Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Строително-ремонтна тема
Решил съм да отделя едни 6 квадрата за една "бело-хакерска" (
) бърлога и работилница за фини неща, че сега на ротационен принцип си събирам част от боклуците, апаратурата и инструментите на едни малки бюрца дето имат-нямат два метра по дължина общо, и все ми теснее, и все е хаос
Стените и плотовете ще са с импрегнирано ОСБ 18мм, ама за пода малко се зачудих. Иска ми се да е идеално гладък, за да мога да се плъзгам със стола на колелца от единия край до другия без да ми запъва. Също и Г-образно да се движа, че е малко начупена формата на тоя ъгъл
Единият работен плот ще е към 3 метра и малко без краче в средата, пак за да не ми пречи на стола. Искам да си пусна и електрическо подово, да не ми е студено на краците като седя
Не ми се занимава с плочки и паркети/винили обаче
Та в тая връзка и преди разглеждах, че има разни епоксидни заливки за подове. Чудя се доколко е лесно човек да си го направи сам, има ли специална технология на нанасяне, специфично оборудване и т.н. Някой играл ли си е с подобно нещо?

Та в тая връзка и преди разглеждах, че има разни епоксидни заливки за подове. Чудя се доколко е лесно човек да си го направи сам, има ли специална технология на нанасяне, специфично оборудване и т.н. Някой играл ли си е с подобно нещо?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В завода,когато правиха 'вътрешните алеи' с подобна смола,често ги наблюдавах. Първо е добре да се изшлайфа някак пода,за да е равен,така,както го искаш.Това може да стане и с някаква саморазливна замазка..Самата смола беше в големи метални кофи и я мажеха с валяци по пода.Цената на смолата обаче е леко височка...Иначе държи на зверска употреба от хора,колички и електрокари и няма грешка до сега!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
ildivvy написа:В завода,когато правиха 'вътрешните алеи' с подобна смола,често ги наблюдавах. Първо е добре да се изшлайфа някак пода,за да е равен,така,както го искаш.Това може да стане и с някаква саморазливна замазка..Самата смола беше в големи метални кофи и я мажеха с валяци по пода.Цената на смолата обаче е леко височка...Иначе държи на зверска употреба от хора,колички и електрокари и няма грешка до сега!
Благодаря, колега, за инфото

Четох, че повърхността, върху която се полага епоксидната смола, трябва да по-особено обработена и да няма влага изпод нея. А аз може би леко направих грешката да нацапам замазката с грунд и отгоре с една ръка бял латекс (за да парирам прах да не излиза), и не знам дали това вече е подходяща повърхност за епоксидна смола...

Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Винаги можеш да нанесеш на ново грунд, върху латекса. А и латекс на пода не е добра идея. Ще ти остане по колелетата на стола много бързо.
Виж подовите покрития на Мапей например. Трудни са за нанасяне, но доста по-красиви от разните полиуретанови подове, които лично за мен са страшна цигания.
Виж подовите покрития на Мапей например. Трудни са за нанасяне, но доста по-красиви от разните полиуретанови подове, които лично за мен са страшна цигания.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:А и латекс на пода не е добра идея. Ще ти остане по колелетата на стола много бързо.
Е, да, то аз го мислех за временно просто да не се рони толкова замазката и да е чисто, докато измисля какво да правя с настилката.
bum_bum написа:Виж подовите покрития на Мапей например. Трудни са за нанасяне, но доста по-красиви от разните полиуретанови подове, които лично за мен са страшна цигания.
Определено ще разгледам

Лето две и седемнаесто.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Защо не сложиш от тез новите подови (нагревателите са залепени върху мрежа подобна на тази за топлоизолация) отгоре една саморазливка и хем ще ти е топло, хем ще си се возиш със стола без проблем, и няма да е нещо скъпо.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
shlosera написа:Защо не сложиш от тез новите подови (нагревателите са залепени върху мрежа подобна на тази за топлоизолация) отгоре една саморазливка и хем ще ти е топло, хем ще си се возиш със стола без проблем, и няма да е нещо скъпо.
Саморазливната съм я овладял до съвършенство, добре се получава

Иначе не знаех, че има и такива мрежи с нагреватели... Ще разгледам

Между другото има ли някаква минималната дълбочина, на която трябва да се положи тази мрежа? Не ми се ще да изливам дебел слой саморазливна или пък прекалено много епоксидна смола.
Трябва да видя и доколко може да си я оформям тая мрежа, да я режа, че пода е с разни чупки в тоя ъгъл...
Лето две и седемнаесто.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Строително-ремонтна тема
Такова подово съм монтирал в една баня и ни го пращаха от швейцария/Швеция, едно от двете, предполагам ги има и при нас. Идва на ролка точно като мрежа за изолация и се върти гъне, завои ди правиш, само малко се пренарежда нагревателя. Иначе по спомен оптималната дебелина върху него беше около 2-3см. Минимума беше 1.5 по спомен.
http://www.misiamoiatdom.com/470-%D0%BF ... 0%B0%D0%B6 пдобно на това беше
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Дайте съвет с някоя конкретна идейка за запълване на фуги за бетонова/плочкова пътека. Че лях уикенда от тея декоративните плочки с форми и фугирах с обикновен пясък, но нещо не ме накефи много много с него как се получи. На баумит има някакви торби по 25кг Галафуга, дали е ок? 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Задръж , пясъка в класика . След първия дъжд всичко си идва на място.
Няма вече BMW
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
shlosera написа:Такова подово съм монтирал в една баня и ни го пращаха от швейцария/Швеция, едно от двете, предполагам ги има и при нас. Идва на ролка точно като мрежа за изолация и се върти гъне, завои ди правиш, само малко се пренарежда нагревателя. Иначе по спомен оптималната дебелина върху него беше около 2-3см. Минимума беше 1.5 по спомен.
Това е деви мат рогозка , сложил съм стотици квадрати такива . Мрежата се цепи и се върти според квадратурата на смободните части по пода . Продават ги на доста места , но идват от едно място горе долу . Малко са скъпички , освен рогозката трябва и термостат и датчик в пода . Системата за полагане е добре да се спазва според инструкцията на производителя .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Някой да е ползвал услуги на хамалска фирма? Трябва да преместим 2 апартамента, а нямам нито време нито желание да влача аз
Цената не е фактор, важното е да се свърши всичко в срок и да няма липси на финала

Цената не е фактор, важното е да се свърши всичко в срок и да няма липси на финала

- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Don_Diego написа:Някой да е ползвал услуги на хамалска фирма? Трябва да преместим 2 апартамента, а нямам нито време нито желание да влача аз![]()
Майстор, Лекар и ... хамали не се препоръчват, но аз преди 3 години ползвах тези - https://www.hamali.bg/
За един ден от сутринта до вечерта преместиха 2 апартамента с мазетата и таваните в други два, като един пълен до горе бус замина на 50км от София. Бяха общо 4 камиона и съм доволен как се справиха, цена не помня точно, но беше нещо около 1000+лв. Даже разглобиха кухня, голям гардероб и после си ги сглобиха.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Някой да е ползвал услуги на хамалска фирма? Трябва да преместим 2 апартамента, а нямам нито време нито желание да влача аз![]()
Последно ползвах тези - https://www.korekt-bg.com/ Разсглобяват, сглобяват, пакетират със стреч и най-важното внимават...е може би внимаваха, щото бях на място, ама все пак

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Свързах се с последната фирма, да видим как ще се представят.
Иначе в тон с темата ето и резултата на стъклената стена, която исках. До края на седмицата ще монтират и вратата. Целия проект: от-до 10мм закале лено стъкло, двустранно отваряема врата, най-малкия възможен държач за стъклото (имаше някои особености за монтажа, тъй като не можеше да дупчим пода). Срок на изпълнение около 20дни, доста се мотахме в интерес на истината, реално и за две седмици щяха да го приключат. Цена: 4к
Изработи я мой приятел, занимаваш се с дограми и стъклени витрини. За справка друга фирма ми предлагаше малко по-висока цена за изработка с голям стъклодържач и закалено стъкло само на вратата.
Иначе в тон с темата ето и резултата на стъклената стена, която исках. До края на седмицата ще монтират и вратата. Целия проект: от-до 10мм закале лено стъкло, двустранно отваряема врата, най-малкия възможен държач за стъклото (имаше някои особености за монтажа, тъй като не можеше да дупчим пода). Срок на изпълнение около 20дни, доста се мотахме в интерес на истината, реално и за две седмици щяха да го приключат. Цена: 4к
Изработи я мой приятел, занимаваш се с дограми и стъклени витрини. За справка друга фирма ми предлагаше малко по-висока цена за изработка с голям стъклодържач и закалено стъкло само на вратата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.