, какъв шанс има мацката да бутне рейса странично с рендето - даже и мотора му е зад задния мост
. На мен, обратното ми се струва по-вероятно. Тоя, с тая реакция - или зверски се е стреснал
, или се е събудил ...

Ubi dubium, ibi libertas
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Скоро при последния сняг служебния ни рейс Чавдар (Сетра) един със Субару го удари по същия начин при изпреварване. Нещо предобрил с газта и Субаруто поднесло и се ударил странично по средата на автобуса. Не съм бил вътре ама колеги ми казаха че бая се разлюлял рейса. Това с около 60-65 км/ч заради хлъзгавия път.
Тука е същото само че скороста е по-голяма 90 + на автобуса и сигурно 100 + на колата. Като се е разлюлял и шофьора е навил наляво и му е помогнал да се обърне. Ако не е въртял волана е можело да се успокои и да не стане така.
Тука е същото само че скороста е по-голяма 90 + на автобуса и сигурно 100 + на колата. Като се е разлюлял и шофьора е навил наляво и му е помогнал да се обърне. Ако не е въртял волана е можело да се успокои и да не стане така.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Мордехай написа:Според вас каква е причината за катастрофата на автобуса?
Каква е... Петък 13-ти - имало е да става. Да минава тоя шибан ден, че толкова ядове не съм брал от години.
Excellent! Steven is my name!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Това с петък 13-ти е просто суеверие. Предният ден когато кола спря кола в аварийната и някакъв ги отнесе умряха 3-ма човека - жена, мъж и дете. Тогава беше четвъртък 12-ти. Толкова.
Аз преди време също правех така, но честно ти казвам се запитах дали ако наистина има спешен случай не бих влошил нещата защото как ще различиш наглеца от реално бързащия? Една пикла с Мерцедес като и блокирах така пътя и след това мина отляво след малко, после пред и ми наби спирачки. Показателно колко много се изнервят хората по пътя и как си търсят белята защото аз определено ако исках можех да мина пред нея и да я издебна за да и набия спирачките качествено, че да се забие в мен, а после да стане и по-лошо като скочи да се прави на вървежна, беше и с някакъв охлюв в колата. Та мисълта ми е, че с блокаж на ленатата няма да ги превъзпиташ. Според мен с видео, свидетелстване и големия акт, най-много
е ги заболи. Другият вариан, който действа е бой.
Баща ми каза същото. Той едно време караше з акратко голям камион, но доста години е карал автобуси, даже по едно време беше съдружник в автобусни превози за София. Та каза, че тоя автобус му се виждал много майтапчисйки и не бил Немски, някакъв Киатйски ли го нарече, нямал бил стабилизираща щанга и въобще не бил стабилен на пътя, та и това оказвало влияние, но най-вероятно реакцията на шофоьра я е нямало никаква. Аз помня как преди много години бях малък и той караше за София автобуса, по едно време на едно изкачване горе бе спряла кола, която се видя в последния момент, а пътя бе леден, той чукна леко спирачки и автобуса тръгна настрани, все едно си дрифти. Но някак обърна волана и го оправи. Нещо такова е ставанало сега, но нашия човек не е успял да го врътне както трябва. Ввъв всеки случай удара е причината де, без него нямаше да му се налага да реагира, но 20 тона рейс трудно се мърда ор бълха. Все едно вие ако сте 100 кила да ви събори котка като ви...бутне. Може, но трудно.
Хаос написа:Top Gun Maverick написа:ако някой в задръстването му стане лошо и започне той да бърза за болница или помощ?
Много малък шанс.
А какво правим, когато аварийната е задръстена от бързаци със скъпи коли? Около Великден пътуваха всички, но интересното е, че километричните задръствания около ремонтите и катастрофите бяха изпреварвани предимно от скъпи коли - например М4, АМГ-та и някои дребни псевдо батки с Аудита. Е, не успях да препреча на всички пътя, защото някои летяха в аварийната с по 100+!!! докато двете ленти за движение бяха спрели! и не ми се попадаше в катастрофа с олигофрени преди празниците.
А смотаните куки ги гледаха как изпреварват през аварийната и не спряха НИКОГО!
Жалкото е, че никой освен мен не препречи пътя, останалите насрани по автомобилите си, нали преклонена глава сабя не я сече...
Аз преди време също правех така, но честно ти казвам се запитах дали ако наистина има спешен случай не бих влошил нещата защото как ще различиш наглеца от реално бързащия? Една пикла с Мерцедес като и блокирах така пътя и след това мина отляво след малко, после пред и ми наби спирачки. Показателно колко много се изнервят хората по пътя и как си търсят белята защото аз определено ако исках можех да мина пред нея и да я издебна за да и набия спирачките качествено, че да се забие в мен, а после да стане и по-лошо като скочи да се прави на вървежна, беше и с някакъв охлюв в колата. Та мисълта ми е, че с блокаж на ленатата няма да ги превъзпиташ. Според мен с видео, свидетелстване и големия акт, най-много
е ги заболи. Другият вариан, който действа е бой.
Мордехай написа:Според вас каква е причината за катастрофата на автобуса? Според мен шофьорът на автобуса е много слаб и не е реагирал правилно, стреснал се е от удара на колата в диференциалните гуми и е завъртял волана. Липсата на качествени кадри в транспорта си казва думата.
Баща ми каза същото. Той едно време караше з акратко голям камион, но доста години е карал автобуси, даже по едно време беше съдружник в автобусни превози за София. Та каза, че тоя автобус му се виждал много майтапчисйки и не бил Немски, някакъв Киатйски ли го нарече, нямал бил стабилизираща щанга и въобще не бил стабилен на пътя, та и това оказвало влияние, но най-вероятно реакцията на шофоьра я е нямало никаква. Аз помня как преди много години бях малък и той караше за София автобуса, по едно време на едно изкачване горе бе спряла кола, която се видя в последния момент, а пътя бе леден, той чукна леко спирачки и автобуса тръгна настрани, все едно си дрифти. Но някак обърна волана и го оправи. Нещо такова е ставанало сега, но нашия човек не е успял да го врътне както трябва. Ввъв всеки случай удара е причината де, без него нямаше да му се налага да реагира, но 20 тона рейс трудно се мърда ор бълха. Все едно вие ако сте 100 кила да ви събори котка като ви...бутне. Може, но трудно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Интервюто с шофьора сега намерих:
https://fakti.bg/bulgaria/296612-progov ... =firstpage
Бил ударен в средата и така го надигнал...
https://fakti.bg/bulgaria/296612-progov ... =firstpage
Бил ударен в средата и така го надигнал...
In God we trust, all others we track.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
(bubsa) написа:Мордехай написа:Според вас каква е причината за катастрофата на автобуса? Според мен шофьорът на автобуса е много слаб и не е реагирал правилно, стреснал се е от удара на колата в диференциалните гуми и е завъртял волана. Липсата на качествени кадри в транспорта си казва думата.
Има липса на качествени кадри поради липса на качествени фирми
Шофьора е бил с 14г. стаж