Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от zAcK » 17 Мар 2023, 10:41

То с майсторите на черно парите са най-малкия проблем :dunno:
Щото идва, изсира едно лайно, взима кешовицата и бяга. А последствията след това друг да ги мисли.
Примерно ел. инсталация, която може да убие някой :arrow: :idea:
Скоро гледах, как някакви самозванци свързали инвертори и т.н. за фотоволтаици на таван на къща по най-добрия начин и всичко се запалило... :help:

Ама както и да е. Аз съм си наивен и все се надявам, че някога ще можем да живеем в нормален свят. :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Мар 2023, 10:49

Да, да. В нормална държава няма как да изградиш ел инсталация, без да имаш всичките сертификати. Не, че тук като си платиш на фирма за ремонт или строеж не ти водят една банда неуки мангали, част от които не знаят от коя страна се хваща чука.

Говоря за елементарни неща като смяна на ключове, монтаж на бойлери и т.н. Те ония са 90% с ръцете в гъза и викат майстор за всичко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Мар 2023, 11:29

Въпроса е, че обикновения гражданин няма как да знае има ли дупка и дефицит или не? Никой от нас не е броил парите и не знае какиви са наличностите, нали? Освен това никой не врява на никой! Т.е. къде е истината - няма яснота! Другото, което е, служебните правителства могат да дават само предложения. Не могат да гласуват нищо! Т.е. трябва редовен парламент, за да се приеме каквото и да е (говоря за тези данъци и отпадане на налози)!

Дългокосия да работи и да печели, колкото си иска! Искаме просто да спре да се прави на малоумен по медиите! По 'Хоризонт' го слушах, ако има значение...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Мар 2023, 12:17

Jordana написа:
Като го слуша човек и остава с впечатление, че тия са поели най-безкористната и благородна задача да се грижат благотворително за населението!
Нали го ужилиха на 8ия ден от март точно тоя същия ...24 000 оборот за една вечер от кръчмата . Да ве ясно че всеки ден не е 8 март обаче има и други празници не е само 8ми март. Пък и от тия 24 000 ако в делничен ден да прави по 5к това е баси машинката за пари щото за 3 дена си вади заплатите на персонала и режийните . Другите 24 работни дена бачка за бедния кръчмар ??!!! :paranoid:
Ако 24к е кеша, минимум още толкова е платено с карти, та 50к ще да е чукнал

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Мар 2023, 13:31

А тия майстори на черно сами ли отидоха дс я връзват тая инсталация?
Собственика може би е решил да спести некой лев може би?
Ако е така кой е виновния според теб, Зак?
Хм,хм...

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Мар 2023, 13:52

Моджо написа:А тия майстори на черно сами ли отидоха дс я връзват тая инсталация?
Собственика може би е решил да спести некой лев може би?
Ако е така кой е виновния според теб, Зак?

Виновни са и клиентите, и предлагащите "услугата" :bchug:

Но всички сами си преценят все пак :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Мар 2023, 13:55

Не, виновни са само и единствено клиентите и никой друг.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Мар 2023, 14:05

Така е! Ако нямаше търсене, нямаше да има и предлагане! Обаче, няма как да няма търсене, защото... възможностите ни са такива! Просто живеем във времена, които за съжаление вървят ръка за ръка с тези неща! Може би след няколко поколения Европа ще ни 'асимилира' насилствено и нещата ще са по-различни... Кой знае!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Мар 2023, 14:18

Моджо написа:Не, виновни са само и единствено клиентите и никой друг.

Т.е. само клиентите са виновни, а не работещите незаконно, необезопасени, неплащащи данъци,
осигуровки, нарушаващи кодекси и безопасносттти на труда т.н. са невинни жертви?

Ти наистина ли го мислиш това?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Мар 2023, 14:27

Клиента гласува с парите си. Като дойдат шано майстори или ти отидеш при такива и им платиш с това показваш, че си ОК с тази практика.

Като си купуваш сирене от 30лв, отново казваш, че си ОК с цената. Като купуваш буклуци с два реда Е-та в етикета, пак... :mhihi:

Алтернативи има. По-скъпо е, но получаваш и далеч по-различна услуга, качество и гаранция.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Мар 2023, 14:43

Квито ще да са. Те насила не идват да ти работят. Ти ги викаш. Ако никой не ги търси няма и да има кво да правят.
Хм,хм...

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Мар 2023, 15:07

Моджо написа:Квито ще да са. Те насила не идват да ти работят. Ти ги викаш. Ако никой не ги търси няма и да има кво да правят.

Това ми е ясно, но не може да си невинен, когато с ясно съзнание нарушаваш законите в държавата!
Или, щото някой ги е викнал, за тях законите не важат???

Или да го перефразирам така. За балъци като мен, законите важат и аз може да си плащам и спазвам всичко,
а разни други, са явно богопомазани и могат да правят каквото си искат, така ли?

И после и ние, и те, ще получаваме едно и също образование, здравеопазване и т.н. :?:

Да, добре. Направо страхотно.... :banghead:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Мар 2023, 15:25

Top Gun Maverick написа:Ако някой купува физическо злато с цел инвестиция да запазва стойност, много внимавайте къде го държите. Всякакви филми са възможни, дори някакви да гледат подобни магазини и да ви следят, таковаш ли му мамата вече в този свят на освирепели за пари хора.
Нещо по-добро от сейф ми е хрумвало да си къртиш къщата под някоя плочка, но така, че да не си личи.

Злато в къщата се намира сравнително лесно. В апартамент още по-лесно. Сети се как търсят незаконно оръжие :idea:

bum_bum написа:Клиента гласува с парите си. Като дойдат шано майстори или ти отидеш при такива и им платиш с това показваш, че си ОК с тази практика.

Като си купуваш сирене от 30лв, отново казваш, че си ОК с цената. Като купуваш буклуци с два реда Е-та в етикета, пак... :mhihi:

Алтернативи има. По-скъпо е, но получаваш и далеч по-различна услуга, качество и гаранция.

Бум Бум, електротехникът ми ми смени таблото с бушоните (бяха стари, дето се навиват, сложих автоматични) и си платих като поп. После ми монтира и второ табло, през което минава генератора. Пак си платих, колкото поиска. Дори не съм проверявал други компании. Ни когато сменях плотовете и мивката в кухнята, всичко беше кеш. 13% такси съм напред. Майсторът ми е приятел и го направи като за мен. Гранитът нито се топи, нито се пали. Имам да сменям два прозореца. Също не мисля да плащам такси. Няма и да ги декларирам. Тук евреите дават помощи за смяна на дограми. Не помня колко $$$ бяха. Но после идват с номера, че ти се е вдигнало валиото на бараката и ти скачат пропърти таксите. Не са глупави :smoke:

При механикът ми плащам такси единствено, ако влага някакви части и има гаранция по тях.

Говоря за едни и същи хора, които познавам от години. Не първият срешнат от улицата, дето идва, прави и повече не го чуваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Мар 2023, 15:31

Металотърсач имаш предвид сигурно. Злато се държи в сейф у вас или някъде другаде където имаш доверие. То целта на тези устройства не е да не може да се намерят, а да забавят крадците... евентуално.
Иначе, ако искаш може и да го заровиш и после никога да не го намериш.

п.с. металотърсача се побеждава много лесно, просто слагаш нещото, което криеш в друго метално нещо, възможности колкото искаш, ама не си струва заниманието освен ако не си престъпник :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Мар 2023, 15:35

Не всеки крадец има металотърсач айде. И пак има вариант да го направиш за да забави крадците. Не виждам къде ще го държиш иначе, в двора си заровено ли? Или в частен трезор? :mhihi: Питай такива със злата да видиш къде ги държат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата