Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: Здравословен живот, или...
bum_bum написа:То може да има и 2000 заболявания на кокалите, сухожилията или мускулите с най-различна етимология.
Но причината за един голям процент е синдрома на диванния картоф.
При човек, който не може да си пипне пръстите на краката с прави колена и (време за смях, щото помня, че на една голяма част от хората тук това им е безкрайно смешно) да клекне с гъза до земята и здраво стъпили ходила е просто въпрос на време кога ще почне да го били кръста, коляното, рамото, плексуса или каквото и да е било.
Никога не съм можел да си пипна пръстите на краката с прави колене /дори и като дете/, другото не е проблем.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
nickstorm написа:Как пък всички приличат на Бум-бум и никой не смее да качи снимка, па било и само на торса
Аз не съм писал такива неща че искам да приличам на Бум , искам да приличам на себе си . Най малкото че искам да имам коса на главата .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
///M Power написа:Никога не съм можел да си пипна пръстите на краката с прави колене /дори и като дете/, другото не е проблем.
Принципно са възможни някои физиологични особености, които да не позволяват някое движение в пълен обхват.
Jordana написа:nickstorm написа:Как пък всички приличат на Бум-бум и никой не смее да качи снимка, па било и само на торса
Аз не съм писал такива неща че искам да приличам на Бум , искам да приличам на себе си . Най малкото че искам да имам коса на главата .
И аз имам ве.

Идеята със снимката не беше тази, а да се замислим малко. Щото тук може да си дрънкаме много кое полезно и кое вредно, но начина по който човек изглежда издава най-точно дали тялото му е ОК с начина по който живее. Изключваме зобачите де, че те каквото и да ядат все са си добре.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ей ма и мене. Да се ева сега като се гледам съм позацапал малко свещите от лятото насам.
Така ще си изкарам зимата сигурно пък на пролет ще го смятам, ама ще гледам да бутна поне 3-4 кила надолу.
Почти на 33, седя на стол по 8 часа на ден, лежа в нас още 3-4 и гледам да тренирам поне 4 пъти седмично и да правя минимум 10к крачки на ден. Видно, за момента не ограничавам храната.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Така ще си изкарам зимата сигурно пък на пролет ще го смятам, ама ще гледам да бутна поне 3-4 кила надолу.
Почти на 33, седя на стол по 8 часа на ден, лежа в нас още 3-4 и гледам да тренирам поне 4 пъти седмично и да правя минимум 10к крачки на ден. Видно, за момента не ограничавам храната.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм дебел и ми липсва воля за храненето.
Спрях цигари от раз преди много години и да не пия алкохол мога да спра на секундата.
Това хапване не мога да се справя с него и това е.
И ако някоя колежка не качи снимка тук ще заприча на място, което не искам да посещавам.

Спрях цигари от раз преди много години и да не пия алкохол мога да спра на секундата.
Това хапване не мога да се справя с него и това е.
И ако някоя колежка не качи снимка тук ще заприча на място, което не искам да посещавам.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Кой как разгражда и усвоява храната и алкохола зависи от генетични особености и микробиомата в червата . А тези неща са специфични за всеки човек . Съвременните виждания са че дори част от имунитета на човек е заровен там някъде . Например апендикса не е рудиментарна част от храносмилателната система както се считаше преди десетилетие . Сега на дневен ред е мнението че това е инкубатор развъдник за специфичните бактерии и нещо като тренировъчен център за имунните клетки . В апендикса има "мостра" от необходимите бактерии и при нарушаване на микробиомата в червата тя се възстановява от бактериите в апендикса . В тоя аспект много вероятно пробиотиците които се натрапват в последно време покрай ковида , да са напълно безполезни . Първо че те са само един малък набор бактерии които присъстват при всеки човек и лесно се възстановяват , тоест не са уникални за човек . И второ тези бактерии които са уникални за всеки човек и наистина важни не могат да бъдат доставени с пробиотици отвън . По този начин перорално е много трудно да се завъди липсваща бактерия в червата от тези полезните .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това за апандисита го писах малко по-нагоре. Относно храносмилателната система- не е само имунитета там, а и голяма част от нервната система. Човешкия стомах има повече нервни клетки от мозъка на куче.
Нема май желаещи. Освен жена ми да пускам
turieca написа:И ако някоя колежка не качи снимка тук ще заприча на място, което не искам да посещавам.
Нема май желаещи. Освен жена ми да пускам

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
А бе някоя от нета по-добре.
Знаеш, че сме все милионери и ебатели тука да не стане сакатлък.

Знаеш, че сме все милионери и ебатели тука да не стане сакатлък.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Абе чудя се тоя Пеле що така направи , толкоз тичане и само на 82 ..??!! 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Ебаси и тъпото мнение… кой е казал, че който тича/спортува ще живее 150г.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
По-горе уточнихме, че не е толкова важно колко, а как ама той е забравил.
Тичането не предпазва от рак по принцип.
Но и колкото е живял е било истинско,а като не можеш да се затичаш след рейса още на 40 ебем ти и далаверата, че си го докарал до 100з
Тичането не предпазва от рак по принцип.
Но и колкото е живял е било истинско,а като не можеш да се затичаш след рейса още на 40 ебем ти и далаверата, че си го докарал до 100з
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bum_bum написа:Но и колкото е живял е било истинско,а като не можеш да се затичаш след рейса още на 40 ебем ти и далаверата, че си го докарал до 100з
Хахаха...
Онзи ден правих едно сутрешно кросче 10 км и се бъзикам с майка ми да идва с мен... А тя е 75 кила на 1.60

И точно такъв пример ми даде - преди няколко дни се затичала след тролея, на 20-тия метър щяла да припадне без въздух и се отказала... Чакала следеащия...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Че малко ли е живял? Цели 82 години
Да не говорим как е живял
Тичане, та тичане. Факт е, че активността може да те запази повече години да функционираш в нормално състояние. Мога да ви посоча 70+ годишни,
дето ако се хванат да бачкат цял с някой от тия, дето много ги разбират, вечерта ще си пият винцето с кеф, а многознайковците ще са на зарядно
А, да. Да добавя. Много от тия назобаните си заминаха на по 30-40 години. Миналия месец един познат, уж много як, който няма 50, едва са го спасили в Токуда.
Седмица е бил в кома и две операции на сърцето са му правили.
Друг, лека му пръст, нямаше и 30, си отиде на обяд на компютъра
Щеше да става много корав, ама... Такива случаи има още доста. И то с хора, които познавах лично 

Да не говорим как е живял

дето ако се хванат да бачкат цял с някой от тия, дето много ги разбират, вечерта ще си пият винцето с кеф, а многознайковците ще са на зарядно

А, да. Да добавя. Много от тия назобаните си заминаха на по 30-40 години. Миналия месец един познат, уж много як, който няма 50, едва са го спасили в Токуда.
Седмица е бил в кома и две операции на сърцето са му правили.
Друг, лека му пръст, нямаше и 30, си отиде на обяд на компютъра

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Спортът и доброто хранене не те правят безсмъртен, но повишават шансовете за дълголетие и качествен живот, а не висене по цял по лекарски кабинети. И между другото, майката на Пеле все още е жива, на 100 години е. Сигурно щото не е тичала, де.
Дългият живот има няколко основни фактора:
1. Ген
2. Активен начин на живот
3. Липса на стрес
4. Минимално по възможност използване на химия
1. Ген
2. Активен начин на живот
3. Липса на стрес
4. Минимално по възможност използване на химия